ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ    / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  RSS 2.0 

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Μέτρα που ισχύουν για περιοχές που έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Τα μέτρα που ισχύουν για όσες περιοχές έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο είναι τα εξής: 1. Απαγόρευση Μουσικής, όλο το 24ωρο στα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης. 2. Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης από 01:00 το πρωί έως 06:00 το πρωί. 3. Απαγόρευση κυκλοφορίας του κοινού από..... (16/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέο Σοκ στην Εστίαση με τα νέα μέτρα για τους Ανήλικους ηλικίας από 5 έως 17 ετών

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ΕΣΤΙΑΣΗ πληρώνει με βαρύ τίμημα τα μέτρα για τον Covid-19. Σοκ και αγανάκτηση με έντονες διαμαρτυρίες σε χιλιάδες επιχειρηματίες της Εστίασης και Διασκέδασης, καθώς η υπουργική απόφαση 55400 προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τους Εσωτερικούς χώρους, ότι δεν θα ΕΠΙΤΡΕ..... (16/09/2021)

περισσότερα »

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα Με ηλεκτρονική επιστολή της  εδώ Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. μας ενημέρωσε ότι η Αίγυπτος κατέθεσε στον ΠΟΕ νέα κοινοποίηση TBT  σχετικά με τα επικαιροποιημένα πρότυπα για τα εξής : 1.Εξωτερικά έπιπλα; 2. Μελάνια εκτύπωσης. 3. Έπιπλα - Εξοπλισμός για παιδιά. 4. Μη επεξεργασμένο βούτυρο καριτέ. 5. Καλλυντικά. 6. Συστήματα παροχής νερού. 7. Πυρόσβε..... (15/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα Αυστηρότερα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την Υπουργική Απόφαση 55400, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας και αλλαγές για τους ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 13/09/2021 έως 20/09/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Για..... (14/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Σημαντικές διευκρινίσεις στην Εστίαση και Διασκέδαση για την χρήση του Εσωτερικού χώρου από 13 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.       Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/09/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή Εκδήλωση για την αξιοποίηση της συμφωνίας CETA από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει τα μέλη του ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την αξιοποίηση της συμφωνίας CETA από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είτε δεν εξάγουν στον Καναδά, αλλά ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν εξαγωγές, είτε εξάγουν στον Καναδά και προσβλέπουν σε αύξηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Οι συμμετέχουσες εταιρίες θ..... (10/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τροποποίηση του Νόμου 4812 και μείωση χρέωσης του rapid test

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε στους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης, την αλλαγή στην τιμή χρέωσης του rapid test, η οποία τροποποιήθηκε και ψηφίστηκε με τον Νόμο 4812/2021 αρθρο 5 παρ. β και η οποία αναφέρει:  Καθορίζεται ως ανώτατο όριο τιμή χρέωσης για το rapid test το ποσό των 10 ευρώ αντί του 2..... (08/09/2021)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 5.000 ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΟΑΕΔ.  Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το νέο 12μηνης διάρκειας «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.   Τα ποσά ..... (08/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Επίκαιρη Επαναδημοσίευση Ενημερωτικού Δελτίου για τις Παγιες Δαπάνες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ενημερώνουμε όλους τους συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης και οποιονδήποτε επιχειρηματία, την αναγκαιότητα Επαναδημοσίευσης του ενημερωτικού μας Δελτίου για τις Πάγιες Δαπάνες, μετά από απαίτηση εκατοντάδων συναδέλφων. «Γνωστοποιούμε σε όλους τους Συνάδελφους της Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης σ..... (07/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση & Διασκέδαση από 06 έως 13 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την Υπουργική Απόφαση 53950, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 06/09/2021 έως 13/09/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Self test ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση..... (07/09/2021)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων - Κατατέθηκε η τροπολογία

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων για το έτος 2021. Η προθεσμία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4548/2018 (Α’ 104), του άρθρου 69 του ν. 4072/2012 (Α’ 86) και του άρθρου 10 του ν. 3190/1955 (Α’ 91) παρατείνεται για πενήντα (50) ημερολογιακές ημέρες για τις ανώνυμες εταιρείες, ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης για το έτος 2021, όπως..... (06/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τελευταία ημερομηνία Υποβολής Αίτησης για πάγιες Δαπάνες η 10-09-2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε σε όλους τους Συνάδελφους της Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης σ’ όλους τους επιχειρηματίες, ότι με την τροποποίηση της Υ.Α. ΓΔΟΥ 808/23-07-2021, η οποία με την καινούργια Υπουργική Απόφαση 880/2021, ορίζεται ως καταλυτική ημερομηνία λήξης της υποβολής αίτησης παγίων Δαπανών η 10-09-2021. Υπενθυμίζ..... (03/09/2021)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (02/09/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση ΜΜΕ του τουρισμού

Ανακοίνωση “Οι επιπτώσεις του COVID-19 στον τουρισμό είναι άνευ προηγουμένου. Με τα σύνορα κλειστά, τα ξενοδοχεία κλειστά και τα αεροπλάνα στο έδαφος, ο τουρισμός έχει σταματήσει τελείως τους τελευταίους μήνες”. ZoritsaUrosevic, Διευθυντής θεσμικών και εταιρικών σχέσεων στο  UNWTO. “Επιθυμούμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, αλλά το "κανονικό" μας οδήγησε σε αυτό". ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθούμε με όλους τους τρόπους με τους οποίους το «κανονικό» μας απέτυχε. Πρέπει να χτίσουμε κάτι καλύτερο”..... (02/09/2021)

περισσότερα »

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 : ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ

2021 – Έτος Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών   Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Απογραφείς στην Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021).   Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών, ιδιώτες, άνεργοι (δίχως να μεταβάλλεται το νομικό καθεστώς των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ), υπάλληλοι της Κ..... (01/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέο mini lockdown στην Εστίαση και Διασκέδαση Αναστάτωση και Αγωνία για την επιβίωση των καταστημάτων

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Απρόβλεπτες καταστάσεις δημιουργούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος της Εστίασης και Διασκέδασης δημιουργώντας ένα πολύμηνο lockdown. Τα προβλήματα είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου. Σεβόμαστε την προσπάθεια της κυβέρνησης που παροτρύνει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν για να προστατευθεί το ..... (31/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση & Διασκέδαση από 30 Αυγούστου έως 06 Σεπτεμβρίου

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (31/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Υποχρέωση και ευθύνη του καταστηματάρχη να γνωρίζει αν ο εργαζόμενος στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένος

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι Εστίασης και Διασκέδασης, Δυστυχώς μετατίθεται, για πολλοστή φορά, η ευθύνη και το πρόστιμο στην επιχείρησή μας για τον εμβολιασμό στο προσωπικό μας. Παραθέτουμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, τα νέα μέτρα που θα ισχύουν την 13η Σεπτεμβρίου στα καταστήματά μας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 1. Ο εργοδότης καταστηματάρχης διατηρεί, βάσει νόμου..... (30/08/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση κατάθεσης θέσεων και απόψεων ενόψει της Αναθεώρησης των κανόνων Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων (STEC)».

Πρόσκληση κατάθεσης θέσεων και απόψεων ενόψει της Αναθεώρησης των κανόνων Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων (STEC)».   Ενημερώνουμε ότι πρόκειται για διαδικασία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Competition), υπό τη μορφή διαβούλευσης προς τα κ-μ.   Σχόλια, απόψεις και παρατηρήσεις μπορούν κατατεθούν, μεταξύ άλλων, από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:    https://ec.europa.eu/competition-policy/public-consultations/..... (26/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους στο κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τον Μάρτιο του 2022

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, από τις 13/9/2021 έως τον Μάρτιο του 2022 θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν απασχολούνται στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα. 1. Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης από 13/9/2021 υποχρεούνται να κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα. 2. Το κόστος βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο. 3. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές. 4. Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικο..... (24/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Κ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Με την Υπουργική Απόφαση 51684/4-8-2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 23/08/2021 έως 30/08/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Self test ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση στον χώρο εργασίας με ισχύ μιας εβδομάδας. 4. ΠΡΟΣΟΧΗ Υποχρεωτικό το rapid test, στην εστίαση, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωση του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα..... (23/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕ ΕΜMΙΣΘΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρακτικό επιτροπής για την επιλογή δικηγόρου στο Επιμελήτηριο Κέρκυρας...... (20/08/2021)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΟΑΕΔ - Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα 30 ΙΕΚ ΟΑΕΔ για το έτος κατάρτισης 2021-2022

Δειτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την ενεργοποιηση του πρόγραμματος επιμόρφωσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τη σειρά τους ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το πρόγραμμα θα παραμείνει ενεργό έως και 15 Σεπτεμβρίου. (19/08/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 11-19/9/2021

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στην 85η ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκ..... (16/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, έως 72 δόσεις» (Νόμος 43212015 – 4611201944692017)

Με τους ανωτέρω νόμους και συγκεκριμένα με την αντικατάσταση του άρθρου 289 του Ν.4738/2020 προβλέπονται τα εξής:  Όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο 2021, παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης έως 72 Δόσεις. ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ  Δυνατότητα εξόφλησης έως 36 δόσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.  Εξόφλησης των οφειλών από 37 δόσεις έως 72 δόσεις έντοκες με 2,5% τις εκατό  Η ελάχιστη μηνιαία δόση 30 ευρώ για οφειλές έως 1000,00 ευρώ, 50 ευρώ για οφε..... (12/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | «Εκδήλωση Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Ιόνιας Γης»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική της Σύμπραξη και υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, πρόκειται να διοργανώσουν: «Εκδήλωση Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Ιόνιας Γης» η οποία θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα τέλη Σεπτέμβρη 2021, με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων όλων των νησιών μας, μέσα από την τοπική γαστρονομία. Πρόκειται για μια εκδήλωση στο πλαίσιο  του Ετήσιου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων..... (10/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 09 Αυγούστου έως 16 Αυγούστου

Με την Υπουργική Απόφαση 49762/2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 09/08/2021 έως 16/08/2021. (09/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τέσσερις στους δέκα πολίτες και επιχειρηματίες που προσφεύγουν στην ΔΕΔ δικαιώνονται για λάθη ή παραλείψεις

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πολλάκις αναφερθήκαμε στον τομέα των προστίμων που μας επιβάλλεται από οποιαδήποτε ελεγκτική υπηρεσία. Προτείνουμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ στον ελεγχόμενο, να υποβάλλει επανεξέταση του προστίμου που του υπεβλήθη. Ειδικά σε θέματα Εφορίας οι προσφυγείς υποβάλλονται στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ). Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Στις 5.436 προσφυγές που ..... (04/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 02 Αυγούστου έως 09 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (03/08/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ (rapid test & αιμοδοσία)

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Χιλιάδες λανθασμένα εκκαθαριστικά εστάλησαν σε επαγγελματίες»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. "Γνωστοποιούμε τους συναδέλφους Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης και οποιονδήποτε συνάδελφο επιχειρηματία, ότι εστάλησαν από το υπουργείο Οικονομικών, λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα, δημιουργώντας αναστάτωση και αγανάκτηση με την πληθώρα των αδικιών από παρακρατήσεις φόρων. Το ως άνω πρόβλημα εντοπίστηκε από λογιστές, οι οποίοι και σταμά..... (02/08/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση Kavalaexpo 2021

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει και φέτος την ετήσια διεθνή έκθεση Kavalaexpo 2021 και σας προσκαλεί να συμμετέχετε. Παρακαλούμε ανοίξτε τα συνημμένα αρχεία.  ..... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Υποχρέωση του εργαζόμενου και του εργοδότη για self test και rapid test εβδομαδιαίως

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την απόφαση 46819 και αριθμό φύλλου 3276 τεύχος Β΄ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, επιβάλλει και στον εργοδότη και στον εργαζόμενο self test και rapid test. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Στον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης, οποιοδήποτε πρόσωπο εργάζεται με φυσική παρουσία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ:  Self test το οποίο θα πραγματοποιείται 24 ώρες πριν την προσέλευ..... (29/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ | «Μέτρα προφύλαξης και υγειονομικά πρωτόκολλα - COVID-19»

 Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την πρώτη ανοιχτή συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 10:00 π.μ.     Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα online και μέσω μιας τεχνικής συζήτησης να αποκατασταθούν απορίες ή κενά που έχουν προκύψει σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.     ..... (28/07/2021)

περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ EUROBANK & ΟΜΙΛΟΥ EPSILON NET ΓΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MY DATA

Γνωστοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς η ειδική συμφωνία Eurobank & Ομίλου Epsilon Net για πλατφόρμα My Data Στο σχετικό έγγραφο της Eurobank αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης για τις επιχειρήσεις, εντάσσεται και η υποχρέωση διασύνδεσής τους με την πλατφόρμα My Data της ΑΑΔΕ από την 1η Ιουλίου 2021. Η Eurobank, πιστή στη δέσμευσή της για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον Ψηφιακό τους Μετασχηματισμό και με στόχο τ..... (27/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΚΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ή ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ (Άρθρο 60 Α.Κ.- Δικαίωμα στα προϊόντα της διάνοιας) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Κοζάνη, 26 Ιουλίου 2021 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – Κ..... (27/07/2021)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Από σήμερα και μέχρι τις 4 Αυγούστου οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Δειτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/07/2021)

περισσότερα »

Yποβολη υποψηφιοτητων για την απονομη του βραβειου BIE - Cosmos prize

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | "Ανάσα για τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για ρύθμιση ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ που γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας"

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.  Θετική η εξέλιξη της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για την αποπληρωμή των χρεών που γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας. Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος πολύ καλά γνωρίζει τον οικονομικό καταποντισμό της εστίασης, πριν των οριστικών αποφάσεων, να επανεξετάσει τα εξής:  Η χρονική διάρκεια της εξόφλησης των χρεών που δημιουργήθηκαν με..... (23/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με την ανακοίνωση της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το επιμορφωτικό πρόγραμμα σωστής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων από επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού.  Ολόκληρο το δελιο τύπου παρατίθεται παρακάτω.        ..... (19/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Σήματα χώρων στην Εστίαση και Διασκέδαση»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Μετά από έκτακτη επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες εξελίξεις χρήσης των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στα καταστήματά μας:  Υπουργική απόφαση ή Νόμος θα εκδοθεί αύριο Παρασκευή 16-07-2021  Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ θα λειτουργεί ως έχει, τηρουμένων αποστάσεων και υγειονομικό πρωτόκολλο  Δεν είναι ο υποχρεωτικός ο χαρακ..... (15/07/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διέπεται από τις νομοθετικές διατάξεις του Ν4497/2017. Ο νέος Νόμος 4497/2017 εισήγαγε ένα νέο νομοθετικό καθεστώς στο χώρο των Επιμελητηρίων, προβλέπει το θέμα των επιχορηγήσεων των Επιμελητηρίων προς τους επαγγελματικούς φορείς, δεν προβλέπει όμως  την επιχορήγηση πολιτιστικών και  αθλητικών  εκδηλώσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 65 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους ενισχύουν  οικονομικά δράσεις επαγγελματικών συλλόγων συμπεριλαμβανομένων και αναγνωρισμένων συ..... (14/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Πως θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι στην Εστίαση και Διασκέδαση από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2021

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/07/2021)

περισσότερα »

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (13/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Δηλώσεις του πρωθυπουργού για την λειτουργία των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στην Εστίαση και Διασκέδαση

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, για το άνοιγμα των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στα καταστήματά μας, σας ενημερώνουμε ότι:  Ο εσωτερικός χώρος, στις επιχειρήσεις μας, θα λειτουργήσει από 16 Ιουλίου Παρασκευή έως το τέλος Αυγούστου, με ειδικές προϋποθέσεις ασφαλείας για τους πελάτες.  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ, πριν την Παρασκευή, Υπουργική Απόφαση ή Νόμο με ποιους όρους θα λειτουργήσουμε.  Έως τέλος Αυγούστου στους κλειστούς χώρους ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΘΕΑΤΡΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – μπαρ – σινεμά – εστίασης.  Οι επι..... (13/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Προς κατάργηση οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ΜΕΙΚΤΩΝ και ΑΜΙΓΩΝ καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης

Σε επανειλημμένες συνεντεύξεις μου, σε ράδιο τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχα αναφερθεί ότι το πλάνο της κυβέρνησης για χαρακτηρισμό των καταστημάτων μας σε ΑΜΙΓΕΙΣ και ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χώρους στην πρακτική εφαρμογής του είναι αναποτελεσματικό και τελείως αντίθετο με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας. Μετά τον τετραπλασιασμό των κρουσμάτων του COVID 19, τα κυβερνητικά στελέχη ως επίσης και ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist ανακοίνωσαν ότι οι εσωτερικοί χώροι θα είναι μόνο ΑΜΙΓΕΙΣ δ..... (13/07/2021)

περισσότερα »

ICC Ελλάς // Ψηφιοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού//Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 11:00-12:30

Θέλετε να μάθετε πώς θα είναι το μέλλον των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού; Εγγραφείτε εδώ   To ICC Germany με το ICC και την υποστήριξη του ICC Ελλάς, στα πλαίσια του Διεθνούς Φόρουμ «Το Μέλλον των Διεθνών Εφοδιαστικών Αλυσίδων - Βιώσιμο, Ψηφιακό, Έξυπνο» διοργανώνουν το 2ο workshop με θέμα την   «Ψηφιοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού» «the digitalization of supply chains» Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 11:00-12:30   Στο 2ο workshop εμπειρογνώμονες από την DHL, τη Siemens, τη Voi..... (12/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα έκτακτα μέτρα λειτουργίας της Εστίασης και Διασκέδασης με την ΥΑ 42640 και Αρ. φυλ. 2979 ΤΒ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σύμφωνα με την ΥΑ 42640 και Αρ. φυλ. 2979 ΤΒ και μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε εφαρμογή νέων μέτρων λειτουργίας των επιχειρήσεών μας. ΕΣΤΙΑΣΗ Έως τις 12 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 6 το πρωί, θα ισχύουν τα εξής μέτρα:  Εξυπηρέτησης πελατών, μόνο στον εξωτερικό χώρο και πάντα καθήμενοι - όχι όρθιοι.  Τοποθέ..... (09/07/2021)

περισσότερα »

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Ετήσιου Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνειτην Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. το «Ετήσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας CiscoWebexMeetingsστον παρακάτω σύνδεσμο: (09/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην εφαρμογή του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού VisitGreece app

Ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. και το Υπουργείο Τουρισμού, προσκαλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας να εγγραφούν στην διαδικτυακή εφαρμογή (Visit Greece App) που έχει δημιουργηθεί για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, στα εκατομμύρια των επισκεπτών της χώρας.  Η εφαρμογή και η εγγραφή των επιχειρήσεων είναι εντελώς δωρεάν και τα οφέλη που προκύπτουν είναι σημαντικά. ..... (02/07/2021)

περισσότερα »

24th Japan Wine Challenge

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο με την ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο...... (02/07/2021)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ραντεβού για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΟΑΕΔ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ότι η εξυπηρέτηση του κοινού στα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού γίνεται κατά προτίμηση με ραντεβού και μόνο για τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, είτε μέσω www.gov.gr με κωδικούς TAXISnet είτε μέσω www.oaed.gr/e-yperesies με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ, ενώ μέσω της πλατφόρμας myoaedlive.g..... (02/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Αναστάτωση και αγανάκτηση σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης για το μοντέλο χρήσης των εσωτερικών χώρων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση

Αναστάτωση και αγανάκτηση εκφράζουν χιλιάδες συνάδελφοι της Εστίασης και Διασκέδασης μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την χρήση των εσωτερικών χώρων στα εστιατόρια και καφέ. Εμπαιγμό και κοροϊδία για μια ακόμη φορά αποτελεί η χρησιμοποίηση του κλάδου μας, από τα συναρμόδια υπουργεία για την επιβολή μέτρων χρήσης των εσωτερικών μας χώρων, που μας φέρνει σε αντιπαράθεση με την πελατεία των επιχειρήσεών μας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αστοχία των αρμοδίων και η πλήρη έλλειψης ειδικώ..... (01/07/2021)

περισσότερα »

Ενημερωτικά σεμινάρια καθοδήγησης των επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων για τη συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19

Η ΚΕΕΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας της για τη δημιουργία νέων ανταποδοτικών υπηρεσιων προς τα Επιμελητήρια και κατ'επέκταση στις επιχειρήσεις - μέλη τους, υλοποεί το έργο "Καθοδήγηση των επιχειρήσεων - μελών των Επιμελητηρίων για την συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19" (30/06/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ EBEA “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ B2G ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ”, 5/7/2021

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με στόχο την εξοικείωση των εταιρειών  προμηθευτών του Δημοσίου με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ B2G ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:30-17:00. Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο της Πρόσκλησης.  ..... (30/06/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Συνημμένα θα βρείτε την ανακοίνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου του Ε.Ο.A.E.N...... (25/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση περί Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια 8-9 Ιουλίου 2021)

Σας ενημερώνουμε σχετικα με το έγγραφο του Β1 Διευθύνσεως του Υπουργείου Εξωτερικών, σας επισυνάπτουμε επικαιροποιημένη ατζέντα του Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια 8-9 Ιουλίου 2021) καθώς και ειδική πρόσκληση για εγγραφή στην ψηφιακή πλατφόρμα της εκδήλωσης.επίσης ότι, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωσή από τους διοργανωτές του Επιχειρηματικού Συνεδρίου, η ημερομηνία προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής για όσες επιχειρήσεις και φορείς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δια ..... (22/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε τηλεδιάσκεψη για εξαγωγές εμπορευμάτων προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τελωνείων εξόδου της Γαλλίας

Σε συνέχεια οδηγιών της Γαλλικής Τελωνειακής Διοίκησης που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ σχετικά με την τήρηση των απαιτούμενων τελωνειακών διατυπώσεων εξαγωγής/εξόδου από τους οικονομικούς φορείς που πραγματοποιούν εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τελωνείων εξόδου της Γαλλίας, για να παρακολουθήσετε τη σχετική τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/06/2021 και ώρα (Ελλάδας) 4:30 μμ-6:30 μμ με αντικείμενο την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών για την ομαλή ολοκ..... (22/06/2021)

περισσότερα »

Παράταση αιτήσεων τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Παράταση αιτήσεων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ   +20% επιδότηση τον Αύγουστο και νέα ηλεκτρονική διαδικασία αποπληρωμής    Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη, 24 Ιουνίου και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-22.   Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, για πρώτη φορά η επιδότησ..... (18/06/2021)

περισσότερα »

Πρόστιμο 15.000 για λειτουργία βιντεοεπιτήρησης σε επιχείρηση εστίασης

Εφιστούμε την προσοχή, σε εκατοντάδες συναδέλφους της Εστίασης, ότι η βιντεοεπιτήρηση στους χώρους των γραφείων, ως επίσης στην κουζίνα και στους χώρους εργασίας, απαγορεύεται κατά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 1 α και γ και άρθρο 5 παρ. 2, του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 679/2016. Οι έλεγχοι από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο 15.000 ευρώ και διέταξε την άμεση απεγκατάσταση καμερών και την διαγραφή τυχόν υλικού που έχει καταγραφεί. Αρκετές δεκάδες ε..... (18/06/2021)

περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | 15 Ιουλίου 2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως εταίρος του έργου με το ακρωνύμιο CBTB, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA – CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», διοργανώνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, ‘Ετήσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας 2021’. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών που χρησιμοποιούνται στο Κερκυραϊκό παραδοσιακό πρωινό όσο και η ενημέρωση σχετικά με το κοινό παραδοσιακό πρωινό της διασυνοριακής περι..... (18/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση περί Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια, 8-9 Ιουλίου 2021)

Σας γνωρίζουμε ότι επίκειται η διεξαγωγή Επιχειρηματικού Συνεδρίου της «Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών» (εφεξής 3SI), στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας 3SI, στη Σόφια, στις 8-9 Ιουλίου τ.έ.. Όπως περιγράφεται στο Έγγραφο Ιδεών (Concept Paper) των διοργανωτών, οι στόχοι του εν λόγω Συνεδρίου, στο πλαίσιο προώθησης του ρόλου της Πρωτοβουλίας 3SI, είναι οι ακόλουθοι: - να αποτελέσει πόλο έλξης για νέες επενδύσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (ΚΑΕ), με σκοπό την εύρεση ιδιωτ..... (17/06/2021)

περισσότερα »

Επιτρέπεται η ζωντανή μουσική μέχρι 3 άτομα ή με μηχανικά μέσα

  Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (15/06/2021)

περισσότερα »

Τρίτη Διαδικτυακή Εκδήλωση προγράμματος IonianYeast - Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 - Ώρα 18-20_Reminder

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και καταληκτική διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος IonianYeast το οποίο και ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Η εκδήλωση αυτή θα αφορά στα αποτελέσματα που παρήχθησαν από το εν λόγω πρόγραμμα αναφορικά με την ποιοτική αναβάθμιση του κρασιού από την ποικιλία "Κακοτρύγης" της Κέρκυρας. Όπως και τις δύο προηγούμενες Κυριακές, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM μεταξύ 18:00-20:00. Επισυνάπτεται η σχετική αφίσα-πρόγραμμα..... (11/06/2021)

περισσότερα »

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/06/2021)

περισσότερα »

Υπό όρους επιτρέπεται η Μουσική στην ΕΣΤΙΑΣΗ στους εξωτερικούς χώρους

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/06/2021)

περισσότερα »

Αύριο ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 23:59.   Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπ..... (10/06/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο του Συμβουλευτικού Κέντρου Κέρκυρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) σχετικά με την Ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας σε ειδικό πρόγραμμα τoυ ΟΑΕΔ για την απασχόληση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ).  ..... (10/06/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝ ΣΤΗΝ VIRTUAL ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει  στην Ψηφιακή Έκθεση «Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών» στις 4-6 Ιουνίου 2021 – Παρασκευή 12:00- 20:00 και Σάββατο και Κυριακή 10:00- 20:00 στο Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group.   Μπορείτε μα εισέλθετε στην έκθεση κάνοντας εγγραφή  για να επισκεφθείτε την ψηφιακή έκθεση  στον ιστότοπο www.mactexpocenter.com   Στα παρακάτω links  θα βρείτε τις οδηγίες για τις Β2Β συναντήσεις και οδηγίες για το εκθεσιακό κέντρο.   B2B..... (04/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Βελονισμός, μια εναλλακτική προσέγγιση στη θεραπευτική διαχείριση και αποκατάσταση Σπάνιων Νοσημάτων - Παθήσεων"

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (04/06/2021)

περισσότερα »

Επιστρέφει η Kosmima: Από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου στη ΔΕΘ | 32ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «1821: Σύγχρονη Ματιά 200 Χρόνια Μετά»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του Προέδρου της ΠΟΒΑΚΩ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (03/06/2021)

περισσότερα »

Απολογισμός Διαδικτυακής Πύλης Αgora 2020

Eνημερωτικό σημείωμα (συν) που αφορά στη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης Agora για το 2020. Η διαδικτυακή πύλη “AGORA” λειτουργεί από το 2007 επιδιώκοντας  την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η Πύλη τροφοδοτείται πρωτίστως σε καθημερινή βάση με πληροφορίες από 60 Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και προσφέρει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ενημέρωση για τις αγορές του εξωτερικού, τις κυρίαρχες τάσεις και τις εκάστοτε ευκαιρίες που παρουσιάζονται σ..... (03/06/2021)

περισσότερα »

Διοργάνωση διαδικτυακού συνεδρίου για εξαγωγές ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Κίνα (14.10.2021).

Σας γνωρίζουμε ότι οι φορείς EUSMECentre, Eurochambresκαι Voka-ChamberofCommerce & IndustryMechelen-Kempenδιοργανώνουν από κοινού διαδικτυακό συνέδριο σχετικά με μελέτες περιπτώσεων (case-studies) ευρωπαϊκών επιχειρήσεων οι οποίες κατέγραψαν εξαγωγές στην Κίνα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών εξαγωγών από εκπροσώπους πέντε ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Τυχόν ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να επικοινωνήσουν απε..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Πλήρης Απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου και για τον μήνα Ιούνιο

Με επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου, ανακοινώθηκε ότι προβλέπεται ΑΠΑΛΛΑΓΗ της πληρωμής ενοικίου και για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ στις εξής επιχειρήσεις: Εστίαση – Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού – Μεταφορών – Γυμναστήρια και σε εκείνες που επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει η εξάρτησης εφαρμογής των ως άνω μέτρων βασίζεται στον ΚΑΔ της επιχείρησης. Υπενθυμίζουμε ότι ο..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Με περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100%, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δίνει την ευκαιρία σε ακόμα 300.000 Έλληνες να οργανώσουν τις διακοπές τους και να ταξιδέψουν εντός της χώρας μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.   Τι αλλάζει στο Πρόγραμμα φέτος; Ύστερα από τις πρωτοβουλίες της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, φέτος το πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο προς ό..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Webinar με θέμα "Προετοιμασία για την μετά COVID-19 εποχή και Ενίσχυση της Εξωστρέφειας για τον Ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα"

Πρόσκληση Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σας προσκαλούν σε Webinar με θέμα «Προετοιμασία για την μετά COVID-19 εποχή και Ενίσχυση της Εξωστρέφειας για τον Ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 μεταξύ 13:00 - 16:00 διαδικτυακά Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την πανδημία του COVID-19, ο κύριος στόχος του Webinar θα είναι η εξέταση βασικών ζητημάτων των εταιριών του Ξενοδοχεια..... (01/06/2021)

περισσότερα »

Αίτηση Επιδότησης παγίων Δαπανών έως 17 Ιουνίου με την ΓΔΟΥ 504/2021

Η Επιδότηση Πάγιων Δαπανών δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2236 Β΄ /29-05-2021. Η απόφαση ΓΔΟΥ 504/2021 και ορίζει ως καταλυτική ημερομηνία λήξης την 17η Ιουνίου. Ποιες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα Υποβολής:  Όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής ως επίσης και οι ατομικές και εκείνες μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες στο Φ.Π.Α  Δημοτικές Επιχειρήσεις – Επιχειρήσεις ΟΤΑ – θεραπευτών κέντρων – Ιαματικών Πηγών. Προϋποθέσεις υπαγωγής: 1. Να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα να λει..... (01/06/2021)

