ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
46η Γενική Συνέλευση Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).
10/10/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

DSC_9898_F753075827.jpg FB_IMG_1570282067947(002)_F457075099.jpg IMG_20191005_122211(002)_F1017861531.jpg 

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι συμμετείχε στις εργασίες της 46ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Εύβοιας στην Χαλκίδα, από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. 

Η επίσημη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οινοποιείου Τζιβάνη στη Ριτσώνα και σ΄ αυτή συμμετείχαν ανώτερα Κυβερνητικά στελέχη και αρκετοί τοπικοί επίσημοι, καθώς επίσης Πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων από τα νησιωτικά Επιμελητήρια. Tο επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Σπυρίδων  Σπαής,  το επιμελητήριο Ζακύνθου ο Πρόεδρος κ. Φ. Κόττης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ν. Τσίπηρας, το επιμελητήριο Λέσβου ο Πρόεδρος κ. Ε. Μυρσινιάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Π. Τατάκης και  ο Οικον. Επόπτης κ. Ν. Θανάσης, το επιμελητήριο Μαγνησίας το μέλος του Δ.Σ. κ. Α. Ζλατούδης, το επιμελητήριο Χίου ο Πρόεδρος κ. Π. Λεγάτος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Π. Κιοσκεριάν, το επιμελητήριο Λευκάδας ο Πρόεδρος κ. Σ. Σκιαδαρέσης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά ο κ. Δ. Συξέρης, το επιμελητήριο Λασιθίου ο Υπεύθυνος ΣΥΕ κ. Κ. Λουλάς, το επιμελητήριο Ρεθύμνου τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ν. Ρεϊζάκης και Ε. Χλιαουτάκης, το επιμελητήριο Χανίων το μέλος του Δ.Σ. κ. Σ. Παπακαστρίσιος και το επιμελητήριο Εύβοιας η Πρόεδρος κα Π. Αγιοστρατίτη, το μέλος του Δ.Σ. κα Δ. Καραμπέτσου, καθώς και αρκετά άλλα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που φιλοξενούσε τη συνέλευση. 

Τους συνέδρους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη. Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Κώστας Λούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Βαγγέλης Αποστόλου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ κ. Ανδρέας Παπανδρέου, η  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Θεοδωρακοπούλου–Μπόγρη Βασιλική    εκπροσωπώντας το Περιφερειάρχη  Γιώργο Πατούλη, ο επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ευάγγελος Σταύρου και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κος Παναγιώτης Αγνιάδης.

Ακολούθως η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χριστιάνα Καλογήρου, ανέπτυξε το θέμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της νέας Εθνικής  Νησιωτικής Πολιτικής».

Ο κ. Γεώργιος Ασωνίτης, επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Insuleur, ανέπτυξε το θέμα «Πως και πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα νησιά».

 Ο κ. Κωνσταντίνος Λιάντζας, Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος ΔΠΘ, MSC, με συγκεκριμένες προτάσεις, στα πλαίσια του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των νησιωτικών Επιμελητηρίων για τη μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας και την αξιοποίηση των απορριμμάτων/αποβλήτων.

Επίσης εκπρόσωποι φορέων από την Κάρυστο και την Ιστιαία της Εύβοιας έκαναν τοποθετήσεις και προτάσεις.

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ενημερώθηκαν από τον κ. Χρήστο Γαλλιάκη, Σύμβουλο Διοίκησης της Condorex LTD, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (νόμος 4624/19) και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών (νόμος 4469/2017). Συζήτησαν επίσης την πορεία διεξαγωγής του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Διαγωνισμού «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» με την παρουσία διευθυντών σχολείων της Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Εύβοιας. Τέλος,ομόφωνα αποφάσισαν η προσεχής 47η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ να πραγματοποιηθεί στην Μυτιλήνη, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του προσφάτως αποβιώσαντα Θρασύβουλου Καλογρίδη, τέως Προέδρου του ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Λέσβου. 

 

Με εκτίμηση

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή