ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
11η Athens International Tourism & Culture Expo 2024: Δημιουργώντας δίκτυα πετυχημένων διεθνών συνεργασιών στον εισερχόμενο τουρισμό
16/05/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

11η Athens International Tourism & Culture Expo 2024: Δημιουργώντας δίκτυα πετυχημένων διεθνών συνεργασιών στον εισερχόμενο τουρισμό

 

Η Athens International Tourism & Culture Expo μονοπωλεί το ενδιαφέρον της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς ανοίγοντας, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, νέα κανάλια εμπορικών επαφών μεταξύ Εκθετών και hosted Buyers, αλλά και επισκεπτών που αποσκοπούν σε πετυχημένες εμπορικές συμφωνίες για τον εισερχόμενο τουρισμό. 

Και το 2024, η 11η Athens International Tourism & Culture Expo σε ένα δυναμικό τριήμερο 12-14 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο, θα προβάλλει όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας.

Τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία και καταλύματα, ταξιδιωτικά γραφεία, DMC’S και εταιρείες που ασχολούνται με Cruising και Yachting, εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού και outdoor activities θα είναι όλοι εκεί!!!!

Η Έκθεση θα φιλοξενήσει 130 Hosted Buyers από 35 περίπου αγορές και αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερα από 5.500 Β2Β meetings μεταξύ Εκθετών και Hosted Buyers.

Οι αγορές στις οποίες εστιάζει η Έκθεση είναι κυρίως χώρες από Ευρώπη, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους εξαιρετικοί Hosted Buyers στη πλειοψηφία τους Tour Operators, Travel Agencies καθώς και εταιρείες MICE οι οποίοι αναζητούν επέκταση των δραστηριοτήτων τους επιλέγοντας την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό έχοντας μάλιστα και υψηλούς προϋπολογισμούς γεγονός που κάνει δελεαστικές τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες τους με τους Εκθέτες.

Τα τελευταία 10 χρόνια η Έκθεση έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 1600 διεθνή γραφεία από 100 χώρες από όλους τους κλάδους, Leisure, MICE, Luxury ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα ποσοστό πάνω από 70% έχει προχωρήσει σε εμπορικές συμφωνίες με τους Εκθέτες.

Ειδικά για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού στο εξωτερικό, κάθε χρόνο υλοποιείται το πρόγραμμα COME TO MEET THE GREEKS με το οποίο οι Hosted Buyers απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου φιλοξενία (κάλυψη αεροπορικών εισιτηρίων, διαμονή σε ξενοδοχεία της Αθήνας, γεύματα ελληνικής γαστρονομίας, city tours και εκδρομές, tours σε αρχαιολογικούς προορισμούς).

Οι διοργανωτές, κάθε χρόνο μαζί με τους Χορηγούς, προσφέρουν στους Hosted Buyers ένα πλούσιο πρόγραμμα με διάφορα tours που αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία ώστε οι Hosted Buyers να αποκομίσουν μία ολοκληρωμένη άποψη των υπηρεσιών και της ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις στον εισερχόμενο τουρισμό.

Η Έκθεση θα πλαισιωθεί και από δύο Ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν 12 και 13 Δεκεμβρίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Ζαππείου.

Η πρώτη Ημερίδα θα είναι αφιερωμένη στο Yachting & Cruising Tourism: Ο τουρισμός Yachting & Cruising αποτελεί μια από τις δυναμικότερες μορφές του σύγχρονου τουρισμού. Στην Ημερίδα θα αναλυθούν θέματα για την ανάδειξη και εξέλιξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.

Η δεύτερη Ημερίδα θα εστιάσει στο Luxury & MICE Tourism: Συνέδρια, επαγγελματικά ταξίδια, ταξίδια κινήτρων αλλά και υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρισμός και η προοπτική ανάπτυξής τους, θα είναι μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην Ημερίδα.

Ομιλητές στις Ημερίδες θα είναι εκπρόσωποι φορέων, επιστήμονες, εκθέτες αλλά και Hosted Buyers.

Η Έκθεση πραγματοποιείται με την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ.

Διαρκής ενημέρωση για την Έκθεση παρέχεται από το site της Έκθεσης, www.aite.gr

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή