ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΕΕΕ: Παράταση ως την Τετάρτη 27/3 για τις υποβολές αιτήσεων σε προγράμματα ΕΣΠΑ
26/03/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Την Τετάρτη 27/3/2024, στις 3μμ, λήγει η νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Μετά από δύο παρεμβάσεις της ΚΕΕΕ καθώς και επιστολές πολλών Επιμελητηρίων-μελών επετεύχθη ολιγοήμερη παράταση. Σειρά από ενδιαφερόμενους δεν κατάφεραν να καταθέσουν αιτήσεις, λόγω δυσχερειών τις οποίες αντιμετώπισαν από τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες. Για το ζήτημα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος απέστειλε άμεσα επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νικόλαο Παπαθανάση, και προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα. Η θετική απόκριση στο αίτημα και η χορήγηση παράτασης θα διευκολύνει σημαντικά τις επιχειρήσεις.

 

Παρακάτω παρατίθεται όλη η επιστολή:


«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

 

Σε συνέχεια της υπ’αριθ. πρωτ. 1271/20.03.2024 επιστολής μας (επισυνάπτεται στο παρόν) και ύστερα από αιτήματα των Επιμελητηρίων-μελών της ΚΕΕΕ, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να δοθεί παράταση μίας εβδομάδας στην υποβολή αιτήσεων στα δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», καθώς τις τελευταίες ώρες έχει παρατηρηθεί σωρεία τεχνικών προβλημάτων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), με συνέπεια πολλοί ενδιαφερόμενοι να αδυνατούν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα την αίτηση χρηματοδότησής τους.


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και εκτιμούμε εκ των προτέρων την θετική αντιμετώπιση του αιτήματος.




 

ΟΠρόεδρος

Ιωάννης Μασούτης»

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos ΔελτίοΤύπου_Επιστολή προς Παπαθανάση και Σκρέκα