ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
04/12/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                  

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την θέση του όσον αφορά την εγκατάσταση παράκτιου αιολικού πάρκου στα Διαπόντια Νησιά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οθωνών κ. Δημήτριο Κατέχη σχετικά με τον τρόπο που προωθείται η εγκατάσταση παράκτιου αιολικού πάρκου στα Διαπόντια Νησιά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο, αφού έλαβε υπ’οψιν όλες τις ανακοινώσεις, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και εν γένει τα έγγραφα που μας προσκομίστηκαν ΔΗΛΩΝΕΙ ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ πλήρως με την θέση εγκατάστασης του αιολικού πάρκου, αφού με την προτεινόμενη αυτή θέση στην ουσία στραγγαλίζονται οι Οθωνοί και όλα τα Διαπόντια. Επίσης οι περιβαλλοντικές συνέπειες (θάλασσα, γη και αέρα) θα είναι τεράστιες. Η περιοχή είναι NATURA. Η συγκοινωνία είναι απίθανο να γίνεται πλέον (περικλείονται οι Οθωνοί από το αιολικό πάρκο σε απόσταση αναπνοής). Η ερήμωση τους θα είναι γεγονός. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδος με τεράστια γεωπολιτική σημασία.

Κατόπιν τούτου,  ζητάμε να ληφθούν υπόψιν όλες οι φωνές που αρνούνται αυτή την καταστροφική εξέλιξη, στις οποίες ενώνουμε και τις δικές μας του Επαγγελματικού κόσμου της Κέρκυρας

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos 20231204_DELTIOTYPOU_AIOLIKAPARKA_F809873369.pdf