περισσότερα »

Ιαπωνία_Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μεταποιητικό τομέα (world class manufacturing)

Tο διάστημα 15 έως 19 Νοεμβρίου, το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ - Ιαπωνίας (EU-Japan Centre for Industrial Cooperation), θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μεταποιητικό τομέ παγκοσμίου κύρους (World Class Manufacturing training programme). Οι ελληνικοί φορείς και επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής, των συμμετεχόντων, στην..... (31/05/2021)

περισσότερα »

Τι ισχύει για τα self test στην Εστίαση και ιδιωτικό τομέα από 24-05-2021 έως 31-05-2021

Γνωστοποιούμε στα μέλη και σε οποιονδήποτε ιδιώτη επιχειρηματία το νέο καθεστώς που θα ισχύει από 24 έως 31 Μαΐου για τα self test. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  Το self test είναι ένα και έχει ισχύ για μια βδομάδα  Δεν υποχρεούται ο εργαζόμενος να πραγματοποιεί και να δηλώνει το self test 24 ώρες πριν την έναρξη της εργασίας του, αλλά με την αλλαγή του αρμόδιου υπουργείου, του δίνει την δυνατότητα να προσέλθει π.χ. την Δευτέρα στην εργασία του, να το πραγματοποιήσει και να το δηλώσει εντός της εβδομά..... (27/05/2021)

περισσότερα »

Forum Ανάπτυξης Ηλεκτρονικού Εμπορίου China - CEEC Silk Road (8.6.2021)

Σας γνωρίζουμε ότι στις 8 Ιουνίου τ.έ και στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης China - CEEC Expo που διοργανώνεται στο Ningbo, το Υπουργείο Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (MOFCOM) διοργανώνει το Φόρουμ Ανάπτυξης Ηλεκτρονικού Εμπορίου China - CEEC Silk Road (China – CEEC Silk Road e–commerce Development Forum). Στόχος του εν λόγω Φόρουμ είναι η εκκίνηση ενός μηχανισμού διαλόγου ανάμεσα στην Κίνα και στις χώρες Ανατολικής Ευρώπης (CEEC) για τη συνεργασία, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίο..... (26/05/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση μελών Επιμελητηρίου Κέρκυρας | Περιπτώσεις ανύπαρκτων "ολλανδικών" εταιρειών.

Την εξαπάτηση εταιρειών από ανύπαρκτες "ολλανδικές" εταιρείες επισημαίνει με επείγον έγγραφο του προς τα Επιμελητήρια της χώρας το γραφείο ΟΕΥ Χάγης. Αναλυτικά αναφέρει:   "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ακόλουθες περιπτώσεις εξαπάτησης οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του Γραφείου μας. Πρόκειται για υποτιθέμενες «ολλανδικές» εταιρείες οι οποίες έχουν οικειοποιηθεί τα στοιχεία (επωνυμία, διεύθυνση, αριθμό Εμπορικού Επιμελητηρίου (KvK) και αριθμό ΦΠΑ) νομίμων ολλανδικών εταιρειών.   ..... (25/05/2021)

περισσότερα »

Ανακοίνωση εκδήλωσης "Greece - GCC countries e-Business Gathering", 15-16 Ιουνίου

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει την διοργάνωση διαδικτυακής επιχειρηματικής συνάντησης μεταξύ της Ελλάδας και των κρατών – μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου με τίτλο «Κοινά Οράματα», στις 15 – 16 Ιουνίου τ.ε.  Από αραβικής πλευράς, οι συμμετέχουσες χώρες είναι το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.   Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή μελών και μη-μελών του Επιμελητηρίου μας σε αυτήν την τόσο σημαντική διαδικτυακή συνάντη..... (24/05/2021)

περισσότερα »

Χρήση τηλεόρασης στον εξωτερικό χώρο

Δείτε το επισυναπτόμενο εγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (24/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ                                                         ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ                                                                                                                                                                         ..... (18/05/2021)

περισσότερα »

Παράταση ωραρίου λειτουργίας της Εστίασης – Μουσική –Απελευθέρωση μετακινήσεων

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/05/2021)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ - ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑΣ Webinar invitation - "Taking advantage of public procurement opportunities in Canada" (19.5.2021)

Προωθούμε παρακάτω ενημέρωση της εδώ Αντιπροσωπείας της ΕΕ σχετικά με τη διεξαγωγή διαδικτυακού σεμιναρίου για την πρόσβαση ευρωπαϊκών εταιρειών σε δημόσιους διαγωνισμούς στον Καναδά, στο πλαίσιο της Συμφωνίας CETA. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το webinar θα διεξαχθεί στις 19.5.2021 και ώρα Ελλάδος 17:00.   ----------------------------------------------------------------------------------------       Dear colleague,   On behalf of the Delegation of the Europe..... (14/05/2021)

περισσότερα »

Νέες Εξαγωγικές δυνατότητες για τις Επιχειρήσεις

Νέες Εξαγωγικές δυνατότητες για τις Επιχειρήσεις Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00. (13/05/2021)

περισσότερα »

Αποκτήστε Ηλεκτρονικό Ράφι Online Πωλήσεων στην Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά του Νομού Κέρκυρας και στην Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά www.directmarket.gr σήμερα.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στηρίζει τις Επιχειρήσεις και τις Τοπικές Αγορές στο lockdown με μια καινοτομική πρωτοβουλία ηλεκτρονικού εμπορίου. (13/05/2021)

περισσότερα »

Δελτίο «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία»

Το Δελτίο περιλαμβάνει στοιχεία για την οικονομία της Ουγγαρίας, πρόσφατες εξελίξεις εμπορικού ενδιαφέροντος, διεθνείς συνεργασίες, διεθνείς εκθέσεις, προσφορές-ζητήσεις επιχειρηματικής συνεργασίας, ζητήσεις προϊόντων, κλπ.      ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/05/2021)

περισσότερα »

Ψηφιακή Μέριμνα του ΥΠΑΙΘ

Η Εταιρεία INTRAWAY στο πλαίσιο του έργου «Υπηρεσίες δημοσιότητας, υποστήριξης και ενημέρωσης κοινού της δράσης "Ψηφιακή Μέριμνα του ΥΠΑΙΘ"», (Ανάθεση υπ'αριθμ. 2591/24.02.2021 -  Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.)  έχει αναλάβει τις Δράσεις ενημέρωσης προς την επιχειρηματική κοινότητα των προμηθευτών εξοπλισμού υπολογιστικών συσκευών μέσω voucher στους ωφελούμενους μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές. Οι δράσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν τους συγκεκρι..... (27/04/2021)

περισσότερα »

Δημοσιοποίηση των προς τροποποίηση τεχνικών φακέλων των προϊόντων ΠΟΠ Σαντορίνη και ΠΓΕ Άγιο Όρος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δημοσιοποίηση των προς τροποποίηση τεχνικών φακέλων των προϊόντων ΠΟΠ Σαντορίνη και ΠΓΕ Άγιο Όρος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/04/2021)

περισσότερα »

Αναξιόπιστα προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) τουρκικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Κωνσταντινούπολη - Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων αναφορικά με αναξιόπιστα προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) τουρκικών επιχειρήσεων.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ..... (21/04/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μίσθωση Καταλυμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Καταλύματα Καραντίνας)

  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μίσθωση Καταλυμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Καταλύματα Καραντίνας)   Στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της ταυτόχρονης επανεκκίνησης της τουριστικής κίνησης, για την εαρινή περίοδο του 2021, εντάσσεται η δημοσίευση της πρώτης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την COVID-19. Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν θα χρ..... (14/04/2021)

περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2 - Οι πίνακες με κριτήρια επιλεξιμότητας

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για το Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων ΓΕΦΥΡΑ 2, σας αποστέλλουμε συνημμένα τους πίνακες με κριτήρια επιλεξιμότητας...... (14/04/2021)

περισσότερα »

Διοργάνωση web seminar για τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων σε ρωσική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου

Δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Ρωσική Ομοσπονδία το Γραφείο μας σε συνεργασία με την εταιρεία «City Nature», τεχνικό σύμβουλο μιας από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου (https://www.ozon.ru/highlight/22619/ ) σχεδιάζει την πραγματοποίηση διαδικτυακών παρουσιάσεων (web seminars) με σκοπό την ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους. Συγκεκριμένα, η πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου «OZON GLOBAL» έχει δημιο..... (14/04/2021)

περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - UNWTO GLOBAL RURAL TOURISM STARTUP COMPETITION

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με τον τίτλο UNWTO Global Rural Tourism Startup Competition. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που με τις προτάσεις τους μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω του τουρισμού και να υποστηρίξουν την ανάκαμψη του τομέα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), στο πλαίσιο των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και ειδικότερα για την εξάλειψη της φτώχιας, την ανα..... (13/04/2021)

περισσότερα »

Εικονικό σεμινάριο της Ευρ. Επιτροπής σε θέματα πρόσβασης στις Αγορές (Virtual Workshop Access2Markets) / 14.4.2021

Προκειμένου εξαγωγικοί φορείς - ιδιαίτερα ΜΜΕ να αμβλύνουν τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημική κρίση και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρέχει  η Ευρ. Επιτροπή κρίνεται σκόπιμη η παρακολούθηση του σεμιναρίου με θέμα: “Εικονικό σεμινάριο της Ευρ. Επιτροπής σε θέματα πρόσβασης στις Αγορές (Access2Markets)/14.4.2021”,    Η Ευρ. Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στην άνοδο του προστατευτισμού, μεταξύ των άλλων, έχει αναγάγει τις επικοινωνιακές τις προσπάθειε..... (12/04/2021)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (www.keyd.gov.gr ή gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης δανείων πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων – ΓΕΦΥΡΑ 2.   Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου...... (07/04/2021)

περισσότερα »

Σεμινάριο για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets στην ελληνική γλώσσα (14.04.2021)

Σας γνωρίζουμε ότι στις 14 Απριλίου τ.έ., ώρα Ελλάδας 09:00-13:00, θα διεξαχθεί σεμινάριο για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets, στην ελληνική γλώσσα, μέσω τηλεματικής. Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενο συναφές σεμινάριο με διερμηνέα στην ελληνική γλώσσα είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Το εν λόγω σεμινάριο, το οποίο τιτλοφορείται “Access2Markets Train the Trainers”, απευθύνεται πρωτίστως, αλλά όχι αποκλειστικά, σε συμμετέχοντες οι οποίοι, θα μπορούν στην συνέχε..... (05/04/2021)

περισσότερα »

Διαβούλευση Ενιαίων Τεχνικών Προδιαγραφών για πλαστικές σακούλες απορριμμάτων από 100% ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο

 Στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" αναρτήθηκαν για πρώτη διαβούλευση οι Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές για πλαστικές σακούλες απορριμμάτων μιας χρήσης από 100% ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο με μοναδικό κωδικό 21DIAB000016171.   Η διαβούλευση θα παραμείνει ενεργή για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις και προτάσεις μέχρι τις 20-04-2021.   Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτόν τον τεχνικό διάλογο και να υπ..... (31/03/2021)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ "ΑΡΝΑΚΙ-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ" ΩΣ ΠΓΕ/ΔΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ "ΑΡΝΑΚΙ-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ" ΩΣ ΠΓΕ/ΔΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (24/03/2021)

περισσότερα »

Αίτηση καταχώρησης της ονομασίας "Αφρινα " ως ΠΓΕ στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ.

Αίτηση καταχώρησης της ονομασίας "Αφρινα " ως ΠΓΕ στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ..... (24/03/2021)

περισσότερα »

Eπιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης_ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιλεγμένα επαγγέλματα του τομέα των Κατασκευών, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας» προσφέρει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης  των αποκτηθέντων προσόντων και δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό καλεί εργαζόμενους, ιδιωτικών επιχειρήσεων όλης της χώρας και όλων των κλά..... (17/03/2021)

περισσότερα »

Webinar Ε.Επιτροπής για την εξαγωγή αγρο-διατροφικών προϊόντων σε ΗΑΕ και Σ.Αραβία, 23.3.2021. Πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών εταιρειών. Προθεσμία εγγραφής 18.3.2021.

Αποστολή εγγράφου μας  Α.Π. Φ.2910-2220.3/5/ΑΣ 70 (σημερινό) και ανοικτή πρόσκληση σε εν θέματι Webinar...... (17/03/2021)

περισσότερα »

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ              HΓενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει θέσει ως στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του τμήματος εκτυπώσεών της.  Στο πλαίσιο αυτό διερευνά την δυνατότητα προμήθειας μηχανημάτων έγχρωμης ψηφιακής εκτύπωσης βαρέως τύπου.         Προκειμένου η ΓΓΠΣΔΔ να ενημερωθεί για τις τελευταίες ..... (12/03/2021)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΕΛΛΗΝΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΕΛΛ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (11/03/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020

  Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας  λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.   Για την ανανέωση της αδείας και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 έως και 31.3.2021, σύμφωνα με το Ν. 4583/2018, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.Την  αίτηση ανανέωσης της αδείας σας (η εν λόγω αίτηση χορηγείται προτυπωμένη για την εξυπηρέτηση του ενδιαφερόμενου) 2.Το ασφαλιστήριο συμβό..... (08/03/2021)

περισσότερα »

Σεμινάρio Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαδικτυακή πύλη "Access2Markets"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου τ.ε., θα διεξάγει σεμινάρια στην ελληνική γλώσσα για την εκπαίδευση των επιχειρήσεων αναφορικά με την διαδικτυακή πύλη Access2Markets (https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content), η οποία παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις αγορές του εξωτερικού...... (19/02/2021)

περισσότερα »

10ος Διεθνής Διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου - l'Oro del Mediterraneo 2021

10ος Διεθνής Διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου Προθεσμία για την υποβολή του αιτήματος συμμετοχής και για την άφιξη των ελαίων: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021   Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Βραβείου L'ORO DEL MEDITERRANEO είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετασχετε στο διαγωνισμό.     Αν σας ενδιαφερει, μπορειτε να βρείτε πληροφορίες στα συννημένα αρχεία.   ..... (10/02/2021)

περισσότερα »

Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δεδομένων από τον σχεδιασμό σε προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ (byDesign)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει σχετικά με το έγγραφο της Αρχή Προστασίας Δεδομένων όπως παρουσιάζεται παρακάτω: Αξιότιμοι κύριοι, Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την ευαισθητοποίηση υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούντων την επεξεργασία σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, υλοποιεί ένα νέο έργο με τίτλο «Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δ..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Ισχύοντα Μέτρα Εισόδου και Παραμονής στην Τυνησία σχετικά με την Πανδημία COVID - 19

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/01/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 1/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ» εφαρμόζει ένα Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ELOT EN ISO 9001:2008 για τις δραστηριότητες «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Διαχείριση Δημοσίων Έργων ή/ και Συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργων Προμηθειών / Υπηρεσιών, και Έργων που Υλοποιούνται με Ίδια Μέσα» Γνωστοποίηση / Αποποίηση Ευθύνης  - Disclaimer Το παρόν μήνυμα ενδέχεται να περιλαμβάνει εμπιστευτικές ή/και απόρρητες πληροφορί..... (19/01/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020

