ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στηρίζει τον επιχειρηματία.
26/02/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

Γραφείο Προέδρου

 

Τη στήριξή του προς τον επιχειρηματία απέδειξε για άλλη μία φορά το Επιμελητήριο Κέρκυρας με τις 2 χθεσινές εκδηλώσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο του Εμπορίου, Εστίασης και Εκπαίδευσης», τη δράση «Εργαλειοθήκη της Επιχειρηματικότητας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»,  καθώς και για το «Μεταφορικό Ισοδύναμο».

 

Κύριο μέλημα του Επιμελητηρίου ήταν η διάχυση πληροφοριών στους εν δυνάμει επενδυτές, που πρόκειται να υποβάλλουν πρόταση στα νέα προγράμματα και η επίλυση αποριών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα μετά την δημοσίευση των προσκλήσεων για τις νέες δράσεις του ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης απηύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Νίκος Χειρδάρης , ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός των αυστηρών όρων που τίθενται ως βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχουν οι επιχειρήσεις που θα υποβάλλουν στις νέες δράσεις,  για απασχόληση προσωπικού ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται.

 

Κύριοι ομιλητές ήταν τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ασημίνα Μίλα, κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος και κ. Γιάννης Βυζάς, οι οποίοι ανέλυσαν εκτενώς τα τρέχοντα προγράμματα των επιχειρήσεων και στη συνέχεια παρουσιάστηκε η δράση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τους πολίτες από τον Ανθυποπλοίαρχο κ. Ζώη Παντελή, εκπρόσωπο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Οι παρευρισκόμενοι αποτύπωσαν την υπάρχουσα κατάσταση στην Κέρκυρα και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εφαρμογή του μέτρου, διότι θεωρούν ότι αδικούνται σε σχέση με την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.

 

Από τη μεριά του Υπουργείου Ναυτιλίας ο κ. Ζώης Παντελής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα των Κερκυραίων προς τον Υπουργό έτσι ώστε να τροποποιηθούν πιθανά σημεία του μέτρου προς όφελος των Κερκυραίων επιχειρηματιών και πολιτών.

 

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, δήλωσε ότι  ‘Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την λογική της σχεδίασης των προγραμμάτων και των κριτηρίων που τίθενται όμως ευελπιστούμε ότι θα τροποποιηθούν σε σημεία προς όφελος των πολύ μικρών επιχειρήσεων που έχουν πραγματική ανάγκη από χρηματοδότηση και επεσήμανε την σημαντικότητα της σωστής και παράλληλα δίκαιης εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου’.

 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή