ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε εκδήλωση της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
25/04/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, παρευρέθηκε στην εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες της Μαρίας Σπυράκη, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα: «Οξυγόνο για τις MικροΜεσαίες  Επιχειρήσεις. Η συμβολή των ευρωπαϊκών πόρων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας». Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η ανταγωνιστικότητα των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων και η συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων στη ρευστότητα, την ανάπτυξή τους και την βελτίωση της θέσης τους στην αγορά. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν από την Μαρία Σπυράκη 30 εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες  από 20 νομούς της χώρας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα από τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης  Ανάπτυξης και από υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής, για τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης έθεσε ως θέματα, πρώτο το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού, όπου πάσχει η Χώρα μας και δεύτερο το θέμα της απευθείας χρηματοδότησης των Μ.Μ.Ε. στα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ με πρόσβαση την χρηματοδότηση των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη συζήτηση για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι είναι αναγκαία η απλούστευση των διαδικασιών πρόσβασης των Μ.Μ.Ε. στα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για απευθείας χρηματοδότηση, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία των ελληνικών τραπεζών ως διαμεσολαβητές για τη διοχέτευση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και μέσα από επενδυτικές πλατφόρμες.

Έμφαση δόθηκε στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν τα προγράμματα «COSMO» και «HORIZON2020» καθώς και η δυνατότητα να υπάρχει συμπληρωματικότητα σε χρηματοδοτήσεις δράσεων Μ.Μ.Ε. τόσο από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν επίσης και για τις δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίας των ελληνικών Μ.Μ.Ε. στο εξωτερικό στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network καθώς και για τις δυνατότητες που δίνουν τα διαρθρωτικά ταμεία για ενίσχυση των ελληνικών Μ.Μ.Ε. για την περίοδο 2014 -2020.

 

Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας


Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή