ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ    / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

«Εργαλεία ρύθμισης οφειλών - Εξωδικαστικός μηχανισμός»

Με επιτυχία διεξήχθη στις 12 Φεβρουαρίου 2024 η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΓΓΧΤΔΙΧ) με θέμα «Εργαλεία ρύθμισης οφειλών - Εξωδικαστικός μηχανισμός» στην αίθουσα εκδηλώσεων του CORFUPALACE.   Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας η Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Θεώνη Αλαμπάση π..... (14/02/2024)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ ΣΕ ΔΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του, για επικείμενη βεβαίωση οφειλόμενων τελών ΓΕΜΗ έτους 2019 από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ) και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ).   Με το ΦΕΚ 5306/05-09-2023, ορίστηκαν οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων υπέρ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε) από τις Δημόσιες ..... (12/02/2024)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την ανοικτή διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας με θέμα την παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»:   «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»  «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επι..... (05/02/2024)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην θεματική επιτροπή της ΚΕΕΕ με θέμα την «Αξιοποίηση του Αιγιαλού από τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος»

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην θεματική επιτροπή της ΚΕΕΕ με θέμα την «Αξιοποίηση του Αιγιαλού από τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος»   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την συμμετοχή του στην θεματική επιτροπή με θέμα την «Αξιοποίηση του Αιγιαλού από τις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος» που συγκροτήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με σκοπό την εξέταση των ζητημάτων που απασχολούν τις επ..... (02/02/2024)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ - ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ» | Δευτέρα 12.02.2024 και ώρα 18:30

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΓΓΧΤΔΙΧ), σας προσκαλούν τη Δευτέρα 12.02.2024 και ώρα 18:30 στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ - ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου CORFU PALACE.   Κεντρική Ομιλήτρια: κα. Θεώνη Αλαμπάση Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικον..... (02/02/2024)

περισσότερα »

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ | Πρόσκληση σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»

O Πρόεδρος κος Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας σας προσκαλούν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «τα Πνευματικά - Συγγενικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»   την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:30 Στον σύνδεσμο : https://appurl.io/NCAXfPSfeW (02/02/2024)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Εθιμοτυπική Συνάντηση με Αντιπροσωπεία από την Πρεσβεία της Γεωργίας στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Εθιμοτυπική Συνάντηση με Αντιπροσωπεία από την Πρεσβεία της Γεωργίας στο Επιμελητήριο Κέρκυρας   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, υποδέχθηκε την Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 αντιπροσωπεία από την Πρεσβεία της Γεωργίας σε προγραμματισμένη εθιμοτυπική συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. David Kordzadze, επιτετραμμένος της Πρεσβείας Γεωργίας, Ανώτερος Σύμβουλος, η κα Ani Udzilauri, πολιτιστική ακόλουθος..... (31/01/2024)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»

O Πρόεδρος κος Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας   σας προσκαλούν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «τα Πνευματικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»   την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:30 Στον σύνδεσμο : https://appurl.io/NCAXfPSfeW   Συντονιστής: Κος Πέτρος Ζουμπούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπ..... (22/01/2024)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης υποδέχθηκε χθες 17/01/2024 στο Επιμελητήριο την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Απόδημου Ελληνισμού, κα Ελένη Παπαναστασάτου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εθιμοτυπικής συνάντησης. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, κ. Στέφανος Σπάτουλας, ενώ οι συζητήσεις εστιάστηκαν σε θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας στον τομέα του εμπορίου. Κα..... (18/01/2024)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων». Η Δράση αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων κωδικών δραστηριότητας (ΚΑΔ) του τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που εκτός από την συμβολή τους στη..... (19/12/2023)

περισσότερα »

Ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2024!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2024!!!..... (19/12/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»  του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027, η οποία αφορά στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υπό ίδρυση και νεοσύστατων επιχειρήσεων ΜμΕ (πλην των ΚΑΔ του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού), οι οποίες θα επενδύσουν ίδιους πόρους στην δραστηριότητα που προτίθενται να ασκήσουν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης. Επισυν..... (19/12/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την συμμετοχή του στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Forum του INSULEUR και στη Γενική Συνέλευση που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σπυρίδων Σπαή, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου.   Στο πλαίσιο του Ετήσιου Φόρουμ με θέμα "Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής σ..... (14/12/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την θέση του όσον αφορά την εγκατάσταση παράκτιου αιολικού πάρκου στα Διαπόντια Νησιά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Το Επιμελητήριο ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οθωνών κ. Δημήτριο Κατέχη σχετικά με τον τρόπο που προωθείται η εγκατάσταση παράκτιου αιολικού πάρκου στα Διαπόντια Νησιά του Δήμου Κεντρι..... (04/12/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής σε διαδικτυακό σεμινάριο “ΕΣΗΔΗΣ”

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συνεχίζοντας δυναμικά τις δράσεις του για την προβολή προώθηση και ανάδειξη του ρόλου του Επιμελητηριακού θεσμού και στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας και το ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων) προγραμματίζουν την υλοποίηση εκπαιδευτικού διαδικτυακού σεμιναρίου για τους οικονομ..... (13/11/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΒΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   O Πρόεδρος κος Γεώργιος Χονδρογιάννης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)   σας προσκαλούν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέματα:   Γνωριμία με τους εκπροσώπους του τοπικού Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ Αρμοδιότητες/υπηρεσίες του ΟΒΙ Σύντομη παρουσίαση Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, Εμπορικά Σήματα, Βιομηχανικά ..... (13/11/2023)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών – Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (Lotify)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών – Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (Lotify)   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι τα εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων Ποτών πρόσωπα, όφειλαν να καταχωρίσουν,  έως τις 30/10/2023, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών  (Lotify - https://lotify.aade.gr) τα οριζόμενα από την Α. 1263/23-12-2021 κοινή απόφαση στοιχεία.   Η Κεντρικ..... (31/10/2023)

περισσότερα »

Προδημοσίευση 2 δράσεων του Προγράμματος "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027".

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την προδημοσίευση των παρακάτω 2δράσεων: Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δείτε την Προδημοσίευση της Δράσης εδώ Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών ΕπιχειρήσεωνΔείτε την Προδημοσίευση της Δράσης εδώ   Επικοινωνία – Πληροφορίες Γραφείο ενημέρωσης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, τηλ. 26610810..... (12/10/2023)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης υποδέχτηκε το Σάββατο 30/09/2023 σε μια προγραμματισμένη εθιμοτυπική συνάντηση, την Α.Ε. τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα κ. Ashud Ahmed συνοδευόμενος από τον κ. Bishwagith Kumer Paul, 1ο Γραμματέα της πρεσβείας του Μπαγκλαντές για θέματα εργασίας, τον κ. Mohammed Khaled, σύμβουλο σε θέματα οικονομικής πολιτική..... (02/10/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ Επιμελητήριο Κέρκυρας στην 87η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σημείωσε μια ισχυρή παρουσία στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία. Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Στέφανο Σπάτουλα και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Καλούδη,  κα Έλενα Καρούμπη,  κ. Σπύρο Σπαή,  κ. Σπύρο Μόσχο και  κ. Βασίλη Μελίδη. Το περίπτερό μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Βο..... (20/09/2023)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομιλία Προέδρου ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτων Μαρλαφέκα στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) (13/09/2023)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (14/07/2023)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Κοινές δράσεις για προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στα παράλια της Ηπείρου και την Κέρκυρα -Συνάντηση της Προέδρου ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου, με τα Επιμελητήρια Πρέβεζας και Κέρκυρας. (04/07/2023)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην διημερίδα Ρίζες (Trabocchi- Μονοπάτια- Γεύσεις) - στο Κιέτι (Chieti) της Ιταλίας (04/07/2023)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ FORUM ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ (AIC FORUM) (06/06/2023)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_87η ΔΕΘ 2023 (01/06/2023)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (31/05/2023)
87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - 9-17 Σεπτεμβρίου 2023 (19/05/2023)
Παρουσίαση της Δέσμης Δράσεων "Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ" & "Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ". (03/05/2023)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (21/04/2023)


  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ››