ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
4 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΥΡΙΟΥ & ΓΑΛΑΚΤΟΣ 2016 & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΥΡΙΟΥ 2016
11/02/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

unnamed_F1346406679.jpg 

4 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΥΡΙΟΥ & ΓΑΛΑΚΤΟΣ 2016

Ο σημαντικότερος θεσμός για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της χώρας μας ανοίγει το 2016 τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου.
Οργανώνεται από τον ΕΟΣΣ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το ραντεβού του κλάδου περιλαμβάνει:


¤ Έκθεση τυροκομικών και γαλακτοκομικών Προϊόντων
¤ Τον 4ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών
¤ Συνέδριο για το μάρκετινγκ και την προώθηση της Ελληνικής τυροκομίας και γαλακτοκομίας
¤ Αναπαράσταση τυροκόμισης σε πραγματικές συνθήκες


Αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τους τομείς της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας.
Στόχος της διοργάνωσης είναι, η ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη της αλυσίδα παραγωγής. Από την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση, των πώληση, την προετοιμασία αυτών των αγαθών για το πιάτο του καταναλωτή. Η παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της παραγωγής, την ενημέρωση για τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και των πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας το σύγχρονο μάρκετινγκ.

 

4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ


Στo πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γάλακτος & Τυριού στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών.
Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών που στόχο έχει:

  • Την ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό & εμπορικό κοινό.
  • Γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών.
  • Ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία που ανήκει (Χρυσή φέτα, Χρυσή γραβιέρα κ.λπ.).

Ο μοναδικός αυτός διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός οργανώνεται για τέταρτη φορά. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν από την ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε τυρί θα φέρει ειδικό κωδικό, χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής.
Τα τυριά που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν.
Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 15/10/16.
Ο 4οςΔιαγωνισμός Ελληνικών Τυριών 2016, με τη δημοσιότητα και τις διακρίσεις που συνεπάγονται, αφορά όλα τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες της χώρας, τα οποία δημιουργούν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε με τους κωδικούς που εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να σας φέρουν διακρίσεις.
Η συμβολική τιμή συμμετοχής κάθε κωδικού σας στο διαγωνισμό είναι 122 € πλέον ΦΠΑ 23%.

 

Δείτε τα επισυναπτόμενα με τις παρουσίασεις και την αίτηση συμμετοχής.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 4 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΥΡΙΟΥ & ΓΑΛΑΚΤΟΣ 2016
PAROUSIASIDIAGONISMOUTYRIOU2016_F704791513.pdf