ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Μεταφορικό Ισοδύναμο - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου
30/08/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι άνοιξε η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου την Δευτέρα 27/8/2018, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά, τα οποία εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, να μπορούν να εγγραφούν στην συγκεκριμένη πλατφόρμα (www.metaforikoisodynamo.gr).

 

Τα νησιά τα οποία εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, είναι η Ερείκουσα, το Μαθράκι και οι Οθωνοί. Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2018 και από την 1 Ιανουαρίου του 2019 το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά της επικράτειας πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

 

Οι επιχειρήσεις, αφού συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην φόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αποκτούν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ο οποίος τις καθιστά δικαιούχες του μέτρου.

 

Η έναρξη εγγραφής των νησιωτικών επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ανοίγει τον δρόμο για την χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους, από και προς τα νησιά, στοιχείο που μέχρι στιγμής τις καθιστούσε μη ανταγωνιστικές.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταφορικές δαπάνες για τις επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής, είναι επιλέξιμες από 1/7/2018. Εντός Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να εισάγουν στην πλατφόρμα, τα σχετικά παραστατικά του τριμήνου Ιουλίου – Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, ώστε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο ποσό.

 

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στις επιχειρήσεις, υλοποιείται άλλο ένα βήμα  προς τη κατεύθυνση ολοκλήρωσης της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μιας νησιωτικής πολιτικής που εξαγγέλθηκε και υλοποιείται για την στήριξη των νησιών και την ενίσχυση των αναπτυξιακών τους προοπτικών. 

 

Γραφείο Αρωγής Χρηστών : στα τηλέφωνα 215-215-7830 , 216-200-1131 και 210 6985210 (εσωτερικό 2).

 

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 πμ - 17:00 μμ.

 

Συνημμένα το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DTMETAFORIKOISODYNAMO_F429235163.doc