ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
30/11/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας επισκέφτηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου εκπρόσωπος της Ισπανικής Πρεσβείας της Αθήνας και συγκεκριμένα ο κ. Xavier Fraiz Arca, υπεύθυνος Ανάπτυξης Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων της Πρεσβείας, όπου τον υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Χειρδάρης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας και κυρίως μεταξύ των Κανάριων νήσων και νησιών του Ιονίου σε θέματα εξαγωγών, ανάπτυξης τουριστικού προϊόντος και παροχής υπηρεσιών.

Ο κ. Xavier Fraiz Arca, τόνισε το έντονο ενδιαφέρον Ισπανών Επιχειρηματιών για επενδύσεις στην Ελλάδα ιδρύοντας μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, ανακατασκευάζοντας υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες, παρέχοντας ποιοτικές Υπηρεσίες προς τα ξενοδοχεία αλλά και στην Παροχή Υπηρεσιών Πληροφορικής.

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Χειρδάρης ενημέρωσε τον Xavier Fraiz Arca για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί, για την αγορά της Κέρκυρας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Κέρκυρα όσων αφορά το πρόβλημα της ύδρευσης και το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Επίσης πρότεινε την αδελφοποίηση Επιμελητηρίων νησιών της Ισπανίας με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας γεγονός που θα δημιουργήσει έντονους δεσμούς επικοινωνίας, συνεργασίας και ανάπτυξης αμφότερων των μελών τους.Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή