ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  RSS 2.0 

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Διευκρινίσεις για την αναστολή εργασίας και την επιδότηση 8% στην Εστίαση και Διασκέδαση

Διευκρινίζουμε προς αποφυγήν λανθασμένων εκτιμήσεων και λαθών τα εξής: Όλες οι ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ οι οποίες επιδοτούνται με 534 ευρώ ΕΙΝΑΙ από 01 Ιανουαρίου 2022 έως 31 Ιανουαρίου του 2022. Οι παρακάτω ΚΑΔ που αφορούν την Εστίαση και Διασκέδαση δικαιούνται να προβούν ΜΟΝΟ σε αναστολή εργασίας του προσωπικού τους κατά 25% από 14-01-2022 έως 31-01-2022. 1. ΚΑΔ 5610 Δραστηριότητες υπηρεσιών Εστιατορίων και κινητών μονάδος Εστίασης 2. ΚΑΔ 56301003 Αναψυκτήρια 3. ΚΑΔ 56301005 Καφενείο με τεχ..... (17/01/2022)

περισσότερα »

News alert: New rules for exporting to Great Britain

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ UKCA - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ και ως εκ τούτου υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα διαθέτουν τα προϊόντα τους στην συγκεκριμένη αγορά. Η σήμανση UKCA (UK Conformity Assessed) αποτελεί την νέα σήμανση για προϊόντα που θα εξάγονται στην Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία). Η σήμανση καλύπτει τα περισσότερα προϊόντα που απαιτούσαν προηγουμένω..... (17/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων στην Εστίαση και Διασκέδαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δυστυχώς η στήριξη που παρέχεται από την κυβέρνηση για τον Ιανουάριο είναι πολύ περιορισμένη και καλύπτει ουσιαστικά ΜΟΝΟ εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν ζωντανή μουσική. Καταγράφουμε τα είδη και τα ποσά ενισχύσεων, ως επίσης και τους ΚΑΔ που εντάσσονται στην ενίσχυση. Από 01-01-2022 έως 31-12-2022 μπορεί να ..... (14/01/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 4-6 Φεβρουαρίου 2022, MEC-ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Αθήνα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ EXPOTROF 2022, 18-20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΕ 150 € ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ.   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ). Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων και με την αρωγή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο της πολιτικής τ..... (14/01/2022)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GLOBAL FOOD SUMMIT 2022 (22-23 Μαρτίου 2022)

Από τις 22–23 Μαρτίου 2022 προγραμματίζεται, υπό την αιγίδα του βαυαρικού υπουργείου Οικονομίας, η διεξαγωγή, σε ψηφιακή μορφή, του επιστημονικού συνεδρίου Global Food Summit 2022 με θέμα «The future of food – between desire and reality» Το επιστημονικό συνέδριο Global Food Summit λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης και αποτελεί φόρουμ διαλόγου και δικτύωσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής, πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Στόχος του είναι η ανίχ..... (14/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα παράταση των μέτρων έως τις 23 Ιανουαρίου 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού κου Πλεύρη, παρατείνονται τα μέτρα στην Εστίαση και Διασκέδαση έως τις 23-01-2022. Έως σήμερα που δημοσιεύεται το δελτίο τύπου, δεν έχει εκδοθεί η παράταση των μέτρων με υπουργική απόφαση, όπως επίσης δεν υπάρχει αλλαγή στην χρήση της μουσικής. Υπήρξαν διάφορες ανακοινώσεις ότι ..... (13/01/2022)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης για το προγραμμα "Πρώτο Ένσημο"

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (13/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (12/01/2022)

περισσότερα »

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΣΧΑΣ | Ενημερωτικό Δελτίο Δεκεμβρίου 2021

Δείτε το επισυναπτόμενο ενημερωτικο δελτίο...... (10/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τελευταίες εξελίξεις για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την Εστίαση & Διασκέδαση από το Υπουργείο Οικονομικών

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ήδη η κυβέρνηση συνειδητοποίησε την οικονομική κατάρρευση του κλάδου. Η πτώση των τζίρων έως 70%, ο περιορισμός ωραρίου λειτουργίας- απαγόρευση μουσικής και ο μεγάλος αριθμός των ανεμβολίαστων δημιουργεί ένα μίνι Lockdown στα καταστήματά μας. Με κύριο στόχο την συγκράτηση των θέσεων εργασίας και προς προστασία των ..... (10/01/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για τις ενέργειες, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας καθώς και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και του Δικτύου των Νησιωτικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), που αποσκοπούν στη διευθέτηση του ζητήματος της μείωσης των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) και της διεκδίκησης της εφαρμογής του σε όλα τα νησιά.   ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ..... (07/01/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ - Από σήμερα σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση για το νέο επίδομα γονικής άδειας

Από σήμερα σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση για το νέο επίδομα γονικής άδειας   Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική αίτηση για την επιδότηση της γονικής άδειας του νόμου 4808/2021 για την «Προστασία της Εργασίας» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ΕλληνικούΔημοσίου www.gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   https://www.gov.gr/..... (07/01/2022)

περισσότερα »

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ "VISIT OMAN"

Σας γνωρίζουμε ότι το Ομάν εγκαινίασε τη διαδικτυακή πύλη με τίτλο «Visit Oman» που αποτελεί τη νέα ψηφιακή ταξιδιωτική πύλη για το Σουλτανάτο. Η πύλη προσφέρει σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές ταξιδιών από όλο τον κόσμο πρόσβαση σε συναλλαγές B2B μέσα από μια δυναμική ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία συμμετέχει πλήθος επιχειρήσεων από το Ομάν, πάροχοι υπηρεσιών ταξιδιού και τουρισμού (μεταφορές, φιλοξενία, ταξιδιωτικές εμπειρίες). Σκοπός της πύλης είναι να διευκολύνει τις συναλλαγές..... (05/01/2022)

περισσότερα »

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με την υπ’ αρ. 69019 οικ. Φ.700.13/2021 Υ.Α. αλλάζει η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, καθώς και της χορήγησης του Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας. Με την αρ. 69019 οικ. Φ.700.13/2021 Υ.Α., η διαδικασία εγκρίσεων Μελετών και Πιστοποιητικών Πυροπροστασίας, θα πραγματοποιείται μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι εμπλεκόμενοι στις διαδικασίες έκδοσης, δηλαδή οι πυρο..... (05/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα νέα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Εστίαση και Διασκέδαση που ισχύουν από 30-12-2021 έως 17-01-2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (05/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τέλος στην χρήση των πλαστικών με τον Νόμο 4736/2020 άρθρο 4

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους της ΕΣΤΙΑΣΗΣ ότι από 1 Ιανουαρίου 2022, επιβάλλεται ως περιβαλλοντικό τέλος 0,04 λεπτά ανά τεμάχιο σε πάσης φύσεως πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων και ποτών που χρησιμοποιούνται προς πώληση. Η πλειονότητα των ειδών που αναφέρει ουσιαστικά, ο ως άνω Νόμος, είναι στα πλαστικ..... (04/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Πώς και σε ποιές επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης θα εφαρμοστούν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σύγχυση προκάλεσαν σε χιλιάδες συναδέλφους Εστίασης και Διασκέδασης για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε το πλαίσιο στήριξης αναστολή εργασίας των εργαζομένων. Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και του Αναπληρωτή Υπουργού, κύριο Σκυλακάκη, προσδιορίζουν τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων εκείνων που έχουν δικαίωμα να θέ..... (04/01/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με προτάσεις της επιχειρηματικότητας λόγω νέου κύματος πανδημίας.           Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή προς τον Υπουργό.     ΚΕΡΚΥΡΑ  3/1/2022  Αρ. Πρωτ. 2     ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. Γεωργιάδη   ΝΙΚΗΣ ..... (03/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τι προβλέπεται με τα νέα μέτρα για DELIVERY - ΜΠΑΡ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Εκατοντάδες προβλήματα δημιουργήθηκαν σε καταστήματα της Εστίασης και Διασκέδασης περί δήθεν απαγόρευσης του DELIVERY και μάλιστα από τα ελεγκτικά όργανα, τα oπoία δεν είχαν επαρκή ενημέρωση για το τι προβλέπεται στην Υπουργική Απόφαση 81558 με αριθμό φύλλου 6290 της 29-12-2021. Μετά από τις εκατοντάδες διαμαρτυρίε..... (03/01/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 24/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Παρακαλώ δείτε το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ πατώντας εδώ...... (03/01/2022)

περισσότερα »

Τα νέα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Εστίαση και Διασκέδαση

Επισυνάπτονται τα νέα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Εστίαση και Διασκέδαση...... (31/12/2021)

περισσότερα »

Τα νεα μέτρα που ισχύουν από 03-01-2022 έως 16-01-2022

Τα Νέα μέτρα που θα ισχύουν από 03-01-2022 έως 16-01-2022. Αναμένονται και νέα μέτρα ειδικά για την μουσική έως την ημερομηνία τις 3-02-2022.   Δείτε το επισυναπτόμενο.  ..... (30/12/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

Εγκυρότατες πληροφορίες του Π.Α.Ν.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε αναφέρουν, (και μάλιστα μετά τις εξελίξεις της κατάστασης που δημιουργεί η Πανδημία), ότι μελετάται από το Υπουργείο Οικονομικών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές να μην επιστραφούν και να χαρακτηριστούν ως κρατική ενίσχυση.   Δείτε το επισυναπτόμενο...... (30/12/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη νεοφυών Γυναικείων Επιχειρηματικών Ομάδων στη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                        Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη νεοφυών Γυναικείων Επιχειρηματικών Ομάδων στη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.)   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνουν ότι το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.) σε συνεργασία με τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α) του Ε.Β.Ε.Α προσκαλούν Γυναικείες Start..... (28/12/2021)

περισσότερα »

232221 ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΚΥΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

232221 ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΚΥΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/12/2021)

περισσότερα »

Παροχή οδηγιών αναφορικά με τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Ενημέρωση για την Α.Π.οικ.2/114892/ΔΕΠ/8-12-2021 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: Παροχή οδηγιών αναφορικά με τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/12/2021)

περισσότερα »

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19, ΑΠΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19, ΑΠΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/12/2021)

περισσότερα »

Ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2022!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2022!!!..... (20/12/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ       ΔΙΟΙΚΗΣΗ                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ          Αθήνα, 17.12.2021   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες   Σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ..... (20/12/2021)

περισσότερα »

Eκπαιδευτικά προγράμματα για μεσίτες αστικών συμβάσεων/ακινήτων – διαχειριστές ακινήτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι το  Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδας (ΟΜΑΣΕ), υλοποιεί  εξ αποστάσεως (e–learning) εκπαιδευτικά προγράμματα για μεσίτες αστικών συμβάσεων/ακινήτων – διαχειριστές ακινήτων με τίτλο: «ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ».   Για συμμετοχή ..... (16/12/2021)

περισσότερα »

ΕΠΕ και ΙΚΕ: Διευκρινίσεις για τη διάρκεια με τις τελευταίες αλλαγές του ν. 4872/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΕΠΕ και ΙΚΕ: Διευκρινίσεις για τη διάρκεια με τις τελευταίες αλλαγές του ν. 4872/2021   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με τις τροποποιήσεις στις διατάξεις των νόμων 3190/1955 (Α’ 91) και 4072/2012 (Α’ 86), σχετικά με τη διάρκεια των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ).     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργ..... (16/12/2021)

περισσότερα »

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ)_Παρουσίαση μελέτης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο Λιανικό Εμπόριο

     Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την υπ’ αριθ. 9389/15.12.2021 επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), σχετικά με την παρουσίαση της μελέτης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο Λιανικό Εμπόριο, σήμερα 15.12.2021 στις 17:00 μέσω ΖΟΟΜ link:   https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_NnnL264GT6iH28D6bpEy7w     ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (15/12/2021)

περισσότερα »

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές ( Με το Γενικό Έγγραφο 2021/C 473/01/2021) ΑΝΑΣΤΟΛΗ των πληρωμών έως 30.06.2022. Είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους ότι η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει προσχέδιο για την έναρξη εξόφλησης των επιστρεπτέων προκαταβολών του μήνα Ιανουάριο. Συγκ..... (14/12/2021)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Διακήρυξης του Υπ΄ Αριθμ: 93/21 Δγσμού

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (13/12/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 22-2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Παρακαλώ δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (13/12/2021)

περισσότερα »

Κατάργηση διάταξης που προβλέπει ότι οι ΕΠΕ - Ι.Κ.Ε με αόριστη διάρκεια οι οποιες δεν τροποποιήσουν το Καταστατικό τους μέχρι την 31/12/2021 λύονται και τίθενται αυτοδίκαια σε κατάσταση εκκαθάρισης.

Κατάργηση διάταξης που προβλέπει ότι οι ΕΠΕ - Ι.Κ.Ε με αόριστη διάρκεια οι οποιες δεν τροποποιήσουν το Καταστατικό τους μέχρι την 31/12/2021 λύονται και τίθενται αυτοδίκαια σε κατάσταση εκκαθάρισης. Με τροπολογία που κατατέθηκε σε υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης επέρχονται σημαντικές τροποποιήσεις, τόσο στον Ν.3190/1955 αναφορικά με τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, όσο και στο Ν.4072/2012, αναφορικά με τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες ειδικότερα δε, όσον αφορά στον..... (10/12/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ DNASEEKER

το Ινστιτούτο Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Χημείας) ανέλαβαν το ερευνητικό έργο με τίτλο DNASEEKER - ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΨΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ με Κωδικό ΟΠΣ 5072570 με τη συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας Σκοπός..... (10/12/2021)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 4-6 Φεβρουαρίου 2022, MEC-ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Αθήνα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων και με την αρωγή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, πρόκειται να συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 – The Greek Fine Food Exhibition», με αυτόνομο περίπτερο που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως και 6 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα. Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι ..... (08/12/2021)

περισσότερα »

Μηδενισμός των δασμών για εισαγωγές στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Με την υπ. αριθμ. 149/ 09.11.2021 Απόφαση του Συμβουλίου της EAEU καθορίστηκε προσωρινός μηδενικός συντελεστής εισαγωγικού δασμού για τις πρώτες ύλες γούνας αμνών (δασμολογική κλάση 4301 30 000 0) . Ο μηδενικός συντελεστής θα ισχύει από τις 2 Ιανουαρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Με την Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (EAEU) της 29ης Οκτωβρίου 2021, αριθ. (ETT EAEU) αποφασίσθηκε ο μηδενισμός των δασμών για ορισμένους τύπους βαμβακερών υφασμάτων κατασκευα..... (08/12/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021» (ΥΠ Απόφαση 75414/5-12-2021, Αρ.Φύλλου 5773). ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 1. Εισέρχονται ΜΟΝΟ Νοσήσαντες και Εμβολιασμένοι 2. ΑΝΗΛΙΚΟΙ από 4 έως 17 ετών επιτρέπεται η είσοδος μόνο με self test (ισχύς 24 ωρών) 3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στον εσωτερικό χώρ..... (08/12/2021)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΣΑΣ "το όνομα αλλάζει-ο ρόλος μας ΟΧΙ", 15/12/2021

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΠΣΣΑΣ) σας προσκαλεί σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την 15/12/2021 & ώρες 16:00-18:30,  με σκοπό την ανακοίνωση των αλλαγών του Καταστατικού του, το νέο όνομα του Συνδέσμου μας αλλά κυρίως το όραμά μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς.   «το όνομα αλλάζει – ο ρόλος μας ΟΧΙ»   Έχοντας διανύσει μία ιστορική πορεία 35 ετών (1986-2021) ο ΠΣΣΑΣ συνεχίζει τη διαδρομή του βάζοντας γερά θεμέλια για τα επόμενα ..... (08/12/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (07/12/2021)

περισσότερα »

6η Τροποποίηση της πρόσκλησης για την Δράση "ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ"

6η Τροποποίηση της πρόσκλησης για την Δράση "ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ" Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την έκτη (6η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ψηφιακό Άλμα» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 - Κωδικός Πρόσκλησης 017 ΚΕ ΕΠΑνΕΚ - ΟΠΣ Α/Α 2926.  Δείτε την Σχετική Απόφαση   Επικοινωνία – Πληροφορίες Γραφείο ενημέρωσης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αρμόδιο στέλεχος Διαχειρ..... (03/12/2021)

περισσότερα »

2η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων για την δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

  2η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων για την δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων». Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε η 2η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» με Κωδικό ΟΠΣ 4581 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «..... (03/12/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ολόκληρη την χώρα, επεβλήθησαν για παραβάσεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα και κλείσιμο καταστημάτων. Θεωρούμε επιβεβλημένο προς προστασία του καταστηματάρχη να καταγράψουμε τα ΝΕΑ ενημερωτικά στοιχεία προς αποφυγήν των εξοντωτικών κυρώσεων. ΕΣΤΙΑΣΗ..... (03/12/2021)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για νέους ανέργους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

Την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τις εναπομείναντες θέσεις του προγράμματος απόκτησης 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (250 θέσεις) και Ηπείρου (150 θέσεις). Συγκεκριμένα, έχει ήδη καλυφθεί το 75% από τις συνολικά 1.600 θέσεις που προκηρύχτηκαν, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσο..... (01/12/2021)

περισσότερα »

Σεμινάριο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, δράττοντας την ευκαιρία της διοργάνωσης της 3ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στον Πειραιά, στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών στα Μέλη του διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στον ασφαλιστικό κλάδο", με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση για όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές. Το Σεμινάριο, είναι το  πρώτο από μια σειρά εκπαιδεύσεων τις οποίε..... (26/11/2021)

περισσότερα »

Ζήτηση ελληνικών τροφίμων

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να έρθουν απ'ευθείας σε επαφή με την κα  Aleksandra Vuković   Aleksandra VukovićCategory manager AMAN dooVinogradska 52a11000 BeogradTel: +381 62 88 70 630E-mail: aleksandra.vukovic@aman.co.rswww.aman.co.rs  ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Βραβεία Island Innovation

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι: Σε συνεργασία με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Clinton, τα Βραβεία Island Innovation θα βραβεύσουν άτομα, οργανισμούς και τεχνολογίες που οδηγούν σε θετικές αλλαγές για απομακρυσμένες και νησιωτικές κοινότητες παγκοσμίως. Θα υπάρξουν 12 κατηγορίες βραβείων που θα κριθούν από μια αξιόπιστη κριτική επιτροπή. Οργανισμοί και άτομα σε απομακρυσμένες, αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση. Τα ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

e–Επιμελητήριο: Έκδοση πιστοποιητικών, πληρωμή συνδρομών και εγγραφή ατομικών στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει ότι για την άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των μελών του τίθεται σε λειτουργία το σύστημα e-Επιμελητήριο. Το e-Επιμελητήριο (corfucci.echamber.gr) είναι μια σύγχρονη διαδικτυακή υπηρεσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας που προσφέρει νέους και αποδοτικούς τρόπους επικοινωνίας στις επιχειρήσεις-μέλη του. Μέσω της πλατφόρμας e-Επιμελητήριο, προσφέρεται η δυνατότητα εισόδου μέσω των κωδικών ΓΕΜΗ της επιχείρησης ή των κωδικών TAXIS (για τα φυσικά πρόσ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 21/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδω για να δείτε το ενημερωτικό έντυπο...... (25/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Ασάφειες και προβλήματα για την χρήση του Self-test στην Εστίαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (25/11/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στη 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Κ.Ε.Ε.Ε., το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στο αμφιθέατρο της Ραλλείου στον Πειραιά. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Στέφανος Μέξας ως εκλεγμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης έγιναν στοχευμένες παρε..... (24/11/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κέρκυρα 22 Νοεμβρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα : Κακόβουλες πράξεις κατά επιχειρηματιών και φορολογουμένων. Επειδή τις τελευταίες μέρες καταγγέλονται φαινόμενα τραπεζικής απάτης δηλ. ‘’άγνωστοι’’ τηλεφωνούν σε επιχειρήσεις , προσποιούμενοι υπαλλήλους Λογιστικών γραφείων και ζητούν τους κωδικούς web banking προκειμένου να λάβουν επίδομα covid-19 που υποτίθεται δικαιούνται. Επειδή ήδη ορισμένοι έχουν πέσει θύμα τραπεζικής απάτης που οφείλεται σε οργα..... (24/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Από σήμερα 22-11-2021 έως 06-12-2021, τα νέα μέτρα για τους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μετά την συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση επιβάλλει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία καταγράφουμε λεπτομερώς και με σαφήνεια και ειδικά εκείνα που αφορούν τα καταστήματά μας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 1. Εισέρχονται ΜΟΝΟ Νοσήσαντες και εμβολιασμένοι 2. ΑΝΗΛΙΚΟΙ από 4 έως 17 ετ..... (23/11/2021)

περισσότερα »

Απόφαση για την καταχώρηση στο Μητρώο των ΠΟΠ,ΠΓΕ.ΕΠΙΠ/ΔΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για την ονομασία «ΑΦΡΙΝΑ».

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (22/11/2021)

περισσότερα »

Απόφαση αποδοχής αιτήματος καταχώρισης της ονομασίας ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ ως ΠΓΕ

Δείτε την αποφαση εγκρισης του αιτήματος για την καταχώρηση της ονομασίας ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ ως ΠΓΕ...... (22/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με το μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε νέα συμπληρωματικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους: 1. Από την Δευτέρα 22-11-2021 οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως Εστίαση – Σινεμά – Θέατρα – Μουσεία – Γυμναστήρια κ.λ.π. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μπορούν επίσης να εισέρχοντα..... (22/11/2021)

περισσότερα »

Προσφορά απινιδωτή απο το Επιμελητήριο Κέρκυρας που θα φιλοξενηθεί στο ΑΤ Καρουσάδων για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών των κατοίκων της βόρειας Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  ενημερώνει τα μέλη για το εξής: Προσφορά ενός απινιδωτή για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών των κατοίκων της βόρειας Κέρκυρας έγινε σήμερα από το Επιμελητήριο Κέρκυρας παρουσία του Αστυνομικού  Διοικητή κ. Θωμαΐδη Στέλιου, της κα. Αυλωνίτη Αγγελικής, Οικονομικής Επόπτη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, του  προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Κυπριώτη, του κ. Μπαντά,  διασώστη του ΕΚΑΒ  και των αστυνομικών υπαλλήλων του Τμήματος Καρουσάδων. Ο απινι..... (19/11/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχετικά με τη κακοκαιρία "ΜΠΑΛΛΟΣ" και τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος» που έπληξε το νησί της Κέρκυρας και τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις.   Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης.   Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή προς τον Υπουργό...... (19/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Τα μέλη καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ με το Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους, για τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που μας επέβαλλε η Κυβέρνηση για τον Covid-19, δημιουργώντας οικονομικό όλεθρο στους τζίρους των επιχειρήσεών μας. Η πτώση κατά περίπου 70% των εισπράξεών μας, ήδη δημιο..... (19/11/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Δυναμική παρουσία της Κέρκυρας στο Επετειακό Επιστημονικό Συνέδριο του ΕΟΑΕΝ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 11-13 Νοεμβρίου 2021.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δυναμική παρουσία της Κέρκυρας στο Επετειακό Επιστημονικό Συνέδριο του ΕΟΑΕΝ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 11-13 Νοεμβρίου 2021.   Με τριμελή αντιπροσωπεία από το Επιμελητήριο Κέρκυρας αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιώργο Χονδρογιάννη – Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ,κ. Στέφανο Μέξα – Α΄ Αντιπρόεδρο και κ. Σπυρίδωνα Σπαή – μέλος Δ.Σ & εκπρόσωπο στον ΕΟΕΑΝ, INSULER, αλλά και παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Σπύρου Ζερβόπουλου, εκπρ..... (17/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Κινητοποιήσεις για κλείσιμο της Εστίασης

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ενώπιων των επερχόμενων κινητοποιήσεων του κλάδου μας ανακοινώνουμε τα εξής: Σαφέστατα και συμφωνούμε σε διάφορα είδη κινητοποιήσεων. Το κλείσιμο όμως της επιχείρησης, είναι μία πράξη που αφορά τον ιδιοκτήτη, εφόσον προηγουμένως κρίνει τα παρακάτω τρέχοντα γεγονότα: 1. Ο Πρωθυπουργός της χώρ..... (16/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η οικονομική καταστροφή την οποία βιώνει ο κλάδος μας και τα επερχόμενα νέα σκληρότερα μέτρα, μας επιβάλλουν την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας στο Πανελλαδικό κλείσιμο την Τρίτη 16-11-2021. Έκκληση απευθύνουμε στην Κυβέρνηση για ΑΜΕΣΗ στήριξή μας. ΖΗΤΑΜΕ:  Επιδότηση εκ νέου του ενοι..... (16/11/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιστολή Φιλαρμονική Εταιρία <<ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ>>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την ευχαριστήρια επιστολή της Φιλαρμονικής Εταιρείας <<ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ>>  προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο Κέρκυρας.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης    ..... (15/11/2021)

περισσότερα »

12ο Εργαστήριο Στρατηγικών Τεχνολογίας Πληροφοριών & Επικοινωνίας (ΤΠΕ) ΕΕ-Ιαπωνίας (12th EU-Japan ICT Strategies Workshop) / 17 Νοεμβρίου 2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (12/11/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση αναφορικά με το άρθρο 12 του ν. 4541/2018

Εφιστούμε την προσοχή στα μέλη μας για την εφαρμογή του άρθρου 12, του ν. 4541/2018, σύμφωνα με το οποίο Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης οι οποίες έχουν ορίσει, πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, τη διάρκεια της εταιρείας ως αόριστη έχουν ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2021, εκτός αν, με τροποποίηση του καταστατικού τους πριν την τελευταία αυτή ημερομηνία, ορισθεί άλλη ημερομηνία λήξης αυτών, οπότε ημερομηνία λήξης τους θα είναι εκείνη που θα ορίζεται στο καταστατικό...... (12/11/2021)

περισσότερα »

188755 ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/11/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ε.Ε.Θ. ΜΕ ΤΙΤΛΟ: Ασφάλιση, μια πράξη αγάπης! Insurance Storytelling #INST_Thess_2021- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο (11/11/2021)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΟΑΕΔ. Μέχρι τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:59, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή τους στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2021-22. Οι Π.ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε 7 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού κ..... (11/11/2021)

περισσότερα »

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία | Πρόσκληση σε Ενημερωτική Εκδήλωση-"Προσβάσιμος Τουρισμός"

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την πρόσκληση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Παρατίθεται παρακάτω: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Αγαπητή κυρία, αγαπητέ κύριε,   H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο του έργου “ Accessible Tourism”, με ακρωνύμιο «4ALL», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μία ανοικτή διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα   “Προσβάσιμος Τουρισμός”   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00μ..... (10/11/2021)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης υποδέχτηκε χθες 09/11/2021 στο Επιμελητήριο σε μια προγραμματισμένη Εθιμοτυπική συνάντηση τον αξιότιμο Πρέσβη της Γερμανίας  στην Ελλάδα κ. Ερνστ Ράιχελ (Ernst Riechel) συνοδευόμενο από τον Επίτιμo Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κέρκυρα κ. Κωνσταντίνο Γισδάκη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  κα. Μαριάνθη Ρέβη και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρί..... (10/11/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΓΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΏΝ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΟΑΕΔ. Αξιότιμες/Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.   Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δράσεων του φορέα στο τομέα της εκπαίδευσης, ανακοινώνει τη νέα συνεργασία του με τον ΟΑΕΔ και το ΙΝΣΕΤΕ. Οι τρεις φορείς σε συνεργασία θα υλοποιήσουν προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού κ..... (10/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Αγανάκτηση επικρατεί στους επιχειρηματίες της ΕΣΤΙΑΣΗΣ από τα εκατοντάδες ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ –ΑΓΩΓΕΣ από GEA – ΕΔΕΜ - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης, ότι οι ως άνω Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων, οδηγούν τις επιχειρήσεις μας σε δικαστήρια και αγωγές, για να εισπράξουν την αμοιβή για τους συνθέτες – στιχουργούς – μουσικούς – τραγουδιστές, χρησιμοποιώντας μεθόδους και τρόπους, που χαρακτηρίζονται από πλήρη παραβατικότητα.   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ οι ατελείωτες ενοχλήσεις και τα ραβασάκια που μας κοινοποιούνται, συνήθως στερούνται νομιμότητας, ..... (10/11/2021)

περισσότερα »

Eνημέρωση για την Πρόσκληση της ΟΒΕ για πρόγραμμα εργαζόμενων

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.) υλοποιεί δύο προγράμματα κατάρτισης 80 ωρών έκαστο, που αφορούν : 1)Στέλεχος Πωλητής Λιανικής 2)Στέλεχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ασφαλούς Διακίνησης Καυσίμων. Σ’ αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν 1.280 εργαζόμενοι συνολικά (αθροιστικά και για τα δύο) από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας (με σχέση εξαρτημένης εργασίας) ή εποχικά εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα ..... (09/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Αλλαγές στα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Δημοσιεύουμε με πλήρη σαφήνεια τις αλλαγές που προβλέπει η Νέα Απόφαση 69136/5-11-2021 για την λειτουργία ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ KAI ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΑΜΙΓΕΣ ΧΩΡΟΣ 1. Πελάτες μόνο εμβολιασμένοι - νοσήσαντες 2. Κατάργηση μάσκας - αποστάσεις 3. Επιτρέπονται όρθιοι πελάτες - μουσική..... (09/11/2021)

περισσότερα »

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με τα νέα έκτακτα μέτρα. Ακολουθεί η σχετική επιστολή. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Κύριοι, Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη αγωνία μας για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του τόπου ..... (08/11/2021)

περισσότερα »

Ανακοίνωση σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού από το Επιμελητηρίο Κέρκυρας σύμφωνα με τα νεα μέτρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας covid-19, ΦΕΚ 5138/Β/5-11-2021, από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι πολίτες για την είσοδό τους στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας είναι υποχρεωτικό να επιδεικνύουν μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ή ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ (PCR 72 ωρών / RAPID 48 ωρών)   Με εκτίμηση, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (08/11/2021)

περισσότερα »

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερωνει αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/Γ.Π.οικ. 69136/2021 ΦΕΚ 5138/Β/5-11-2021.      ..... (08/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα έκτακτα μέτρα για τους υπαίθριους – εξωτερικούς χώρους. Λουκέτα και οικονομική κατάρρευση της ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την Υπουργική Απόφαση 69136 και αρ. φυλλ. 5138 της 5-11-2021 επιβάλλονται ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ για την προστασία από τον COVID-19. Δυστυχώς για πολλαπλή φορά η Εστίαση πληρώνει με βαρύ τίμημα την εφαρμογή των νέων μέτρων από την 6η-11-2021. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ισχύς των μέτρων: από 6-11-2021 έως 22 -11-2021 και ώρα 06:00 Στους υπαίθριους – εξωτερικούς χώρους της επιχείρησης θα κάθονται Eμβολιασμένοι, Νοσήσαντες και οι Ενήλικοι ΜΟΝΟ με Rapid test ισχύς 48 ωρών. Δεν ισχύει..... (08/11/2021)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 Το διάστημα της πανδημίας αντιμετωπίσαμε και καταγράψαμε ως φορέας που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μια πρωτόγνωρη κατάσταση αντιμετωπίζοντας τις δυσάρεστες & ανεπανόρθωτες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες εξαιτίας του φονικού ιού.     Πολλοί συνάνθρωποι μας δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ή είναι στα πρόθυρα, εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους και η οικονομία δοκιμάζεται σκληρά. Ο εμβολιασμός αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο της ..... (05/11/2021)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Οκτωβρίου 2021, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα

Επισυνάπτεται το Ενημερωτικό Δελτίο Οκτωβρίου 2021, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα, το οποίο περιλαμβάνει ειδήσεις οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος...... (05/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Πειραματισμοί και Στοχοποίηση της ΕΣΤΙΑΣΗΣ. Χιλιάδες τα Λουκέτα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σε νέες περιπέτειες οδηγείτε ο κλάδος μας με τα νέα μέτρα εφαρμογής από Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Το κλείσιμο 2.000 επιχειρήσεων το τελευταίο διάστημα πέρασε απαρατήρητο και δυστυχώς συνεχίζονται τα πειράματα στις επιχειρήσεις μας, ενώ η στήριξη του κλάδου μας από την άνοιξη του 2021 είναι παντελώ..... (05/11/2021)

περισσότερα »

«Ενημέρωση των μελών σας ως προς την υποχρέωση εγγραφής τους σε Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ), Ν. 4819/123/Α/2021»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του EOEN. Αξιότιμοι/ες, Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 11 του Ν. 4819/2021 η συμμετοχή των υπόχρεων παραγωγών (όπως προσδιορίζονται στην παρ. 1 του ίδιου άρθρου) σε Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ), πραγματοποιείται με την υπογραφή σχετικής σύμβασης με τον φορέα ΣΣΕΔ. Η συμμετοχή σε ΣΣΕΔ: α) παρέχει το δικαίωμα στον υπόχρεο να χρησιμοποιεί σήμανση με την ένδειξη που περιγράφεται στη σύμβαση ως απόδε..... (05/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, ο Υπουργός Υγείας κ Πλεύρης προσεκτικά και στοχευόμενα ανακοίνωσε τα εξής: 1. Στην Εστίαση ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους θα επιδεικνύεται από τον μη εμβολιασμένο πελάτη - RAPID τεστ 2. Στους Αμιγής χώρους (τους εσωτερικούς χώρους), τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά. Επιβάλλεται στις παραβάσεις..... (04/11/2021)

περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 170 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν  οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο  του εορτασμού  των 170 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους  ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων κ.  Νεκτάριος , ο Σεβασμιότατος καθολικός Αρχιεπίσκοπος-Μητροπολίτης  Κερκύρας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου κ. Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μ. Σταυριανουδάκης..... (03/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένονται εντός των προσεχών ωρών με κύριο στόχο την Εστίαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ανά πάσα στιγμή ανακοινώνονται περιοριστικά μέτρα με άμεση εφαρμογή ειδικά στην Εστίαση, μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19. Θυμίζουμε ότι το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. απηύθυνε επανειλημμένα έκκληση προς όλους τους συνάδελφους, για την πιστή εφαρμογή των μέτρων στους εσωτερικούς χώρους των κ..... (03/11/2021)

περισσότερα »

Υποχρεωτική η Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων - Εργοδοτών στο ΕΡΓΑΝΗ για τους Ανεμβολίαστους και μη Νοσήσαντες Εργαζομένους. Υπουργική - Απόφαση 64232/15-10-2021

Η ως άνω Υπουργική Απόφαση είναι υποχρεωτική, για οποιονδήποτε Επιχειρηματία - Εργοδότη και προβλέπει:  Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης των Ανεμβολίαστων και μη Νοσήσαντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από COVID – 19.  Η Πρώτη Υπεύθυνη Δήλωση θα αφορά την εβδομάδα 18/10/2021 έως 24/10/2021. Η έναρξη της ως άνω δήλωσης, από την Τρίτη 26/10/2021 έως την Παρασκευή 5/11/2021.  Οι επόμενες δηλώσεις σε εβδομαδιαία βάση, θα υποβάλλονται από Τρίτη έως Παρασκευή, για την εκάστοτε προηγού..... (27/10/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 19/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικό έντυπο...... (27/10/2021)

περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ | ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΉΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Αξιότιμοι/ες, Με την παρούσα σας καθιστούμε γνωστό πως στα πλαίσια του ελεγκτικού ρόλου του Οργανισμού μας, θα προβούμε στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 1 του εν θέματι Νόμου: «...1. Στον υπόχρεο που παραβαίνει την παρ. 1 του άρθρου 11 επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ίσο με τις ελάχιστες χρηματικές εισφορές της περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 13, που ισχύουν κατά τη διαπίστωση της παράβασης, τις οποίες θα κατέβαλε σε ΣΣΕΔ για το χρονικό διάστημα ..... (27/10/2021)

περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 170 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συμπληρώνει φέτος 170 χρόνια παρουσίας στην οικονομική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή του τόπου και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως θεσμική δύναμη παρέμβασης για την ανάπτυξη, για την υγιή επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή.   Θα εξακολουθήσει να τιμά την παρακαταθήκη των ιδρυτών του και την προσπάθεια όλων όσοι υπηρέτησαν το όραμά του. Θα συνεχίσει, πάνω από όλα, να τιμά την εμπιστοσύνη των μελών του και να επιτελεί το ρόλο που αναλογεί στις αξίε..... (26/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ 25-10-2021 ΕΩΣ 8-11-2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. «Νέα μέτρα λειτουργίας Εσωτερικών και Εξωτερικών χώρων από 25-10-2021 έως 08-11-2021» Υπ. Απόφαση 66436/Αρ. φύλλου 4919 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Δημοσιεύουμε με πλήρη σαφήνεια το τι προβλέπει η Νέα Απόφαση για την λειτουργία ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ KAI ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΑΜΙΓΕΣ ΧΩΡΟΣ 1. Πελάτες μόνο εμβολιασμ..... (26/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μετά τα επείγοντα ερωτήματα που απήυθυνε το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., προς τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας και Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, εδόθη λύση – ανάσα, για δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στην χρήση του εξωτερικού υπαίθριου χώρου. Με την Υπουργική Απόφαση 66436 με αρ. φυλ. 4919..... (26/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΧΡΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι Εστίασης- Διασκέδασης και Προέδροι Επιμελητηρίων-Ομοσπονδιών-Ενώσεων-Συλλόγων-Σωματείων, Σας κοινοποιούμε τις ενέργειες του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. προς το Υπουργείο Υγείας και σας απευθύνουμε έκκληση να προβείτε σε παρόμοιες ενέργειες, μετά το πρόβλημα που προέκυψε σε πολλές περιφερειακές ενότητες της ..... (22/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Απόλυτη η ευθύνη και η υποχρέωση των εργοδοτών απέναντι στους διανομείς για την εφαρμογή του νόμου 3850/2010. Εξοντωτικά τα πρόστιμα από τις παραβάσεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι Εστίασης και επιχειρηματίες με εργαζόμενους διανομείς, Με αυστηρή προειδοποίηση, το υπουργείο εργασίας, επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους ως διανομείς παντός είδους αντικειμένων, υποχρεούνται σε πιστή εφαρμογή των μέτρων για την υγεία και ασφάλειά τους. Η ..... (19/10/2021)

περισσότερα »

"Καταγραφή ζημιών – στήριξη πλημμυροπαθών" | Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενημερώνει ότι ξεκινάει την καταγραφή ζημιών στις οικίες/οικοσυσκευές των νοικοκυριών που επλήγησαν από τις χθεσινές πλημμύρες. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καλούν στη γραμμή δημότη 15601, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία επιθυμούν. Ειδικά για σήμερα 15.10.2021, η συγκεκριμένη γραμμή πληροφόρησης των δημοτών λειτουργεί ως τις 10 το βράδυ.   Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιο..... (18/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Λήγει η ημερομηνία υποβολής της Αίτησης για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

«Ευνοϊκότατη Ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους Λήγει η ημερομηνία υποβολής της Αίτησης την 31-10-2021» Νόμος 4764 Αρ. Φυλ. 256 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Την 31-10-2021 λήγει η ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την ευνοϊκότατη ρύθμιση χρεών προς τους Δήμους της χώρας. Ποιες οφειλές εντάσσονται στην ρύθμιση  Πάσης φύσεως οφειλές εντάσσονται στην ρύθμιση, όπως χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου – ενοίκια χρήσης δημοτικών κτηρίων – πρόστιμα οποιασδήποτε μορφής, Δημοτικός φόρος 0,5 κ.λ.π..... (18/10/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι θα  συγκροτηθούν άμεσα από την  Π.Ε. Κέρκυρας, Επιτροπές Κρατικής Αρωγής για την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών στις πληγείσες επιχειρήσεις, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (καιρικό φαινόμενο «ΜΠΑΛΛΟΣ») στις 14 Οκτωβρίου 2021, το οποίο έπληξε το νησί μας. Συμπεριλαμβάνονται και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  φορείς. Οι Επιτροπές καταγραφής και εκτίμησης ζημιών θα προβούν σε επιτόπιες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.   Παρα..... (15/10/2021)

περισσότερα »

Kλιμάκια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δημοτικών αρχών για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες του νησιού

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  ενημερώνει τα  μέλη του τα εξής:      Τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των  Δημοτικών αρχών θα πραγματοποιήσουν αυτοψία για την καταγραφή των ζημιών στις  επιχειρήσεις  και στους  επαγγελματίες  του Νησιού που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.  Συστήνεται να καταγράψουν με φωτογραφικό υλικό  τις ζημιές που έχουν υποστεί  έτσι ώστε να διατεθεί  το υλικό αυτό στα αρμόδια κλιμάκια για άμεση αποζημίωση από την Περιφέρ..... (15/10/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η πρόκληση των αναδυόμενων αγορών στην covid εποχή» (Ταϊλάνδη, Μεξικό, Αργεντινή) (18/10/2021)

Ο ΣΘΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, διοργανώνουν διαδικτυακή (μέσω zoom) εκδήλωση με θέμα: «Η πρόκληση των αναδυόμενων αγορών στην covid εποχή» (Ταϊλάνδη, Μεξικό, Αργεντινή) τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου (14.00-15.30).   Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων για: - τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας - το επιχειρηματικό περιβάλλον δραστηριοποίησης στις αναδυόμενες αγορές της ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ, του ΜΕΞΙΚΟΥ και της ΑΡΓΕΝΤΙ..... (14/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Βαριά πρόστιμα στην Εστίαση για παραβάσεις υπέρβασης εξυπηρετούμενων πελατών στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης να επιδείξουν Σύνεση στην εφαρμογή των Νέων Δεδομένων, μετά την απελευθέρωση των μέτρων σε εσωτερικούς χώρους. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ 1. Οι εξυπηρετούμενοι πελάτες στον εσωτερικό χώρο, δεν δύναται να υπερβαίνουν τον αριθμό από αυτόν που ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ στ..... (12/10/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Δωρεάν Συμμετοχής στο Online Startup Europe Week Larisa 2021: Κάντε Πράξη την Επιχειρηματική σας Ιδέα

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην online εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2021: Κάντε Πράξη την Επιχειρηματική σας Ιδέα» η οποία θα διοργανωθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο του Startup Europe Week, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού event επιχειρηματικότητας που είναι αφιερωμένο εξολοκλήρου στις startups.    Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας του Zoom, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, από τις 14:00 μ.μ. έως τ..... (11/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Σε πλήρη κανονικότητα θα λειτουργούν οι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ στα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης και με πελάτες μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες»

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.  ..... (11/10/2021)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Ελλάδα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, υποδέχτηκε χθες 07/10/2021 στο Επιμελητήριο σε μια προγραμματισμένη Εθιμοτυπική συνάντηση την αξιότιμη Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα κα Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli) συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα κ. Φρειδερίκο Βαλσάμη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  κ. Στέφανος Μέξας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Πρεσβείας. Πρόκειται για τ..... (08/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Πως ρυθμίζονται τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Μυστικά και ιδιαιτερότητες της ρύθμισης»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (06/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Τα νέα μέτρα για τον Covid-19 από 4-10 έως 11-10» (ΥΑ/Γ.Π. Οικ 60900/2021)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Τα μέτρα που ισχύουν από 4 έως 11 Οκτωβρίου παραμένουν εκείνα που ίσχυαν από 27 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου. Η αλλαγή η οποία περιέχεται στην Νέα Υπουργική Απόφαση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση χρήσης μάσκας σε ολόκληρη την Επικράτεια στους εσωτερικούς χώρους, σε πάσης φύσεως χώρους εργα..... (06/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - TA ΠΑΡΑΚΑΤΩ NEA MEΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Υπενθυμίζουμε την εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων προστασίας από τον Covid-19 τα οποία ισχύουν από 1/10 έως 08/10. Υποχρεούται ο συνάδελφος καταστηματάρχης στην πιστή εφαρμογή των μέτρων, διότι σε διαφορετική περίπτωση κλέινει η επιχείρηση και επιβάλλεται εξοντωτικό πρόστιμο.  Η επιχείρηση είνα..... (05/10/2021)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Δελτίο Οικονομικών και Εμπορικών Εξελίξεων Αιγύπτου, Σεπτέμβριος 2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/10/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση για την νέα ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο και τις τράπεζες

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες», την Τετάρτη 13/10/2021 και ώρα έναρξης 16:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης και στελέχη της Ειδικής Γραμματείας θα αναπτύξουν τα ακόλουθα θέματα:   ·         θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή ο..... (30/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Επανένταξη σε όσους έχασαν την ρύθμιση λόγω κορονοϊού Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε, σε όλους τους συνάδελφους ότι την 30-9-2021, λήγει η ημερομηνία για την υποβολή ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ στην ρύθμιση των 120 δόσεων εφορίας και ασφαλιστικών εισφορών. Στο άρθρο 263 του Νόμου 4611/2019 και του Νόμου 4728/2021 είναι η τελευταία τροποποίηση επαναφοράς των δόσεων. Διευκρινίζουμε: Για την Εφ..... (30/09/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

    Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης έως 29/10/2021 (για επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στη Δράση) - 3η Τροποποίηση της Πρόσκλησης «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων».   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την 3η Τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (039ΚΕ), όπου δίνεται..... (28/09/2021)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Εστίαση

      Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης έως 30/10/2021 (για επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στη Δράση) - 4η τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη Δράση «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ»   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τη δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης έως 30/10/2021 για επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στη Δράση του #ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» - (4η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων..... (28/09/2021)

περισσότερα »

Eurasia Packaging Istanbul 2021- Buyer Mission Programme

            Μεταξύτωνημερομηνιών 20-23 Οκτωβρίου 2021 πρόκειταιναπραγματοποιηθούν οι  ΔιεθνήςΕκθέσεις EURASIA PACKAGING ISTANBUL 2021 απότηνεταιρία Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. στηνΚωνσταντινούπολη/Τουρκία με..... (28/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα Νεα μέτρα που ισχύουν από 27 Σεπτεμβρίου εως 4 Οκτωβρίου

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την Υπουργική Απόφαση 58531, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας από 27-09-2021 έως 04-10-2021. ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ 1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 2. Για τους εργαζόμενους και εργοδότες ανεμβολίαστους (2)..... (28/09/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 20η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΙΣ 16-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

      20η  «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021»  16-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   Η Εκθεσιακή Δραστηριότητα  «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021» υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμου Δωδώνης, και Δήμου Ζίτσας  που είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί από 20-24 Μαΐου στα Ιωάννινα , λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του κοροναϊού (COVID - 19)  και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι ..... (24/09/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3ου ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Π.Ι.Ν., με την αρωγή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ionian Inspires, σας προσκαλούν στην έναρξη του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας, που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00, στον Κήπο του Λαού. Θα είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας και τη δεύτερη ημέρα του Φεστι..... (23/09/2021)

περισσότερα »

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Μέλι Κισσούρι» ως ΠΟΠ στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (21/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα Νέα μέτρα που ισχύουν από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την Υπουργική Απόφαση 57069, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας από 20 έως 27-09-2021. ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ 1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 2. Για τους εργαζόμενους και εργοδότες ανεμβολίαστους (2) υποχρεωτ..... (21/09/2021)

περισσότερα »

85η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 85η ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 11-19 Σεπτεμβρίου 2021. Συμμετείχαν  συνολικά 9 Κερκυραϊκές επιχειρήσεις  με πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και νέες επιχειρήσεις με στόχο την προβολή και την εξωστρέφεια. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ξεχώρισε με την άψογη κατασκευή και παρουσία του με επιχειρήσεις από το χώρο της παραγωγής, του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και τις εκδόσεις. Έ..... (21/09/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 17/2021

Αγαπητές – αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο, που η πανδημία μας ταλαιπωρεί, η ΠΟΒΑΚΩ βρέθηκε ξανά σε εκθεσιακό χώρο και δη σε αυτόν της 85ης ΔΕΘ, που αποτελεί την πιο δυναμική γενική έκθεση της χώρας, με ιστορία δεκαετιών. Η ΠΟΒΑΚΩ συμμετείχε στην εκθεσιακή διοργάνωση που είχε ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, στο περίπτερο 15 και συγκεκριμένα στο stand 19, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου. Μάλιστα η Ομοσπονδία, επιθυμώντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγ..... (21/09/2021)

περισσότερα »

Συλλυπητήρια επιστολή

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για την ξαφνική απώλεια του Στράτου Ταγκατίδη, πρώην μέλους της ΔΕ και του ΔΣ του Επιμελητηρίου και για πολλά χρόνια συνδικαλιστή και αγωνιστή του εμπορικού κόσμου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Το κενό που αφήνει στην οικογένειά του αλλά και στον Εμπορικό κόσμο της Κέρκυρας ε..... (20/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Μέτρα που ισχύουν για περιοχές που έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Τα μέτρα που ισχύουν για όσες περιοχές έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο είναι τα εξής: 1. Απαγόρευση Μουσικής, όλο το 24ωρο στα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης. 2. Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης από 01:00 το πρωί έως 06:00 το πρωί. 3. Απαγόρευση κυκλοφορίας του κοινού από..... (16/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέο Σοκ στην Εστίαση με τα νέα μέτρα για τους Ανήλικους ηλικίας από 5 έως 17 ετών

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ΕΣΤΙΑΣΗ πληρώνει με βαρύ τίμημα τα μέτρα για τον Covid-19. Σοκ και αγανάκτηση με έντονες διαμαρτυρίες σε χιλιάδες επιχειρηματίες της Εστίασης και Διασκέδασης, καθώς η υπουργική απόφαση 55400 προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τους Εσωτερικούς χώρους, ότι δεν θα ΕΠΙΤΡΕ..... (16/09/2021)

περισσότερα »

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα Με ηλεκτρονική επιστολή της  εδώ Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. μας ενημέρωσε ότι η Αίγυπτος κατέθεσε στον ΠΟΕ νέα κοινοποίηση TBT  σχετικά με τα επικαιροποιημένα πρότυπα για τα εξής : 1.Εξωτερικά έπιπλα; 2. Μελάνια εκτύπωσης. 3. Έπιπλα - Εξοπλισμός για παιδιά. 4. Μη επεξεργασμένο βούτυρο καριτέ. 5. Καλλυντικά. 6. Συστήματα παροχής νερού. 7. Πυρόσβε..... (15/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα Αυστηρότερα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την Υπουργική Απόφαση 55400, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας και αλλαγές για τους ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 13/09/2021 έως 20/09/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Για..... (14/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Σημαντικές διευκρινίσεις στην Εστίαση και Διασκέδαση για την χρήση του Εσωτερικού χώρου από 13 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.       Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/09/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή Εκδήλωση για την αξιοποίηση της συμφωνίας CETA από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει τα μέλη του ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την αξιοποίηση της συμφωνίας CETA από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είτε δεν εξάγουν στον Καναδά, αλλά ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν εξαγωγές, είτε εξάγουν στον Καναδά και προσβλέπουν σε αύξηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Οι συμμετέχουσες εταιρίες θ..... (10/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τροποποίηση του Νόμου 4812 και μείωση χρέωσης του rapid test

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε στους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης, την αλλαγή στην τιμή χρέωσης του rapid test, η οποία τροποποιήθηκε και ψηφίστηκε με τον Νόμο 4812/2021 αρθρο 5 παρ. β και η οποία αναφέρει:  Καθορίζεται ως ανώτατο όριο τιμή χρέωσης για το rapid test το ποσό των 10 ευρώ αντί του 2..... (08/09/2021)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 5.000 ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΟΑΕΔ.  Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το νέο 12μηνης διάρκειας «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.   Τα ποσά ..... (08/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Επίκαιρη Επαναδημοσίευση Ενημερωτικού Δελτίου για τις Παγιες Δαπάνες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ενημερώνουμε όλους τους συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης και οποιονδήποτε επιχειρηματία, την αναγκαιότητα Επαναδημοσίευσης του ενημερωτικού μας Δελτίου για τις Πάγιες Δαπάνες, μετά από απαίτηση εκατοντάδων συναδέλφων. «Γνωστοποιούμε σε όλους τους Συνάδελφους της Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης σ..... (07/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση & Διασκέδαση από 06 έως 13 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την Υπουργική Απόφαση 53950, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 06/09/2021 έως 13/09/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Self test ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση..... (07/09/2021)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων - Κατατέθηκε η τροπολογία

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων για το έτος 2021. Η προθεσμία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4548/2018 (Α’ 104), του άρθρου 69 του ν. 4072/2012 (Α’ 86) και του άρθρου 10 του ν. 3190/1955 (Α’ 91) παρατείνεται για πενήντα (50) ημερολογιακές ημέρες για τις ανώνυμες εταιρείες, ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης για το έτος 2021, όπως..... (06/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τελευταία ημερομηνία Υποβολής Αίτησης για πάγιες Δαπάνες η 10-09-2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε σε όλους τους Συνάδελφους της Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης σ’ όλους τους επιχειρηματίες, ότι με την τροποποίηση της Υ.Α. ΓΔΟΥ 808/23-07-2021, η οποία με την καινούργια Υπουργική Απόφαση 880/2021, ορίζεται ως καταλυτική ημερομηνία λήξης της υποβολής αίτησης παγίων Δαπανών η 10-09-2021. Υπενθυμίζ..... (03/09/2021)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (02/09/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση ΜΜΕ του τουρισμού

Ανακοίνωση “Οι επιπτώσεις του COVID-19 στον τουρισμό είναι άνευ προηγουμένου. Με τα σύνορα κλειστά, τα ξενοδοχεία κλειστά και τα αεροπλάνα στο έδαφος, ο τουρισμός έχει σταματήσει τελείως τους τελευταίους μήνες”. ZoritsaUrosevic, Διευθυντής θεσμικών και εταιρικών σχέσεων στο  UNWTO. “Επιθυμούμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, αλλά το "κανονικό" μας οδήγησε σε αυτό". ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθούμε με όλους τους τρόπους με τους οποίους το «κανονικό» μας απέτυχε. Πρέπει να χτίσουμε κάτι καλύτερο”..... (02/09/2021)

περισσότερα »

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 : ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ

2021 – Έτος Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών   Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Απογραφείς στην Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021).   Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών, ιδιώτες, άνεργοι (δίχως να μεταβάλλεται το νομικό καθεστώς των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ), υπάλληλοι της Κ..... (01/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέο mini lockdown στην Εστίαση και Διασκέδαση Αναστάτωση και Αγωνία για την επιβίωση των καταστημάτων

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Απρόβλεπτες καταστάσεις δημιουργούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος της Εστίασης και Διασκέδασης δημιουργώντας ένα πολύμηνο lockdown. Τα προβλήματα είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου. Σεβόμαστε την προσπάθεια της κυβέρνησης που παροτρύνει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν για να προστατευθεί το ..... (31/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση & Διασκέδαση από 30 Αυγούστου έως 06 Σεπτεμβρίου

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (31/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Υποχρέωση και ευθύνη του καταστηματάρχη να γνωρίζει αν ο εργαζόμενος στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένος

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι Εστίασης και Διασκέδασης, Δυστυχώς μετατίθεται, για πολλοστή φορά, η ευθύνη και το πρόστιμο στην επιχείρησή μας για τον εμβολιασμό στο προσωπικό μας. Παραθέτουμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, τα νέα μέτρα που θα ισχύουν την 13η Σεπτεμβρίου στα καταστήματά μας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 1. Ο εργοδότης καταστηματάρχης διατηρεί, βάσει νόμου..... (30/08/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση κατάθεσης θέσεων και απόψεων ενόψει της Αναθεώρησης των κανόνων Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων (STEC)».

