ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Milano Fashion and Jewels - Micam 2024
06/03/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρεκόρ συμμετοχής ελληνικών εταιρειών στις διεθνείς εκθέσεις μόδας

Milano Fashion and Jewels και Micam 2024

 

Αθήνα, 05 Μαρτίου 2024 | Εξήντα δύο (62) εταιρείες από τους δημιουργικούς κλάδους της μόδας και των κοσμημάτων  συμμετείχαν στην εθνική αποστολή που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στις Διεθνείς Εκθέσεις MILANO FASHION AND JEWELS  και MICAM, οι οποίες διεξήχθησαν από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2024, στην Fiera Milano Rho.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις- οι οποίες διεξάγονται δύο φορές τον χρόνο, τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο, για να παρουσιάσουν  τις συλλογές για φθινόπωρο/χειμώνα και για άνοιξη/καλοκαίρι- ευθυγραμμίστηκαν χρονικά με στόχο τη διεύρυνση των επιχειρηματικών προοπτικών και την ενίσχυση των ευκαιριών για δικτύωση.

Οι δύο εκθέσεις μόδας υποδέχθηκαν πάνω από 40.800 επισκέπτες από 150 χώρες και η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, τόσο με τις δημιουργίες των Ελλήνων εκθετών, όσο και με την πολύ καλή οργάνωση της εθνικής συμμετοχής. Η συνολική θετική εικόνα αποτελεί το επιστέγασμαμιας πολυετούς προσπάθειας με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικώνεπιχειρήσεων στους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και του κοσμήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην MILANO FASHION & JEWELS, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης για σχεδιαστές, εμπόρους λιανικής και επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας και του κοσμήματος, συμμετείχαν 660 brands, με το 38% αυτών να προέρχεται από το εξωτερικό.  Η συμμετοχή με σαράντα εννέα (49) ελληνικές επιχειρήσεις του fashion κατέταξε την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με την μεγαλύτερη εθνική παρουσία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και σε συνέχεια του περσινού επιτυχημένου catwalk που διοργάνωσε η Enterprise Greece, φέτος πραγματοποιήθηκαν δύο επιδείξεις μόδας, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στις οποίες  παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών.

Στην MICAM MILANO, η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης παραγωγών και εμπόρων του κλάδους της υπόδησης, συμμετείχαν δέκα τρεις (13) ελληνικές επιχειρήσεις σε σύνολο 923 εταιρειών - εκθετών.

Η επιτυχημένη παρουσία της χώρας μας στην Milano Fashion and Jewels  και στην  Micam 2024, επιβεβαίωσε ότι η ελληνική μόδα, έχοντας πλέον αποκτήσει αναγνωρισιμότητα, μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές της τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς Τρίτες Χώρες. Για το λόγο αυτό, η Enterprise Greece θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ελληνική συμμετοχή και στις επόμενες διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2024.

 

Λεζάντες

1: Άποψη από τη διεθνή έκθεση Micam 2024

2: Άποψη από το πρώτο Ελληνικό Catwalk στην διεθνή έκθεση Milano Fashion and Jewels 2024

 

Enterprise Greece

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISE GREECE | Γραφείο Τύπου – 210 3355705, Χρήστος Ρουμελιώτης  c.roumeliotis@eg.gov.gr

 D_F18692020.EMicamMilanoFeb2024.jpg

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Milano Fashion and Jewels - Micam 2024