ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην θεματική επιτροπή της ΚΕΕΕ με θέμα την «Αξιοποίηση του Αιγιαλού από τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος»
02/02/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Κέρκυρα 02.02.2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην θεματική επιτροπή της ΚΕΕΕ με θέμα την «Αξιοποίηση του Αιγιαλού από τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος»

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την συμμετοχή του στην θεματική επιτροπή με θέμα την «Αξιοποίηση του Αιγιαλού από τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος» που συγκροτήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με σκοπό την εξέταση των ζητημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις – μέλη μας που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού.

 

Η κα. Αγγελική Σκολαρίκη μέλος ΔΣ - Αντιπρόεδρος Τουριστικού Τμήματος ως εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Κέρκυρας στη θεματική επιτροπή συμμετείχε σε μια σειρά από συνεδριάσεων εν όψει και της Δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» που στόχο έχει να ρυθμίσει τις διαδικασίες εκμίσθωσης του αιγιαλού και της παραλίας που θα εφαρμοστούν στην προσεχή θερινή τουριστική περίοδο.

 

Η κα. Σκολαρίκη στο πλαίσιο της συμμετοχής της υπέβαλε πρόταση σχετικά με την χρήση των παραλιών τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή για ίση μεταχείριση μεταξύ των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων έτσι ώστε να μην πληγούν οι μικρές επιχειρήσεις για ακόμα μια φορά.

 

Τέλος ενημερώνουμε ότι καταγράφηκαν οι προτάσεις – παρεμβάσεις της θεματικής επιτροπής και εστάλησαν στο Υπουργείο προκειμένου να ληφθούν υπόψη πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