Πρόσκληση κατάθεσης θέσεων και απόψεων ενόψει της Αναθεώρησης των κανόνων Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων (STEC)».   Ενημερώνουμε ότι πρόκειται για διαδικασία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Competition), υπό τη μορφή διαβούλευσης προς τα κ-μ.   Σχόλια, απόψεις και παρατηρήσεις μπορούν κατατεθούν, μεταξύ άλλων, από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:    https://ec.europa.eu/competition-policy/public-consultations/..... (26/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους στο κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τον Μάρτιο του 2022

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, από τις 13/9/2021 έως τον Μάρτιο του 2022 θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν απασχολούνται στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα. 1. Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης από 13/9/2021 υποχρεούνται να κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα. 2. Το κόστος βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο. 3. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές. 4. Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικο..... (24/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Κ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Με την Υπουργική Απόφαση 51684/4-8-2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 23/08/2021 έως 30/08/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Self test ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση στον χώρο εργασίας με ισχύ μιας εβδομάδας. 4. ΠΡΟΣΟΧΗ Υποχρεωτικό το rapid test, στην εστίαση, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωση του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα..... (23/08/2021)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΛΑΡΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής πραγματοποίησαν συνάντηση με την Διοίκηση του Πολιτιστικού συνδέσμου  κατοίκων- επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής Σολάρι. Στη συνάντηση αυτή η Διοίκηση του συλλόγου κατέθεσε τους προβληματισμούς της ενόψει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που απαγορεύουν τη  στάση και στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος του δρόμου εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση της πελατείας των τοπικών επιχειρήσεων  και θα έχει ως αποτέλεσμα τον μαρασμό τους  και εντέλε..... (23/08/2021)

περισσότερα »

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η διοίκηση του Επιμελητήριο Κέρκυρας συναισθανόμενη τις εξαιρετικά πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η Βόρεια Εύβοια λόγω των πυρκαγιών, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000,00 ευρώ ανταποκρινόμενη στην παράκληση του Επιμελητηρίου Ευβοίας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για συγκέντρωση χρηματικού ποσού μέσω του ΣΑΜΕΕ (Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών  Επιμελητηρίου Εύβοιας). Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν και να δηλώσουν "παρών" στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να συνεισφέρουν στον λ..... (20/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕ ΕΜMΙΣΘΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρακτικό επιτροπής για την επιλογή δικηγόρου στο Επιμελήτηριο Κέρκυρας...... (20/08/2021)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΟΑΕΔ - Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα 30 ΙΕΚ ΟΑΕΔ για το έτος κατάρτισης 2021-2022

Δειτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την ενεργοποιηση του πρόγραμματος επιμόρφωσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τη σειρά τους ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το πρόγραμμα θα παραμείνει ενεργό έως και 15 Σεπτεμβρίου. (19/08/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 11-19/9/2021

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στην 85η ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκ..... (16/08/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote

                                                               Κέρκυρα, 12/08/2021                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει δέκτης παραπόνων των επιχειρήσεων του νησιού και πελατών του δικτύου της Cosmote για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τις οικονομικές συναλλαγές τους όσον αφορά τη χρήση των μηχανημάτων POSειδικότερα εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο δίκτυο. Το γεγονός αυτ..... (12/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, έως 72 δόσεις» (Νόμος 43212015 – 4611201944692017)

Με τους ανωτέρω νόμους και συγκεκριμένα με την αντικατάσταση του άρθρου 289 του Ν.4738/2020 προβλέπονται τα εξής:  Όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο 2021, παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης έως 72 Δόσεις. ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ  Δυνατότητα εξόφλησης έως 36 δόσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.  Εξόφλησης των οφειλών από 37 δόσεις έως 72 δόσεις έντοκες με 2,5% τις εκατό  Η ελάχιστη μηνιαία δόση 30 ευρώ για οφειλές έως 1000,00 ευρώ, 50 ευρώ για οφε..... (12/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | «Εκδήλωση Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Ιόνιας Γης»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική της Σύμπραξη και υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, πρόκειται να διοργανώσουν: «Εκδήλωση Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Ιόνιας Γης» η οποία θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα τέλη Σεπτέμβρη 2021, με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων όλων των νησιών μας, μέσα από την τοπική γαστρονομία. Πρόκειται για μια εκδήλωση στο πλαίσιο  του Ετήσιου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων..... (10/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 09 Αυγούστου έως 16 Αυγούστου

Με την Υπουργική Απόφαση 49762/2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 09/08/2021 έως 16/08/2021. (09/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τέσσερις στους δέκα πολίτες και επιχειρηματίες που προσφεύγουν στην ΔΕΔ δικαιώνονται για λάθη ή παραλείψεις

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πολλάκις αναφερθήκαμε στον τομέα των προστίμων που μας επιβάλλεται από οποιαδήποτε ελεγκτική υπηρεσία. Προτείνουμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ στον ελεγχόμενο, να υποβάλλει επανεξέταση του προστίμου που του υπεβλήθη. Ειδικά σε θέματα Εφορίας οι προσφυγείς υποβάλλονται στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ). Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Στις 5.436 προσφυγές που ..... (04/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 02 Αυγούστου έως 09 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (03/08/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ (rapid test & αιμοδοσία)

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Χιλιάδες λανθασμένα εκκαθαριστικά εστάλησαν σε επαγγελματίες»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. "Γνωστοποιούμε τους συναδέλφους Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης και οποιονδήποτε συνάδελφο επιχειρηματία, ότι εστάλησαν από το υπουργείο Οικονομικών, λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα, δημιουργώντας αναστάτωση και αγανάκτηση με την πληθώρα των αδικιών από παρακρατήσεις φόρων. Το ως άνω πρόβλημα εντοπίστηκε από λογιστές, οι οποίοι και σταμά..... (02/08/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση Kavalaexpo 2021

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει και φέτος την ετήσια διεθνή έκθεση Kavalaexpo 2021 και σας προσκαλεί να συμμετέχετε. Παρακαλούμε ανοίξτε τα συνημμένα αρχεία.  ..... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «CBTB» ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Τελικό Συνέδριο και η Τελική Συνάντηση εταίρων του έργου CBTB «Παραδοσιακό πρωινό της διασυνοριακής περιοχής: Πρόγραμμα Επωνυμίας (Branding) και Εφαρμογή Κινητών Συσκευών (Mobile Application)» που διοργανώθηκαν από το Επιμελητήριο Γρεβενών, στα Γρεβενά την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, με συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κου Γεώργιου Χονδρογιάννη και του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κου Στέφανου Σπάτουλα. Το έργο CBTB, το οποίο συ..... (30/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Υποχρέωση του εργαζόμενου και του εργοδότη για self test και rapid test εβδομαδιαίως

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την απόφαση 46819 και αριθμό φύλλου 3276 τεύχος Β΄ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, επιβάλλει και στον εργοδότη και στον εργαζόμενο self test και rapid test. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Στον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης, οποιοδήποτε πρόσωπο εργάζεται με φυσική παρουσία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ:  Self test το οποίο θα πραγματοποιείται 24 ώρες πριν την προσέλευ..... (29/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ | «Μέτρα προφύλαξης και υγειονομικά πρωτόκολλα - COVID-19»

 Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την πρώτη ανοιχτή συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 10:00 π.μ.     Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα online και μέσω μιας τεχνικής συζήτησης να αποκατασταθούν απορίες ή κενά που έχουν προκύψει σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.     ..... (28/07/2021)

περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ EUROBANK & ΟΜΙΛΟΥ EPSILON NET ΓΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MY DATA

Γνωστοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς η ειδική συμφωνία Eurobank & Ομίλου Epsilon Net για πλατφόρμα My Data Στο σχετικό έγγραφο της Eurobank αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης για τις επιχειρήσεις, εντάσσεται και η υποχρέωση διασύνδεσής τους με την πλατφόρμα My Data της ΑΑΔΕ από την 1η Ιουλίου 2021. Η Eurobank, πιστή στη δέσμευσή της για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον Ψηφιακό τους Μετασχηματισμό και με στόχο τ..... (27/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΚΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ή ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ (Άρθρο 60 Α.Κ.- Δικαίωμα στα προϊόντα της διάνοιας) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Κοζάνη, 26 Ιουλίου 2021 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – Κ..... (27/07/2021)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Από σήμερα και μέχρι τις 4 Αυγούστου οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Δειτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/07/2021)

περισσότερα »

Yποβολη υποψηφιοτητων για την απονομη του βραβειου BIE - Cosmos prize

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | "Ανάσα για τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για ρύθμιση ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ που γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας"

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.  Θετική η εξέλιξη της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για την αποπληρωμή των χρεών που γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας. Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος πολύ καλά γνωρίζει τον οικονομικό καταποντισμό της εστίασης, πριν των οριστικών αποφάσεων, να επανεξετάσει τα εξής:  Η χρονική διάρκεια της εξόφλησης των χρεών που δημιουργήθηκαν με..... (23/07/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργος Πιτσιλής προκειμένου να ενημερώσει για θέματα που εντάσσονται στην αρμοδιότητά του, όπως ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών και πιο συγκεκριμένα για το myDATA, καθώς και για θέματα εξυπηρέτησης των φορολογουμένων.   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο έργο που επιτελεί η ΑΑΔΕ με την διαρκή αναβάθμιση τω..... (20/07/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την επιστολή που έστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το πρόγραμμα «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας».   Παρακαλούμε ανοίξτε το επισυναπτόμενο αρχείο.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (19/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ : «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, με θέμα την παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ :   «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων ..... (19/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με την ανακοίνωση της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το επιμορφωτικό πρόγραμμα σωστής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων από επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού.  Ολόκληρο το δελιο τύπου παρατίθεται παρακάτω.        ..... (19/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Σήματα χώρων στην Εστίαση και Διασκέδαση»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Μετά από έκτακτη επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες εξελίξεις χρήσης των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στα καταστήματά μας:  Υπουργική απόφαση ή Νόμος θα εκδοθεί αύριο Παρασκευή 16-07-2021  Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ θα λειτουργεί ως έχει, τηρουμένων αποστάσεων και υγειονομικό πρωτόκολλο  Δεν είναι ο υποχρεωτικός ο χαρακ..... (15/07/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διέπεται από τις νομοθετικές διατάξεις του Ν4497/2017. Ο νέος Νόμος 4497/2017 εισήγαγε ένα νέο νομοθετικό καθεστώς στο χώρο των Επιμελητηρίων, προβλέπει το θέμα των επιχορηγήσεων των Επιμελητηρίων προς τους επαγγελματικούς φορείς, δεν προβλέπει όμως  την επιχορήγηση πολιτιστικών και  αθλητικών  εκδηλώσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 65 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους ενισχύουν  οικονομικά δράσεις επαγγελματικών συλλόγων συμπεριλαμβανομένων και αναγνωρισμένων συ..... (14/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Πως θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι στην Εστίαση και Διασκέδαση από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2021

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/07/2021)

περισσότερα »

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (13/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Δηλώσεις του πρωθυπουργού για την λειτουργία των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στην Εστίαση και Διασκέδαση

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, για το άνοιγμα των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στα καταστήματά μας, σας ενημερώνουμε ότι:  Ο εσωτερικός χώρος, στις επιχειρήσεις μας, θα λειτουργήσει από 16 Ιουλίου Παρασκευή έως το τέλος Αυγούστου, με ειδικές προϋποθέσεις ασφαλείας για τους πελάτες.  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ, πριν την Παρασκευή, Υπουργική Απόφαση ή Νόμο με ποιους όρους θα λειτουργήσουμε.  Έως τέλος Αυγούστου στους κλειστούς χώρους ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΘΕΑΤΡΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – μπαρ – σινεμά – εστίασης.  Οι επι..... (13/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Προς κατάργηση οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ΜΕΙΚΤΩΝ και ΑΜΙΓΩΝ καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης

Σε επανειλημμένες συνεντεύξεις μου, σε ράδιο τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχα αναφερθεί ότι το πλάνο της κυβέρνησης για χαρακτηρισμό των καταστημάτων μας σε ΑΜΙΓΕΙΣ και ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χώρους στην πρακτική εφαρμογής του είναι αναποτελεσματικό και τελείως αντίθετο με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας. Μετά τον τετραπλασιασμό των κρουσμάτων του COVID 19, τα κυβερνητικά στελέχη ως επίσης και ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist ανακοίνωσαν ότι οι εσωτερικοί χώροι θα είναι μόνο ΑΜΙΓΕΙΣ δ..... (13/07/2021)

περισσότερα »

ICC Ελλάς // Ψηφιοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού//Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 11:00-12:30

Θέλετε να μάθετε πώς θα είναι το μέλλον των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού; Εγγραφείτε εδώ   To ICC Germany με το ICC και την υποστήριξη του ICC Ελλάς, στα πλαίσια του Διεθνούς Φόρουμ «Το Μέλλον των Διεθνών Εφοδιαστικών Αλυσίδων - Βιώσιμο, Ψηφιακό, Έξυπνο» διοργανώνουν το 2ο workshop με θέμα την   «Ψηφιοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού» «the digitalization of supply chains» Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 11:00-12:30   Στο 2ο workshop εμπειρογνώμονες από την DHL, τη Siemens, τη Voi..... (12/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα έκτακτα μέτρα λειτουργίας της Εστίασης και Διασκέδασης με την ΥΑ 42640 και Αρ. φυλ. 2979 ΤΒ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σύμφωνα με την ΥΑ 42640 και Αρ. φυλ. 2979 ΤΒ και μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε εφαρμογή νέων μέτρων λειτουργίας των επιχειρήσεών μας. ΕΣΤΙΑΣΗ Έως τις 12 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 6 το πρωί, θα ισχύουν τα εξής μέτρα:  Εξυπηρέτησης πελατών, μόνο στον εξωτερικό χώρο και πάντα καθήμενοι - όχι όρθιοι.  Τοποθέ..... (09/07/2021)

περισσότερα »

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Ετήσιου Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνειτην Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. το «Ετήσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας CiscoWebexMeetingsστον παρακάτω σύνδεσμο: (09/07/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY - Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Με επιτυχία διεξήχθησαν την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, οι εργασίες της 49ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).   Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων από όλα σχεδόν τα νησιωτικά Επιμελητήρια-μέλη του ΕΟΑΕΝ, καθώς επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και..... (07/07/2021)

περισσότερα »

Αποτελέσματα δράσης ‘Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας’

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Κέρκυρας οι συναντήσεις εργασίας που αφορούν τη νέα δράση του Επιμελητηρίου για τις ‘Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας’. Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με επαγγελματίες του κλάδου της Ασφάλισης, της Εστίασης και των Σχολών Οδηγών, προκειμένου να καταγραφούν και να επιλυθούν ανάγκες και προβλήματα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθ..... (06/07/2021)

περισσότερα »

Στην 85η ΔΕΘ το Επιμελητήριο Κέρκυρας

Το ΔΣ του Επιμελητήριο Κέρκυρας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 05.07.2021 αποφάσισε να συμμετάσχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).  Η φετινή ΔΕΘ στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα, θα πλαισιωθεί από ένα επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προ..... (06/07/2021)

περισσότερα »

Ξεκινά στις 9 Ιουλίου 2021 η υποβολή αιτήσεων για τον Β κύκλο της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκινά στις 9 Ιουλίου 2021 η υποβολή αιτήσεων για τον Β κύκλο της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» με στόχο την επιχορήγηση περισσότερων ΜμΕ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού τους καταστήματος (e-shop). Σε συνέχεια του Α κύκλου της Δρά..... (06/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην εφαρμογή του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού VisitGreece app

Ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. και το Υπουργείο Τουρισμού, προσκαλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας να εγγραφούν στην διαδικτυακή εφαρμογή (Visit Greece App) που έχει δημιουργηθεί για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, στα εκατομμύρια των επισκεπτών της χώρας.  Η εφαρμογή και η εγγραφή των επιχειρήσεων είναι εντελώς δωρεάν και τα οφέλη που προκύπτουν είναι σημαντικά. ..... (02/07/2021)

περισσότερα »

24th Japan Wine Challenge

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο με την ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο...... (02/07/2021)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ραντεβού για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΟΑΕΔ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ότι η εξυπηρέτηση του κοινού στα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού γίνεται κατά προτίμηση με ραντεβού και μόνο για τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, είτε μέσω www.gov.gr με κωδικούς TAXISnet είτε μέσω www.oaed.gr/e-yperesies με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ, ενώ μέσω της πλατφόρμας myoaedlive.g..... (02/07/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΚΕΡΚΥΡΑ, 01/07/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας, προασπίζει τα συμφέροντα όλων των επιχειρηματιών του νησιού μας, τάσσεται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων και στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα και την επανεκκίνηση της Κρουαζιέρας με όρους ισονομίας και όχι του κατευθυνόμενου ανταγωνισμού. Δημιουργείται μαρασμός στη τοπική οικονομία και αθέμητος ανταγωνισμός.         Με εκτίμηση ..... (01/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων (ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων , με θέμα την παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ : «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ..... (01/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Αναστάτωση και αγανάκτηση σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης για το μοντέλο χρήσης των εσωτερικών χώρων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση

Αναστάτωση και αγανάκτηση εκφράζουν χιλιάδες συνάδελφοι της Εστίασης και Διασκέδασης μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την χρήση των εσωτερικών χώρων στα εστιατόρια και καφέ. Εμπαιγμό και κοροϊδία για μια ακόμη φορά αποτελεί η χρησιμοποίηση του κλάδου μας, από τα συναρμόδια υπουργεία για την επιβολή μέτρων χρήσης των εσωτερικών μας χώρων, που μας φέρνει σε αντιπαράθεση με την πελατεία των επιχειρήσεών μας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αστοχία των αρμοδίων και η πλήρη έλλειψης ειδικώ..... (01/07/2021)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 11-19 Σεπτεμβρίου 2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  προτίθεται να συμμετάσχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).  Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει τα κεντρικά Περίπτερα 2 & 3 της Έκθεσης εμβαδού 4.000 m2.    Σημειώνεται ότι η 85η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχουν ως τιμώμενη χώρα η Ελλάδα, θα πλαισιωθεί από ένα ..... (30/06/2021)

περισσότερα »

Ενημερωτικά σεμινάρια καθοδήγησης των επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων για τη συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19

Η ΚΕΕΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας της για τη δημιουργία νέων ανταποδοτικών υπηρεσιων προς τα Επιμελητήρια και κατ'επέκταση στις επιχειρήσεις - μέλη τους, υλοποεί το έργο "Καθοδήγηση των επιχειρήσεων - μελών των Επιμελητηρίων για την συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19" (30/06/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ EBEA “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ B2G ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ”, 5/7/2021

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με στόχο την εξοικείωση των εταιρειών  προμηθευτών του Δημοσίου με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ B2G ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:30-17:00. Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο της Πρόσκλησης.  ..... (30/06/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ‘Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας’

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ξεκινά ένα πλάνο δράσεων για τις «Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας». Στα πλαίσια αυτών των δράσεων το Επιμελητηρίου Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και εκπροσώπους κάθε κλάδου προκειμένου να  κατ..... (28/06/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Συνημμένα θα βρείτε την ανακοίνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου του Ε.Ο.A.E.N...... (25/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση περί Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια 8-9 Ιουλίου 2021)

Σας ενημερώνουμε σχετικα με το έγγραφο του Β1 Διευθύνσεως του Υπουργείου Εξωτερικών, σας επισυνάπτουμε επικαιροποιημένη ατζέντα του Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια 8-9 Ιουλίου 2021) καθώς και ειδική πρόσκληση για εγγραφή στην ψηφιακή πλατφόρμα της εκδήλωσης.επίσης ότι, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωσή από τους διοργανωτές του Επιχειρηματικού Συνεδρίου, η ημερομηνία προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής για όσες επιχειρήσεις και φορείς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δια ..... (22/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε τηλεδιάσκεψη για εξαγωγές εμπορευμάτων προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τελωνείων εξόδου της Γαλλίας

Σε συνέχεια οδηγιών της Γαλλικής Τελωνειακής Διοίκησης που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ σχετικά με την τήρηση των απαιτούμενων τελωνειακών διατυπώσεων εξαγωγής/εξόδου από τους οικονομικούς φορείς που πραγματοποιούν εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τελωνείων εξόδου της Γαλλίας, για να παρακολουθήσετε τη σχετική τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/06/2021 και ώρα (Ελλάδας) 4:30 μμ-6:30 μμ με αντικείμενο την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών για την ομαλή ολοκ..... (22/06/2021)

περισσότερα »

Παράταση αιτήσεων τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Παράταση αιτήσεων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ   +20% επιδότηση τον Αύγουστο και νέα ηλεκτρονική διαδικασία αποπληρωμής    Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη, 24 Ιουνίου και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-22.   Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, για πρώτη φορά η επιδότησ..... (18/06/2021)

περισσότερα »

Πρόστιμο 15.000 για λειτουργία βιντεοεπιτήρησης σε επιχείρηση εστίασης

Εφιστούμε την προσοχή, σε εκατοντάδες συναδέλφους της Εστίασης, ότι η βιντεοεπιτήρηση στους χώρους των γραφείων, ως επίσης στην κουζίνα και στους χώρους εργασίας, απαγορεύεται κατά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 1 α και γ και άρθρο 5 παρ. 2, του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 679/2016. Οι έλεγχοι από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο 15.000 ευρώ και διέταξε την άμεση απεγκατάσταση καμερών και την διαγραφή τυχόν υλικού που έχει καταγραφεί. Αρκετές δεκάδες ε..... (18/06/2021)

περισσότερα »

THEMIS - Πρόσκληση σε Β2Β συναντήσεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την ανοιχτή Πρόσκληση που αφορά την συμμετοχή σε διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β με τουριστικές επιχειρήσεις από Ελλάδα, Ιταλία και άλλες χώρες του εξωτερικού που διοργανώνει ο Δήμος Παξών και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε.   Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή σε διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β με τουριστικές επιχειρήσεις από Ελλάδα, Ιταλία και άλλες χώρες του εξωτερικού   (18/06/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_2η Ενημερωτική ημερίδα| «Αποτελεσματικό Δίκτυο Διαχείρισης Αποβλήτων Εστιατορίων και Catering Ξενοδοχείων»| 25/06/2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην 2η ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό έργο «Αποτελεσματικό Δίκτυο Διαχείρισης Αποβλήτων Εστιατορίων και Catering Ξενοδοχείων».   Η ενημερωτική ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 με ώρα έναρξης 11:00 π.μ. μέσω του συνδέσμου: https://support-874.m..... (18/06/2021)

περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | 15 Ιουλίου 2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως εταίρος του έργου με το ακρωνύμιο CBTB, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA – CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», διοργανώνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, ‘Ετήσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας 2021’. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών που χρησιμοποιούνται στο Κερκυραϊκό παραδοσιακό πρωινό όσο και η ενημέρωση σχετικά με το κοινό παραδοσιακό πρωινό της διασυνοριακής περι..... (18/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση περί Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια, 8-9 Ιουλίου 2021)

Σας γνωρίζουμε ότι επίκειται η διεξαγωγή Επιχειρηματικού Συνεδρίου της «Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών» (εφεξής 3SI), στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας 3SI, στη Σόφια, στις 8-9 Ιουλίου τ.έ.. Όπως περιγράφεται στο Έγγραφο Ιδεών (Concept Paper) των διοργανωτών, οι στόχοι του εν λόγω Συνεδρίου, στο πλαίσιο προώθησης του ρόλου της Πρωτοβουλίας 3SI, είναι οι ακόλουθοι: - να αποτελέσει πόλο έλξης για νέες επενδύσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (ΚΑΕ), με σκοπό την εύρεση ιδιωτ..... (17/06/2021)

περισσότερα »

Επιτρέπεται η ζωντανή μουσική μέχρι 3 άτομα ή με μηχανικά μέσα

  Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (15/06/2021)

περισσότερα »

Τρίτη Διαδικτυακή Εκδήλωση προγράμματος IonianYeast - Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 - Ώρα 18-20_Reminder

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και καταληκτική διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος IonianYeast το οποίο και ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Η εκδήλωση αυτή θα αφορά στα αποτελέσματα που παρήχθησαν από το εν λόγω πρόγραμμα αναφορικά με την ποιοτική αναβάθμιση του κρασιού από την ποικιλία "Κακοτρύγης" της Κέρκυρας. Όπως και τις δύο προηγούμενες Κυριακές, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM μεταξύ 18:00-20:00. Επισυνάπτεται η σχετική αφίσα-πρόγραμμα..... (11/06/2021)

περισσότερα »

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/06/2021)

περισσότερα »

Υπό όρους επιτρέπεται η Μουσική στην ΕΣΤΙΑΣΗ στους εξωτερικούς χώρους

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/06/2021)

περισσότερα »

Αύριο ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 23:59.   Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπ..... (10/06/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο του Συμβουλευτικού Κέντρου Κέρκυρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) σχετικά με την Ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας σε ειδικό πρόγραμμα τoυ ΟΑΕΔ για την απασχόληση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ).  ..... (10/06/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝ ΣΤΗΝ VIRTUAL ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει  στην Ψηφιακή Έκθεση «Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών» στις 4-6 Ιουνίου 2021 – Παρασκευή 12:00- 20:00 και Σάββατο και Κυριακή 10:00- 20:00 στο Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group.   Μπορείτε μα εισέλθετε στην έκθεση κάνοντας εγγραφή  για να επισκεφθείτε την ψηφιακή έκθεση  στον ιστότοπο www.mactexpocenter.com   Στα παρακάτω links  θα βρείτε τις οδηγίες για τις Β2Β συναντήσεις και οδηγίες για το εκθεσιακό κέντρο.   B2B..... (04/06/2021)

περισσότερα »

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ- Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τη νέα δράση που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αφορά την ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων.   Στόχος της Δράσης είναι η αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των δικηγορικών γραφείων προκειμένου οι δικηγόροι να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και να αξιοπο..... (04/06/2021)

περισσότερα »

Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ για τουριστικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε επικείμενη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ, προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.   Δικαιούχοι της Δράσης θα είναι μικρομεσαίες και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις: Ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία / πρακτ..... (04/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Βελονισμός, μια εναλλακτική προσέγγιση στη θεραπευτική διαχείριση και αποκατάσταση Σπάνιων Νοσημάτων - Παθήσεων"

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (04/06/2021)

περισσότερα »

Eπιστολή στον Υπουργό Τουρισμού σχετικά με το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ..... (03/06/2021)

περισσότερα »

Επιστρέφει η Kosmima: Από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου στη ΔΕΘ | 32ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «1821: Σύγχρονη Ματιά 200 Χρόνια Μετά»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του Προέδρου της ΠΟΒΑΚΩ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (03/06/2021)

περισσότερα »

Απολογισμός Διαδικτυακής Πύλης Αgora 2020

Eνημερωτικό σημείωμα (συν) που αφορά στη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης Agora για το 2020. Η διαδικτυακή πύλη “AGORA” λειτουργεί από το 2007 επιδιώκοντας  την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η Πύλη τροφοδοτείται πρωτίστως σε καθημερινή βάση με πληροφορίες από 60 Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και προσφέρει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ενημέρωση για τις αγορές του εξωτερικού, τις κυρίαρχες τάσεις και τις εκάστοτε ευκαιρίες που παρουσιάζονται σ..... (03/06/2021)

περισσότερα »

Διοργάνωση διαδικτυακού συνεδρίου για εξαγωγές ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Κίνα (14.10.2021).

Σας γνωρίζουμε ότι οι φορείς EUSMECentre, Eurochambresκαι Voka-ChamberofCommerce & IndustryMechelen-Kempenδιοργανώνουν από κοινού διαδικτυακό συνέδριο σχετικά με μελέτες περιπτώσεων (case-studies) ευρωπαϊκών επιχειρήσεων οι οποίες κατέγραψαν εξαγωγές στην Κίνα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών εξαγωγών από εκπροσώπους πέντε ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Τυχόν ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να επικοινωνήσουν απε..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Πλήρης Απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου και για τον μήνα Ιούνιο

Με επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου, ανακοινώθηκε ότι προβλέπεται ΑΠΑΛΛΑΓΗ της πληρωμής ενοικίου και για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ στις εξής επιχειρήσεις: Εστίαση – Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού – Μεταφορών – Γυμναστήρια και σε εκείνες που επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει η εξάρτησης εφαρμογής των ως άνω μέτρων βασίζεται στον ΚΑΔ της επιχείρησης. Υπενθυμίζουμε ότι ο..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχετικά με τη νέα δράση που αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη  σχετικά με τη δράση «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)». Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης.   Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή προς τον Υπουργό. ΚΕΡΚΥΡΑ  2/6/2021  Αρ. Πρωτ    933 ..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Με περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100%, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δίνει την ευκαιρία σε ακόμα 300.000 Έλληνες να οργανώσουν τις διακοπές τους και να ταξιδέψουν εντός της χώρας μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.   Τι αλλάζει στο Πρόγραμμα φέτος; Ύστερα από τις πρωτοβουλίες της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, φέτος το πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο προς ό..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Webinar με θέμα "Προετοιμασία για την μετά COVID-19 εποχή και Ενίσχυση της Εξωστρέφειας για τον Ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα"

Πρόσκληση Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σας προσκαλούν σε Webinar με θέμα «Προετοιμασία για την μετά COVID-19 εποχή και Ενίσχυση της Εξωστρέφειας για τον Ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 μεταξύ 13:00 - 16:00 διαδικτυακά Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την πανδημία του COVID-19, ο κύριος στόχος του Webinar θα είναι η εξέταση βασικών ζητημάτων των εταιριών του Ξενοδοχεια..... (01/06/2021)

περισσότερα »

Αίτηση Επιδότησης παγίων Δαπανών έως 17 Ιουνίου με την ΓΔΟΥ 504/2021

Η Επιδότηση Πάγιων Δαπανών δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2236 Β΄ /29-05-2021. Η απόφαση ΓΔΟΥ 504/2021 και ορίζει ως καταλυτική ημερομηνία λήξης την 17η Ιουνίου. Ποιες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα Υποβολής:  Όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής ως επίσης και οι ατομικές και εκείνες μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες στο Φ.Π.Α  Δημοτικές Επιχειρήσεις – Επιχειρήσεις ΟΤΑ – θεραπευτών κέντρων – Ιαματικών Πηγών. Προϋποθέσεις υπαγωγής: 1. Να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα να λει..... (01/06/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη στις 26 Μαΐου 2021 με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά και τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Αραβώση, για το ζήτημα των δασικών χαρτών. Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο ΕΟΑΕΝ και συμμετείχαν τα νησιώτικα επιμελητήρια. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσώπησε ο κ. Σπυρίδων Σπαής, μέλος του ΔΣ. Ο κ. Σπαής στην παρέμβασή του επεσήμανε στον κ. Υφυπουργό το υπόμνημα που απέστειλε το Επιμελητήριο Κέρκυρας σ..... (31/05/2021)

περισσότερα »

Ιαπωνία_Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μεταποιητικό τομέα (world class manufacturing)

Tο διάστημα 15 έως 19 Νοεμβρίου, το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ - Ιαπωνίας (EU-Japan Centre for Industrial Cooperation), θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μεταποιητικό τομέ παγκοσμίου κύρους (World Class Manufacturing training programme). Οι ελληνικοί φορείς και επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής, των συμμετεχόντων, στην..... (31/05/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» που αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Στόχος της Δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μ..... (28/05/2021)

περισσότερα »

Τι ισχύει για τα self test στην Εστίαση και ιδιωτικό τομέα από 24-05-2021 έως 31-05-2021

Γνωστοποιούμε στα μέλη και σε οποιονδήποτε ιδιώτη επιχειρηματία το νέο καθεστώς που θα ισχύει από 24 έως 31 Μαΐου για τα self test. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  Το self test είναι ένα και έχει ισχύ για μια βδομάδα  Δεν υποχρεούται ο εργαζόμενος να πραγματοποιεί και να δηλώνει το self test 24 ώρες πριν την έναρξη της εργασίας του, αλλά με την αλλαγή του αρμόδιου υπουργείου, του δίνει την δυνατότητα να προσέλθει π.χ. την Δευτέρα στην εργασία του, να το πραγματοποιήσει και να το δηλώσει εντός της εβδομά..... (27/05/2021)

περισσότερα »

Forum Ανάπτυξης Ηλεκτρονικού Εμπορίου China - CEEC Silk Road (8.6.2021)

Σας γνωρίζουμε ότι στις 8 Ιουνίου τ.έ και στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης China - CEEC Expo που διοργανώνεται στο Ningbo, το Υπουργείο Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (MOFCOM) διοργανώνει το Φόρουμ Ανάπτυξης Ηλεκτρονικού Εμπορίου China - CEEC Silk Road (China – CEEC Silk Road e–commerce Development Forum). Στόχος του εν λόγω Φόρουμ είναι η εκκίνηση ενός μηχανισμού διαλόγου ανάμεσα στην Κίνα και στις χώρες Ανατολικής Ευρώπης (CEEC) για τη συνεργασία, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίο..... (26/05/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση μελών Επιμελητηρίου Κέρκυρας | Περιπτώσεις ανύπαρκτων "ολλανδικών" εταιρειών.

Την εξαπάτηση εταιρειών από ανύπαρκτες "ολλανδικές" εταιρείες επισημαίνει με επείγον έγγραφο του προς τα Επιμελητήρια της χώρας το γραφείο ΟΕΥ Χάγης. Αναλυτικά αναφέρει:   "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ακόλουθες περιπτώσεις εξαπάτησης οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του Γραφείου μας. Πρόκειται για υποτιθέμενες «ολλανδικές» εταιρείες οι οποίες έχουν οικειοποιηθεί τα στοιχεία (επωνυμία, διεύθυνση, αριθμό Εμπορικού Επιμελητηρίου (KvK) και αριθμό ΦΠΑ) νομίμων ολλανδικών εταιρειών.   ..... (25/05/2021)

περισσότερα »

Ανακοίνωση εκδήλωσης "Greece - GCC countries e-Business Gathering", 15-16 Ιουνίου

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει την διοργάνωση διαδικτυακής επιχειρηματικής συνάντησης μεταξύ της Ελλάδας και των κρατών – μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου με τίτλο «Κοινά Οράματα», στις 15 – 16 Ιουνίου τ.ε.  Από αραβικής πλευράς, οι συμμετέχουσες χώρες είναι το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.   Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή μελών και μη-μελών του Επιμελητηρίου μας σε αυτήν την τόσο σημαντική διαδικτυακή συνάντη..... (24/05/2021)

περισσότερα »

Χρήση τηλεόρασης στον εξωτερικό χώρο

Δείτε το επισυναπτόμενο εγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (24/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Μεταφορικό Ισοδύναμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση (Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα μικρά νησιά για το έτος 2021) που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το ΕΔΥΤΕ Α.Ε. Την εκδήλωση παρακολούθησε το μέλος του ΔΣ Επιμελητήριου Κέρκυρας, ο κ. Σπυρίδων Σπαής. Σύμφωνα με την K.Y.A. 811/2021 ..... (19/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ                                                         ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ                                                                                                                                                                         ..... (18/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_INSULEUR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου του INSULEUR αναφορικά με την διασφάλιση δίκαιης και αποτελεσματικής ανάκαμψης στα νησιά της ΕΕ μέσω κατάλληλων μέτρων στα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.     Με εκτίμηση Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INSULEUR   Διασφάλιση δίκαιης και αποτελεσματικής ανάκαμψης στα νησιά της ΕΕ μέσω κατάλληλων μέτρων στα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτ..... (18/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.30310/ 14.5.2021 με την οποία τροποποιείται η Δ1α/Γ.Π.οικ.24525/ 18.4.2021 ΚΥΑ σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.   Η απόφαση προβλέπει:   «Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται για τους εργαζόμενους/ες σε εργοδότες με επιχειρηματική δραστηριό..... (18/05/2021)

περισσότερα »

Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών» - Επανεκκίνηση Εστίασης

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ: «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών» - Επανεκκίνηση Εστίασης. Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για την προμήθεια πρώτων υλών απαραίτητων για τη στήριξη μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19.  Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 100.000 ευρώ σε κάθε επιχε..... (17/05/2021)

περισσότερα »

Παράταση ωραρίου λειτουργίας της Εστίασης – Μουσική –Απελευθέρωση μετακινήσεων

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/05/2021)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ - ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑΣ Webinar invitation - "Taking advantage of public procurement opportunities in Canada" (19.5.2021)

Προωθούμε παρακάτω ενημέρωση της εδώ Αντιπροσωπείας της ΕΕ σχετικά με τη διεξαγωγή διαδικτυακού σεμιναρίου για την πρόσβαση ευρωπαϊκών εταιρειών σε δημόσιους διαγωνισμούς στον Καναδά, στο πλαίσιο της Συμφωνίας CETA. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το webinar θα διεξαχθεί στις 19.5.2021 και ώρα Ελλάδος 17:00.   ----------------------------------------------------------------------------------------       Dear colleague,   On behalf of the Delegation of the Europe..... (14/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_«Γαλάζια Ελευθερία»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», για τον εμβολιασμό στα νησιά, στην  οποία εντάσσεται και το νησί μας. Στόχο..... (13/05/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκαν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1632/Β/21.04.2021) η Απόφαση  Αριθμ. 6632 με θέμα «Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 8958/15.06.2020 (Β’ 2370), 9418/23.06.2020 (Β’ 2498) και 16192/2020 (Β’ 46..... (13/05/2021)

περισσότερα »

Νέες Εξαγωγικές δυνατότητες για τις Επιχειρήσεις

Νέες Εξαγωγικές δυνατότητες για τις Επιχειρήσεις Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00. (13/05/2021)

περισσότερα »

Αποκτήστε Ηλεκτρονικό Ράφι Online Πωλήσεων στην Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά του Νομού Κέρκυρας και στην Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά www.directmarket.gr σήμερα.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στηρίζει τις Επιχειρήσεις και τις Τοπικές Αγορές στο lockdown με μια καινοτομική πρωτοβουλία ηλεκτρονικού εμπορίου. (13/05/2021)

περισσότερα »

Δελτίο «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία»

Το Δελτίο περιλαμβάνει στοιχεία για την οικονομία της Ουγγαρίας, πρόσφατες εξελίξεις εμπορικού ενδιαφέροντος, διεθνείς συνεργασίες, διεθνείς εκθέσεις, προσφορές-ζητήσεις επιχειρηματικής συνεργασίας, ζητήσεις προϊόντων, κλπ.      ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου ενημερώνουν τα μέλη του για το νέο Πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) αναφορικά με την επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών. Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων,..... (06/05/2021)

περισσότερα »

Ψηφιακή Μέριμνα του ΥΠΑΙΘ

Η Εταιρεία INTRAWAY στο πλαίσιο του έργου «Υπηρεσίες δημοσιότητας, υποστήριξης και ενημέρωσης κοινού της δράσης "Ψηφιακή Μέριμνα του ΥΠΑΙΘ"», (Ανάθεση υπ'αριθμ. 2591/24.02.2021 -  Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.)  έχει αναλάβει τις Δράσεις ενημέρωσης προς την επιχειρηματική κοινότητα των προμηθευτών εξοπλισμού υπολογιστικών συσκευών μέσω voucher στους ωφελούμενους μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές. Οι δράσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν τους συγκεκρι..... (27/04/2021)

περισσότερα »

Τροποποίηση - Παράταση της πρόσκλησης για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την τρίτη (3η) τροποποίηση της πρόσκλησης και παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου» έως την 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17:00. Σχετικό αρχείο   Επικοινωνία – Πληροφορίες Γραφείο ενημέρωσης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, τηλ. 2661081026 εσ..... (23/04/2021)

περισσότερα »

Ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας εύχονται καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. (22/04/2021)

περισσότερα »

Δημοσιοποίηση των προς τροποποίηση τεχνικών φακέλων των προϊόντων ΠΟΠ Σαντορίνη και ΠΓΕ Άγιο Όρος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δημοσιοποίηση των προς τροποποίηση τεχνικών φακέλων των προϊόντων ΠΟΠ Σαντορίνη και ΠΓΕ Άγιο Όρος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/04/2021)

περισσότερα »

Αναξιόπιστα προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) τουρκικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Κωνσταντινούπολη - Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων αναφορικά με αναξιόπιστα προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) τουρκικών επιχειρήσεων.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ..... (21/04/2021)

περισσότερα »

Πίνακας αποτελεσμάτων της Δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την έγκριση του συγκεντρωτικού πίνακα αποτελεσμάτων αξιολόγησης της πρόσκλησης χρηματοδοτικής Ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».     Επικοινωνία – Πληροφορίες Γραφείο ενημέρωσης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προ..... (19/04/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ INICIA EXPORTACION

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ισπανία αναφορικά με καταγγελίες κατά ισπανικής επιχείρησης, υπό την ονομασία INICIA EXPORTCION SL. Συγκεκριμένα, επιχείρηση με την ονομασία INICIA EXPORTACION φαίνεται να είναι ενεργή με κεντρικά γραφεία στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας και να δραστηριοποιείται στο εμπόριο διατροφικών προϊόντων και σε συναφείς δραστηριότητες, όπως συμβουλευ..... (16/04/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Υπουργείο Τουρισμού

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού για την έναρξη προγραμμάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων του τουριστικού κλάδου.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας     Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού   Με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμ..... (16/04/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μίσθωση Καταλυμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Καταλύματα Καραντίνας)

  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μίσθωση Καταλυμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Καταλύματα Καραντίνας)   Στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της ταυτόχρονης επανεκκίνησης της τουριστικής κίνησης, για την εαρινή περίοδο του 2021, εντάσσεται η δημοσίευση της πρώτης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την COVID-19. Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν θα χρ..... (14/04/2021)

περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2 - Οι πίνακες με κριτήρια επιλεξιμότητας

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για το Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων ΓΕΦΥΡΑ 2, σας αποστέλλουμε συνημμένα τους πίνακες με κριτήρια επιλεξιμότητας...... (14/04/2021)

περισσότερα »

Διοργάνωση web seminar για τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων σε ρωσική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου

Δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Ρωσική Ομοσπονδία το Γραφείο μας σε συνεργασία με την εταιρεία «City Nature», τεχνικό σύμβουλο μιας από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου (https://www.ozon.ru/highlight/22619/ ) σχεδιάζει την πραγματοποίηση διαδικτυακών παρουσιάσεων (web seminars) με σκοπό την ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους. Συγκεκριμένα, η πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου «OZON GLOBAL» έχει δημιο..... (14/04/2021)

περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - UNWTO GLOBAL RURAL TOURISM STARTUP COMPETITION

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με τον τίτλο UNWTO Global Rural Tourism Startup Competition. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που με τις προτάσεις τους μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω του τουρισμού και να υποστηρίξουν την ανάκαμψη του τομέα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), στο πλαίσιο των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και ειδικότερα για την εξάλειψη της φτώχιας, την ανα..... (13/04/2021)

περισσότερα »

Εικονικό σεμινάριο της Ευρ. Επιτροπής σε θέματα πρόσβασης στις Αγορές (Virtual Workshop Access2Markets) / 14.4.2021

Προκειμένου εξαγωγικοί φορείς - ιδιαίτερα ΜΜΕ να αμβλύνουν τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημική κρίση και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρέχει  η Ευρ. Επιτροπή κρίνεται σκόπιμη η παρακολούθηση του σεμιναρίου με θέμα: “Εικονικό σεμινάριο της Ευρ. Επιτροπής σε θέματα πρόσβασης στις Αγορές (Access2Markets)/14.4.2021”,    Η Ευρ. Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στην άνοδο του προστατευτισμού, μεταξύ των άλλων, έχει αναγάγει τις επικοινωνιακές τις προσπάθειε..... (12/04/2021)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (www.keyd.gov.gr ή gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης δανείων πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων – ΓΕΦΥΡΑ 2.   Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου...... (07/04/2021)

περισσότερα »

Σεμινάριο για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets στην ελληνική γλώσσα (14.04.2021)

Σας γνωρίζουμε ότι στις 14 Απριλίου τ.έ., ώρα Ελλάδας 09:00-13:00, θα διεξαχθεί σεμινάριο για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets, στην ελληνική γλώσσα, μέσω τηλεματικής. Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενο συναφές σεμινάριο με διερμηνέα στην ελληνική γλώσσα είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Το εν λόγω σεμινάριο, το οποίο τιτλοφορείται “Access2Markets Train the Trainers”, απευθύνεται πρωτίστως, αλλά όχι αποκλειστικά, σε συμμετέχοντες οι οποίοι, θα μπορούν στην συνέχε..... (05/04/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                  ΚΕΡΚΥΡΑ, 02/04/2021     Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την συμμετοχή του στην Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων  σχετικά  με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων των Ιονίων Νήσων.   Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ ..... (02/04/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΚΛΟΓΗ Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΟΙΚ. ΕΠΟΠΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι κατά την διεξαχθείσα χθες ψηφοφορία για  εκλογή Α’ Αντιπροέδρου και Οικ. Επόπτη της Διοικητικής Επιτροπής εξελέγη ο κ. Στέφανος Μέξας Α’ Αντιπρόεδρος και η κα Αγγελική Αυλωνίτη Οικ. Επόπτης με την πρώτη ψηφοφορία.   Η σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κερκύρας διαμορφώνεται ως εξής:     ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ     Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΞΑΣ  ..... (01/04/2021)

περισσότερα »

Διαβούλευση Ενιαίων Τεχνικών Προδιαγραφών για πλαστικές σακούλες απορριμμάτων από 100% ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο

 Στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" αναρτήθηκαν για πρώτη διαβούλευση οι Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές για πλαστικές σακούλες απορριμμάτων μιας χρήσης από 100% ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο με μοναδικό κωδικό 21DIAB000016171.   Η διαβούλευση θα παραμείνει ενεργή για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις και προτάσεις μέχρι τις 20-04-2021.   Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτόν τον τεχνικό διάλογο και να υπ..... (31/03/2021)

περισσότερα »

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι την Περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υποδέχτηκαν στα Γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, η Διευθύντρια της κ. Μάγδα Πετροπούλου, καθώς και τα στελέχη της. Η Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά,  για την εξέλιξη  των Δράσεων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος των Ιονίων Νήσων, καθώς και για τις Δράσεις του..... (30/03/2021)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ "ΑΡΝΑΚΙ-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ" ΩΣ ΠΓΕ/ΔΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ "ΑΡΝΑΚΙ-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ" ΩΣ ΠΓΕ/ΔΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (24/03/2021)

περισσότερα »

Αίτηση καταχώρησης της ονομασίας "Αφρινα " ως ΠΓΕ στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ.

Αίτηση καταχώρησης της ονομασίας "Αφρινα " ως ΠΓΕ στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ..... (24/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΟΤ:Πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή Visit Greece App

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την Πρόσκληση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) του Υπουργείου Τουρισμού σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή  Visit Greece App.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     Πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή  Visit Greece App O Ελληνι..... (23/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Τελική Διαδικτυακή εκδήλωση “ICON WOM-EN Final Event

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, η Τελική Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “ICON WOM-EN Final Event”  του έργου “Integrating Innovation and Promoting Cluster Organization in WOMen Enterprises» (Ενσωμάτωση της καινοτομίας και προώθηση της οργάνωσης Clusters στις γυναικείες Επιχειρήσεις),με το ακρωνύμιο «ICONWOM-EN».  Το έργουλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Interreg V–A Ελλάδα-Ιταλία” (EL-IT) 2014-2020» και συγχρημα..... (22/03/2021)

περισσότερα »

Eπιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης_ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιλεγμένα επαγγέλματα του τομέα των Κατασκευών, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας» προσφέρει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης  των αποκτηθέντων προσόντων και δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό καλεί εργαζόμενους, ιδιωτικών επιχειρήσεων όλης της χώρας και όλων των κλά..... (17/03/2021)

περισσότερα »

Webinar Ε.Επιτροπής για την εξαγωγή αγρο-διατροφικών προϊόντων σε ΗΑΕ και Σ.Αραβία, 23.3.2021. Πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών εταιρειών. Προθεσμία εγγραφής 18.3.2021.

Αποστολή εγγράφου μας  Α.Π. Φ.2910-2220.3/5/ΑΣ 70 (σημερινό) και ανοικτή πρόσκληση σε εν θέματι Webinar...... (17/03/2021)

περισσότερα »

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ              HΓενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει θέσει ως στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του τμήματος εκτυπώσεών της.  Στο πλαίσιο αυτό διερευνά την δυνατότητα προμήθειας μηχανημάτων έγχρωμης ψηφιακής εκτύπωσης βαρέως τύπου.         Προκειμένου η ΓΓΠΣΔΔ να ενημερωθεί για τις τελευταίες ..... (12/03/2021)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΕΛΛΗΝΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΕΛΛ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (11/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Διαχείριση επιβατικού κοινού και οργάνωση μεταφορικού έργου της πράξης «Κατάρτιση & ΠιστοποίησηΓνώσεων & Δεξιοτήτων εργαζομένων στον Τομέα των Επιβατικών & Εμπορευματικών Χερσαίων Μεταφορών» στο πλαίσιο του Ε.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε.), ως δικαιούχος φορέας της πράξης «Κατάρτιση & Πιστοποίηση Γνώσεων & Δεξιοτήτων εργαζομένων στον Τομέα των Επιβατικών & Εμπορευματικών Χερσαίων Μεταφορών» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020, προκηρύσσει β’ κύκλο υποβολής αιτήσεων για υποψήφιους ωφελούμενους και  προσκαλεί 219 εργαζόμενους σε επ..... (09/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ_«Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή 2ης Ευκαιρίας» (ν. 4738/2020)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την  έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον νόμο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή 2ης Ευκαιρίας» (ν. 4738/2020)   Χρήσιμο ενημερωτικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.keyd.gov.gr/ryumish_ofeilvn_ejygiansh/     Με εκτίμηση  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου..... (08/03/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020

  Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας  λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.   Για την ανανέωση της αδείας και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 έως και 31.3.2021, σύμφωνα με το Ν. 4583/2018, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.Την  αίτηση ανανέωσης της αδείας σας (η εν λόγω αίτηση χορηγείται προτυπωμένη για την εξυπηρέτηση του ενδιαφερόμενου) 2.Το ασφαλιστήριο συμβό..... (08/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΟΑΕΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Εννηνικών Νησιών - Ε.Ο.Α.Ε.Ν για το έργο Joint Qualifacation in the field of Cultural Tourism (CULTVET) ενταγμένο στο Erasmus + KA3-Strategic Partner ships.      Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης      ..... (05/03/2021)

περισσότερα »

Απάντηση Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Απάντηση Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Κύριε Γαλανόπουλε, Καταρχάς σας ευχαριστούμε για την απάντησή σας στις προτάσεις-παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο των επιχειρήσεων του νησιού μας, που κατά τη γνώμη μας αφορά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου...... (05/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Υπουργική Απόφαση μέτρων που ισχύουν από 4 μέχρι 16 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την Υπουργική Απόφαση που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα.     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας     Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   Θέμα: Υπουργική Απόφαση μέτρων που ισχύουν από 4 μέχρι 16 Μαρτίου 2021   Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4- 3-202..... (04/03/2021)

περισσότερα »

ΚΕΕ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ 2 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «DataPro-Αναβαθμίζοντας την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην ΕΕ μέσα από την Απόκτηση Νέων Δεξιοτήτων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για το έργο  «DataPro-Αναβαθμίζοντας την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην ΕΕ μέσα από την Απόκτηση Νέων Δεξιοτήτων» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, Βασική Δράση 3 και την πρόσκληση σε δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις ολοκλήρωσης του έργου στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2021.     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδ..... (25/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_KEE_DataPro Training_Ξεκίνησε η Κατάρτιση στην Προστασία Προστασίας Δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το σεμινάριο Ειδίκευσης για Υπευθύνους Προστασίας Δεδομένων που οργανώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα <> της Ευρωπαικής Ένωσης.   Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     DataPro: Ξεκίνησε η Κατάρτιση στην Προστασία Προστασίας Δεδομένων !!! Θεωρητική Κατάρτιση Το Μάθημα Ειδίκευσης για Υπευθύνους Προστασίας ..... (25/02/2021)

περισσότερα »

Σεμινάρio Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαδικτυακή πύλη "Access2Markets"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου τ.ε., θα διεξάγει σεμινάρια στην ελληνική γλώσσα για την εκπαίδευση των επιχειρήσεων αναφορικά με την διαδικτυακή πύλη Access2Markets (https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content), η οποία παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις αγορές του εξωτερικού...... (19/02/2021)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑ 190 ΣΤΟΛΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ. Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στη δωρεά 190 στολών πολλαπλών χρήσεων στο Γ. Ν. Κέρκυρας για τη κάλυψη των αναγκών του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού προέβη το Επιμελητήριο Κέρκυρας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που ομόφωνα αποφάσισε αυτή τη δωρεά, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης και ο  Α Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Χειρδάρης παρέδωσαν τις στολές στον Διοικητή του ΓΝΚ .κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, τονίζοντας τα εξής: Η κινητοποίηση της Δι..... (16/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                        ΚΕΡΚΥΡΑ, 10/02/2021   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με την λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού..... (10/02/2021)

περισσότερα »

Λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας «Access2Markets» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των εξαγωγών.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας «Access2Markets» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του εμπορίου των επιχειρήσεων εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Access2Markets είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρε..... (10/02/2021)

περισσότερα »

10ος Διεθνής Διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου - l'Oro del Mediterraneo 2021

10ος Διεθνής Διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου Προθεσμία για την υποβολή του αιτήματος συμμετοχής και για την άφιξη των ελαίων: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021   Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Βραβείου L'ORO DEL MEDITERRANEO είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετασχετε στο διαγωνισμό.     Αν σας ενδιαφερει, μπορειτε να βρείτε πληροφορίες στα συννημένα αρχεία.   ..... (10/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΕΣΤΙΑΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Κραυγή αγωνίας βγάζουν καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης, του κλάδου που έχει πληγεί ενδεχομένως περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, από το παρατεταμένο Lockdown που έχει επιβληθεί, ελέω πανδημίας.               Οι επαγγελματίες της εστίασης, ειδικά οι πιο μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι εποχικές, καλούνται να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού οι διαρκείς αναστολές λειτουργίας και οι περιορισμοί, σε συνδυασμό με την έλλειψη στοχευμένων και..... (10/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ», έργο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ι.Ν, συνημμένα διαβιβάζουμε ερωτηματολόγιο για εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό και παρακαλούμε για την συμπλήρωσή του.   Παρακαλούμε τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια να επιστραφούν μέχρι τις 15/02/2021 στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Π.Ι.Ν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pol_prostasia@pin.gov.gr.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδ..... (05/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Eπιμορφωτικό σεμινάριο στους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την εταιρεία Mact Media Group και τον Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των επαγγελματιών στους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης.      Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                Γεώργιος Π. Χονδρογιάνν..... (05/02/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   ΚΕΡΚΥΡΑ, 29/01/2021 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                Αριθ. Πρωτ.: 198           Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 2                                                                                                      Τ.Κ. 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ       ..... (29/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID 19 ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι τoΕθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που αποτελεί μέλος του Δικτύου Γυναικών των Ευρωεπιμελητηρίων, υλοποιεί έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID19 στις γυναικείες επιχειρήσεις. Το ΕΕΔΕΓΕ ανέλαβε να μεταφράσει και να επιμεληθεί του ερωτηματολογίου στα ελληνικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των Ελληνίδων επιχειρηματιών και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην έρευνα. Οι γυ..... (29/01/2021)

περισσότερα »

Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δεδομένων από τον σχεδιασμό σε προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ (byDesign)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει σχετικά με το έγγραφο της Αρχή Προστασίας Δεδομένων όπως παρουσιάζεται παρακάτω: Αξιότιμοι κύριοι, Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την ευαισθητοποίηση υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούντων την επεξεργασία σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, υλοποιεί ένα νέο έργο με τίτλο «Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δ..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε επιχειρήσεις με δραστηριότητα την κατασκευή ιστοσελίδων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προσκαλεί τα μέλη του που ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων και συγκεκριμένα την κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο link που ακολουθεί… https://forms.gle/VEbRu1veAhpvn5ib7 Σκοπός μας είναι να σας προτείνουμε στις εταιρείες μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» που έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού κατασ..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Ισχύοντα Μέτρα Εισόδου και Παραμονής στην Τυνησία σχετικά με την Πανδημία COVID - 19

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναφορικά με τη μείωση των δημοτικών τελών, (καθαριότητας – φωτισμού) σε κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις, από το ξεκίνημα της πανδημίας.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Κεντρικής ..... (26/01/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 1/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ» εφαρμόζει ένα Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ELOT EN ISO 9001:2008 για τις δραστηριότητες «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Διαχείριση Δημοσίων Έργων ή/ και Συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργων Προμηθειών / Υπηρεσιών, και Έργων που Υλοποιούνται με Ίδια Μέσα» Γνωστοποίηση / Αποποίηση Ευθύνης  - Disclaimer Το παρόν μήνυμα ενδέχεται να περιλαμβάνει εμπιστευτικές ή/και απόρρητες πληροφορί..... (19/01/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων, με θέμα: Παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕ..... (14/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον Υπουργό Οικονομικών, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τους Βουλευτές Κέρκυρας, για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον COVID 19 μέσω των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον COVID 19 μέσω των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.       Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ     ΚΕΡΚΥΡΑ, 13/01/2021 Αρ. Πρωτ. 36   Προς   -Υ..... (13/01/2021)

περισσότερα »

"Ε-λιανικό"- Προδημοσίευση

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους. Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι ..... (13/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                                                                                      ΚΕΡΚΥΡΑ, 11/01/2021 ΑΡ. Πρωτ. 19 ΠΡΟΣ: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό της Ελλάδος ΚΟ..... (11/01/2021)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολών αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου»

Έναρξη υποβολών αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου»     Η Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο ..... (07/01/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020

ΑΝΑΝΕΩΣΗ  Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020      Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας  λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020. Για την ανανέωση της αδείας και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 έως και 31.3.2021, σύμφωνα με το Ν. 4583/2018, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.      Την αίτηση ανανέωσης της αδείας ..... (04/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                 ΚΕΡΚΥΡΑ, 31/12/2020   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού..... (31/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΣΠΑ 2014-2020_Επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                             ΚΕΡΚΥΡΑ, 31/12/2020   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με την νέα δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου. Η δράση προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρή..... (31/12/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για διαδικασίες και προϋποθέσεις εμπορίου και ανταλλαγών μεταξύ ΗΒ και ΕΕ, που θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πρόγραμμα ΕΕΑ Grants 2014-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει  τα μέλη του σχετικά με το Πρόγραμμα ΕΕΑ Grants 2014-2021. Σε αντίθεση με τα γνωστά μας ΕΣΠΑ, στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, δεν εμπλέκεται το ελληνικό δημόσιο (π.χ. Διαχειριστική). Οι Προτάσεις αξιολογούνται απ’ ευθείας από τα ΕΕΑ Grants.   Ακολουθεί κείμενο από τον διαχειριστή των ΕΕΑ Grants.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων       ..... (21/12/2020)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, προσφέρει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ Ηλεκτρονικό ράφι προϊόντων και υπηρεσιών στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (18/12/2020)

περισσότερα »

Ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2021!!!

..... (17/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Μεταφορικό Ισοδύναμο

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή προς την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων      Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης            ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΚΕΡΚΥΡΑ  15/12/2020  Αρ. Πρωτ    2337   ΠΡΟΣ: κ.    Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτική..... (15/12/2020)

περισσότερα »

Σήμανση και Εμπορία των εισαγόμενων από την Ε.Ε. βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στο Η.Β. και την Μεγάλη Βρετανία, μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

«Blue Economy Window – Ανοιστή Ππόσκληση για την ςποστηπίξη των ΜμΕ Γαλάζιαρ Οικονομίαρ»

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

Κατανομή των ποσοστώσεων στην εισαγωγή οίνου στη Σερβική αγορά

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

Εκδηλώσεις ενημέρωσης επιχειρήσεων και φορέων για τις νέες διαδικασίες στις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές από και προς το Η.Β

Ενημερώνουμε ότι φορείς της Βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι το διάστημα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2020, διοργανώνονται διαδικτυακά δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης επιχειρήσεων και φορέων για τις  νέες διαδικασίες στις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές από και προς το Η.Β, από την 1/1/2021, ανεξάρτητα από την επίτευξη ή μη συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου    Προωθούμε κατωτέρω Πρόσκληση για εν θέματι διαδικτυακές εκδηλώσεις.   Οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επ..... (11/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ, 10/12/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ Θέμα: Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας   Απαντήσεις σε καίρια σημεία του νέου Νόμου και αναλυτικά παραδείγματα Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία μέσω Τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κέρκυρας και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φ. Κουρμούσ..... (10/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

                                                                                                    ΚΕΡΚΥΡΑ, 10/12/2020  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ       Mέσα στην παγκόσμια πανδημία που βιώνουμε που εξαιτίας της έχει επηρεαστεί αρνητικά η προσέλευση τουριστών είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί μια πολύ καλή τουριστική προβολή του νησιού μας για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό τουριστών που θα το επισκεφτούν για να βελτιωθούν τα εισοδή..... (10/12/2020)

περισσότερα »

Οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ην. Βασιλείου και ΕΕ από 1.1.2021

Προς ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκτελούν οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ του Ην. Βασιλείου και της ΕΕ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/12/2020)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική εκδήλωση στις 9.12.2020 για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets

Ηλεκτρονική εκδήλωση στις 9.12.2020 για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (07/12/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας προσκαλεί στην ενημερωτική Τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει με θέμα: «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»  Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020και ώραέναρξης 17:30    Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών   Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτης Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ θα παρουσιάσουν τους βα..... (04/12/2020)

περισσότερα »

ΦΠΑ για αγαθά που διακινούνται μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας από την 1/1/2021

Σας γνωρίζουμε, μετά από σχετική πληροφόρηση από το Γραφείο ΟΕΥ στο Λονδίνο, ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο μεταξύ ΕΕ και ΗΒ για την Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία, που θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ, προβλέπεται ότι οι κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ θα εφαρμόζονται και στη Βόρεια Ιρλανδία για διακινήσεις αγαθών μεταξύ κ-μ ΕΕ και Βόρειας Ιρλανδίας, όπως και για διακινήσεις αγαθών εντός της Βόρειας Ιρλανδίας. O τρόπος εφαρμογής του πρ..... (04/12/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ. ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Το μεγάλο ραντεβού της μελισσοκομίας! Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας είναι ο θεσμός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου της παραγωγής και της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου εδώ και έντεκα χρόνια. Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και διεθνώς, λόγω της πανδημίας, η φετινή διοργάνωση του 11ου Φεστιβάλ διαφαίνεται ανέφικτη. Ενώ όμως..... (04/12/2020)

περισσότερα »

Οδηγός Επιχειρείν στον Καναδά

Η Πρεσβεία της Ελλάδος ΟΤΤΑΒΑ - Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών υποθέσεων ενημερώνει για τον επικαιροποιημένο Οδηγό Επιχειρείν για τον Καναδά. Ο εν λόγω Οδηγός έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη του Γραφείου μας, «Agora» (http://www.agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/office/844).     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ    ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

Δεύτερη διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για κάδους απορριμμάτων

Η Δ/νση 'Ερευνας Αγοράς και Τεχνικών Προδιαγραφών -  Γενική Δ/νση Δημοσίων Συμβάσεων - Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" αναρτήθηκαν για δεύτερη διαβούλευση οι Τεχνικές Προδιαγραφές για «Πλαστικό κάδο απορριμμάτων 1.100 lt» και για «Μεταλλικό κάδο απορριμμάτων 1.100 lt» με μοναδικούς κωδικούς 20DIAB000014412 και 20DIAB000014411 αντίστοιχα. Οι ανωτέρω τεχνικέ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                              ΚΕΡΚΥΡΑ, 30/11/2020   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για τις επιστολές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναφορικά με τις 'Προτάσεις -σχόλια ΚΕΕ επί του Χωροταξικού Νομοσχεδίου' προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και το 'Αίτημα επείγουσας ανασύστασης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το Ν. 3982/2011 προς τον Υπουργό Ανά..... (30/11/2020)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στη Δράση «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ξεκινά η Δράση «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» του ΕΠΑνΕΚ. Η πλατφόρμα του προγράμματος θα ανοίξει στις 11 Δεκεμβρίου για υποβολή αιτήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, αλλά και τα αιτήματα του τεχνικού κόσμου –ιδιαίτερα από τη Βόρειο Ελλάδα- τα συναρμόδια Yπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνουν την εκκίνηση του προγράμματος, με δυο προσαρμογές: Α) αναφορικά με το..... (30/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Κέντρο Πληροφόρησης και Ενθάρρυνσης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

                                                                                  Κέρκυρα, 24/11/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εταίρος του ευρωπαϊκού έργου «Integrating Innovation and Promoting Cluster Organization in WOMen Enterprises/Ενσωματώνοντας την καινοτομία και προωθώντας την οργάνωση Cluster στην γυναικεία επιχειρηματικότητα» με το ακρωνύμιο ICONWOMEN της Διασυνοριακής Συνεργασίας InterregV-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020ενημερώνει για την έναρξη λειτουργίας Κέντρου ..... (24/11/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση για διαδικτυακή εκδήλωση, 3/12/2020: Συνοριακές διατυπώσεις Βρετανίας - Ελλάδας μετά τις 31 Δεκ 2020

Σας γνωρίζουμε ότι, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020,  η Πρεσβεία ττου Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων για τις  νέες διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και εισαγωγείς όταν συναλλάσσονται με τη Βρετανία,από την 1/1/2021, ανεξάρτητα από την επίτευξη ή μη συμφωνίας μεταξή της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.  (24/11/2020)

περισσότερα »

Έρευνα για την κυκλική οικονομία στον τουρισμό

Το Επιμελητήριο Ξάνθης στο πλαίσιο του έργου “CEnTOUR - Κυκλική Οικονομία στον Τουρισμό” διεξάγει έρευνα για να κατανοήσει τι πραγματικά γνωρίζουν οι τουριστικές ΜΜΕ για την κυκλική οικονομία και ποια είναι η τρέχουσα εφαρμογή της ιδέας στον οργανισμό τους. Εκτός αυτού, αυτή η έρευνα αποσκοπεί στην κατανόηση του τι χρειάζονται οι ΜΜΕ για να πραγματοποιήσουν αυτήν τη μετάβαση προς την κυκλική οικονομία. Με βάση τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα υ..... (19/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Υπόμνημα προς την Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Υπόμνημα προς την Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αναφορικά με τις προτάσεις και προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα πλαίσια της σύνταξης του νέου σχεδίου δράσης και του νέου προϋπολογισμού. Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης (18/11/2020)

περισσότερα »

Σημεία Εξυπηρέτησης Ανοικτών Επιχειρήσεων στο νησί της Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνέχεια του δελτίου τύπου με θέμα «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα της καταγραφής με τη δήλωση των στοιχείων από τη πλευρά των επιχειρήσεων που παρέμειναν ανοιχτές μετά την επιβολή του γενικού lockdown. (16/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την κοινή επιστολή των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αναφορικά την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέχρι εννέα εργαζομένους.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων    Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης               ΔΕΙΤΕ Π..... (17/11/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για διάθεση ψαριών από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστωνίδας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης υπάρχει η λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας και εκεί δραστηριοποιείται ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Άγιος Νικόλαος» και υπάρχει αδιάθετη ποσότητα περίπου 200 τόνων ψαριών (κεφάλια) 300 – 350 γρ. το καθένα. Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε εάν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον στην περιοχή ευθύνης σας. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, να μας προτείνετε εταιρίες με τις οποίες θα μπορούσε ο εν λόγω συνεταιρισμός να συνεργαστεί.  Λόγω του κορωνοϊού η αγορά είναι περιορισμέν..... (17/11/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στην προσπάθειά του να στηρίξει και να προβάλει τις επιχειρήσεις – μέλη του, που παρέμειναν ανοικτές και μετά την επιβολή του γενικού lockdown, τις καλεί να δηλώσουν τα στοιχεία τους, το ωράριο λειτουργίας και εάν παρέχουν υπηρεσίες take away, delivery, ecommerce. Στόχος του είναι να ενημερώσει την κοινωνία της Κέρκυρας και να προβάλει μέσα από την ιστοσελίδα του (www.corfucci.gr) και τα κοινωνικά δίκτυα, τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και συνεχίζουν να προσ..... (12/11/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

      ΚΕΡΚΥΡΑ  10/11/2020  Αρ. Πρωτ. 2092    Προς κ. Κυριάκο Μητσοτάκη   Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κοιν. -Υπ.  Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα -Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη   -Βουλευτές Κερκύρας   Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Η πανδημία έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στη ζωή μας, στην καθημερινότητα και κατ' επέκταση στην επιχειρηματικότητα. Πρώτιστο μέλημα όλων μας  αυτή τη στιγμή είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Παράλληλα όμως ε..... (10/11/2020)

περισσότερα »

Oικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το 07/11/2020 και ώρα 6:00

Τις οικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και ώρα 6:00, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.   Αναλυτικά, σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid-19:   Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:-Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι..... (06/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 Ότι βάσει της εγκυκλίου ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/ΟΙΚ.20413 <<ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ>> η εξυπηρέτηση του κοινού από 9/11/2020 θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις. (06/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                             Κέρκυρα, 03/11/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μαράσλειο Μέγαρο μεταξύ του Προέδρου κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη και του Α’ Αντιπροέδρου κ. Νικόλαου Χειρδάρη με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου καθώς και του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Απασχόλησ..... (03/11/2020)

περισσότερα »

Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με την Κ.Υ.Α. υπ’ αριθ. 23083 Φ.700.19/ 11-06-2020 (ΦΕΚ Β΄ 2233) και την έγκριση της υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη- Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας, με ημερομηνία έναρξης εφαρμογής από 12-06-2020 και η οποία καθορίζει τη νέα διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί των διατάξεων νομοθεσίας πυροπ..... (03/11/2020)

περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

..... (27/10/2020)

περισσότερα »

Εκδήλωση παρουσίασης της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020», σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με θέμα: Παρουσίαση της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν..... (20/10/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ως εξής: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει οριστεί η 25η Οκτωβρίου, κι όμως παρά τα περιστατικά που πληθαίνουν γύρω μας, κάποιες γυναίκες εξακολουθούμε να φοράμε... γυαλιά σε ό,τι αφορά στη νόσο, θεωρώντας ότι θα... την ξορκίσουμε, αν δεν ασχοληθούμε με αυτή, κι αποφεύγουμε να υιοθετήσ..... (16/10/2020)

περισσότερα »

ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ INNONETS

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου2020 (ώρα 15.00 – 17.00 CET) θα διεξαχθεί διαδικτυακά η τελική εκδήλωση και συνέντευξη τύπου του έργου InnoNets – Καινοτόμα Δίκτυα στον Αγροδιατροφικό τομέα. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Απουλίας - Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης, Καινοτομίας, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης, εταίρος του έργου, (12/10/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πρόσκληση ΠΙΝ της δράσης για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» (ION97).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την Πρόσκληση της δράσης “Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων’’. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, υπέγραψε την πρόσκληση πρότασης της δράσης “Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στα Ιόνια Νησιά”, παρουσία του Προέδρου του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγων..... (07/10/2020)

περισσότερα »

Μεταβατική πολιτική εμπορικής άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου: Ανακοίνωση απόφασης μέτρων διασφάλισης που εφαρμόζονται στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα - Εφαρμογή δασμολογικών ποσοστώσεων από 1/1/2021 έως 30/6/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

Εισαγωγή στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων προέλευσης Ε.Ε. από 1/1/21 στα οποία επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

Εμπόριο ελεγχόμενων φαρμάκων και πρόδρομων χημικών ουσιών με το Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

ΠΑΝΣΕΚΤΕ | ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ 13% ΕΩΣ 30-04-21

Θυμίζουμε σε όλους τους συναδέλφους των καταστημάτων Υ.Ε., ότι η μείωση ΦΠΑ στο 13% θα ίσχυε έως τον Οκτώβριο του 2020. Λόγω όμως των εκτάκτων οικονομικών συνθηκών που δημιούργησε ο κορονοϊός, η μείωση του ΦΠΑ θα συνεχιστεί έως 30-04-2021. ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ επίσης ότι με επανειλημμένα έγγραφά μας το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. έχει ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία (Οικονομίας – Εργασίας –Ανάπτυξης – Τουρισμού), ο μειωμένος ΦΠΑ να μην επανέλθει στο 24%. Γνωστό είναι και στην κυβέρνηση αλλά και σε εμάς, που δ..... (29/09/2020)

περισσότερα »

Σήμανση στο Η.Β. των τροφίμων προέλευσης ΕΕ μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (29/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την κοινή επιστολή των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αναφορικά με τη δράση μέσω ΕΣΠΑ.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (25/09/2020)

περισσότερα »

Σύγκληση μέσω τηλεδιάσκεψης Επιχειρηματικού Φόρουμ ΕΕ-Αφρικής υπό τον τίτλο: «Μετασχηματισμός τωρινών προκλήσεων σε ευκαιρίες»

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (25/09/2020)

περισσότερα »

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (25/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) για το έτος 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη Δράση "Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.)" για το έτος 2020.   Επισυνάπτεται η Πρόσκληση     Με εκτίμηση    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης                      ..... (23/09/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (INFO DAY) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ‘ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ’ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΄CBTB’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (INFODAY)  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ‘ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ’ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΛΒΑΝΙΑΣ       ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΄CBTB’   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και πολιτών,  διοργανώνει «Ημέρα Πληροφόρησης (InfoDay) για την Προώθηση του ‘Παραδοσιακού Πρωινού’ της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας στο πλαίσιο του έργου ‘CBTB’» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκ..... (22/09/2020)

περισσότερα »

Export Ready Ψηφιακό Εργαστήριο: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις εξαγωγές στην εποχή της Covid-19, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) διοργανώνει την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16.00 ψηφιακό εργαστήριο με θέμα «Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις εξαγωγές στην εποχή της Covid-19». Το εργαστήριο απευθύνεται σε εξαγωγικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις τάσεις, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται στο διεθνές εμπόριο μετά την πανδημία. Θα συζητηθούν θέματα όπως: Οι επιπτώσεις του Covid-19 στις παγκόσμιες εμπορικές ροές και στην εφοδια..... (21/09/2020)

περισσότερα »

10o Εργαστήριο Ψηφιακών Στρατηγικών ΕΕ -Ιαπωνίας

Σύμφωνα με ανωτέρω σχετικό, στις 1 και 2 Οκτωβρίου τ.έ. θα πραγματοποιηθεί, υπό την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 10ο Εργαστήριο Ψηφιακών Στρατηγικών ΕΕ – Ιαπωνίας (10th EU-Japan Digital Strategies Workshop). Πρόκειται για διαδικτυακή συνάντηση ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων της ψηφιακής οικονομίας, προκείμενου να παρουσιάσουν τις απόψεις τους στις Αρχές που είναι υπεύθυνες για την ψηφιακή πολιτική στην ΕΕ και στην Ιαπωνία. Τα θέματα που θα καλύψει η συνάντηση έχουν ως εξής: 5G..... (21/09/2020)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 13/2020 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/09/2020)

περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΥΛΙΚΕΙΑ- ΚΑΝΤΙΝΕΣ-ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/09/2020)

περισσότερα »

Ζήτηση φυτικού επιδορπίου από εταιρεία των ΗΑΕ.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή που κατέθεσε προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για την χρηματοδότηση προς τις πληγείσες από τη πανδημία επιχειρήσεις με χρήματα της Περιφέρειας από το ΕΣΠΑ.      Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και   Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης       ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ     ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Ταχ. Δ/νση ..... (09/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Την Δευτέρα 10/08/2020 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες στο Μεταποιητικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Μελίδης Βασίλειος του Γερασίμου και Αντιπρόεδρος η κα Έλενα Καρούμπη του Γεωργίου.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (07/09/2020)

περισσότερα »

Yποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας με στόχο τα μηδενικά απόβλητα

Σας ενημερώνουμε ότι για τις - χωρίς οικονομικό κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις HoReCa- ευκαιρίες  από το πρόγραμμα ZeroWasteFutureHoReCa. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Coca-Cola στην Ελλάδα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης (www.ecorec.gr), με στόχο οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου HoReCa να αποκτήσουν προοπτική μηδενικών απορριμμάτων. Το πρόγραμμα ZeroWasteFutureHoReCa πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πλατφόρμας ZeroWasteFu..... (07/09/2020)

περισσότερα »

Αφρικανική πανώλη των χοίρων σε ορισµένα κράτη µέλη

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016

Κέρκυρα, 02/09/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για τις δύο νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. €, που υπέγραψε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Πρόκειται για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις».   Συγκεκριμένα:   1η Προκήρυξη : «Γενική Επιχειρηματικότητα»   Ο προϋπολογι..... (02/09/2020)

περισσότερα »

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (26/08/2020)

περισσότερα »

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/08/2020)

περισσότερα »

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Εν όψει της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας το Επιμελητήριο Κέρκυρας έχει να επισημάνει τα εξής: Σύμφωνα με ενημέρωση συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΚΕ και απευθυνόταν στους επαγγελματικούς φορείς του νησιού, πρόκειται να ξεκινήσει την κρουαζιέρα στις 30 Αυγούστου. (24/08/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτική e-ημερίδα σχετικά με την επιδότηση δανείων για πληττόμενους από τις συνέπειες του COVID-19 (Πρόγραμμα ''Γέφυρα'')

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, για την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην 1η κατοικία (ν. 4714/2020), όσων επλήγησαν από τις συνέπειες της πρόσφατης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης του COVID-19 (17/08/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ HELLENIC REPUBLIC KERKYRA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ΤΜΗΜΑΤΑ:ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Τηλ.26610-39813,-14   ΚΕΡΚΥΡΑ,  14-8-2020  Αρ. Πρωτ  1591     ΠΡΟΣ: -Υ..... (14/08/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         Την Τετάρτη 12/8/2020 ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης και οι κ.κ. Νίκος Χειρδάρης, Α Αντιπρόεδρος και Στέφανος  Σπάτουλας, Γ. Γραμματέας, συναντήθηκαν στα γραφεία του Επιμελητήριου με την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, εκπροσωπούμενη από τον κ. Σάκη Κώστα, Πρόεδρο και τον κ. Σ. Κατέχη Γραμματέα. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την..... (13/08/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                                                                                        ΚΕΡΚΥΡΑ, 13/08/2020  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               Την Τετάρτη 12/8/2020 ο Α' Αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας κ. Νίκος Χε..... (13/08/2020)

περισσότερα »

Συλλυπητήρια επιστολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος και το Δ. Σ. του Επιμελητηριου Κέρκυρας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιώργου Τσερεμή, προέδρου του Εμπορικου συλλόγου Κέρκυρας και πρώην μέλους του Δ. Σ. του Επιμελητηριου. Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ελαφρυ το χώμα που θα τον σκεπάσει.Υπηρέτησε παντα με ανιδιοτέλεια, πάθος και αυταπάρνηση τα συμφέροντα της Κέρκυρας και των επιχειρηματιών του νησιού. Το κενό που αφηνει στην οικογένεια του αλλά και στον Εμπορικό κόσμο τη..... (07/08/2020)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΦΑΚΗ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΦΑΚΗ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (07/08/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού | ΕΜΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) ως εξής:   Στις τελευταίες ημέρες Φεβρουαρίου, η Ελλάδα συναντήθηκε και αυτή με την πανδημία της νόσου COVID-19. Πραγματικά με πόνο καρδιάς αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την προγραμματισμένη για 3-6 Απριλίου εξόρμηση εθελοντών γιατρών μας στην Κέρκυρα και Παξούς για προληπτικούς ελέγχους γ..... (06/08/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΥΛΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Η νέα κανονικότητα με την επανέναρξη της οικονομίας και η εξέλιξη της συρρικνωμένης τουριστικής σεζόν με τις επιχειρήσεις να παρουσιάζουν τεράστια μείωση στον τζίρο τους, αναμένεται να προκαλέσει σημαντική διόρθωση στις τιμές ενοικίασης καταστημάτων και γραφείων. Το μέτρο της μείωσης του οφειλόμενου ενοικίου, για όσο ισχύει και για όποιους ισχύει, λειτούργησε ως "ανάσα" για τους μισθωτές-χρήστες, αλλά, εάν ο κύκλος εργασιών ενός καταστήματος δεν επιστρέψει τουλάχιστον στα επίπεδα της προ c..... (04/08/2020)

περισσότερα »

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (31/07/2020)

περισσότερα »

«Προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης προς Αποφυγήν εξοντωτικών προστίμων» - «ΜΑΣΚΑ – ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ»

«Προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης προς Αποφυγήν εξοντωτικών προστίμων» -  «ΜΑΣΚΑ – ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ»   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (27/07/2020)

περισσότερα »

85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 5-13 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η ΚΕΕ σχεδιάζει ακόμη τη διοργάνωση (από κοινού με τη ΔΕΘ Α.Ε.) Ημέρας  Γευσιγνωσίας Τροφίμων και Ποτών. Σημειώνεται ότι η 85η ΔΕΘ, στην οποία συμμετέχει ως τιμώμε..... (23/07/2020)

περισσότερα »

«Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει»

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης  «Τροποποίηση της αριθμ. 40331/Δ1.13521/13-9-2019 (Β΄3520/19-9-2020 ) «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)»  απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».     ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ Π. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΘ. ΑΝΔΡΕΑ ΦΛΩΡΟ.   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                       ΚΕΡΚΥΡΑ, 22/07/2020                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                              Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δηλώνει τα εξής: Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για παράταση προθεσμίας για την α..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ COVID 19

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ COVID 19.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/07/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Συμμετοχή ενδιαφερόμενων μερών (Stakeholders) στις δράσεις του έργου INNOViMENTOR, INTERREG Balkan – Med

ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Συμμετοχή ενδιαφερόμενων μερών (Stakeholders) στις δράσεις του έργου INNOViMENTOR, INTERREG Balkan – Med   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ..... (17/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                               ΚΕΡΚΥΡΑ, 17/07/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Κέρκυρας μεταξύ του Προέδρου κ. Γ. Χονδρογιάννη, του Α' Αντιπροέδρου κ. Ν. Χειρδάρη  και των κ.κ. Norbert Barthle, Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας,  Dr. Ernst Reichel, Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, και του κ. Γεώργιου Κρεμλ..... (17/07/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στην Κέρκυρα.         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                                         ΚΕΡΚΥΡΑ, 11/07/2020                                                                                     ΠΡΩΤ. 1362                                                                 ..... (13/07/2020)

περισσότερα »

Αίτημα παράτασης προθεσμίας φορολογικών κινήτρων εγκατάστασης εντός Ε.Π. λόγω οικονομικής κρίσης

Αίτημα παράτασης προθεσμίας φορολογικών κινήτρων εγκατάστασης εντός Ε.Π. λόγω οικονομικής κρίσης.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, παρέδωσε σήμερα 4 θερμόμετρα υπερύθρων στον κ. Θωμά Μπαντά, Εκπρόσωπο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, από την αρχή, στάθηκε αρωγός στα αιτήματα όλων των υγειονομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η ασφάλεια των επιχειρηματιών και των επισκεπτών της Κέρκυρας είναι προτεραιότητα μας. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα είμαστε παρόντες ..... (03/07/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης

Ενημέρωση για την πλατφόρμα για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για COVID 19

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων     Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Αναφορικά με το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για COVID..... (02/07/2020)

περισσότερα »

ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΗΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΗΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (01/07/2020)

περισσότερα »

ΛΙΣΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

ΛΙΣΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΡΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

Ισραήλ_Απόφαση Υπ. Οικονομικών για απόρριψη πρότασης επιβολής δασμού Antidumping σε ελληνικές εισαγωγές τσιμέντου Portland.

Ισραήλ_Απόφαση Υπ. Οικονομικών για απόρριψη πρότασης επιβολής δασμού Antidumping σε ελληνικές εισαγωγές τσιμέντου Portland.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΕΒΕΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜΤΟΣ ΚΕΠplus, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΕΑ.

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΕΒΕΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜΤΟΣ ΚΕΠplus, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΕΑ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΕ_ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ..... (19/06/2020)

περισσότερα »

ΠΠ37, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΕΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ

ΠΠ37, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΕΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (19/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων            Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (18/06/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου της ΚΕΕ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων           Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (16/06/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕ_ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων           Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (16/06/2020)

περισσότερα »

Αίγυπτος_Αναζήτηση ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που ευρίσκονται σε διαδικασία εγγραφής στο ειδικό μητρώο αλλοδαπών παραγωγικών μονάδων"

Πρόσκληση υποβολής στοιχείων επιχειρήσεων, που επιθυμούν να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο του Υπουργείου Εμπορίου της Αιγύπτου.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (16/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανακοινώνει στα μέλη του ότι σε συνέχεια αιτήματος των Επιμελητηρίων για την κάλυψη από το κράτος μέρους των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, με απόφαση της κυβέρνησης, που εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από 15 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, η Πολιτεία θα καταβάλλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ή κα..... (15/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Κυριακή 14/06/2020 διεξήχθη στην πάνω πλατεία ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας με πρωτοβουλία του Τουριστικού τμήματος και του  προέδρου του κ. Βασίλη Καλούδη  σε  συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Κέρκυρας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών [Λεωφορεία, ταξί, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα] για τη σωστή, ακριβή και ασφαλή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Έγινε επί τόπου λεπτομε..... (15/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πιστοποιητικό Health First

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο Υπουργείο Τουρισμού για απόκτηση Πιστοποιητικού Health First από τα τουριστικά καταλύματα. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανακοινώνει στα μέλη του ότι από 12 Ιουνίου 2020, τέθηκε σε εφαρμογή η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) για την απόκτηση Σήματος Πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο «Health First» και το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 20..... (15/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του τα εξής:   Αγαπητά μέλη,       Σας αποστέλλω  την ενημερωτική επιστολή της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων  Ελλάδος με την οποία μας πληροφορεί για την έναρξη της υλοποίησης του έργου με τίτλο <<Ενέργειες Συμβουλευτικής κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων  Εργαζομένων στο Ιδιωτικό Τομέα >>. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται σε μία περίοδο όπου  η σημασία της χρήσης  των ψηφιακών εργαλείων  σ..... (11/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, διοργανώνει την Κυριακή 14/6/2020 και ώρα 10.00 πμ, στην Πάνω Πλατεία, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την ενημέρωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για τα Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα που αφορούν τον κλάδο των μεταφορών (Λεωφορεία, Ταξί, Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα). Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος τ..... (11/06/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου της ΚΕΕ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων          Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (11/06/2020)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΩΣ 30/06/2020

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι συμπεριλήφθηκε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»  ΦΕΚ 75Α/30-03-2020 στο άρθρο 9, η παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ν. 4583/2018, έως 30/06/2020. Η καταληκτική προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών και για την προσκόμιση των βεβαιώσεων ετήσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ήταν η 31/03/2020. Κατόπιν της δημοσίευση..... (10/06/2020)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (10/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

Προτάσεις Νομοθετικών ρυθμίσεων τροποποίησης Ν.2939/2001

Προτάσεις Νομοθετικών ρυθμίσεων τροποποίησης Ν.2939/2001.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                      Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.H δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δίνεται  στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Ανακοινώθηκαν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (02/06/2020)

περισσότερα »

«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»

«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων.   Συγκεκριμένα αναφέρεται το  Σχέδιο δράσης, η  Εκπαίδευση προσωπικού, το Σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των  υπηρεσιών υποδοχής , υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekee..... (01/06/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου της ΚΕΕ -''Εργο ΚΕΕ, με τίτλο ΄Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδωτικό Τομέα'

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου της ΚΕΕ -'Εργο ΚΕΕ, με τίτλο ΄Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδωτικό Τομέα'.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων             Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης    ..... (27/05/2020)

περισσότερα »

ΕΦΕΤ - ΘΕΜΑ: «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ»

ΕΦΕΤ: «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ»   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/05/2020)

περισσότερα »

Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/05/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Τουρισμού - ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο και επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία Σχολών Ξεναγών σε Κρήτη και Κέρκυρα».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων              Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο και επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία Σχολών Ξεναγών σε Κρήτη και Κέρκυρα». Με νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφ..... (22/05/2020)

περισσότερα »

Το ΕΣΠΑ στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην πανδημία CoVid-19

Πολλές από τις δράσεις που εξαγγέλλονται και υλοποιούνται για τη στήριξη των επαγγελματιών, εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται  από την πανδημία CoVid-19 χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι ταχύτατες και έκτακτες καθώς με την ευελιξία που εξασφαλίστηκε στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων τρέχουν τα προγράμματα και εντάσσονται στην  πορεία.   Οι  κινήσεις αυτές  όπως επισήμανε και ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης  αποτυπώνονται σε μί..... (15/05/2020)

περισσότερα »

Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»

Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (14/05/2020)

περισσότερα »

Υπόμνημα Προτάσεων του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.) που αφορά στην ανάκαμψη της Οικονομίας καθώς και Πίνακα με το Χρονοδιάγραμμα της σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Υπόμνημα Προτάσεων του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.) που αφορά στην ανάκαμψη της Οικονομίας καθώς και Πίνακα με το Χρονοδιάγραμμα της σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων             Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (12/05/2020)

περισσότερα »

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ-ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ - ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στο πλαίσιο λειτουργίας των εξ αποστάσεως υπηρεσιών πληροφόρησης του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων και με αφορμή τον μεγάλο αριθμό ερωτημάτων που αφορούν τους νέους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αλλά και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διαδικασία ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τη λήψη της αποζημίωσης αυτής, σας αποστέλλουμε κείμενο πληροφόρησης της ενότητας «Εργασιακά Θέματα» με τίτλο "ΑΠΟΖ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

Πίνακας μέτρων δημόσιας υγείας

Πίνακας μέτρων δημόσιας υγείας   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ -Κεντρική 'Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος -ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή της Κεντρικής 'Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δ. Οικονόμου για τις πυθμιστικές βελτιώσεις χωροταξικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                 Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (08/05/2020)

περισσότερα »

YΠΟΜΝΗΜΑ Κεντρική 'Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος -Μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

YΠΟΜΝΗΜΑ Κεντρικής 'Ενωσης Επιμελητηρίου -Μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/05/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ        ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                                                                                                  Κέρκυρα,   6/5/2020                                                                                      Αρ. Πρωτ. 956                                                                                                 Προς         -Υπουργό Οικονομικών                     ..... (06/05/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής

                                                                           ΚΕΡΚΥΡΑ 6/5/2020                                                                       Αρ. Πρωτ.                                                                         Προς Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.       Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,   Με αφορμή την ΠΝΠ 30-3-2020 [Α-75]  για τη διασφάλιση της ελάχιστης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών  και παρακολουθώντας από κοντά τα γεγονότ..... (06/05/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χθες το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπούμενο από τον Α' Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χειρδάρη, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη των Επιμελητηρίων που συγκάλεσε ο Γραμματέας των παραγωγικών τομέων  της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ακης Μπάφας παρουσία του γενικού διευθυντή  του κόμματος κ. Ιωάννη Μπρατάκου. Σκοπός ήταν  η συζήτηση - ενημέρωση και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και η υποβολή προτάσεων για την επόμενη  μέρα της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Από πλευράς του Επιμελητηρίου μας ..... (05/05/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος 'Τροποποιήσεις επί του Ν. 4607/2019 για τον αιγιαλό'

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι η ΚΕΕΕ απέστειλε επιστολή με θέμα ‘Τροποποιήσεις επί του Ν. 4607/2019 για τον αιγιαλό, υπό το φως των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοΐού και ενόψει της σκοπούμενης επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στις παράκτιες περιοχές’.   Συνημμένα η επιστολή της ΚΕΕΕ.     ..... (05/05/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ PORTAL ΤΗΣ ENTERPRISE GREECE

Η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, εμπλουτίζει και επικαιροποιεί καθημερινά το ενημερωτικό πόρταλ που είναι διαθέσιμο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.enterprisegreece.gov.gr/covid-19-map. Στην ελληνική ενότητα, ο  Έλληνας εξαγωγέας μπορεί να λαμβάνει πληροφόρηση είτε μέσω του διαδραστικού χάρτη, κλικάροντας πάνω στην χώρα που τον ενδιαφέρει ή από την λίστα που υπάρχει κάτω από τον χάρτη.  Οι διαθέσιμες πλη..... (04/05/2020)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις για τις Οικονομικές Δραστηριότητες που επαναλειτουργούν στις 4 Μαΐου.

Διευκρινίσεις για τις Οικονομικές Δραστηριότητες που επαναλειτουργούν στις 4 Μαΐου.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (04/05/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΨΗΦΙΣΜΑ

                                                 Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 2                                             Κέρκυρα   30 /4 /2020 Τ.Κ.: 49100  Κέρκυρα     Τηλέφωνο: 26610-39813,39814                                              Αρ. Πρωτ. 909                                     FAX: 26610-40088 E- mail: info@corfucci.gr                                                                                                                  Προς  ..... (30/04/2020)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (28/04/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει τα ακόλουθα:   Την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον με 1 δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε Έλληνες πολίτες ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο έλαβαν μέρος ο υπουργός Τουρισ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

Παρέμβαση ΚΕΕ: Εξόφληση δαπανών κατά την παράταση της διάρκειας της τραπεζικής αργίας που ορίζεται από την Π.Ν.Π. «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ 65 Α'/28.06.2015).

Παρέμβαση ΚΕΕ: Εξόφληση δαπανών κατά την παράταση της διάρκειας της τραπεζικής αργίας που ορίζεται από την Π.Ν.Π. «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ 65 Α'/28.06.2015).   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει τα ακόλουθα:   Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – «ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ» Δ.Σ. ΤΡΑΠΕΖΩΝ – «ΠΑΓΩΜΑ» ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Την χορήγηση άτοκων δανείων δεκαετούς διάρκειας με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από τις τράπεζες προς τις ελληνικές επιχειρήσεις ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, κ..... (23/04/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Επιμελητήριο Κέρκυρας σποτάκι Πάσχα 2020

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ    Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας σποτάκι Πάσχα 2020                      ..... (22/04/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει τα ακόλουθα:   Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα Ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Σε τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε προχθές μετά από παρέμβαση του εκτελεστικού αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων και προέδρου της ΚΕΕ του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταν..... (22/04/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!! (13/04/2020)

περισσότερα »

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού - Eγγραφό μας με ΑΠ 18090/ 1.04.2020

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού - Eγγραφό μας με ΑΠ 18090/ 1.04.2020.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

«Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων Κρατών - Μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οργάνων της ΕΕ, Συνδεδεμένων Χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19» - Έγγραφό μας με ΑΠ 18168/1.-4.2020 - Oρθη Επανάληψη

«Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων Κρατών - Μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οργάνων της ΕΕ, Συνδεδεμένων Χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19» - Έγγραφό μας με ΑΠ 18168/1.-4.2020 - Oρθη Επανάληψη   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

#Greecefromhome - πρόσκληση συμμετοχής στην Εθνική προσπάθεια για τον Ελληνικό Τουρισμό

  #Greecefromhome - πρόσκληση συμμετοχής στην Εθνική προσπάθεια για τον Ελληνικό Τουρισμό   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ_Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανακοινώνει στα μέλη του ότι, με βάση τα έως τώρα δεδομένα για την εξάπλωση του COVID-19 στην Ελλάδα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι συναλλαγές με το κοινό στο Επιμελητήριο Κέρκυρας από την Δευτέρα 16/03/2020 και έως την 27/04/2020 (με επανεξέταση της κατάστασης και νέα ενημέρωση) θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με αποστολή των δικαιολογητικών μέσω Email: info@corfucci.grή FAX: ..... (06/04/2020)

περισσότερα »

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού   Έγγραφο Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βερολίνου με ΑΠ 659/26.03.2020   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/04/2020)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου ν. 4583/2018 των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δημοσιεύτηκε 30-3-2020  η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αρ. φύλλου 75. ‘Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου ν. 4583/2018’. Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται για το έτος 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020. Κατά παρέκκλισ..... (01/04/2020)

περισσότερα »

Άρση περιορισμών σε πτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης στο Κουβέιτ

Άρση περιορισμών σε πτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης στο Κουβέιτ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (01/04/2020)

περισσότερα »

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (31/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο  Κέρκυρας  έχοντας επίγνωση του ρόλου του όχι μόνο ως σύμβουλος της Πολιτείας, αλλά και σαν θεσμός που συμβάλλει έμπρακτα στη στήριξη του κοινωνικού συνόλου σε κάθε δύσκολη στιγμή,  αποφάσισε μετά από σύγκληση έκτακτης Δ.Ε.  και έκτακτου Δ.Σ  δια περιφοράς , την  δωρεά  24 οξύμετρων και 7 στηθοσκοπίων αξίας 1.500 ευρώ στο Γενικό  Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς και την κάλυψη δαπάνης ύψους 3.500  ευρώ για την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και ηλεκτρονικής οργάνωσ..... (26/03/2020)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 30/5/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2019 και των λοιπών που οφείλουν τις επαναπιστοποιήσεις  γνώσεων. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  ΕΩΣ 30/5/2020. Σύμφωνα με την υπ.άρ.11/24-3-2020 απόφαση  της ΔΕ η προθεσμία  υποβολής δικαιολογητικών ανανέωσης και κατάθεσης των επαναπιστοποιήσεων για τους ασφαλιστ..... (26/03/2020)

περισσότερα »

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας: Δελτίο τύπου για άμεσα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.   Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:   Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας της πανδημίας του κοροναϊού που έχει πλήξει σοβαρά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς, ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τρία επιπρόσθετα μέτρα γ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

Το ΕΕΔΕΓΕ υποστηρίζει επιχειρήσεις μέσα από το info@eedege.gr, τη σελίδα του στο Facebook και την τηλεφωνική γραμμή 21 22 54 54 54

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το ΕΕΔΕΓΕ υποστηρίζει επιχειρήσεις μέσα από το info@eedege.gr , τη σελίδα του στο Facebook και την τηλεφωνική γραμμή 21 22 54 54 54   Σε αυτή τη δύσκολη για όλους εποχή, αναδύεται όλο και πιο έντονα η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), ανταποκρινόμενο σε πλήθος αιτημάτων από επιχειρήσεις και αυτοαπασ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Χθες 18.3.2020 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας δια περιφοράς όπως επιβάλλει η έκτακτη ανάγκη την οποία βιώνουμε και αποφασίστηκαν τα εξής: 1. Να σταλεί επιστολή στους 4 Δήμους του Νομού μας που να ζητάει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων  από τους Δήμους. [επισυνάπτεται η επιστολή]. 2. Να αγορασθούν  είδη ατομικής προστασίας αξίας 1.500 ευρώ  [γάντια, μασκες, αντισηπτικά κλπ] και να παραδο..... (19/03/2020)

περισσότερα »

Λίστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία μέχρι 31/3/2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Λίστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία μέχρι 31/3/2020   Αθήνα, 17 Μαρτίου 2020   Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοινώνει τη λίστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται έως 31/03/2020, εφ’ όσον έχουν τον εξής  Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ).   Δ..... (19/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ_«5 άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «5 άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας»   Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη χαρακτηρισμένη πλέον ως πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 προτείνει πέντε άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ..... (13/03/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ_Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανακοινώνει στα μέλη του ότι, με βάση τα έως τώρα δεδομένα για την εξάπλωση του COVID-19 στην Ελλάδα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι συναλλαγές με το κοινό στο Επιμελητήριο Κέρκυρας από την Δευτέρα 16/03/2020 και έως την 05/04/2020 (με επανεξέταση της κατάστασης και νέα ενημέρωση) θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με αποστολή των δικαιολογητικών μέσω Email: info@corfucci.grή FAX: 266..... (13/03/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ SIAL ΠΑΡΙΣΙ 18-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια ανάδειξης και προώθησης των βιολογικών πιστοποιημένων προϊόντων, προτίθεται να συμμετέχει στη Διεθνή ‘Έκθεση ποτών και τροφίμων  SIAL στο ΠΑΡΙΣΙ από 18-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. Η Διεθνής Έκθεση SIAL διοργανώνεται από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2020 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία. Με πενήντα και πλέον χρόνια εμπειρίας, αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο για..... (11/03/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό COVID-19

Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας (Εγκ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 16393/9-3-2020 Υπουργείου Υγείας «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας») και Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό COVID-19    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ     ..... (10/03/2020)

περισσότερα »

«Αναζήτηση Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο σε διαδικασία εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Αλλοδαπών Παραγωγικών Μονάδων στην Αίγυπτο -Ενημέρωση φορέων».

«Αναζήτηση Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο σε διαδικασία εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Αλλοδαπών Παραγωγικών Μονάδων στην Αίγυπτο -Ενημέρωση φορέων».   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο  ..... (09/03/2020)

περισσότερα »

NΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ  EXPO CORFU 2020.

ToΕμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Exantasgreeceγια την αναβολή των ημερομηνιών της EXPOCORFU 2020 Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός  Εξοπλισμός ενημερώνει τα μέλη του για  τις νέες ημερομηνίες  της  EXPOCORFU  οι οποίες  είναι  25-26-27 Απριλίου 2020 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (06/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

​Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για να αποκτήσουν τα Ιόνια Νησιά ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων. Η έγκριση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της ΔΕΠΑΝ και των Λιμενικών Ταμείων Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, και Λευκάδας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων βάζει τα θεμέλια, ώστε να προχωρήσει αυτό το σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την τουριστική και την τοπική οικο..... (06/03/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΡΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ανακοινώνει ότι:   Η εμφάνιση των πρώτων διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού (COVID-19) και στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη ματαίωση όλων των συναθροίσεων στην Ελλάδα, δημιουργεί έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες και καθιστά  αδύνατη τη δράση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί 3,4,5 και 6/4/2020  στα Κέντρα Υγείας του Νομού Κερκύρας και Παξών.   Λαμβάνοντας σοβαρ..... (05/03/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/02/2020 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Ελλάδος κ. Σπυρίδων Πρωτοψάλτης. Ο κ. Πρωτοψάλτης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την μετεξέλιξη του ΟΑΕΔ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς όφελος των επιχειρήσεω..... (25/02/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΔΡΑ ΤΟ ΗΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΔΡΑ ΤΟ ΗΒ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/02/2020)

περισσότερα »

Κατάλογος Ινδικών Επιχειρήσεων για Food Expo Greece 2020 (7-9 Μαρτίου, Αθήνα)

Κατάλογος Ινδικών Επιχειρήσεων για Food Expo Greece 2020 (7-9 Μαρτίου, Αθήνα).   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (21/02/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 4.3.2020: Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αίγυπτο σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards) για τα τυριά

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αίγυπτο σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards) για τα τυριά.    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ..... (20/02/2020)

περισσότερα »

ΠΟΒΑΚΩ - NEWSLETTER 1/2020

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (20/02/2020)

περισσότερα »

EXPO CORFU 2020, Τρόφιμα – Ποτά- Επαγγελματικός, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός 14-15-16 Μαρτίου 2020

To Επιμελητήριο Κέρκυρας  ενημερώνει για τη διοργάνωση της EXPO CORFU 2020, Τρόφιμα – Ποτά- Επαγγελματικός, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός στις 14-15-16 Μαρτίου 2020 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας, στον Επιβατικό Σταθμό Εξωτερικού.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (18/02/2020)

περισσότερα »

Εθελοντική δράση Επιμελητηρίου Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο της εθελοντικής του δράσης, πραγματοποιεί την Παρασκευή 21/02/2020 και ώρα 10.30-13.30 εθελοντική αιμοδοσία στην οδό Ευγενίου Βουλγάρεως, στον πεζόδρομο, με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κέρκυρας  ‘Ηλίας Πολίτης’. Η Τράπεζα αίματος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας παραμένει ενεργή και είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου, όπου και όταν χρειαστεί. Καλούμε τους συναδέλφους-μέλη του Επ..... (17/02/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική ημερίδα,στις 21/02/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Κέρκυρας ‘Σπύρος Δένδιας’ 2ος  όροφος, Αριστοτέλους 2. Θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα: Πρωτοβουλίες για την μετεξέλιξη του ΟΑΕΔ, την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς όφελος των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας του κόσμου του επιχειρείν με τον ΟΑΕΔ. Δημιουρ..... (14/02/2020)

περισσότερα »

ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με Πρόεδρο την κα Αγγελική Σκολαρίκη  και μέλη τις κκ Καρούμπη Έλενα και Ρέβη Μαριάνθη, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία–Ίαση-Στήριξη- «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», ανακοινώνει τη δράση ‘Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού’. Ομάδα καταξιωμένων ιατρών του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις: ψηλάφηση μαστικού αδένα, υπερηχογράφημα –μαστογραφία (όπου κριθεί απαραίτητο), σε..... (12/02/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση Φορέων και Επιχ/σεων στις Ημέρες Καριέρας 2020 του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας

Πρόσκληση Φορέων και Επιχ/σεων στις Ημέρες Καριέρας 2020 του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στις 24/2 και 26/2 στην Ηγουμενίτσα.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (05/02/2020)

περισσότερα »

Δράση 'Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού'

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, και με  πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία–Ίαση-Στήριξη- «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», ανακοινώνει τη δράση ‘Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού’ (ψηλάφηση μαστικού αδένα, υπερηχογράφημα, μαστογραφία) από την Ομάδα καταξιωμένων ιατρών του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες,  ανασφάλι..... (04/02/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην ημερίδα με θέμα «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά»

To Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι o Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά», την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020.  Η ημερίδα απευθύνεται σε Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καθηγητές/καθηγήτριες Γερμανικών, γονείς/κηδεμόνες καθώς και σε μαθητές και μαθήτριες της γλώσσας.   Είσοδος μόνο με δήλωση συμμετοχής (αριθμός συμμετεχόντων) έως και Παρασκευή, 31/01/2020 στη γραμμ..... (30/01/2020)

περισσότερα »

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

  Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο της ποιότητας των εστιατορίων που προσφέρουν καλή παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα. Αποτελεί καινοτόμο ενέργεια και υπάγεται στο «Πρόγραμμα Καινοτόμων Ενεργειών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ». Σκοπός Σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλει: 1. Στη διατήρηση του παραδοσιακού γαστρονομικού χαρακτήρα της Κερκυραϊκής κουζίνας 2. Στη διατήρηση του υγιεινού χαρακτήρα της 3. Στην ανάδειξη της Κερκυραϊκής κουζίνας σε συγκριτικό πλεονέκτημα και σημ..... (30/01/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ_Πνευματικά Δικαιώματα

Ενημέρωση για τα Πνευματικά Δικαιώματα   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/01/2020)

περισσότερα »

Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

  Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας συστήνεται «Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», η οποία πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της στις 14-1-2020 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με Πρόεδρο το μέλος ΔΣ και Αντιπρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος κα Αγγελική Σκολαρίκη  και μέλη τις κκ Καρούμπη Έλενα και Ρέβη Μαριάνθη (Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ). Σκοπός της δημιουργίας της ανωτέρω Επιτροπής είναι η ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών-επιχειρηματιών, αλλά και τω..... (17/01/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 'ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ'

Πρόσκληση για την παρουσίαση μελέτης που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με θέμα: Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμών (DMOs). To πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, θέτοντας στο επίκεντρο: ·    Τη συνέχιση της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα με βιώσιμους όρους ·    Την αντιμετώπιση δεδομένων προκλ..... (07/01/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ 'ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ'

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ  myDATA    ..... (07/01/2020)

περισσότερα »

ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ενδιαφέρον ιαπωνικής εταιρίας TEN DAI να εισάγει ελληνικές παντόφλες για το σπίτι

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, σας ενημερώνει ότι η ιαπωνική εταιρία TEN DAI https://www.ten-dai.co.jp/ ενδιαφέρεται να εισάγει ελληνικές παντόφλες για το σπίτι, α) για τον Χειμώνα και β) για το Καλοκαίρι, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που να παραπέμπουν στην Ελλάδα, π.χ. παντόφλα σε στυλ τσαρούχι.   Ο εκπρόσωπος της εταιρίας θα βρίσκεται στην Αθήνα 8-12/1/2020 προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Souvenir Expo, βλ. www.popularart.gr/en/ex..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2020

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2020      ..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Προδημοσίευση πρόσκλησης που αφορά στη χρηματοδότηση ΜΜΕ της Περιφέριεας Ιονίων Νήσων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Προδημοσίευση πρόσκλησης που αφορά στη χρηματοδότηση ΜΜΕ της Περιφέριεας Ιονίων Νήσων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης. Η προδημοσίευση είναι αναρτημένη στο site της ΕΥΔ www.pepionia.gr και θα είναι σε διαβούλευση έως τις 16 Ιανουαρίου 2020. Στη συνέχεια, με βάση τις προτάσεις και παρατηρήσεις της διαβούλευσης, θα οριστικοποιηθεί ο Οδηγός ο οποίος θα παρουσιαστεί σε επιτόπιες ημερίδες ενημέρωσης.     Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο    ..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ)

Αέρας εξωστρέφειας και συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που πραγματοποιήθηκε στις 7/12/2019 στο κέντρο πολιτισμού <<Ελληνικός Κόσμος>> , καθώς και πρωτοβουλίες ενίσχυσης και υποστήριξης της μικρομεσαίας γυναικείας επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, τέθηκαν θέματα εκπαίδευσης  και κατάρτισης των γυναικών στις νέες ψηφιακές δεξιότητε..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Πρόταση για συμμετοχή Ελλάδος σε Διεθνή Βραβεία Μόδας Μασσαλίας (Μασσαλία, 17-20.09.2020)

Πρόταση για συμμετοχή Ελλάδος σε Διεθνή Βραβεία Μόδας Μασσαλίας (Μασσαλία, 17-20.09.2020)    Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία    ..... (18/12/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση 'INNOVATION SUMMIT “INNOVATION IN ACTION” Project “Small and Medium Enterprises Innovation Capacity Boost”

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 18/12/2019, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ (Λ. Αμαλίας, Σύνταγμα), οργανώνεται από το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, εκδήλωση (Innovation Summit) στο πλαίσιο του έργου SMEInnoBoost (χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Balkan Med) και σχετίζεται με την παρουσίαση του εργαλείου (SAT) Self Assessment Tool, με το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί η καινοτομικότητα των ΜΜΕ (www.smeinnoboost.org). Στη συνάντηση θα συμμετάσχει η Πρόεδρος της ένωσης ΜΜ..... (11/12/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ    Δείτε τo επισυναπτόμενo αρχείo   ..... (10/12/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ’

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ’ Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών του νησιού πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, με θέμα τον αντικαπνιστικό νόμο και τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής επαγγελματικών χώρων, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας...... (04/12/2019)

περισσότερα »

Προς τα μέλη μας, (αντ)ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και όσους προτίθενται να ανανεώσουν το επάγγελμα του (αντ)ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Προς τα μέλη μας, (αντ)ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και όσους προτίθενται να ανανεώσουν  το επάγγελμα του (αντ)ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.  Το εκάστοτε υπόχρεο πρόσωπο θα πρέπει να προσκομίσει στο οικείο Επαγγελματικό Επιμελητήριο τις βεβαιώσεις περαίωσης των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει, όταν λήξει η πενταετία που το αφορά, προκειμένου να επιτύχει την επαναπιστοποίησή του βάσει επανεκπαίδευσης ενώ, στα υπόχρεα πρόσωπα περιλαμβάνονται και εκείνα ..... (02/12/2019)

περισσότερα »

Δυνατότητα συνέχισης επαγγελματικής δραστηριότητας και συνταξιοδότηση

«Δυνατότητα συνέχισης επαγγελματικής δραστηριότητας και συνταξιοδότηση» στο οποίο παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου μπορεί να ασκηθεί το δικαίωμα στην συνταξιοδότηση χωρίς διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας.     Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία  ..... (02/12/2019)

περισσότερα »

Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων

Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α΄/3.8.2010),όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/11/2019)

περισσότερα »

Σχέδιο αναπτύξεως Ταϊλανδικού Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (Eastern Economic Corridor)

Σχέδιο αναπτύξεως Ταϊλανδικού Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (Eastern Economic Corridor)   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο      ..... (29/11/2019)

περισσότερα »

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ (Εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (28/11/2019)

περισσότερα »

Οφειλόμενα ετήσια τέλη Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018

Οφειλόμενα ετήσια τέλη Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018   Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να προβεί στην εξόφληση των ετήσιων τελών Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι είναι υποχρεωτική από το 2011 η εγγραφή των επιχειρήσεών τους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο - Γ.Ε.ΜΗ. (Ν. 3419/2005, ΦΕΚ Α’ 297/6.12.2005) και από το 2015 η ετήσια καταβολή του ενιαίου ειδικού τέλους Γ.Ε.ΜΗ., όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις (άρθρο 2 Κ.Υ.Α. 79752/31.12.2014, ΦΕΚ Β’ 3623/2014..... (28/11/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ’

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘Πνευματικά Δικαιώματα Μουσικής Επαγγελματικών Χώρων και Αντικαπνιστικός Νόμος’, στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ‘Σπύρος Δένδιας’  2ος όροφος, Αριστοτέλους 2. Τα Πνευματικά Δικαιώματα και ο Αντικαπνιστικός Νόμος είναι τα δύο μείζονα θέματα που  ενδιαφέρουν..... (27/11/2019)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) 2019

Ετήσια Έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) 2019 (25/11/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για υπηρεσίες για Χημείο Στρατού (ΧΗΣ)

Ενημέρωση για υπηρεσίες για Χημείο Στρατού (ΧΗΣ) (25/11/2019)

περισσότερα »

Εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Κέρκυρας, οργανώνει την Τετάρτη 20.11.2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (1ος ‘Όροφος – Αριστοτέλους 2) εκδήλωση για ενημέρωση του θεσμικού πλαισίου Ν.4430/2016 που διέπει τις κοινωνικές επιχειρήσεις.   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή στελεχών και μελών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας καθώς και με όσους και όσες επιθυμούν να ενημερωθούν για να δραστηριοπ..... (15/11/2019)

περισσότερα »

Προτάσεις ΚΕΕΕ για τη βελτίωση της νομοθεσίας σχετικά με τα Επιχειρηματικά Πάρκα.

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με προτάσεις βελτίωσης της νομοθεσίας αδειοδότησης των Επιχειρηματικών Πάρκων. Επισυνάπτονται οι: 1. Νομοθετικές προτάσεις βελτίωσης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, Αιτιολογικές εκθέσεις και Προτάσεις Νόμου προς τον Υπο..... (13/11/2019)

περισσότερα »

Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)

Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)   Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία..... (13/11/2019)

περισσότερα »

Τα Πεπραγμένα της Διοίκησης της ΠΟΒΑΚΩ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας της 22/9/2019.

Τα Πεπραγμένα της Διοίκησης της ΠΟΒΑΚΩ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας της 22/9/2019. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου.    ..... (13/11/2019)

περισσότερα »

Δέσμευση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για μείωση των εργοδοτικών εισφορών από το 2020.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας χαρακτηρίζει ως θετική τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση επί του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που εισάγεται στο γενικότερο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, και προβλέπει αύξηση 12% στην υπερωριακή εργασία, αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τον Δεκέμβριο θα θεσμοθετηθεί  η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες για εργοδότες και εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσο..... (12/11/2019)

περισσότερα »

WORLD TRAVEL MARKET 2019.

Για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με επιτυχία η κοινή προσπάθεια Επιμελητηρίου και Δήμου Κέρκυρας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WORLDTRAVELMARKET, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο 4-6/11/2019 και συγκεντρώνει την προσοχή της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, φιλοξενώντας πάνω από 180 χώρεςκαι 5.000 εκθέτες.   Αναμφισβήτητα, η Βρετανική αγορά είναι η κυρία δεξαμενή τουριστών για την Κέρκυρα. Ως εκ τούτου, αποτελεί προτεραιότητα για τους θεσμικούς αλλά και επαγγελματικού..... (11/11/2019)

περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.   Δείτε τo επισυναπτόμενα αρχείo...... (08/11/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση για την Ομάδα Εστίασης (Focus Group) με ΜμΕ στο πλαίσιο του έργου TELEICCE.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έργου TeleICCE στο οποίο εταίρος είναι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο προωθεί την «υιοθέτηση καινοτόμων μοντέλων επιχειρηματικών σχέσεων τηλεργασίας, καθώς και MOOC για την ανάπτυξη δεξιοτήτων» ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ και την απασχόληση των επαγγελματιών.   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Κέρκυρα..... (01/11/2019)

περισσότερα »

Συνέδριο Βιώσιμη Πολιτιστική και Τουριστική Ανάπτυξη.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οργανώνει Συνέδριο με θέμα, “Βιώσιμη Πολιτιστική και Τουριστική Ανάπτυξη: Οι Πολιτιστικές Διαδρομές”, στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Polysemi-Interreg Ελλάδας-Ιταλίας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 19 Νοεμβρίου 2019 και θα περιλαμβάνει ομιλίες και εργαστήριο σε μια προσπάθεια να αναδεί..... (30/10/2019)

περισσότερα »

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 30ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

​Απονομή επάθλων για τον 30ο επετειακό πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος.     Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου. ​      ..... (30/10/2019)

περισσότερα »

Κεντρικό ΜητρώοΠραγματικών Δικαιούχων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ένα ηλεκτρονικό μητρώο το οποίο έχει δημιουργηθεί μέσω διαδικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής και τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σε αυτό, όλα τα νομικά πρόσωπα και όλες οι νομικές οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που φορολογείται στην Ελλάδα υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα εκ του νόμου απαιτούμενα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχω..... (24/10/2019)

περισσότερα »

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης 1.250 Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Βιομηχανία Τροφίμων - Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, στον Άξονα Προτεραιότητας 02 “Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις”, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Βιομηχανία Τροφίμων – Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας».   Συγκεκρ..... (23/10/2019)

περισσότερα »

SILVER WELLBEING - Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής Επιχειρήσεων και Οργανισμών στις Δράσεις του Έργου.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας InterregV- AGreece-ItalyProgramme 2014- 2020, ο οργανισμός INNOPOLIS – CENTREFORINNOVATION & CULTURE, υλοποιεί το έργο “ PromotingSilvertourismthroughvalorizationofMED-dietandwellbeingroutesintheCBCarea – SILVERWELLBEING” και καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του ελαιολάδου, κρασιού, σιτηρών-δημητριακών και τουρισμού να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσει..... (21/10/2019)

περισσότερα »

Πορεία Υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου για επιβάτες και για επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Ν 4551/2018) για επιβάτες και για επιχειρήσεις.   Δείτε το συνημμένο αρχείο.     Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (16/10/2019)

περισσότερα »

46η Γενική Συνέλευση Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι συμμετείχε στις εργασίες της 46ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Εύβοιας στην Χαλκίδα, από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.    Η επίσημη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οινοποιείου Τζιβάνη στη Ριτσώνα και σ΄ αυτή συμμετείχαν ανώτερα Κυβερνητικά στελέχη και αρκετοί τοπικοί επίσημοι, καθώς επίσης Πρόεδρο..... (10/10/2019)

περισσότερα »

Παρέμβαση ΚΕΕΕ για τη δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων στις νέες αγορές.

    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι η ΚΕΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την απόρριψη μεγάλου αριθμού επενδυτικών σχεδίων στη δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων στις νέες αγορές», τα οποία είχαν λάβει ικανή βαθμολογία υπαγωγής , αλλά απορρίφθηκαν για τον λόγο της αναγραφής στοιχείων ταυτότητας της επιχείρησης σε δύο συγκεκρι..... (08/10/2019)

περισσότερα »

Eορταστικές εκδηλώσεις της έναρξης του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της έναρξης  του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Λιμάνι  και στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κερκύρας στις 21-22-23 Σεπτεμβρίου 2019. Η οργάνωση άνοιξε τις πύλες της το πρωί του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας  με τη διεξαγωγή του σεμιναρίου «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ» και εισηγήτρια τη κ. Νατάσα Μποζίνη. Παρόντες  ήταν δημοσιογράφοι  από τα Κερκυραϊκά ΜΜΕ , οι ο..... (27/09/2019)

περισσότερα »

Δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ     Κέρκυρα, 18 Σεπτεμβρίου 2019 Αρ. Πρωτ:2684 Προς: Τοπικές Επιχειρήσεις Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων     Θέμα: Δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.   Αξιότιμοι Κύριοι/ Κυρίες,   Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, συμμεριζόμενος τη σημαντικότητα των περιβαλλοντολογικών ζητημάτων, προχώρησε στη δημιουργία «δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης», με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση κα..... (18/09/2019)

περισσότερα »

84Η ΔΕΘ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 84η ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019. Για πρώτη φορά συμμετείχαν 11 συνολικά Κερκυραϊκές επιχειρήσεις, αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων με πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και νέων επιχειρήσεων με στόχο την προβολή και την εξωστρέφεια.   Τα σχόλια των επιχειρηματιών ήταν πολύ θετικά όσον αφορά την συμμετοχή τους και οι ..... (18/09/2019)

περισσότερα »

Σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ

​ ​​ΠΡΟΣ: ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ​​ ​         Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της διοργάνωσης των εκδηλώσεων ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 11.00-14.00 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Αριστοτέλους 2 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ με Τίτλο:  «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ».   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο Site του Επιμελητηρίου.   ..... (13/09/2019)

περισσότερα »

Σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ με Τίτλο: «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ»

​        Το Επιμελητήριο Κέρκυρας   σας ενημερώνει  ότι στα πλαίσια της διοργάνωσης των εκδηλώσεων ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 11.00-14.00 στην Αίθουσα  του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Αριστοτέλους 2 θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ με Τίτλο:  «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ» (με προβολή οπτικοακουστικών παραδειγμάτων).   Διδάσκουσα: Νατάσα Μποζίνη* Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος, Concept Maker οπτικοακουστικών παραγωγών.   ​ Δείτε τ..... (13/09/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας φιλοξένησε  την Δευτέρα  και Τρίτη 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2019, ένα πολύ ξεχωριστό, πρωτοποριακό και ιδιαιτέρα εποικοδομητικό επιχειρηματικό φόρουμ σε συνεργασία και με τη συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας φιλοξένησε  την Δευτέρα  και Τρίτη 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2019, ένα πολύ ξεχωριστό, πρωτοποριακό και ιδιαιτέρα εποικοδομητικό επιχειρηματικό φόρουμ σε συνεργασία και με τη συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας. (06/09/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ¨ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ¨

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει  την διενέργεια εκδήλωσης για την  έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού διαγωνισμού Ηλεκτρικών Σκαφών “ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ” www.pamelimani.gr   στη Κέρκυρα. Ο διαγωνισμός «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» διοργανώνεται από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και τον Οργανισμό Ηλεκτροκίνητων Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε.) υπό την αιγίδα των Υπουργείων  Τουρισμού , Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Περιβάλλοντος και Ενέργει..... (04/09/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε εκδήλωση για την παράδοση 170 σάκων για την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην ΚΟΙΝΣΕΠ Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας αποδεχόμενο το αίτημα της ΚΟΙΝΣΕΠ Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας και υποστηρίζοντας  την τεράστια εθελοντική προσπάθεια, των 24 Γωνιών Ανακύκλωσης σας καλεί να συμμετέχετε την Τετάρτη 04/09/2019 στις 18:30 στην αίθουσα του επιμελητηρίου σε εκδήλωση για την παράδοση 170 σάκων για την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.       Οι γωνίες Ανακύκλωσης στελεχώνονται από 120 και πλέον εθελοντές και συμμετέχουν πάνω από 7000 συμπολίτες μας σε αυτήν την πρωτο..... (02/09/2019)

περισσότερα »

Στήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στις «Γωνίες Ανακύκλωσης» .

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι έχει προβεί στην προμήθεια σάκων πολλαπλών χρήσεων για την παραχώρηση αυτών στην ιδιωτική πρωτοβουλία «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα», στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις 24 «Γωνίες Ανακύκλωσης» που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο νησί μας. Ανταποκρινόμενη με υπευθυνότητα στο ευαίσθητο θέμα της ανακύκλωσης, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου πήρε άμεσα απόφαση για το συγκεκριμένο αίτημα, αριθμός απόφασης 22/13-8-2019, και τις επόμενες ημέρες θα πρ..... (30/08/2019)

περισσότερα »

Δυναμική η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δυναμική αναμένεται να είναι η φετινή παρουσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019, παρέχοντας στα μέλη του χώρο περιπτέρου 96τμ. Η 84η ΔΕΘ, θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την HELEXPO.   Φέτος τιμώμενη χώρα είναι  η Ινδία, η οποία εξειδικεύεται πλέον στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, την γεωργία και τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα..... (23/08/2019)

περισσότερα »

Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία «ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» ποπ.

Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία «ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» ποπ.   Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (16/08/2019)

περισσότερα »

Εκπτωτικό Δίκτυο Κερκυραϊκών Επιχειρήσεων

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στα πλαίσια της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής του με την  υπ΄αρ. 2/29-7-2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με αφορμή το έγγραφο του «Κερκυραϊκού Συλλόγου  Τριτέκνων ΝΑΥΣΙΚΑ», ο οποίος ζητά την εφαρμογή εκπτωτικού δικτύου στις Κερκυραϊκές επιχειρήσεις, ενημερώνει τα μέλη του  ότι στην ιστοσελίδα μας www.corfucci.gr υπάρχει αναρτημένη «Δήλωση Συμμετοχής στο Εκπτωτικό Δίκτυο Κερκυραϊκών  Επιχειρήσεων» και απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις–μέλη μας που..... (02/08/2019)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου για ασφαλιστές.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την ΝΝ Hellas και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.Δείτε  το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΕ για τους ασφαλιστές...... (01/08/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας - Μαθητεία σε εργασιακό χώρο του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για το Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), το οποίο απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου και πτυχιούχους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια περίπου 9 μηνών και περιλαμβάνει:   Α. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», διάρκειας 156 ημερολογιακών ημερών (είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες, επτά (7) ώρες την ημέρα), εξαιρουμένων των εβδομάδων που περιλαμβάνουν επίσημες αργίες και του χρο..... (01/08/2019)

περισσότερα »

1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Χίου

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Συλλόγου Διατήρησης και Προώθησης του Φυσικού και Πολιτιστικού Πλούτου της Χίου, κυρίας Άννας Κλαδιά, προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο 1ο Γαστρονομικού Φεστιβάλ Χίου «Η Χίος σε Καλεί να τη Γευτείς», που πραγματοποιήθηκε στη Χίο μεταξύ 20-21 Ιουλίου 2019, τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κύριος Σπυρίδων Σπαής και η κυρία Έλενα Καρούμπη παρευρέθηκαν στις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις του φεστιβάλ, όπου αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες..... (25/07/2019)

περισσότερα »

16ο Φεστιβάλ Μανιταριού

Μετά από πρόσκληση του μη κερδοσκοπικού σωματείου Μανιταρόφιλοι Ελλάδας προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας, στα πλαίσια του 16ου Φεστιβάλ Μανιταριού που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά μεταξύ 11-14 Ιουλίου 2019, τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κύριοι Σπυρίδων Σπαής, Στέφανος Μέξας, Βασίλης Μελίδης, Στέλιος Σοφιανός και η κυρία Έλενα Καρούμπη, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γρεβενών κύριο Νίκο Ράμμο όπου και αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν κοινά θέματα που τους α..... (19/07/2019)

περισσότερα »

Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)

Σας πληροφορούμε ότι για όλους όσους δραστηριοποιούντα στο τομέα νωπών Οπωροκηπευτικών, η εγγραφή τους στη Βάση Δεδομένων Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το αρθ. 3 της ΚΥΑ με αριθ. 257543/ΦΕΚ 1122/Β΄/2003...... (15/07/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2019, για την επιχορήγηση προγραμμάτων προώθησης ελαιολάδου και επ. ελιάς στις χώρες μέλη του ΔΣΕ.

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (Δ.Σ.Ε) http://www.internationaloliveoil.org/estaticos/view/413-grants έχουν αναρτηθεί πληροφορίες και τα απαραίτητα έντυπα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2019, για την επιχορήγηση προγραμμάτων προώθησης ελαιολάδου και επ. ελιάς στις χώρες-μέλη του ΔΣΕ. Η καταληκτκή ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής είναι η 15η Ιουλίου 2019.  ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για την πορεία του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι μετά από πρόσκληση της μη κερδοσκοπικής Ολλανδικής εταιρείας SOLAR SPORT ONE η οποία είναι πρωτοποριακή στους αγώνες ηλεκτροκίνητων σκαφών παγκοσμίως, ο κος Σπυρίδων Σπαής, μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, παρακολούθησε την διεξαγωγή των τελικών αγώνων ηλεκτροκίνητων σκαφών στην πόλη Gronigen της Ολλανδίας στις 26-30 Ιουνίου 2019.   Ο κος Σπαής παρευρέθη εκεί με την ιδιότητα του ως υπεύθυνος για την διεξαγωγή ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών.

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ ένα νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτoαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών.   Οι δυνητικά δικαιούχοι κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης υπαγωγής - επιχειρηματικού σχεδίου,  πρέπει σωρευτικά: 1. να είναι άνεργοι ηλικίας 18 έως  66 ετών, 2. να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ μέχρι  την ημερομηνία έναρξης της..... (11/07/2019)

περισσότερα »

Αντικατάσταση ανωνύμων μετοχών-τρόπος αναγγελίας των μετοχικών δικαιωμάτων μη εισηγμένων Ανωνύμων Εταιρειών.

Αντικατάσταση ανωνύμων μετοχών-τρόπος αναγγελίας των μετοχικών δικαιωμάτων μη εισηγμένων Ανωνύμων Εταιρειών...... (08/07/2019)

περισσότερα »

Τουριστικά καταλύματα – Παράταση στην προθεσμία δήλωσης διακριτικού τίτλου.

Σημαντική ενημέρωση για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων...... (08/07/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στις 11/07/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας , Αριστοτέλους 2 & Καποδιστρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον ΕΦΕΠΑΕ και τη Δια..... (08/07/2019)

περισσότερα »

Νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα - Ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις και υποβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος των οικονομικών τους στοιχείων

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 2682/3-6-2019 πράξη του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, τα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, τα οποία έχουν τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας (εισηγμένης ή μη), της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, της ετερόρρυθμης κατά μετοχές εταιρείας και της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας και συντάσσουν κατ’ εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014 τις ετήσιες χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις,..... (04/07/2019)

περισσότερα »

Ενέργειες κατάρτισης επιχειρήσεων για την υποχρέωση εγγραφής τους στο ΕΜΠΑ & ΗΜΑ

Επισυνάπτεται προς γνωστοποίηση ειδικό ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ανά κατηγορία δραστηριότητας, υποχρέωση εγγραφής τους στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ) και στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου.       Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία.  ..... (04/07/2019)

περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου , καθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος απέστειλε προσωπική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιο Π. Χονδρογιάννη, εκφράζοντάς του τις θερμότατες ευχαριστίες εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την έμπρακτη υποστήριξη στη διοργάνωση της 91ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Κέρκυρα.   Επισυνάπτουμε την επιστολή του Πρύτανη.       Με εκτίμηση      Ο Πρόεδρος του Επιμε..... (03/07/2019)

περισσότερα »

4η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου...... (02/07/2019)

περισσότερα »

84η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την HELEXPO. Σημειώνεται ότι η 84η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχουν ως τιμώμενη χώρα  η Ινδία, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέ..... (01/07/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση για την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού στην Κέρκυρα.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στο Φαληράκι, συνάντηση σχετικά με την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού στην Κέρκυρα.   Την συνάντηση οργάνωσε ο Δήμος Κέρκυρας, η Διεύθυνση Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών/ Hellenic Film  Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το Corfu Tourism αειForum, οι οποίοι θέλοντας να αξιοποιήσουν την ανακήρυξη της Κέρκυρας ως τον κορυφαίο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό ..... (28/06/2019)

περισσότερα »

Συνδιοργανωτής στο 6ο Συνέδριο Νανοτεχνολογίας στην Κέρκυρα- 6th ICAN-2019 το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο 6ο  Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας - 6ο IC4N -  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, στην περιοχή Κανόνι Κέρκυρας. Το IC4N είναι ένα ιδιαίτερα διεπιστημονικό συνέδριο που εστιάζει σε όλες τις πτυχές της νανοεπιστήμης και της νανοτεχνολογίας αντιμετωπίζοντας παγκόσμια προβλήματα αναφορικά με την ενέργεια, το περιβάλλον και την ανθ..... (27/06/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στις 11/07/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας , Αριστοτέλους 2 & Καποδιστρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον ΕΦΕΠΑΕ και τη Διαχειρισ..... (27/06/2019)

περισσότερα »

Εργαστήρι για την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα από την Greenpeace Greece.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 21 Ιουνίου, από τις 17:00 ως τις 20:30 πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι “Μαζί για την Ενεργειακή Μετάβαση στην Ελλάδα” από την  Greenpeace Greece στο πλοίο Rainbow Warrior της Greenpeace. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη των ενεργειακών κοινοτήτων και τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει στη χώρα, όπως επίσης να μάθουν για τις προοπτικές που ανοίγουν οι ενεργειακές κοινότητες για την εν..... (24/06/2019)

περισσότερα »

ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

1851 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ                               ..... (19/06/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση μετάθεσης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού Δ.15/19

Ανακοίνωση μετάθεσης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού Δ.15/19 (Προμήθεια Υλικών και Υπηρεσιών Υποστήριξης Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ».) από το Τμ. Προκήρυξης του Υπ. Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (12/06/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 3η Σύσκεψη του ‘Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: MIRABILIA’

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (05/06/2019)

περισσότερα »

Αναβολή σεμιναρίου TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute”.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι αναβάλλεται το σημερινό σεμινάριο TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής εκδήλωσης ενδιαφέρον τος από τις τοπικές επιχειρήσεις.     Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και   Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (03/06/2019)

περισσότερα »

Σεμινάριο TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας με το τμήμα TradeUSA του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία διοργανώνουν σεμινάριο TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2, Κέρκυρα). Στόχος του τμήματος διεθνούς εμπορίου “TradeUSA” του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και των εταίρων του είναι η συνεχής εκπαίδευση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της «διάδοσης της γνώσης» σε εθνικό επίπεδο, προσφέροντας σε βάθος..... (28/05/2019)

περισσότερα »

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4582/ΦΕΚ.208/τ.Α/2018, οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.), υποχρεούνται να καταχωρίζουν τον διακριτικό τους τίτλο (ή τους διακριτικούς τους τίτλους) στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) ή στις Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. (Ν.3419/2005) κατά περίπτωση.  Επιπλέον στο άρθρο 75 του ίδιου Ν.4582/2018 ορίζεται ως προθεσμία η 31/5/2019.  Η επιχείρηση Ε.Ε.Δ.Δ. αφού λάβει έγκριση του διακριτικού της τίτλου από την Υπηρεσία Μιας Στάσης (Υ.Μ..... (27/05/2019)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στις 16/5/2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εσπερίδα ελαιοπαραγωγών στις εγκαταστάσεις της OLIVE FABRICA στον Άγιο Ματθαίο, στην οποία παρουσιάστηκε το διακρατικό πρόγραμμα ARISTOIL.   Το βασικότερο αντικείμενο του προγράμματος ARISTOIL, είναι η ενδυνάμωση του Μεσογειακού τομέα παραγωγής ελαιόλαδου μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων μεθοδολογιών παραγωγής και ελέγχου ποιότητας, οδηγώντας σε παραγωγή ελαιόλαδου με υγειοπροσ..... (24/05/2019)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη Γάλλου Προέδρου της περιοχής Tarn της Ν. Γαλλίας στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ   Την Παρασκευή 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κέρκυρας του κ. Jean-Louis Hormière, Γάλλου Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Albi της Γαλλίας και του ΙΕΚ της περιφέρειας Tarn Ν.Γαλλίας με την αντιπρόεδρο του Γαλλικού ΙΕΚ, κα Cécile Ferrieres, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με το Δημόσιο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, το οποίο ηγείται ο Γενικός Δ/ντής κ. Δημήτρης Μπακύρας.   Σκοπός της ..... (24/05/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Πρόσκλησης Διενέργειας Τεχνικού Διαλόγου – Εκπόνηση Προδιαγραφής Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΕΔ) «Ενσωμάτωση του IFF Mode 5 στο ΑΣΕΠΕ.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/05/2019)

περισσότερα »

Υπογραφή επιχειρησιακής συμφωνίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης των ΜΜΕ για όλα τα Ιόνια Νησιά.

Την έναρξη δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων σηματοδοτεί η χθεσινή υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας) και πιο συγκεκριμένα του εταίρου αυτού την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.   Η επιχειρησιακή συμφωνία προϋπολογισμού δημοσίας δαπάνης 16.190.493ευρώ υπεγράφη από τον  ο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδ..... (14/05/2019)

περισσότερα »

Αίτημα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για αύξηση δρομολογίων της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την αύξηση των δρομολογίων της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας.   Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.           Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (10/05/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση! (22/04/2019)

περισσότερα »

Σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και το Σωματείο Εστιατόρων ανακοινώνουν τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΙΠΕΔΟ 1». (27/03/2019)

περισσότερα »

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 2019

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/03/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΕΤΕΑΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανακοίνωσε την έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκ. ευρώ.   Η νέα αυτή Δράση έρχεται να αντικαταστήσει την Δράση Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – ΤΕΠΙΧ, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε διάστημα ενός έτους πάνω από 2.000 ελληνικές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν..... (22/03/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ενεργειακές επενδύσεις και βιώσιμος τουρισμός Ευρωπαϊκή εμπειρία, παραδείγματα και χρηματοδοτικά εργαλεία»,που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή..... (19/03/2019)

περισσότερα »

Διεθνής Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN 2019

Επιτυχημένη και με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα υπήρξε η παρουσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε κοινό περίπτερο με το Δήμο Κέρκυρας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN’ (www.itb-berlin.com) που πραγματοποιήθηκε από 6-10 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin του Βερολίνου στην Γερμανία. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χειρδάρη, τον κ. Βασίλη..... (15/03/2019)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας, αναγνωρίζοντας και συγχαίροντας τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Π. Χονδρογιάννη προσωπικά καθώς και τους συνεργάτες του Επιμελητηρίου που συμμετείχαν στην ειδική εκδήλωση με θέμα τον Τουρισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε Κέρκυρα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Corfu Palace.   Επιπροσθέτως  μέσω της συγκεκριμένης επιστολής αναφέρεται η επ..... (15/03/2019)

περισσότερα »

Επίσκεψη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Βόρειας Κέρκυρας .

Σε συνέχεια του κύκλου προσπαθειών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για ανάδειξη και συμβουλευτική υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων της Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης και τα μέλη του ΔΣ κα. Έλενα Καρούμπη, κ. Στέφανος Μέξας και ο κ. Σπύρος Σπαής, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου, επίσκεψη στα χωριά Άγιοι Δούλοι, Πλάτωνας και Νυμφές της Βόρειας Κέρκυρας.   Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η συνάντηση με τοπικούς παραγωγούς της Κέρκυρας πο..... (14/03/2019)

περισσότερα »

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 η υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα παραμείνει κλειστή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 η υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα παραμείνει κλειστή λόγω αναβάθμισης του πληροφοριακού της συστήματος και δε θα πραγματοποιεί συναλλαγή με το κοινό. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.   Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (12/03/2019)

περισσότερα »

1ος Πανελλήνιος Νησιωτικός Σχολικός Διαγωνισμός με τίτλο «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως μέλος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), σας ενημερώνει ότι πρόκειται να συμμετάσχει στη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Σχολικού διαγωνισμού με τίτλο «Πάμε Λιμάνι». Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. είναι το μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Σπαής Σπυρίδων, όπου με εξουσιοδότηση του από τον ΕΟΑΕΝ  συμπεριλαμβάνεται στην οργανωτική επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού.   «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»: Πρό..... (07/03/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN 2019’

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας, πρόκειται να συμμετάσχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με κοινό αυτόνομο Περίπτερο, σε μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN’ (www.itb-berlin.com) η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6-10 Μαρτίου 2019 στο Messe Berlin του Βερολίνου στην Γερμανία. Πρόκειται για το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός στην ταξιδιωτική βιομηχανία για τους επαγγελματίες του κλάδου και τις ..... (04/03/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην Σύσκεψη του ‘Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: MIRABILIA’

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον κ. Γεώργιο Κολυτά, Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, τον κ. Σπύρο Σιμάτη, Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και την κα Κωνσταντίνα Κόλλα, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Κέρκυρας με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και μακροχρόνια θητεία στην Ιταλική αγορά,   έλαβε μέρος στη σύσκεψη του ‘Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: MIRABILIA’, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα..... (04/03/2019)

περισσότερα »

Ώρα για αποφάσεις – Λύση Άμεσα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας αλλά και τις δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί.   Δυστυχώς, χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, διαφαίνεται ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων θα γιγαντωθεί το φετινό καλοκαίρι.   Δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο καθυστέρησης λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να παρακαμ..... (01/03/2019)

περισσότερα »

Η Κέρκυρα υποδέχεται για πρώτη φορά το 100% Hotel Workshop Tour

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, με μακρά τουριστική ανάπτυξη αλλά και με νέες επενδύσεις. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, η επιλεγμένη ομάδα των ομιλητών του 100% Hotel Workshop Tour, θα επισκεφτεί την Κέρκυρα, στο ξενοδοχείο Corfu Palace, παρουσιάζοντας τους τρόπους μέσω των οποίων τα ξενοδοχεία της περιοχής θα ξεχωρίσουν για τον Boutique Style χαρακτήρα τους.    Το ειδικό ξενοδοχειακό Workshop αφορά τόσο τα Boutique Ξενοδοχεία, που είνα..... (28/02/2019)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξη με θέμα τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξη, με κοινοποίηση προς το Γραφείο Πρωθυπουργού, τους Βουλευτές Κέρκυρας κα Βάκη Φωτεινή και κ. Παυλίδη Κων/νο με θέμα την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.     Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (27/02/2019)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης παράτασης προθεσμίας υποβολής εντύπου Ε4 (Πίνακας Προσωπικού - τροποποιητικός αποδοχών)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/02/2019)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Την 06/03/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 π.μ., στο κατάστημα του Τελωνείου Κέρκυρας, οδός Εθν. Αντιστάσεως 1, δημοπρατούνται, έντεκα (11) αυτοκίνητα για κυκλοφορία, ένα (1) φορτηγό για κυκλοφορία, ένα (1) μοτ/το για κυκλοφορία και τρία (3) Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής προέλευσης. Για την συμμετοχή στην δημοπρασία είναι απαραίτητο οι αγοραστές να δηλώνουν το Α.Φ.Μ., αρμόδια Δ.Ο.Υ., Δ/νση, τηλέφωνο και ιδιότητα. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο Τελωνείο Κέρκυρας, τηλ.26613-63710,63703 και σ..... (27/02/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στηρίζει τον επιχειρηματία.

Τη στήριξή του προς τον επιχειρηματία απέδειξε για άλλη μία φορά το Επιμελητήριο Κέρκυρας με τις 2 χθεσινές εκδηλώσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο του Εμπορίου, Εστίασης και Εκπαίδευσης», τη δράση «Εργαλειοθήκη της Επιχειρηματικότητας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»,  καθώς και για το «Μεταφορικό Ισοδύναμο».   Κύριο μέλημα του Επιμελητηρίου ήταν η διάχυση πληροφοριών στους εν δυνά..... (26/02/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/02/2019 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) και την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, με θέμα «Κυκλική οικονομία και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κέρκυρα». Κεντρικός Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο  Διευθυ..... (25/02/2019)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή Δημάρχου Κέρκυρας προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας,τον Α΄ Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

  Σας επισυνάπτουμε την ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Νικολούζου Κων/νου προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Χονδρογιάννη Π. Γεώργιο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χειρδάρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.     Με εκτίμηση    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (25/02/2019)

περισσότερα »

Επίσκεψη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο Κτήμα Θεοτόκη και στο Κερκυραϊκό τυροκομείο Παππούς.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Χειρδάρης και τα μέλη του ΔΣ κα. Έλενα Καρούμπη, κ. Βασίλης Μελίδης, κ. Στέφανος Μέξας, κ. Σπύρος Σπαής και ο κ. Στέφανος Σπάτουλας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κτήμα Θεοτόκη και στο Κερκυραϊκό Τυροκομείο Παππούς στους Γιαννάδες. Οι συγκεκριμένες επισκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχουν προηγηθεί και αυτές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον σε Κερκυραϊκές επιχειρήσεις τοπικών παρα..... (20/02/2019)

περισσότερα »

Εθελοντική Αιμοδοσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

  Στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε εχτές εθελοντική αιμοδοσία στην οδό Ευγενίου Βουλγάρεως στο πεζόδρομο, με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Κέρκυρας.   Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μέλη του Επιμελητηρίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό.   Η Τράπεζα αίματος του Επιμελητηρίου παραμένει ενεργή και είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου όπου και όταν χρειαστεί.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρ..... (20/02/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας και Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας με θέμα: «Παρουσίαση των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρ..... (18/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

  Στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας , σας προσκαλούν στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα:   «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ» στις 25/02/2019..... (19/02/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13-02-2019 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, η ενημερωτική εκδήλωση για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με θέμα την εφαρμογή της νέας οδηγίας διανομής ασφαλιστικών προϊόντων IDD, στην ελληνική νομοθεσία. Στόχος της εκδήλωση ήταν η πλήρης ενημέρωση των υποχρεώσεων που ανακύπτουν με την μετάπτωση από το παλιό στο νέο καθεστώς καθώς και στις γενικές τυπικές υποχρεώσεις που έχουν βάσει της νέας νομοθεσίας. Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκη..... (15/02/2019)

περισσότερα »

3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στη Ζάκυνθο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στη Ζάκυνθο στις 8/2/2019, και στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς θέματα τα οποία απασχολούν τα Ιόνια νησιά, με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα αλλά και ζητήματα υποδομών της Περιφέρειας Ιονίων νήσων. Οι κύριοι θεματικοί άξονες της συνεδρίασης ήταν..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συμμετοχή σε έρευνα στο πλαίσιο της καταγραφής της εμπειρίας των επιχειρήσεων κατά τη διεπαφή τους με τη δημόσια διοίκηση

H Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΥΠΟΙΑΝ) και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (ΓΓΕ), ανάθεσε στην εταιρεία μας (PwC) το έργο με τίτλο «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος (Business Intelligence and Administrative Simplification -B.I.A.S.)». Το εν λόγω έργο αφορά στην: A.        επέκταση της Υπηρεσίας Μίας Στάσης (one-stop shop) σε όλο τον κύκλο ζωής των επιχειρήσεω..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Χαιρετισμός Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη στην Εκδήλωση με θέμα τον Τουρισμό.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ   Κατά την σημερινή ειδική εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του Δήμου Κέρκυρας, η οποία διεξήχθη το πρωί στις 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Corfu Palace, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης δήλωσε τα εξής:   “Αγαπητοί Κυρίες και κύριοι, Σας καλωσορίζω  στο νησί μας και χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης να διοργανώσει τη συγκεκριμένη ειδική εκδήλωση για τον..... (13/02/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ» | Δευτέρα 18.02.2019 και ώρα 18:00.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Κυκλική οικονομία και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κέρκυρα», στις 18.02.2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην Αίθουσα ‘Σπύρος Δένδιας’ 2ο όροφος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ..... (13/02/2019)

περισσότερα »

Αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στάθη Γιαννακίδη, και την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά η ενίσχυση του προϋπολογισμού της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. Η αρχική δημόσια δαπάνη της δράσης ..... (12/02/2019)

περισσότερα »

Νέες επιδοτούμενες δράσεις για υφιστάμενες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις-Παράταση έναρξης υποβολών

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης παράταση στις ημερομηνίες έναρξης των ηλεκτρονικών υποβολών των επενδυτικών σχεδίων των 2 νέων προγραμμάτων για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.       Συγκεκριμένα για τη δράση Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων ορίζεται η 20/2/2019 και για τη δράση Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας,..... (07/02/2019)

περισσότερα »

Εκδήλωση με θέμα τον Τουρισμό από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του Δήμου Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας σας καλεί να συμμετάσχετε στην ειδική εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η οποία θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Corfu Palace. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης, ξενοδόχους κ..... (05/02/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Insurance Distribution Directive – IDD) ΣΤΙΣ 13-02-2019

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με θέμα την εφαρμογή της νέας οδηγίας διανομής ασφαλιστικών προϊόντων IDD, στην ελληνική νομοθεσία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13-02-2019 και ώρα 18.οο - 21.οο, στην αίθουσα Σπύρου Δένδια στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην Αριστοτέλους 2. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι: ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, πρόεδρος της ..... (04/02/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για την νέα διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει και σας γνωρίζει την νέα  διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» η διαδικτυακή αυτή πύλη παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμού..... (01/02/2019)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα απορρίμματα.

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, έστειλε επιστολή στον αρμόδιοΥπουργό Εσωτερικών κ.Χαρίτση Αλέξη, στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Καπετάνιο Ευάγγελο και στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο Σωκράτη και ζητούν  συνάντηση για να εκφράσουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξη στη διαχείριση των ..... (31/01/2019)

περισσότερα »

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι παρέχεται πλέον η δυνατότητα υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο σε επιχειρήσεις με έδρα τους στο σύνολο της νησιωτικής χώρας (πλην Εύβοιας, Κρήτης και Λευκάδας). Tο μέτρο αφορά τους κλάδους εμπορίου-μεταποίησης-τουριστικών καταλυμάτων. Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται να λάβουν μέρος στην δράση του Μεταφορικού Ισοδύναμου υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου του TAXIS. Το Μεταφορικό Ισοδύνα..... (31/01/2019)

περισσότερα »

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, με έδρα την Αθήνα, υπέβαλε στην υπηρεσία μας αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ). Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται δια της παρούσης, σύμφωνα με το άρθρο 3α της υπ΄αριθμ. 3321/145849/ 25-10-2018 (ΦΕΚ 4980/Β) Υπουργικής Απόφασης με την οποία τροποποιήθηκε η με αριθμ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως ισχύει. Κατά της ..... (24/01/2019)

περισσότερα »

Επαγγελματίες Υπόχρεοι σε POS έως την 15 Απριλίου του 2019.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην Κ.Υ.Α. 141871/31-12-2018 (ΦΕΚ 30/β/15-01-2019), οι υπόχρεοι επαγγελματίες σε εγκατάσταση τερματικής μηχανής POS για την υποδοχή συναλλαγών με κάρτα έως την 15η Απριλίου 2019 είναι οι εξής:  ΚΑΔ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 18.12 `Αλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες18.13 Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων18.14 Βιβλιοδετικές και συναφεί..... (23/01/2019)

περισσότερα »

Αίτημα για αποστολή ερωτημάτων ελληνικών επιχειρήσεων για καθεστώς εμπορευματικών συναλλαγών σε ΗΒ μετά την αποχώρηση από ΕΕ σε περίπτωση μη Συμφωνίας (no deal scenario)

Υπουργείο Εξωτερικών Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Τηλ. 210-368.2760, 2764, 2761     Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, οδηγεί σε αύξηση της πιθανότητας το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς Συμφωνία (no-deal scenario). Σε αυτή την περίπτωση, το ΗΒ θα αποτελεί, από 30 Μαρτίου 2019, 3η χώρα όπου θα εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ..... (21/01/2019)

περισσότερα »

Νέα Ηλεκτρονική υπηρεσία από το Επιμελητήριο Κέρκυρας | Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την προσπάθεια για υποστήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων μελών του το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Προς αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο εισάγει μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που σκοπό έχει να συμβάλει στην διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μελών του. Ο λόγος για την Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης που φιλοδοξεί να συμβάλει σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων μελ..... (07/01/2019)

περισσότερα »

Προθεσμίες Συμμόρφωσης με τις διατάξεις του Ν. 4583/2018 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του τα εξής:   Προθεσμίες Συμμόρφωσης με τις διατάξεις του Ν. 4583/2018 (ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις).   Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 48 του Ν. 4583/2018, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο με αριθμό 212 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας στ..... (24/12/2018)

περισσότερα »

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2019

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος. (21/12/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 2η συνάντηση του ‘MIRABILIA NETWORK’

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον κ. Γεώργιο Κολυτά, Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, και τον κ. Σπύρο Σιμάτη, Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας έλαβε μέρος στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO <>,η οποία πραγματοποιήθηκεστην πόλη Ματέρα, περιοχή Περιφέρειας Μπαζιλικάτα στην νότια Ιταλία στις 6&7 Δεκεμβρίου 2018.    Το δίκτυο “MIRABILIA NETWORK” είναι αφιερωμένο στη..... (13/12/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Ε.Κ. στην 44η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ με θέμα τη Νησιωτικότητα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συμμετείχε στην 44η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) στην Καβάλα, με εκπροσώπους του τα μέλη ΔΣ τον κ. Σπαή Σπυρίδωνα και κ. Μέξα Στέφανο, όπου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο μείζον θέμα της Νησιωτικότητας, να τονιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη νησιωτική Ελλάδα και να προτείνουν μέτρα, τα οποία θα μπορέσουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Σ..... (10/12/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για συνεργασία με Ιάπωνες εισαγωγείς.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Ιαπωνία για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών τροφίμων, όπως αποξηραμένα τρόφιμα, ξηροί καρποί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και φρούτα, είδη ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, τρόφιμα στιγμιαίας παρασκευής,  κτλ. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία Cross –on Co. Ltd, η οποία θεωρείται ως από τις σημαντικές, σχετικά νέες, μικρού μεγέθους δυναμικές επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων στην περιοχή Kansai (Osaka) της Ιαπωνί..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας

Εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη και της Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα. Iveta Hricova, πραγματοποιήθηκε εχτές στο χώρο του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια σειράς προγραμματισμένων συναντήσεων της Πρέσβειρας στην Κέρκυρα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας καλωσόρισε την κα. Iveta Hricova,  σημειώνοντας ότι θεωρεί μεγάλη τιμή την συγκεκριμένη συνάντηση και εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία της Κέρκυρας με την Σλο..... (30/11/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον ΟΑΕΔ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας».  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτ..... (30/11/2018)

περισσότερα »

Διεθνής διαγωνισμός ποιότητας MARIO SOLINAS για την καλλιεργητική περίοδο 2018/19

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/11/2018)

περισσότερα »

39η Διεθνής Τουριστική Έκθεση World Travel Market

Ιδιαιτέρως επιτυχημένη υπήρξε η παρουσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε κοινό περίπτερο με το Δήμο Κέρκυρας στην 39η Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market που πραγματοποιήθηκε από 05.11.2018 έως 07.11.2018 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL του Λονδίνου με επικεφαλής τον Α Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χειρδάρη.     Για πρώτη φορά η Κέρκυρα συμμετείχε ως ξεχωριστός τουριστικός προορισμός με δικό της περίπτερο, ενώ οι υπηρεσίες και οι δυνατότητές της παρουσιάστηκαν στην παγκόσμια τουριστική βιομηχ..... (13/11/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην «1η Κοινή Συνδιάσκεψη των Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, Πόλεων και Πανεπιστημίων"

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον κύριο Γεώργιο Κολυτά, Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, έλαβε μέρος στις εργασίες της «1ης Κοινής Συνδιάσκεψης των Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, Πόλεων και Πανεπιστημίων» και παράλληλα του «18ου Συνεδρίου των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου» με κεντρικό θέμα της Συνδιάσκεψης "Διαδρομές και Μονοπάτια: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου", που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημ..... (02/11/2018)

περισσότερα »

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για το κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη θέση Τσάρου

  Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της στη θέση Τσάρου, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στη γύρω περιοχή.   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, έγινε δέκτης παραπόνων, κυρίως από τους εμπόρους που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Εθνικής και για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, απευθύνθηκε άμεσα στη διεύθυνση του υποκαταστήματος, με σκοπό να ενημερωθεί κατ..... (22/10/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική ημερίδα για τον ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για τον ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα “Σπύρου Δένδια” (2ος όροφος) του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην Αριστοτέλους 2, ΤΚ 49100. Στην ημερίδα θα παρουσιάζονται και θα αναλύονται οι προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ 2016/679) και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτή..... (15/10/2018)

περισσότερα »

Προτάσεις ΚΕΕ για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

  Ο Πρόεδρος του Επι