ΑΝΑΝΕΩΣΗ  Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020      Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας  λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020. Για την ανανέωση της αδείας και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 έως και 31.3.2021, σύμφωνα με το Ν. 4583/2018, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.      Την αίτηση ανανέωσης της αδείας ..... (04/01/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση για διαδικασίες και προϋποθέσεις εμπορίου και ανταλλαγών μεταξύ ΗΒ και ΕΕ, που θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/12/2020)

περισσότερα »

Σήμανση και Εμπορία των εισαγόμενων από την Ε.Ε. βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στο Η.Β. και την Μεγάλη Βρετανία, μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

«Blue Economy Window – Ανοιστή Ππόσκληση για την ςποστηπίξη των ΜμΕ Γαλάζιαρ Οικονομίαρ»

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

Κατανομή των ποσοστώσεων στην εισαγωγή οίνου στη Σερβική αγορά

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

Οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ην. Βασιλείου και ΕΕ από 1.1.2021

Προς ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκτελούν οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ του Ην. Βασιλείου και της ΕΕ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/12/2020)

περισσότερα »

ΦΠΑ για αγαθά που διακινούνται μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας από την 1/1/2021

Σας γνωρίζουμε, μετά από σχετική πληροφόρηση από το Γραφείο ΟΕΥ στο Λονδίνο, ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο μεταξύ ΕΕ και ΗΒ για την Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία, που θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ, προβλέπεται ότι οι κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ θα εφαρμόζονται και στη Βόρεια Ιρλανδία για διακινήσεις αγαθών μεταξύ κ-μ ΕΕ και Βόρειας Ιρλανδίας, όπως και για διακινήσεις αγαθών εντός της Βόρειας Ιρλανδίας. O τρόπος εφαρμογής του πρ..... (04/12/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ. ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Το μεγάλο ραντεβού της μελισσοκομίας! Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας είναι ο θεσμός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου της παραγωγής και της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου εδώ και έντεκα χρόνια. Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και διεθνώς, λόγω της πανδημίας, η φετινή διοργάνωση του 11ου Φεστιβάλ διαφαίνεται ανέφικτη. Ενώ όμως..... (04/12/2020)

περισσότερα »

Οδηγός Επιχειρείν στον Καναδά

Η Πρεσβεία της Ελλάδος ΟΤΤΑΒΑ - Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών υποθέσεων ενημερώνει για τον επικαιροποιημένο Οδηγό Επιχειρείν για τον Καναδά. Ο εν λόγω Οδηγός έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη του Γραφείου μας, «Agora» (http://www.agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/office/844).     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ    ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

Δεύτερη διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για κάδους απορριμμάτων

Η Δ/νση 'Ερευνας Αγοράς και Τεχνικών Προδιαγραφών -  Γενική Δ/νση Δημοσίων Συμβάσεων - Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" αναρτήθηκαν για δεύτερη διαβούλευση οι Τεχνικές Προδιαγραφές για «Πλαστικό κάδο απορριμμάτων 1.100 lt» και για «Μεταλλικό κάδο απορριμμάτων 1.100 lt» με μοναδικούς κωδικούς 20DIAB000014412 και 20DIAB000014411 αντίστοιχα. Οι ανωτέρω τεχνικέ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση για διαδικτυακή εκδήλωση, 3/12/2020: Συνοριακές διατυπώσεις Βρετανίας - Ελλάδας μετά τις 31 Δεκ 2020

Σας γνωρίζουμε ότι, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020,  η Πρεσβεία ττου Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων για τις  νέες διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και εισαγωγείς όταν συναλλάσσονται με τη Βρετανία,από την 1/1/2021, ανεξάρτητα από την επίτευξη ή μη συμφωνίας μεταξή της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.  (24/11/2020)

περισσότερα »

Έρευνα για την κυκλική οικονομία στον τουρισμό

Το Επιμελητήριο Ξάνθης στο πλαίσιο του έργου “CEnTOUR - Κυκλική Οικονομία στον Τουρισμό” διεξάγει έρευνα για να κατανοήσει τι πραγματικά γνωρίζουν οι τουριστικές ΜΜΕ για την κυκλική οικονομία και ποια είναι η τρέχουσα εφαρμογή της ιδέας στον οργανισμό τους. Εκτός αυτού, αυτή η έρευνα αποσκοπεί στην κατανόηση του τι χρειάζονται οι ΜΜΕ για να πραγματοποιήσουν αυτήν τη μετάβαση προς την κυκλική οικονομία. Με βάση τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα υ..... (19/11/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για διάθεση ψαριών από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστωνίδας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης υπάρχει η λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας και εκεί δραστηριοποιείται ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Άγιος Νικόλαος» και υπάρχει αδιάθετη ποσότητα περίπου 200 τόνων ψαριών (κεφάλια) 300 – 350 γρ. το καθένα. Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε εάν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον στην περιοχή ευθύνης σας. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, να μας προτείνετε εταιρίες με τις οποίες θα μπορούσε ο εν λόγω συνεταιρισμός να συνεργαστεί.  Λόγω του κορωνοϊού η αγορά είναι περιορισμέν..... (17/11/2020)

περισσότερα »

Oικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το 07/11/2020 και ώρα 6:00

Τις οικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και ώρα 6:00, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.   Αναλυτικά, σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid-19:   Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:-Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι..... (06/11/2020)

περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

..... (27/10/2020)

περισσότερα »

Μεταβατική πολιτική εμπορικής άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου: Ανακοίνωση απόφασης μέτρων διασφάλισης που εφαρμόζονται στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα - Εφαρμογή δασμολογικών ποσοστώσεων από 1/1/2021 έως 30/6/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

Εισαγωγή στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων προέλευσης Ε.Ε. από 1/1/21 στα οποία επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

Εμπόριο ελεγχόμενων φαρμάκων και πρόδρομων χημικών ουσιών με το Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

ΠΑΝΣΕΚΤΕ | ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ 13% ΕΩΣ 30-04-21

Θυμίζουμε σε όλους τους συναδέλφους των καταστημάτων Υ.Ε., ότι η μείωση ΦΠΑ στο 13% θα ίσχυε έως τον Οκτώβριο του 2020. Λόγω όμως των εκτάκτων οικονομικών συνθηκών που δημιούργησε ο κορονοϊός, η μείωση του ΦΠΑ θα συνεχιστεί έως 30-04-2021. ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ επίσης ότι με επανειλημμένα έγγραφά μας το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. έχει ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία (Οικονομίας – Εργασίας –Ανάπτυξης – Τουρισμού), ο μειωμένος ΦΠΑ να μην επανέλθει στο 24%. Γνωστό είναι και στην κυβέρνηση αλλά και σε εμάς, που δ..... (29/09/2020)

περισσότερα »

Σήμανση στο Η.Β. των τροφίμων προέλευσης ΕΕ μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (29/09/2020)

περισσότερα »

Σύγκληση μέσω τηλεδιάσκεψης Επιχειρηματικού Φόρουμ ΕΕ-Αφρικής υπό τον τίτλο: «Μετασχηματισμός τωρινών προκλήσεων σε ευκαιρίες»

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (25/09/2020)

περισσότερα »

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (25/09/2020)

περισσότερα »

Export Ready Ψηφιακό Εργαστήριο: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις εξαγωγές στην εποχή της Covid-19, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) διοργανώνει την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16.00 ψηφιακό εργαστήριο με θέμα «Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις εξαγωγές στην εποχή της Covid-19». Το εργαστήριο απευθύνεται σε εξαγωγικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις τάσεις, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται στο διεθνές εμπόριο μετά την πανδημία. Θα συζητηθούν θέματα όπως: Οι επιπτώσεις του Covid-19 στις παγκόσμιες εμπορικές ροές και στην εφοδια..... (21/09/2020)

περισσότερα »

10o Εργαστήριο Ψηφιακών Στρατηγικών ΕΕ -Ιαπωνίας

Σύμφωνα με ανωτέρω σχετικό, στις 1 και 2 Οκτωβρίου τ.έ. θα πραγματοποιηθεί, υπό την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 10ο Εργαστήριο Ψηφιακών Στρατηγικών ΕΕ – Ιαπωνίας (10th EU-Japan Digital Strategies Workshop). Πρόκειται για διαδικτυακή συνάντηση ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων της ψηφιακής οικονομίας, προκείμενου να παρουσιάσουν τις απόψεις τους στις Αρχές που είναι υπεύθυνες για την ψηφιακή πολιτική στην ΕΕ και στην Ιαπωνία. Τα θέματα που θα καλύψει η συνάντηση έχουν ως εξής: 5G..... (21/09/2020)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 13/2020 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/09/2020)

περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΥΛΙΚΕΙΑ- ΚΑΝΤΙΝΕΣ-ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/09/2020)

περισσότερα »

Ζήτηση φυτικού επιδορπίου από εταιρεία των ΗΑΕ.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/09/2020)

περισσότερα »

Yποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας με στόχο τα μηδενικά απόβλητα

Σας ενημερώνουμε ότι για τις - χωρίς οικονομικό κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις HoReCa- ευκαιρίες  από το πρόγραμμα ZeroWasteFutureHoReCa. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Coca-Cola στην Ελλάδα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης (www.ecorec.gr), με στόχο οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου HoReCa να αποκτήσουν προοπτική μηδενικών απορριμμάτων. Το πρόγραμμα ZeroWasteFutureHoReCa πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πλατφόρμας ZeroWasteFu..... (07/09/2020)

περισσότερα »

Αφρικανική πανώλη των χοίρων σε ορισµένα κράτη µέλη

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/09/2020)

περισσότερα »

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (26/08/2020)

περισσότερα »

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/08/2020)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΦΑΚΗ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΦΑΚΗ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (07/08/2020)

περισσότερα »

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (31/07/2020)

περισσότερα »

«Προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης προς Αποφυγήν εξοντωτικών προστίμων» - «ΜΑΣΚΑ – ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ»

«Προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης προς Αποφυγήν εξοντωτικών προστίμων» -  «ΜΑΣΚΑ – ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ»   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (27/07/2020)

περισσότερα »

«Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει»

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης  «Τροποποίηση της αριθμ. 40331/Δ1.13521/13-9-2019 (Β΄3520/19-9-2020 ) «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)»  απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».     ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ COVID 19

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ COVID 19.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/07/2020)

περισσότερα »

Αίτημα παράτασης προθεσμίας φορολογικών κινήτρων εγκατάστασης εντός Ε.Π. λόγω οικονομικής κρίσης

Αίτημα παράτασης προθεσμίας φορολογικών κινήτρων εγκατάστασης εντός Ε.Π. λόγω οικονομικής κρίσης.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/07/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης

Ενημέρωση για την πλατφόρμα για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/07/2020)

περισσότερα »

ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΗΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΗΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (01/07/2020)

περισσότερα »

ΛΙΣΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

ΛΙΣΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΡΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

Ισραήλ_Απόφαση Υπ. Οικονομικών για απόρριψη πρότασης επιβολής δασμού Antidumping σε ελληνικές εισαγωγές τσιμέντου Portland.

Ισραήλ_Απόφαση Υπ. Οικονομικών για απόρριψη πρότασης επιβολής δασμού Antidumping σε ελληνικές εισαγωγές τσιμέντου Portland.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΕΒΕΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜΤΟΣ ΚΕΠplus, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΕΑ.

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΕΒΕΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜΤΟΣ ΚΕΠplus, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΕΑ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

ΠΠ37, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΕΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ

ΠΠ37, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΕΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (19/06/2020)

περισσότερα »

Αίγυπτος_Αναζήτηση ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που ευρίσκονται σε διαδικασία εγγραφής στο ειδικό μητρώο αλλοδαπών παραγωγικών μονάδων"

Πρόσκληση υποβολής στοιχείων επιχειρήσεων, που επιθυμούν να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο του Υπουργείου Εμπορίου της Αιγύπτου.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (16/06/2020)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (10/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

Προτάσεις Νομοθετικών ρυθμίσεων τροποποίησης Ν.2939/2001

Προτάσεις Νομοθετικών ρυθμίσεων τροποποίησης Ν.2939/2001.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                      Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.H δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δίνεται  στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Ανακοινώθηκαν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (02/06/2020)

περισσότερα »

«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»

«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων.   Συγκεκριμένα αναφέρεται το  Σχέδιο δράσης, η  Εκπαίδευση προσωπικού, το Σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των  υπηρεσιών υποδοχής , υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekee..... (01/06/2020)

περισσότερα »

ΕΦΕΤ - ΘΕΜΑ: «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ»

ΕΦΕΤ: «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ»   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/05/2020)

περισσότερα »

Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/05/2020)

περισσότερα »

Το ΕΣΠΑ στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην πανδημία CoVid-19

Πολλές από τις δράσεις που εξαγγέλλονται και υλοποιούνται για τη στήριξη των επαγγελματιών, εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται  από την πανδημία CoVid-19 χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι ταχύτατες και έκτακτες καθώς με την ευελιξία που εξασφαλίστηκε στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων τρέχουν τα προγράμματα και εντάσσονται στην  πορεία.   Οι  κινήσεις αυτές  όπως επισήμανε και ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης  αποτυπώνονται σε μί..... (15/05/2020)

περισσότερα »

Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»

Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (14/05/2020)

περισσότερα »

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ-ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ - ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στο πλαίσιο λειτουργίας των εξ αποστάσεως υπηρεσιών πληροφόρησης του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων και με αφορμή τον μεγάλο αριθμό ερωτημάτων που αφορούν τους νέους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αλλά και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διαδικασία ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τη λήψη της αποζημίωσης αυτής, σας αποστέλλουμε κείμενο πληροφόρησης της ενότητας «Εργασιακά Θέματα» με τίτλο "ΑΠΟΖ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

Πίνακας μέτρων δημόσιας υγείας

Πίνακας μέτρων δημόσιας υγείας   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ PORTAL ΤΗΣ ENTERPRISE GREECE

Η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, εμπλουτίζει και επικαιροποιεί καθημερινά το ενημερωτικό πόρταλ που είναι διαθέσιμο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.enterprisegreece.gov.gr/covid-19-map. Στην ελληνική ενότητα, ο  Έλληνας εξαγωγέας μπορεί να λαμβάνει πληροφόρηση είτε μέσω του διαδραστικού χάρτη, κλικάροντας πάνω στην χώρα που τον ενδιαφέρει ή από την λίστα που υπάρχει κάτω από τον χάρτη.  Οι διαθέσιμες πλη..... (04/05/2020)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις για τις Οικονομικές Δραστηριότητες που επαναλειτουργούν στις 4 Μαΐου.

Διευκρινίσεις για τις Οικονομικές Δραστηριότητες που επαναλειτουργούν στις 4 Μαΐου.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (04/05/2020)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (28/04/2020)

περισσότερα »

Παρέμβαση ΚΕΕ: Εξόφληση δαπανών κατά την παράταση της διάρκειας της τραπεζικής αργίας που ορίζεται από την Π.Ν.Π. «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ 65 Α'/28.06.2015).

