|
|
Κυριακή, 30-06-2024 |
I |
|
|
|
|
|
|
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΪΑ Α.Β.Ε.Ε. |
|
Η τέχνη μας
|
Στην παρασκευή αλλαντικών, όπως το σαλάμι αέρος, η επιλογή του κρέατος, το είδος του λίπους που χρησιμοποιείται και οι αναλογίες επηρεάζουν σημαντικά τη συνολική εντύπωση γεύσης και όψης. Όταν το κρέας έχει κοπεί, ζυγίζονται τα καρυκεύματα, το αλάτι, τα μπαχαρικά, το κρασί κτλ, αναμιγνύονται προσεκτικά όλα τα υλικά και ζυμώνονται. Μετά το γέμισμα σε φυσικά, αλατισμένα έντερα για ένα μέρος των ξηρών σαλαμιών της εταιρείας, δένονται τα σαλάμια και κρεμιούνται σε θαλάμους για να ζυμωθούν. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας αναπτύσσεται και η ευεργετική μούχλα στην επιφάνεια του περιβλήματος, η οποία βοηθά το προϊόν να ξεραθεί και να ωριμάσει. Η ξήρανση είναι το πιο ευαίσθητο στάδιο στη διαδικασία και απαιτεί συνεχή προσαρμογή της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της κίνησης του αέρα. Ο στόχος της ξήρανσης είναι να διαχειριστεί τον περιβάλλοντα αέρα έτσι ώστε η υγρασία να απομακρύνεται με την ίδια ταχύτητα που μετακινείται από τον πυρήνα του προϊόντος στην επιφάνεια του. Εδώ, η τεχνολογία παντρεύεται με την παράδοση για να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον ξήρανσης. Αξιολογούμε οργανοληπτικά την εξέλιξη των προϊόντων μας, προσαρμόζουμε τακτικά τον εξοπλισμό μας και επαναλαμβάνουμε τη βαθμονόμηση των θαλάμων μας. |
|
|
|
|