ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ    / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_87η ΔΕΘ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προτίθεται να συμμετάσχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ).   Η ΚΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει τα κεντρικά Περίπτερα 2 & 3 της Έκθεσης εμβαδού 4.000 m2.     Κατά την διάρκεια της Έκθεσης και με σκοπό την προβολή και παρουσίαση των επιχειρήσεω..... (01/06/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση. Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις. Στόχο της προσπάθειας αυτής αποτελεί η δημιουργία τ..... (31/05/2023)

περισσότερα »

87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - 9-17 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 9-17 Σεπτεμβρίου 2023, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας θα παρέχει στα μέλη του χώρο έκτασης περίπου 90τμ (συνολικά) δωρεάν καθώς και την βασική κατασκευή του χώρου. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 87η ΔΕΘ καλούντ..... (19/05/2023)

περισσότερα »

Παρουσίαση της Δέσμης Δράσεων "Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ" & "Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ".

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σας προσκαλούν στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα: Δέσμη Δράσεων: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» Δέσμη Δράσεων: «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» Η παρουσίαση θα πραγματοπ..... (03/05/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων, "260 + έργα για τα Ιόνια Νησιά του 2030", το Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργάνωσε σύσκεψη την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 στο ξενοδοχείο Corfu Palace, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στην περιοδεία του στην Κέρκυρα, που αποτελούνταν από τον κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών, τον κ. Γεώργιο Στύλιο, Υφυπο..... (21/04/2023)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΙΝΔΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΝTΙΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 8/4/2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του  Επιμελητηρίου Κέρκυρας μεταξύ του  κ. Samykannu Rajendran, Εμπορικού εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα  και του Προέδρου του Επιμελητηρίου  κ.Χονδρογιάννη. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γεν.Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ.Στέφανος Σπάτουλας ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων κ.Καλούδης Βασίλειος και  η κ. Έλενα Καρούμπη, ..... (11/04/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων Ιονίων Νησιών του Ε.Ο.Α.Ε.Ν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων Ιονίων Νησιών του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με Κωδικό ΙΟΝ88, έχει αναλάβει ως δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Ενεργητικές πολιτικές και στοχευμένο πρόγραμμα κατάρτισης - πιστοποίησης για την προώθηση των ανέργων στην απασχόληση στον τομέα του Food and Beverage Management» με κωδικό MIS 5067216 με βάση την απόφ..... (10/04/2023)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση    ..... (07/04/2023)

περισσότερα »

Παράδοση απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης

                                                                                                                                                                                                                                    Κέρκυρα, 23/03/2023                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προέβη στη δωρεά ενός απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, που αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση..... (23/03/2023)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΚΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ” την Τετάρτη 15.03.2023 και ώρα 18:00

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας με γνώμονα την δυναμική υποστήριξη των μελών του, οπότε και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών του, καθώς έχει ενεργή συμμετοχή στους ασφαλιστές με το να τους αδειοδοτεί, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΚΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ”.   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15.03.2023 και ώρα 18.00, στην αίθουσα του ξενοδοχείου CORFUPALACE.   Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι  ο κ. Κωνσταντίνος Ακριβόπουλος (FA, ILU, SOC, MNGM, MRKG, PSYCH, ..... (09/03/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» .

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000 €,  η οποία ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, κυκλικής οικονο..... (09/03/2023)

περισσότερα »

Προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας από το Επιμελητήριο Κέρκυρας για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, με συναίσθηση των μεγάλων αναγκών που έχουν προκύψει μετά το φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία,  στηρίζοντας την ανθρωπιστική βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τα θύματα του καταστροφικού σεισμού, παρέδωσε χθες στα ..... (01/03/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι προκηρύχθηκε η  Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», προϋπολογισμού 300.000.000€, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.  Η Δέσμη χωρίζεται σε τρεις Δράσεις:   Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πλη..... (16/02/2023)

περισσότερα »

Επιχειρηματικότητα 360 (Ν. 4887/2022)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται μέσω του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη  (ν.4887/2022).   Η αίτηση υπαγωγής αφορά την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων σε σημαντικούς τομείς της εθνικής οικονομίας τα οποία δεν εμπίπτουν στις λοιπές ειδικές κατηγορίες.    Ενδεικτικά, στο εν λόγω καθεστώς μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην αφαλά..... (25/01/2023)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτηθούν από τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ). Στόχος του ΟΠΣΚΕ είναι να αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο διαχείρισης όλων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων και ήσσονος σημασίας καθώς και παρεμβάσεων της ΣΣ ΚΑΠ συγχρηματοδοτούμενων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία μέτρων ενίσχυσης για την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027 αλλά και προγράμματα, δράσεις ή έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή ενωσιακούς ..... (23/01/2023)

περισσότερα »

Εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για τη 1η φάση του 2022 του Μ.Ι. επιχειρήσεων τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, 10:00 πμ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 1η Φάση 2022 του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων», την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.   Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ορίζεται η Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.   Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 41..... (16/01/2023)

περισσότερα »

Ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων με απλές διαδικασίες μέσω του gov.gr

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι από 13.01.2023 (ΦΕΚ11/Β/9-1-2023) τέθηκε σε εφαρμογή η δυνατότητα έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και ειδικότερα μέσα από τον σύνδεσμο:   https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/enarxe-kai-luse-epikheireses       Το νέο απλοποιημένο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση των Υπο..... (16/01/2023)

περισσότερα »

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι, την Τρίτη 03/01/2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων του νησιού μας και παράλληλα βραβευτήκαν οι 15 πρώτοι αριστούχοι μαθητές του 2022.   Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, όπου παρευρέθηκαν κ..... (05/01/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι ο κ. Στέφανος Σπάτουλας, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, έλαβε μέρος στην συνέντευξη τύπου της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας ΑΕ (ΕΑΝΕΠ), ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και μέλος ΕΑΝΕΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/12/2022, αναφορικά με την ενημέρωση για τις διαδικασίες δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου. Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Στέφανος Σπάτουλας αναφέρθηκε στα εξής: Το Επιμελη..... (30/12/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προγραμμάτισε και υλοποίησε, για ακόμη μια χρονιά, δράσεις κοινωνικής προσφοράς και  αλληλεγγύης για το τόπο μας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου  Κέρκυρας, η κα Μαριάνθη Ρέβη, Β΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ο κ. Στέφανος Σπάτουλας, Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Κέρκυρας, συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Ιατ..... (27/12/2022)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ευχές για καλές γιορτές από το Επιμελητήριο Κέρκυρας!!! (19/12/2022)
Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διαθέτει Δωρεάν «ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» στα μέλη του (16/12/2022)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΦΕΠΑΕ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΠΕ (30/11/2022)
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ_Αίτημα παράτασης του χρόνου υποβολής προστίμων για την μη διαβίβαση δεδομένων στοιχείων λιανικής πώλησης, που εκδίδονται μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (Φ.Η.Μ.) (03/11/2022)
Υπογραφή σύμβασης έργου ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (02/11/2022)
Επίσκεψη του Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα κ. Μοhammed Sbihi στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (25/10/2022)
«Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν» (18/10/2022)
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΛΑΕΚ 1-49) ΕΤΟΥΣ 2022 (04/10/2022)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Corfu Food -Wine festival (27/09/2022)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (20/09/2022)


  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ››