ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Προδημοσίευση Οδηγού Προγράμματος «ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
24/03/2011
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

Κέρκυρα, 23/3/2011

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του οτι ενα νέο πρόγραμμα που αφορά την καινοτομική επιχειρηματικότητα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, προαναγγέλλθηκε απο το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα με τίτλο "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" παρέχει κίνητρα σε κάθε πολίτη άνω των 18 ετών που επιθυμεί να ιδρύσει επιχείρηση μετατρέποντας την ιδέα του σε επιχειρηματική καινοτομία. Παράλληλα ενισχύει υφιστάμενες μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς και νεοσύστατες, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Μέσω του προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000,00 ευρώ έως 300.000,00 ευρώ για το τομέα της μεταποίησης ή από 20.000,00 ευρώ έως 200.000,00 ευρώ για τους άλλους επιλέξιμους κλάδους. Η δημόσια χρηματοδότηση φτάνει μέχρι και το 50% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ η ιδία συμμετοχή τουλάχιστον το 25%. Στις επιλέξιμες δαπάνες καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα ενεργειών, από το μηχανολογικό εξοπλισμό, ICT, διαμόρφωση εγκαταστάσεων μέχρι συμβουλευτική υποστήριξη, ανάπτυξη πρωτοτύπων, πιστοποίηση συστημάτων, προβολή κ.α.

Επισημαίνουμε οτι «Σχόλια και παρατηρήσεις μπορούν να αποσταλούν στη Διεύθυνση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας υπόψη κου Δ. Τσαγκρή / e-mail. : tsagrisd@ypan.gr ή Ι. Κωττάκη / e-mail : kottakisi@ypan.gr μέχρι την 1η Απριλίου 2011».

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DT_Nea_Kainotomiki_Epixeirimatikotita.pdf
enimerotiko_simeioma_nea_kainotomiki_epixeirimatikotita.pdf
prodimosieusi_prosxediou_odigouNeakainotepich.pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 30 εκ € για νέες και καινοτομικές επιχειρήσεις (25/05/2011)
Αύξηση ποσοστού επιδότησης και νέα ημερομηνία υποβολής προτάσεων για τη δράση «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα». (13/07/2011)
Το Επιμελητηριο Κέρκυρας ενημερώνει:Παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων για το Πρόγραμμα "Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" (27/09/2011)