Παρέμβαση ΚΕΕ: Εξόφληση δαπανών κατά την παράταση της διάρκειας της τραπεζικής αργίας που ορίζεται από την Π.Ν.Π. «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ 65 Α'/28.06.2015).   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού - Eγγραφό μας με ΑΠ 18090/ 1.04.2020

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού - Eγγραφό μας με ΑΠ 18090/ 1.04.2020.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

«Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων Κρατών - Μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οργάνων της ΕΕ, Συνδεδεμένων Χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19» - Έγγραφό μας με ΑΠ 18168/1.-4.2020 - Oρθη Επανάληψη

«Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων Κρατών - Μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οργάνων της ΕΕ, Συνδεδεμένων Χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19» - Έγγραφό μας με ΑΠ 18168/1.-4.2020 - Oρθη Επανάληψη   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

#Greecefromhome - πρόσκληση συμμετοχής στην Εθνική προσπάθεια για τον Ελληνικό Τουρισμό

  #Greecefromhome - πρόσκληση συμμετοχής στην Εθνική προσπάθεια για τον Ελληνικό Τουρισμό   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού   Έγγραφο Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βερολίνου με ΑΠ 659/26.03.2020   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/04/2020)

περισσότερα »

Άρση περιορισμών σε πτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης στο Κουβέιτ

Άρση περιορισμών σε πτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης στο Κουβέιτ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (01/04/2020)

περισσότερα »

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (31/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ_«5 άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «5 άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας»   Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη χαρακτηρισμένη πλέον ως πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 προτείνει πέντε άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ..... (13/03/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ SIAL ΠΑΡΙΣΙ 18-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια ανάδειξης και προώθησης των βιολογικών πιστοποιημένων προϊόντων, προτίθεται να συμμετέχει στη Διεθνή ‘Έκθεση ποτών και τροφίμων  SIAL στο ΠΑΡΙΣΙ από 18-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. Η Διεθνής Έκθεση SIAL διοργανώνεται από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2020 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία. Με πενήντα και πλέον χρόνια εμπειρίας, αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο για..... (11/03/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό COVID-19

Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας (Εγκ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 16393/9-3-2020 Υπουργείου Υγείας «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας») και Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό COVID-19    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ     ..... (10/03/2020)

περισσότερα »

«Αναζήτηση Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο σε διαδικασία εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Αλλοδαπών Παραγωγικών Μονάδων στην Αίγυπτο -Ενημέρωση φορέων».

«Αναζήτηση Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο σε διαδικασία εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Αλλοδαπών Παραγωγικών Μονάδων στην Αίγυπτο -Ενημέρωση φορέων».   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο  ..... (09/03/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΔΡΑ ΤΟ ΗΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΔΡΑ ΤΟ ΗΒ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/02/2020)

περισσότερα »

Κατάλογος Ινδικών Επιχειρήσεων για Food Expo Greece 2020 (7-9 Μαρτίου, Αθήνα)

Κατάλογος Ινδικών Επιχειρήσεων για Food Expo Greece 2020 (7-9 Μαρτίου, Αθήνα).   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (21/02/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 4.3.2020: Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αίγυπτο σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards) για τα τυριά

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αίγυπτο σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards) για τα τυριά.    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ..... (20/02/2020)

περισσότερα »

ΠΟΒΑΚΩ - NEWSLETTER 1/2020

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (20/02/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση Φορέων και Επιχ/σεων στις Ημέρες Καριέρας 2020 του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας

Πρόσκληση Φορέων και Επιχ/σεων στις Ημέρες Καριέρας 2020 του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στις 24/2 και 26/2 στην Ηγουμενίτσα.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (05/02/2020)

περισσότερα »

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

  Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο της ποιότητας των εστιατορίων που προσφέρουν καλή παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα. Αποτελεί καινοτόμο ενέργεια και υπάγεται στο «Πρόγραμμα Καινοτόμων Ενεργειών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ». Σκοπός Σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλει: 1. Στη διατήρηση του παραδοσιακού γαστρονομικού χαρακτήρα της Κερκυραϊκής κουζίνας 2. Στη διατήρηση του υγιεινού χαρακτήρα της 3. Στην ανάδειξη της Κερκυραϊκής κουζίνας σε συγκριτικό πλεονέκτημα και σημ..... (30/01/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ_Πνευματικά Δικαιώματα

Ενημέρωση για τα Πνευματικά Δικαιώματα   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/01/2020)

περισσότερα »

ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ενδιαφέρον ιαπωνικής εταιρίας TEN DAI να εισάγει ελληνικές παντόφλες για το σπίτι

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, σας ενημερώνει ότι η ιαπωνική εταιρία TEN DAI https://www.ten-dai.co.jp/ ενδιαφέρεται να εισάγει ελληνικές παντόφλες για το σπίτι, α) για τον Χειμώνα και β) για το Καλοκαίρι, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που να παραπέμπουν στην Ελλάδα, π.χ. παντόφλα σε στυλ τσαρούχι.   Ο εκπρόσωπος της εταιρίας θα βρίσκεται στην Αθήνα 8-12/1/2020 προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Souvenir Expo, βλ. www.popularart.gr/en/ex..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Προδημοσίευση πρόσκλησης που αφορά στη χρηματοδότηση ΜΜΕ της Περιφέριεας Ιονίων Νήσων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Προδημοσίευση πρόσκλησης που αφορά στη χρηματοδότηση ΜΜΕ της Περιφέριεας Ιονίων Νήσων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης. Η προδημοσίευση είναι αναρτημένη στο site της ΕΥΔ www.pepionia.gr και θα είναι σε διαβούλευση έως τις 16 Ιανουαρίου 2020. Στη συνέχεια, με βάση τις προτάσεις και παρατηρήσεις της διαβούλευσης, θα οριστικοποιηθεί ο Οδηγός ο οποίος θα παρουσιαστεί σε επιτόπιες ημερίδες ενημέρωσης.     Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο    ..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Πρόταση για συμμετοχή Ελλάδος σε Διεθνή Βραβεία Μόδας Μασσαλίας (Μασσαλία, 17-20.09.2020)

Πρόταση για συμμετοχή Ελλάδος σε Διεθνή Βραβεία Μόδας Μασσαλίας (Μασσαλία, 17-20.09.2020)    Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία    ..... (18/12/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ    Δείτε τo επισυναπτόμενo αρχείo   ..... (10/12/2019)

περισσότερα »

Προς τα μέλη μας, (αντ)ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και όσους προτίθενται να ανανεώσουν το επάγγελμα του (αντ)ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Προς τα μέλη μας, (αντ)ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και όσους προτίθενται να ανανεώσουν  το επάγγελμα του (αντ)ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.  Το εκάστοτε υπόχρεο πρόσωπο θα πρέπει να προσκομίσει στο οικείο Επαγγελματικό Επιμελητήριο τις βεβαιώσεις περαίωσης των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει, όταν λήξει η πενταετία που το αφορά, προκειμένου να επιτύχει την επαναπιστοποίησή του βάσει επανεκπαίδευσης ενώ, στα υπόχρεα πρόσωπα περιλαμβάνονται και εκείνα ..... (02/12/2019)

περισσότερα »

Δυνατότητα συνέχισης επαγγελματικής δραστηριότητας και συνταξιοδότηση

«Δυνατότητα συνέχισης επαγγελματικής δραστηριότητας και συνταξιοδότηση» στο οποίο παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου μπορεί να ασκηθεί το δικαίωμα στην συνταξιοδότηση χωρίς διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας.     Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία  ..... (02/12/2019)

περισσότερα »

Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων

Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α΄/3.8.2010),όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/11/2019)

περισσότερα »

Σχέδιο αναπτύξεως Ταϊλανδικού Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (Eastern Economic Corridor)

Σχέδιο αναπτύξεως Ταϊλανδικού Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (Eastern Economic Corridor)   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο      ..... (29/11/2019)

περισσότερα »

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ (Εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (28/11/2019)

περισσότερα »

Οφειλόμενα ετήσια τέλη Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018

Οφειλόμενα ετήσια τέλη Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018   Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να προβεί στην εξόφληση των ετήσιων τελών Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι είναι υποχρεωτική από το 2011 η εγγραφή των επιχειρήσεών τους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο - Γ.Ε.ΜΗ. (Ν. 3419/2005, ΦΕΚ Α’ 297/6.12.2005) και από το 2015 η ετήσια καταβολή του ενιαίου ειδικού τέλους Γ.Ε.ΜΗ., όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις (άρθρο 2 Κ.Υ.Α. 79752/31.12.2014, ΦΕΚ Β’ 3623/2014..... (28/11/2019)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) 2019

Ετήσια Έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) 2019 (25/11/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για υπηρεσίες για Χημείο Στρατού (ΧΗΣ)

Ενημέρωση για υπηρεσίες για Χημείο Στρατού (ΧΗΣ) (25/11/2019)

περισσότερα »

Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)

Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)   Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία..... (13/11/2019)

περισσότερα »

Τα Πεπραγμένα της Διοίκησης της ΠΟΒΑΚΩ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας της 22/9/2019.

Τα Πεπραγμένα της Διοίκησης της ΠΟΒΑΚΩ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας της 22/9/2019. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου.    ..... (13/11/2019)

περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.   Δείτε τo επισυναπτόμενα αρχείo...... (08/11/2019)

περισσότερα »

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 30ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

​Απονομή επάθλων για τον 30ο επετειακό πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος.     Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου. ​      ..... (30/10/2019)

περισσότερα »

Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία «ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» ποπ.

Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία «ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» ποπ.   Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (16/08/2019)

περισσότερα »

Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)

Σας πληροφορούμε ότι για όλους όσους δραστηριοποιούντα στο τομέα νωπών Οπωροκηπευτικών, η εγγραφή τους στη Βάση Δεδομένων Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το αρθ. 3 της ΚΥΑ με αριθ. 257543/ΦΕΚ 1122/Β΄/2003...... (15/07/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2019, για την επιχορήγηση προγραμμάτων προώθησης ελαιολάδου και επ. ελιάς στις χώρες μέλη του ΔΣΕ.

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (Δ.Σ.Ε) http://www.internationaloliveoil.org/estaticos/view/413-grants έχουν αναρτηθεί πληροφορίες και τα απαραίτητα έντυπα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2019, για την επιχορήγηση προγραμμάτων προώθησης ελαιολάδου και επ. ελιάς στις χώρες-μέλη του ΔΣΕ. Η καταληκτκή ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής είναι η 15η Ιουλίου 2019.  ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Τουριστικά καταλύματα – Παράταση στην προθεσμία δήλωσης διακριτικού τίτλου.

Σημαντική ενημέρωση για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων...... (08/07/2019)

περισσότερα »

Νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα - Ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις και υποβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος των οικονομικών τους στοιχείων

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 2682/3-6-2019 πράξη του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, τα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, τα οποία έχουν τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας (εισηγμένης ή μη), της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, της ετερόρρυθμης κατά μετοχές εταιρείας και της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας και συντάσσουν κατ’ εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014 τις ετήσιες χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις,..... (04/07/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση μετάθεσης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού Δ.15/19

Ανακοίνωση μετάθεσης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού Δ.15/19 (Προμήθεια Υλικών και Υπηρεσιών Υποστήριξης Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ».) από το Τμ. Προκήρυξης του Υπ. Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (12/06/2019)

περισσότερα »

Αναβολή σεμιναρίου TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute”.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι αναβάλλεται το σημερινό σεμινάριο TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής εκδήλωσης ενδιαφέρον τος από τις τοπικές επιχειρήσεις.     Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και   Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (03/06/2019)

περισσότερα »

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4582/ΦΕΚ.208/τ.Α/2018, οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.), υποχρεούνται να καταχωρίζουν τον διακριτικό τους τίτλο (ή τους διακριτικούς τους τίτλους) στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) ή στις Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. (Ν.3419/2005) κατά περίπτωση.  Επιπλέον στο άρθρο 75 του ίδιου Ν.4582/2018 ορίζεται ως προθεσμία η 31/5/2019.  Η επιχείρηση Ε.Ε.Δ.Δ. αφού λάβει έγκριση του διακριτικού της τίτλου από την Υπηρεσία Μιας Στάσης (Υ.Μ..... (27/05/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Πρόσκλησης Διενέργειας Τεχνικού Διαλόγου – Εκπόνηση Προδιαγραφής Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΕΔ) «Ενσωμάτωση του IFF Mode 5 στο ΑΣΕΠΕ.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/05/2019)

περισσότερα »

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 2019

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/03/2019)

περισσότερα »

Η Κέρκυρα υποδέχεται για πρώτη φορά το 100% Hotel Workshop Tour

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, με μακρά τουριστική ανάπτυξη αλλά και με νέες επενδύσεις. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, η επιλεγμένη ομάδα των ομιλητών του 100% Hotel Workshop Tour, θα επισκεφτεί την Κέρκυρα, στο ξενοδοχείο Corfu Palace, παρουσιάζοντας τους τρόπους μέσω των οποίων τα ξενοδοχεία της περιοχής θα ξεχωρίσουν για τον Boutique Style χαρακτήρα τους.    Το ειδικό ξενοδοχειακό Workshop αφορά τόσο τα Boutique Ξενοδοχεία, που είνα..... (28/02/2019)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης παράτασης προθεσμίας υποβολής εντύπου Ε4 (Πίνακας Προσωπικού - τροποποιητικός αποδοχών)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/02/2019)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Την 06/03/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 π.μ., στο κατάστημα του Τελωνείου Κέρκυρας, οδός Εθν. Αντιστάσεως 1, δημοπρατούνται, έντεκα (11) αυτοκίνητα για κυκλοφορία, ένα (1) φορτηγό για κυκλοφορία, ένα (1) μοτ/το για κυκλοφορία και τρία (3) Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής προέλευσης. Για την συμμετοχή στην δημοπρασία είναι απαραίτητο οι αγοραστές να δηλώνουν το Α.Φ.Μ., αρμόδια Δ.Ο.Υ., Δ/νση, τηλέφωνο και ιδιότητα. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο Τελωνείο Κέρκυρας, τηλ.26613-63710,63703 και σ..... (27/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συμμετοχή σε έρευνα στο πλαίσιο της καταγραφής της εμπειρίας των επιχειρήσεων κατά τη διεπαφή τους με τη δημόσια διοίκηση

H Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΥΠΟΙΑΝ) και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (ΓΓΕ), ανάθεσε στην εταιρεία μας (PwC) το έργο με τίτλο «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος (Business Intelligence and Administrative Simplification -B.I.A.S.)». Το εν λόγω έργο αφορά στην: A.        επέκταση της Υπηρεσίας Μίας Στάσης (one-stop shop) σε όλο τον κύκλο ζωής των επιχειρήσεω..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για την νέα διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει και σας γνωρίζει την νέα  διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» η διαδικτυακή αυτή πύλη παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμού..... (01/02/2019)

περισσότερα »

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, με έδρα την Αθήνα, υπέβαλε στην υπηρεσία μας αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ). Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται δια της παρούσης, σύμφωνα με το άρθρο 3α της υπ΄αριθμ. 3321/145849/ 25-10-2018 (ΦΕΚ 4980/Β) Υπουργικής Απόφασης με την οποία τροποποιήθηκε η με αριθμ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως ισχύει. Κατά της ..... (24/01/2019)

περισσότερα »

Επαγγελματίες Υπόχρεοι σε POS έως την 15 Απριλίου του 2019.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην Κ.Υ.Α. 141871/31-12-2018 (ΦΕΚ 30/β/15-01-2019), οι υπόχρεοι επαγγελματίες σε εγκατάσταση τερματικής μηχανής POS για την υποδοχή συναλλαγών με κάρτα έως την 15η Απριλίου 2019 είναι οι εξής:  ΚΑΔ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 18.12 `Αλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες18.13 Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων18.14 Βιβλιοδετικές και συναφεί..... (23/01/2019)

περισσότερα »

Αίτημα για αποστολή ερωτημάτων ελληνικών επιχειρήσεων για καθεστώς εμπορευματικών συναλλαγών σε ΗΒ μετά την αποχώρηση από ΕΕ σε περίπτωση μη Συμφωνίας (no deal scenario)

Υπουργείο Εξωτερικών Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Τηλ. 210-368.2760, 2764, 2761     Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, οδηγεί σε αύξηση της πιθανότητας το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς Συμφωνία (no-deal scenario). Σε αυτή την περίπτωση, το ΗΒ θα αποτελεί, από 30 Μαρτίου 2019, 3η χώρα όπου θα εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ..... (21/01/2019)

περισσότερα »

Διεθνής διαγωνισμός ποιότητας MARIO SOLINAS για την καλλιεργητική περίοδο 2018/19

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/11/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΤΙ

        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΧΑΡΤΟΥ, ΧΗΜΙΚΩΝ, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΩΝ (ΑΓΑΘΑ Α) Πληροφορίες: M. Σανοζίδου Δ/νση: Κάνιγγος 20, ΤΚ 10181 Τηλ: 2131514287 Email: msanozidou@eprocurement.gov.gr     Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι   Σας γνωρίζουμ..... (12/09/2018)

περισσότερα »

2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2018, για την επιχορήγηση προγραμμάτων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς στις χώρες μέλη του ΔΣΕ

Πατήστε εδω για να κατεβάσετε την πρόσκληση...... (04/09/2018)

περισσότερα »

Διαδικασία ανανέωσης των κωδικών αριθμών των αργυροχρυσοχόων

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  ενημερώνει τα μέλη του  ότι σύμφωνα με το άρθρο 407 της Α.Δ 14/1989 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την 7/09 ΑΔ. Αρ. 303 του Υπουργείου Εμπορίου, που αφορά τη διαδικασία ανανέωσης των κωδικών αριθμών  των αργυροχρυσοχόων, οι κατασκευαστές χρυσών-αργυρών κοσμημάτων υποχρεούνται να υποβάλλουν στο Επιμελητήριο αίτηση ανανέωσης μέχρι 31/12/2018 προσκομίζοντας συγχρόνως τα παρακάτω στοιχεία για την απόδειξη συνέχισης της βιοτεχνικής δραστηριότητας τους. (04/09/2018)

περισσότερα »

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ

Το Υφυπουργίο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καλεί τις επιχειρήσεις να κάνουν δοκιμαστική εγγραφή στην πλατφόρμα του μεταφορικού ισοδύναμου για την απόκτηση Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης, ούτως ώστε να βοηθήσουν έτσι το Υπουργείο να τσεκάρει τη λειτουργία του συστήματος και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν στο παρακάτω link να κάνουν δοκιμαστική εγγραφή,  ώστε να ελέγξουν οι ίδιοι τα στοιχεία τους, αν εμφανίζονται σωστά, και αν έχουν τους επιλέξιμους Κ..... (27/08/2018)

περισσότερα »

​Εφαρμογή Ν. 4496/2017

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Ν. 2939/2001 όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν. 4496/2017 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, ο ΕΟΑΝ ως φορέας αρμόδιος για την υλοποίηση του καλεί προς ενημέρωση τα μέλη μας, τα οποία εμπίπτουν σε διατάξεις.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/07/2018)

περισσότερα »

ΈΛΕΓΧΟΙ ΕΦΕΤ 2018

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας μαζί με το Σωματείο Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας διοργανώνουν ημερίδα – ομιλία με θέμα τους ελέγχουν του ΕΦΕΤ για το καλοκαίρι 2018. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Σ. Δένδια στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στις 25.06.2018 και ώρα 10:00 π.μ. με καλεσμένο τον διευθυντή του ΕΦΕΤ Ιωαννίνων κο. Μιλτιάδη Ζήκο.                                    Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (21/06/2018)

περισσότερα »

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την πιστοποίηση της ποιότητας των εστιατο­ρίων που προσφέρουν καλή παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα. Αποτελεί καινοτόμο ενέργεια και υπάγεται στο «Πρόγραμμα Καινοτόμων Ενεργειών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ». (29/05/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών Απριλίου 2018

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/05/2018)

περισσότερα »

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (03/04/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Δείτε στο συνημμένο και συμπληρώστε τη συμμετοχή σας αν έχετε ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές συναντήσεις με την ιταλική εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων MATERMACC http://www.matermacc.it που θα διεξαχθούν στις 22/3/2018 στην έδρα του Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών. (08/03/2018)

περισσότερα »

Ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν τις 50.000,00 € και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα*. (Ν.4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις»).

Μέχρι την 31/12/2018 μπορούν όσοι ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι) που έχουν οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ – ΟΓΑ ) και το Δημόσιο , να ρυθμίσουν τις οφειλές που βεβαιώθηκαν ή δημιουργηθήκαν μέχρι την 31/12/2016 και μέχρι 50.000 ευρώ . Η παραπάνω διαδικασία καταγράφεται σε κοινη υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) , εντάσσεται στα πλαίσια του Ν. 4469/2017 ‘’ Εξωδικαστικός μηχανισμός ……’’ και είναι μια απλούστερη δι..... (16/02/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου - Επικαιροποίηση στοιχείων Μητρώου Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στην προσπάθεια του να παρέχει στις επιχειρήσεις μέλη του ανταποδοτικές υπηρεσίες και καλύτερη ενημέρωση, προτρέπει τους επιχειρηματίες να  επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο έτσι ώστε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης τους τηλ. , emailκλπ.   Ο επιχειρηματίας θα μπορεί να ενημερώνετε για:   •    Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα ΕΣΠΑ   •    Τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου   •   Εκδηλώσεις (Συνέδρια, Ημερίδες, Ομιλίες) που αφορούν ..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Haifa port tender - Aνακοίνωση - Φ. 1931 /ΑΠ 54 /6.02.2018

Με τους κάτωθι συνδεσμους μπορείτε να προβείτε σε λήψη ενημερωτικού υλικού και εγγράφων, αναφορικά με τον υπ' αριθμ. 3/18 διεθνή διαγωνισμό 3/18 για την προμήθεια διαχωριστικού αυτόματου τηλεσκοπικού διαχωριστή με διπλό ανυψωτήρα (Supply of Separating Twin Lift Automatic Telescopic Spreader) από την Εταιρία Λιμένος της Χάϊφα (Haifa Port Ltd).       1. www.haifaport.co.il/download/MihrazimFiles/file_2254.pdf (AGREEMENT)  2. www.haifaport.co.il/download/MihrazimFiles/file_2255.pdf (APPEND..... (09/02/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2018-2019 απο τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, διενεργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και mentoring (επιχειρηματική καθοδήγηση). Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ε..... (05/02/2018)

περισσότερα »

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο της Απόφασης για τον ορισμό εκπροσώπων στο περιφερειακό επιμελητηριακό συμβούλιο...... (02/02/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) διατηρώντας ως προσανατολισμό την παροχή ανώτατων ποιοτικών σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του τρίτου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές. Το Π.Μ.Σ. έχει ως στόχο οι πτυχιούχοι του να αποκτήσουν ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σε θέματα Διεθνών Υπηρεσιών και Συναλλαγών στην ΕΕ καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία. Το Π.Μ.Σ...... (29/01/2018)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας διαδικτυακής εφαρμογής «Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή»

Η πλατφόρμα «Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή» έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού, στο θέμα των εγγυήσεων, των αγαθών και των υπηρεσιών που προσφέρονται στην αγορά από τις επιχειρήσεις. Η ΚΕΕ, στο πλαίσιο του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2015/1051 της Επιτροπής, σχετικά με τους όρους άσκησης των λειτουργιών της πλατφόρμας ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών, τις λεπτομέρειες που αφορούν στο ηλεκτρονικό έντυπο καταγγελίας και στους όρους της συνεργασίας μ..... (24/01/2018)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ (XYLELLA)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (03/01/2018)

περισσότερα »

Ευχές για καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το νέο έτος 2018!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2018!!!        ..... (21/12/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, Συνδεδεμένους ή μη, των οποίων η ισχύς της ταυτότητας (αδείας) που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2017.   Για την ανανέωση της ταυτότητας (αδείας) και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2018 έως και 31.3.2018, σύμφωνα με το Ν.1569/85, ως ισχύει και το ΠΔ 190/06, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.  Την  αίτηση ανανέωσης της ταυτότητας (αδείας) σας {υπάρχει  προτυπωμένη  στο ..... (18/12/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ - ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο με τον κατάλογο διοργανώσεων προώθησης εξαγωγών που θα λάβουν χώρα στη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας την επόμενη χρονιά. ..... (05/12/2017)

περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2017

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2017 (05/12/2017)

περισσότερα »

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι: Κάθε τροποποίηση της εταιρικής σύμβασης εταιρικής σχέσης (ΟΕ, ΕΕ) πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από κωδικοποίηση του καταστατικού [κωδικοποιημένο καταστατικό], προκειμένου να καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ (ΥΑ Κ1-884/2012, άρθρο 4 παρ. 1, ΦΕΚ 1420/12τ.Β'), Το ίδιο ισχύει και για τις ΙΚΕ, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 2α Ν. 3419/05, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 78 Ν.4314(ΦΕΚ 265/14, τ. Α'). Υπενθυμίζεται ότι για τις ΕΠΕ και ΑΕ η ανωτέρω υποχρ..... (21/11/2017)

περισσότερα »

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΊ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2017

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   Πατήστε πάνω για να κατεβάσετε τα ψηφοδελτια των συνδιασμών..... (17/11/2017)

περισσότερα »

Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού - Corfu Tourism αειForum | 17, 18 και 19 Νοεμβρίου 2017

Στην Κέρκυρα ανοίγει η συζήτηση για το μέλλον του τουρισμού Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Κέρκυρα είναι ο αρχέτυπος του ελληνικού τουρισμού. Εδώ ήλθαν οι πρώτοι τουρίστες, έγιναν οι πρώτες επενδύσεις κλίμακας και ξεπήδησε έτσι αυτή η σύγχρονη, οικονομική δραστηριότητα, σήμερα κατά πολλούς τρανταχτή απόδειξη της οικονομικά, παγκοσμιοποιημένης Οικουμένης. Οι πιο ψαγμένοι αποδίδουν την κερκυραϊκή προτεραιότητα στην ενσάρκωση του ομηρικού μύθου της φιλοξενίας, έναν ακόμα αρχέτυπο..... (01/11/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Κέρκυρας

Εάν:  έχεις πάθος με τη μάθηση και τη τεχνολογία  είσαι εκπαιδευτικός ή γονιός και  σου αρέσει να αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά τότε δήλωσε δωρεάν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Κέρκυρας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση). Ο στόχος του προγράμματος είναι η συγκρότηση ομάδων παιδιών που θα προσεγγίσουν έννοιες της Φυσικής, τ..... (30/10/2017)

περισσότερα »

Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού - Corfu Tourism αειForum | 17, 18 και 19 Νοεμβρίου 2017

Το Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού - Corfu Tourism αειForum, είναι μια από κοινού πρωτοβουλία του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας Τουρισμού Κέρκυρας, του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires και των Εκδόσεων “Ενημέρωση”. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των ακόλουθων φορέων: §  Τεχνικό Επιμελη..... (30/10/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡ 3/16-10-2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡ 3/16-10-2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ              ..... (16/10/2017)

περισσότερα »

Eιδική Προσφορά Διακοπών από Επιμελητήριο Ευρυτανίας

ΙΣΧΥΣ: ΑΠΟ 1/2/2017 ΕΩΣ 1/2/2018 (ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ)Η προσφορά περιλαμβάνει:•3 ημέρες στο Καρπενήσι, με 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα.•Για παραπάνω διανυκτέρευση, η χρέωση θα είναι 40€•Welcome Drink.•Πρωινό.•Για ένα παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν στο δωμάτιο των γονέων.•Για δεύτερο παιδί έως 12 ετών, υπάρχει επιβάρυνση 10 ευρώ, ανά διανυκτέρευση στο δωμάτιο των γονέων.•Για παιδί άνω των 12 ετών, ή επιπλέον ενήλικα, υπάρχει επιβάρυνση 15 ευρώ, ανά διανυκτέρευση.•Ea..... (28/09/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Εκλογική Επιτροπή του  Επιμελητηρίου  Κέρκυρας  ανακοινώνει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των τριάντα ενός (31) νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου θα διενεργηθούν την 1,2,3 Δεκεμβρίου 2017 ημέρες Παρασκευή –Σάββατο και Κυριακή αντιστοίχως  και ώρα από 9.00π.μ. έως 17:00μ.μ. στο κατάστημα του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (οδός Αριστοτέλους 2). Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ταμειακώς εντάξει και έχει παρέλθει ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο (δηλαδή έχου..... (27/09/2017)

περισσότερα »

Κατάλογος εγγεγραμμένων μελών

Κατάλογος εγγεγραμμένων μελών...... (30/08/2017)

περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 190380/22-8-2017, απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου ,Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου  κάνει γνωστό στα μέλη του Επιμελητηρίου ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν Παρασκευή , Σάββατο  και Κυριακή 1,2,3  Δεκεμβρίου 2017 αντίστοιχα από 9.00πμ έως 17.00μμ και τις  τρεις ημέρες.    Ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ότι προκειμένου να..... (29/08/2017)

περισσότερα »

Συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Επισυνάπτεται η εν θέματι απόφαση...... (23/08/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προβάλει την επιχείρησή σας ΔΩΡΕΑΝ στον μεγαλύτερο Ταξιδιωτικό Οδηγό στην Ελλάδα Filoxeno.com

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συνεργάζεται με το Filoxeno.com, τον μεγαλύτερο Ελληνικό Ταξιδιωτικό Οδηγό που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια και που προβάλει περισσότερες από 23.000 τουριστικές επιχειρήσεις σε 9 γλώσσες και σας προσφέρει Δωρεάν καταχώρηση και Δωρεάν online κρατήσεις στα Καταλύματα και Ξενοδοχεία μέσω της εφαρμογής Bookoncloud.com αλλά και Δωρεάν πωλήσεις τοπικών προϊόντων για τις επιχειρήσεις λιανικής. Προβάλλονται όλες οι επιχειρήσεις του Τουρισμού: Καταλύματα, Ξενο..... (16/08/2017)

περισσότερα »

Παρατείνεται η προθεσμία καταχώρησης στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με την παράταση της προθεσμίας καταχώρησης στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έως τις 20.7.2017, σύμφωνα με την με αρ. 26303/1483/31-5-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ..... (06/07/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. ΑΞΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ON LINE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ “ΤΣΕΚ”

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Τειρεσίας Α.Ε., σας προσκαλεί στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00, στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Αριστοτέλους 2) με θέμα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, Αξία Δεδομένων ΣΑΥ (Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων) και Υπηρεσίες προς τις Επιχειρήσεις». Ομιλητές θα είναι τα στελέχη της Τειρεσίας κ.κ. Δρ. Πέτρος Καπασούρης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & Διευθυντής Ανάπτυξης και Ιωάννης Παλόγλου, Διευθυντής Πωλήσεων & Υποστήριξης Π..... (20/06/2017)

περισσότερα »

«Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)»

Σας πληροφορούμε ότι για όλους όσους δραστηριοποιούνται στο τομέα των νωπών Οπωροκηπευτικών, η εγγραφή τους στη Βάση Δεδομένων Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρ. 3 της ΚΥΑ με αριθ. 257543/ΦΕΚ 1122/Β΄/2003.Η υποχρέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ αφορά τους εισαγωγείς, εξαγωγείς & διακινητές, τους εμπόρους χονδρικής πώλησης, των κεντρικών λαχαναγορών, της λιανικής πώλησης (super-markets, μανάβικα, πωλητές λαϊκών αγορών, πλανόδιοι ή υπαίθριοι έμποροι) ..... (24/05/2017)

περισσότερα »

Αγγελία για θέσεις απασχόλησης στο αεροδρόμιο «Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και στους αερολιμένες Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Άκτιου

                                                                                                ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ/ SCREENER (Κωδ. CV/SECION) To «Ε.ΚΕ.Π.Ε.Ε.», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2, από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. & το ΚΕ.ΜΕ..... (11/05/2017)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση Ανακοίνωσης αναβολής ΠΜΔ οξυγόνου (ΠΠΥΥ 2015) {ΩΠΠ74690ΒΞ-99Τ}

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Γ.Ν. Ζ. με την υπ’ αρίθμ. 20/2-5-2017 απόφασή τουΕνέκρινεΑ) Την αναβολή διενέργειας του Π.Μ.Δ., που είχε ορισθεί για την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017,{σύμφωνα με την αρίθμ. πρωτ. 2533/21-4-2017, ΑΔΑ: 6Γ8Ρ4690ΒΞ-ΝΕ2 & ΑΔΑΜ: 17PROC006087761διακήρυξη του Νοσοκομείου μας},-για την προμήθεια Υγρού Οξυγόνου για ιατρική χρήση-για την παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης (μεταφορά και διαχείριση του Οξυγόνου, σεεγκατεστημένη δεξαμενή στον χώρο του Νοσοκομείου).Β) Τη..... (08/05/2017)

περισσότερα »

Ομιλία Προέδρου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Fraport την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 18:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ομιλία Προέδρου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Fraport  την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 18:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας. Στην εκδήλωση η Fraport Greece παρουσίασε τα αναλυτικά κατασκευαστικά σχέδιά της για το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» στην τοπική κοινωνία, εκπροσώπους  της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών τουριστικών φορέων.   Επισυνάπτεται η ομιλία...... (05/05/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προβάλει την επιχείρησή σας σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Ταξιδιωτικό Οδηγό στην Ελλάδα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, αξιοποιεί τησύγχρονη τεχνολογία προσφέροντας στα μέλη του όσο το δυνατό καλύτερη και αμεσότερηεξυπηρέτηση, καθώς και ένα σύνολο ανταποδοτικών υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στιςανάγκες των επί μέρους επαγγελματικών κλάδων. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων καικαναλιών, έχουμε καταφέρει να είμαστε πιο κοντά στις επιχειρήσεις-μέλη μας και νααφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους.Αξιοποιώντας τη δυναμική αυτή πορεία, τ..... (28/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

"Με το παρόν θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας, προς ενημέρωση των μελών σας για φαινόμενα απάτης σε βάρος ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που εμφανίζονται να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προσπάθειες εξαπάτησης με τους δράστες να στοχεύουν κυρίως σε μικρές και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις (μέχρι στιγμής μας έχουν γίνει γνωστές απάτες - εκ των οποίων μία εξαπάτηση και δύο απόπειρες εξαπάτησης- που αφορούν ελαιόλαδο, αλλά δεν αποκλείεται να υπά..... (20/04/2017)

περισσότερα »

Αναβολή Σεμιναρίου & Εργαστηρίου με θέμα «Από το Μάρκετινγκ στις Πωλήσεις» λόγω μη επαρκούς προσέλευσης

Κερκυραϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Plus ανακοινώνει ότι το Σεμινάριο & Εργαστήριο με θέμα «Από το Μάρκετινγκ στις Πωλήσεις» αναβάλλεται λόγω μη επαρκούς προσέλευσης.Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε και θα εκδώσουμε νέο δελτίο τύπου.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την σελίδα μας www.plus.edu.gr για τα επερχόμενα σημενάρια αλλά και να δηλώνουν σημμετοχή ηλεκτρονικά ή μέσω της γραμματείας μας στο 26610 28600.Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για..... (20/04/2017)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Π. Χονδρογιάννη από την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την επιστολή...... (19/04/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση θεμάτων καθαριότητας στο Δήμο

Στα πλαίσια της οργάνωσης της υπηρεσίας Καθαριότητας και της κοινής επιδίωξης για την αναβάθμιση της εικόνας της Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου και ώρα 13:00 συνάντηση με τα μέλη του Επιμελητηρίου, συλλόγους και σωματεία προκειμένου να συζητηθούν και να καθοριστούν-προγραμματισθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Δείτε το επισυναπτόμενο...... (18/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο οργανισμός Enterprise Greece,  με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων,  τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην  Καλαμπάκα Τρικάλων, στις 10 και 11 Ιουνίου  2017, για τους κλάδους των Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού.    Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα αγοραστές και εκπροσώπους ταξιδιωτικών  γραφείων, από..... (18/04/2017)

περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο για απάντηση μέχρι 10 Μαΐου 2017 το οποίο απευθύνεται σε εταιρείες που παράγουν καθορισμένα οργανικά χημικά προϊόντα για τη σύνθεση των οποίων χρησιμοποιούνται βιοχημικές, βιολογικές διαδικασίες.

Επισυνάπτεται το υπ’ αρ. πρωτ. 30/004/000/4783 έγγραφό μας της 10.04.2017 και ερωτηματολόγιο το οποίο απευθύνεται σε εταιρείες που παράγουν καθορισμένα οργανικά χημικά προϊόντα για τη σύνθεση των οποίων χρησιμοποιούνται βιοχημικές, βιολογικές διαδικασίες. (18/04/2017)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου από τη ΔΟΥ Κέρκυρας για τη διαδικασία διενέργειας φορολογικού ελέγχου.

Η Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας γνωστοποιεί στους επιτηδευματίες του νομού, τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 4174/2013 και εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή τους.   Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, οι οριζόμενοι απο την Φορολογική Διοίκηση για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου υπάλληλοι, φέρουν έγγραφη εντολή διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου η οποία έχει εκδοθεί απο τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ή από εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα της Φορολογικής Διοίκησης.   Οι οριζόμενοι υπάλληλοι, πρέπει να επι..... (12/04/2017)

περισσότερα »

Υποχρεώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – επιχειρήσεων - ξενοδοχείων

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/04/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα δρομολογίων αποκομιδής απορριμμάτων καταστημάτων

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα δρομολογίων αποκομιδής απορριμμάτων καταστημάτων (πρωινό και μεσημεριανό δρομολόγια)..... (11/04/2017)

περισσότερα »

Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ο κάθε καταστηματάρχης κατά τον έλεγχο των «Ελεγκτικών Οργάνων»

  Επισυνάπτονται οι Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ο κάθε καταστηματάρχης κατά τον έλεγχο των «Ελεγκτικών Οργάνων».    ..... (11/04/2017)

περισσότερα »

ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ « Κάστρο Ιωαννίνων»

Η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας σας προσκαλεί στην ομιλία της κυρίας Βαρβάρας Ν. Παπαδοπούλου με θέμα «Κάστρο Ιωαννίνων» Η διαμόρφωση του Ιτς Καλέ (ΝΑ ακρόπολη – Σεράι Αλί Πασά –Φετιχέ Τζαμί ) Σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο Δευτέρα 03 Απριλίου 2017 ώρα 6.30 μ.μ. με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Κερκύρας, στου οποίου την αίθουσα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η ομιλία. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει. Το Διοικητικό Συμβούλιο (29/03/2017)

περισσότερα »

Διαβούλευση Τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΙ-ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ"

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (03/03/2017)

περισσότερα »

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΟΛΚΕ Α.Ε. ΕΤΟΥΣ 2017 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Οργανισμός Λιμένος Κερκύρας Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΛΚΕ ΑΕ) για την τουριστική περίοδο του έτους 2017 θα εκδώσει και διανείμει στους επιβάτες κρουαζιέρας, δωρεάν, 120.000 αντίτυπα τουριστικού οδηγού της Πόλης της Κέρκυρας και του Νησιού με χάρτες και αναφορές και φωτογραφίες στα πλέον σημαντικά αξιοθέατα. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προβληθούν στο έντυπο, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας αίτηση με τους όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται κατωτέρω, συμπληρώνο..... (15/02/2017)

περισσότερα »

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ

Τα παρελθόντα έτη, στα πλαίσια της συνεργασίας της Δ/νσης Καθαριότητας με τις εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου Κέρκυρας, με σκοπό την προώθηση  της ανακύκλωσης και την βιωσιμότητα και καλή λειτουργία του Κέντρου Διαλογής ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Τεμπλονίου, παραχωρήθηκαν προς χρήση μπλε κάδοι ανακύκλωσης.   Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πως ιδιώτες προβαίνουν στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους του Δήμου Κέρκυρας χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια ή σύμβαση με το..... (31/01/2017)

περισσότερα »

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΛΛΗΝΟ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ 6 - 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, διοργανώνει ένα διήμερο συναντήσεων,μεταξύ ιταλικών παραγωγικών εταιρειών στον τομέα των τροφίμων και ελλήνων επιχειρηματιών του κλάδου.Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (απο τις 10:00 εως τις 16:30)  και την Τρίτη 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (απο τις 09.30 εως τις 14:0..... (26/01/2017)

περισσότερα »

ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε οδηγό ορθών πρακτικών στην παραγωγική διαδικασία του ελαιολάδου.   Ο οδηγός περιλαμβάνει ορθές πρακτικές στον αγρό (διαδικασία και εργαλεία ελαιοσυλλογής), στο ελαιουργείο (παραλαβή ελαιοκάρπου, άλεση, μάλαξη, διαχωριστήρα και γενικές απαιτήσεις χώρων και μηχανημάτων ελαιουργείου) και στην αποθήκευση...... (24/01/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΚΕ Α.Ε. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΟΛΚΕ

Ο Οργανισμός Λιμένος Κερκύρας (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.) αποσκοπώντας στην κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών του επιβατικού κοινού που εξυπηρετείται απ’ τον Λιμένα Κερκύρας (επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, επισκέπτες Πάσχα κ.λπ.), ανακοινώνει ότι προτίθεται, κατά την τουριστική περίοδο του τρέχοντος έτους, να διανείμει στο ως άνω επιβατικό κοινό, πληροφοριακό έντυπο (τύπου guidebook), στο οποίο θα αναπτύσσονται χάρτες του Νησιού και της Πόλης. Στο έντυπο πέραν των βασικών πληροφοριών για Μνημεία, Αξιοθέατα,..... (23/01/2017)

περισσότερα »

Απόλυτα επιτυχής η ολοκλήρωση της Δράσης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» του ΕΠ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πράξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 292668 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" συνολικής Δημόσιας Δαπάνης ύψους 930,935.67, ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και η Διοίκηση είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη..... (19/01/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) διατηρώντας ως προσανατολισμό την παροχή ανώτατων ποιοτικών σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές. Το Π.Μ.Σ. έχει ως στόχο οι πτυχιούχοι του να αποκτήσουν ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σε θέματα Διεθνών Υπηρεσιών και Συναλλαγών στην ΕΕ καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία.Το Π.Μ.Σ...... (18/01/2017)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Δεκεμβριου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Δεκεμβρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (11/01/2017)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Νοεμβρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (11/01/2017)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Οκτωβρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (11/01/2017)

περισσότερα »

Χορήγηση ειδικής εντολής – πληρεξουσιότητας στους Δικηγόρους του Επιμελητηρίου για την κατάθεση Ανακοπής

Χορήγηση ειδικής εντολής – πληρεξουσιότητας στους Δικηγόρους του Επιμελητηρίου για την κατάθεση Ανακοπής, καθώς και κάθε άλλου απαιτούμενου ενδίκου βοηθήματος και μέσου, κατά της άλλοτε Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. και ήδη ΑΕΠΙ ΛΤΔ. Αριθμός Απόφασης: 34/20-12-2016   Επισυνάπτεται ..... (30/12/2016)

περισσότερα »

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι 23-12-2016 το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τις αναδρομικές διακοπές.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (27/12/2016)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΜΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ 31.12.2016

Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, Συνδεδεμένους ή μη, των οποίων η ισχύς της ταυτότητας (αδείας) που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2016. Για την ανανέωση της ταυτότητας (αδείας) και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2017 έως και 31.3.2017, σύμφωνα με το Ν. 1569/85, ως ισχύει και το ΠΔ 190/06, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.  Την  αίτηση ανανέωσης της ταυτότητας (αδείας) σας {υπάρχει  προτυπωμένη  στο Επ..... (19/12/2016)

περισσότερα »

«Ενημέρωση για τον διεθνή διαγωνισμό ποιότητας MARIO SOLINAS του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας»

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ) (http://www.internationaloliveoil.org) έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας «MARIO SOLINAS» για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα για την καλλιεργητική περίοδο 2016-2017 που διοργανώνεται από το ΔΣΕ. Συγκεκριμένα, από την ανωτέρω ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους κανόνες συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό, το έντυπο εγγραφή..... (16/12/2016)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΝΟ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΝΟ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΑΜΕΑ ΜΕ ΚΑΘΙΣΜΑ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 18.350,00 ΕΥΡΩ ΑΝΕΥ Φ.Π.Α. 2ου ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΄΄ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ΄΄ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ..... (13/12/2016)

περισσότερα »

Ο Δήμος Κέρκυρας προτίθεται να συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB

Ο Δήμος Κέρκυρας προτίθεται να συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB, που θα διεξαχθεί από τις 8 ως τις 12/3/2017, με δικό του περίπτερο. (14/11/2016)

περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο. (10/11/2016)

περισσότερα »

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟ SUPER MARKET VERO ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.- Enterprise Greece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών  επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων – ποτών με αγοραστές από την αλυσίδα super market VERO www.supervero.rs  στη Σερβία. Στόχος των συναντήσεων είναι η αύξηση των ελληνικών προϊόντων που είναι τοποθ..... (08/11/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/11/2016)

περισσότερα »

Ξεκινά ο 3ος κύκλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ στην Κέρκυρα

  (03/11/2016)

περισσότερα »

ANOIKTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου «Eco-Destinations: “Tourism in Synergy with Energy Efficiency: Creating Eco-Sustainable Tourism Destinations» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013, ανακοινώνει τη διοργάνωση κύκλου 4 σεμιναρίων με τίτλο ‘ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ’ και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που συνοδεύει την παρούσα. (25/10/2016)

περισσότερα »

Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών στα Τίρανα (τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου 2016)

Το «Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών», θα λάβει χώρα από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016, στα Τίρανα. Το χρονικό διάστημα έχει επιλεγεί με γνώμονα την μέγιστη αξιοποίηση από την πραγματοποίηση της Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης στα Τίρανα (24-28/11/2016) και την προ-εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.   Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, σε συνεργασ..... (24/10/2016)

περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία Α.Β.Ε.Ε. ευχαριστεί θερμά το Επιμελητήριο Κέρκυρας για την πρωτοβουλία που είχε με σκοπό την ανάδειξη, την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Κερκυραϊκών, παραγωγικών επιχειρήσεων όπως της δικής μας, συμμετέχοντας με το περίπτερο 2 στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης [Δ.Ε.Θ.] η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.Η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία, μία από τις τέσσερεις Κερκυραϊκές επιχειρήσεις που συμμετείχαν υπό τη σκέπη του Επιμελητη..... (14/10/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016. Σχετ.: Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Σεπτεμβρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (10/10/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΑΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" αναρτήθηκαν προς διαβούλευση οι Τεχνικές Προδιαγραφές για: (28/09/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Πολυτεχνείο Κρήτης, Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων σας προσκαλούν στην ημερίδα "Υλοποίηση έργων βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης" την οποία διοργα..... (27/09/2016)

περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (26/09/2016)

περισσότερα »

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΑΠΟ 20-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το ΕΛΛΗΝΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ σε συνέχεια του προγράμματος ‘’ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’   διοργανώνει νέα επιχειρηματική αποστολή από   20-22 Νοεμβρίου 2016 στο Μιλάνο της Ιταλίας με στόχο την προώθηση ελληνικών προ'ι'όντων και υπηρεσιών στην Ιταλική αγορά. Για κάθε ελληνική εταιρεία που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην αποστολή θα εξασφαλιστούν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους ιταλικών εταιρειών  ανάλογα με το επαγγελματικό προφίλ που θα μας έχει κοινοποιήσει, προκειμένου ..... (20/09/2016)

περισσότερα »

Σεμινάριο: «Παρουσίαση των Επιτυχημένων Μελετών Περίπτωσης (Success Stories) του έργου ADRIATinn»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας προσκαλεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα: 6:00μ.μ., στο Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, Παλιά Πόλη Κέρκυρας, στο πλαίσιο του έργου «ADRIATinn: “An Adriatic Network for Advancing Research Development and Innovation towards the Creation of new Policies for Sustainable Competiveness and Technological Capacity of SMEs”» που συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος IPA Adriatic Διασυνοριακής Συνεργασίας (IPA Adriatic..... (19/09/2016)

περισσότερα »

Επετειακό Λεύκωμα Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

..... (19/09/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Αυγούστου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (15/09/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Ιουλίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Ιουλίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (15/09/2016)

περισσότερα »

ΥΠΕΞ. Εμπορικές αποστολές της προσεχούς περιόδου - Επιχειρηματικές Αποστολές σε Καζακστάν, Στοκχόλμη, Τυνισία, Πολωνία και Ινδονησία.

Επιχειρηματικές Αποστολές σε Καζακστάν, Στοκχόλμη, Τυνισία, Πολωνία και Ινδονησία. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προγραμματίσει στο επόμενο χρονικό διάστημα 5 επιχειρηματικές αποστολές. Ενημέρωση για τις εν λόγω εκδηλώσεις έχει αποσταλεί ήδη εγκαίρως σε όλους τους επιχειρηματικούς φορείς και τα επιμελητήρια χώρας μας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στην Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΥΠΕΞ (23/08/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Ιουνίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Ιουνίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (18/07/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Μαΐου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Μαΐου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (18/07/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Απριλίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Απριλίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (18/07/2016)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 15-09-2016

Σας γνωρίζουμε ότι στο νόμο 4403/2016 Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις των άρθρων 19, 20, 29, 30, 33, 35, 40 έως 46 της Οδηγίας 2013/34/ΕΕ σχετικά με «τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και συναφείς εκθέσεις επιχειρήσεων ορισμένων μορφών, την τροποποίηση της οδηγίας 2006/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και την κατάργηση των οδηγιών 78/660/ΕΟΚ και 83/349/ΕΟΚ του Συμβουλίου» (Ε.Ε. L 189 της 29ης Ιουνίου 2013) κα..... (13/07/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΌ ΚΌΣΜΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΎΝ ΝΑ ΈΛΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΉ ΜΕ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΜΕΝΑ ΜΈΛΗ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΈΣ ΧΏΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΏΝ ΈΡΓΩΝ, ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΎΣ ΤΟΜΕΊΣ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ   Αναγνωρίζοντας την σημασία της μεταφοράς γνώσης στην οικονομική ευρωστία και βιώσιμη ανάπτυξη, και σε συνέχεια των προσπαθειών του για προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στα μέλη του, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρωτοβουλία του σχετικά με την μεταφορά τεχνογνωσίας στον Αραβικό κόσμο από τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να έλθουν σε επαφή με τα ενδιαφερόμενα μέλη στις..... (07/07/2016)

περισσότερα »

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17

Ο ΟΑΕΔ δραστηριοποιείται στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τη λειτουργία 51 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, 29 Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) μεταλυκειακού επιπέδου και 30 Γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΓΔΕΕ) με την αγορά εργασίας που μόλις ξεκίνησαν να λειτουργούν στις εκπαιδευτικές του δομές. Σύμφωνα με το Ν. 4186/2013 το σχολικό έτος 2014-15 θα ξεκινήσει η λειτουργία ισάριθμων ΣΕΚ ΟΑΕΔ (Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης) εν..... (29/06/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Νο 11/2016 του Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές , που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου (Εθνική οδός Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας Περιοχή ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ Κέρκυρας- Διοικητικές Υπηρεσίες - Ισόγειο) στις 30 Ιουνίου 2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ, για την ανάδειξη αναδόχου εκμετάλλευσης κυλικείου – καφέ – σνακ μπαρ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ,με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο μηνιαίο μίσθωμα και χρονική διάρκεια πέντε ετώ..... (17/06/2016)

περισσότερα »

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού οδηγού όπου μπορείτε να διαφημίσετε δωρεάν την επιχείρησή σας. Αποτελείται από ένα λεύκωμα, σελίδα στο Facebook και μια ιστοσελίδα και συγκεκριμένα την www.superguide.eu.Αν έχετε κατάλυμα ,Εστιατόριο, Bar, Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα, Ενοικιάσεις σκαφών μπορείτε εύκολα μέσω της ιστοσελίδας http://superguide.eu/el/accommodation/  να παρουσιάσετε δωρεάν την επιχείρησή σας, να την..... (14/06/2016)

περισσότερα »

Διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών προμήθειας «αλεύρου για όλες τις χρήσεις» για τις ανάγκες του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής "ΤΕΒΑ".

Σας γνωρίζουμε ότι στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" βρίσκονται αναρτημένες οι Τεχνικές Προδιαγραφές για Αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε συσκευασία 1kg, που θα διανεμηθεί σε απόρους για την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών τους. Οι ανωτέρω τεχνικές προδιαγραφές συντάχθηκαν από την Υπηρεσία μας στα πλαίσια της συνδρομής, που μας ζητήθηκε από Περιφέρειες της χώρας που υλοποιούν το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρ..... (03/06/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην Τελετή Απονομής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σας προσκαλεί στην Τελετή Απονομής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (1η σειρά) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00 στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας. (30/05/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Μαρτίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Μαρτίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (23/05/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Φεβρουαρίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Φεβρουαρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (23/05/2016)

περισσότερα »

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Νέες πρωτοβουλίες για ενδυνάμωση της επικοινωνίας και συνεργασίας του ΥΠΕΞ με τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις   Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, προωθεί και προβάλλει  τις προσπάθειες και τις καινοτόμες δράσεις των ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων,που στοχεύουν στην επέκταση των εξαγωγών της χώρας.   Οι εξωστρεφείς φορείς και επιχειρήσεις θα προσκληθούν να υποβάλλουν στην αρμόδια Διεύθυνση Β8 του Υπουργείου Εξωτερικών τι..... (05/05/2016)

περισσότερα »

Ευχές για Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα από το Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το Προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα (27/04/2016)

περισσότερα »

OLYMP AWARDS 2016 - Διαγωνισμοί Ποιότητας και Συσκευασίας τροφίμων-ποτών

..... (26/04/2016)

περισσότερα »

ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Έχει υλοποιηθεί και από σήμερα θα ενεργοποιηθεί η νέα αίτηση καταχώρησης ισολογισμού κατά Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα για τις Ανώνυμες Εταιρείες. Τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα ενεργοποιείται και για τις υπόλοιπες νομικές μορφές (ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ). Ο προηγούμενος τύπος αίτησης θα απενεργοποιηθεί χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η λειτουργικότητα των ήδη υποβληθέντων αιτήσεων.   Συνημμένα θα δείτε αναλυτικές οδηγίες της νέας αίτησης...... (21/04/2016)

περισσότερα »

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ - 2016

Υποχρεωτική από το 2016, η δημοσίευση των Ισολογισμών των κεφαλαιουχικών εταιρειών στον διαδικτυακό τόπο του  ΓΕΜΗ, (σχετική εγκύκλιος αρ.3691/31-3-2015), ενώ είναι απολύτως προαιρετική σε λοιπά έντυπα ή μέσα και στην ιστοσελίδα των εταιρειών (Ν. 4281/2014 άρθρο 202, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 232 του Ν.4072/2012, Εποπτικό Συμβούλιο ΓΕΜΗ Αρ.Πρωτ. 491/25.11.2015).Συγκεκριμένα στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι το άρθρο 232 του ν. 4072/2012 (Α’ 86) αντικαθίσταται ως εξής:Άρθρο 232 1. Με τη..... (14/04/2016)

περισσότερα »

Δημοσίευση 4 νέων προκηρύξεων του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Δημοσιεύτηκαν εχτές 11/2/2016 οι τέσσερις νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ-κίνηση ΕΣΠΑ 2014-2020 του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, συγκεκριμένα: •"Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης",•"Νεοφυής Επιχειρηματικότητα",•"Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές",•"Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους..... (12/02/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Ιανουαρίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Ιανουαρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. (08/02/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Δεκεμβριου 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Δεκεμβρίου 2015. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. (08/02/2016)

περισσότερα »

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (WIPO)

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα “Υπηρεσίες και δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO)” στην αίθουσα «Γεώργιος Κουμάντος» του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στις 8 Μαρτίου 2016. (08/02/2016)

περισσότερα »

Προώθηση εξαγωγών ποτών και τροφίμων μέσω των delicatessen

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι αναρτήθηκαν, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, (Βλ. http://www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1384&cnode=115)κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 συνολικάχώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Αρχές μας στις χώρες του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν(http://www.mfa.gr/appendix/dimereis-sheseis-tis-ellados/alpha.html). Δείτε τ..... (25/01/2016)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ - ΛΗΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καλεί τις επιχειρήσεις -μέλη του που είναι καταχωρημένες στο Ειδικό Μητρώο  Ασφαλιστών (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ -ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ -ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ) και η άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους έληξε την 31/12/2015, να υποβάλουν τα προβλεπόμενα από το Νόμο δικαιολογητικά για την ανανέωσή της έως  31/3/2016.Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την ανανέωση της άδειας πρέπει να ενημερώσουν την Υπηρεσία διότι μετά το τέλ..... (07/01/2016)

περισσότερα »

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Σε απάντηση του με ΑΠ 3842/22-12-2015 εγγράφου σας σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείου, σας ενημερώνουμε ότι στο ΓΕΜΗ εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που είναι έμποροι στην ημεδαπή, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3419/2005, και επομένως εγγράφονται και οι φαρμακοποιοί. Το γεγονός ότι βάσει της διάταξης του άρθρου 4 του ν. 3601/1928 (ΦΕΚ 119 Α’) (07/01/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Νοεμβρίου 2015. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (10/12/2015)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Οκτωβρίου 2015. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (10/12/2015)

περισσότερα »

«ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ –ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΕ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ –ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ Έξη χιλιάδες Ευρώ (6.000€.), πλέον Φ.Π.Α. 23% χίλια τριακόσια ογδόντα ευρώ (1.380,00€) Σύνολο επτά χιλιάδες τριακόσια ογδόντα ευρώ (7.380,00€).Δείτε το επισναπτόμενο αρχείο........ (01/12/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Μεταξύ του «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» και της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΝ.ΕΤ.ΕΚ » ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΣΥΠΟΔΕ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΣΥΠΟΔΕ για την υλοποίηση υποχρεώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας την περίοδο 10-12/2015 στα πλαίσια του Ν.3871/2010 "Μέτρα για τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη"  ύψους €19.600,00 Κέρκυρα, 30 Σεπτεμβρίου 2015..... (09/11/2015)

περισσότερα »

Διεξαγωγή Εξετάσεων που θα διενεργηθούν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

..... (05/11/2015)

περισσότερα »

Διαβίβαση εγγράφου που αφορά την ονομασία Άγιος Ματθαίος Κέρκυρας ΠΓΕ.

δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (23/10/2015)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015. Σχετ.: Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Σεπτεμβρίου 2015. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. (22/10/2015)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Αυγούστου 2015. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. (22/10/2015)

περισσότερα »

Έκθεση τυριών στη πόλης της Κέρκυρας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος LACTIMED ENPI MED.

Συνέντευξη Προέδρου Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιου Χονδρογιάννη στην έκθεση τυριών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015. (21/10/2015)

περισσότερα »

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ (ΟΕ, ΕΕ) ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.

Υποχρεωτική είναι η υποβολή αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο ΓΕ.Μ.Η. από 17/08/2015 για τις εταιρίες που είναι υπόχρεες εγγραφής στο ΓΕ.Μ.Η., πλην των κεφαλαιουχικών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ)...... (21/10/2015)

περισσότερα »

«Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την Προβολή και Ανάδειξη του Πολιτιστικού και Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας»

Παρουσίαση Έργου«Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την Προβολή και Ανάδειξη του Πολιτιστικού και Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας» (20/10/2015)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ / 20 - 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, ώρα 14:00                                             ..... (19/10/2015)

περισσότερα »

1ο Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στο Ελσίνκι/ Φινλανδία 23-24 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  "Ελλάδα  Παντού"------------------------------ ---------------------------------------------------1ο Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στο Ελσίνκι/ Φινλανδία 23-24 Οκτωβρίου 2015Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Φινλανδία, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Το φεστιβάλ θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ3 με την εκπομπή «Διασπορά»Αγαπητές κυρίες, κύριοι,   Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Ελλάδα Παν..... (19/10/2015)

περισσότερα »

Οδηγίες για την εφαρμογή της ΚΥΑ 79752/2014 για τις Ατομικές Επιχειρήσεις

Οδηγίες για την εφαρμογή της ΚΥΑ 79752/2014 για τις Ατομικές Επιχειρήσεις (24/09/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6/2015

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας Προκηρύσσει Διεθνή Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την προμήθεια "Υγρών Καυσίμων". Δείτε το επισυναπτόμενο αρχεία........ (03/09/2015)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Ν. 4305/2014: Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Ιουλίου 2015. (19/08/2015)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Ν. 4305/2014: Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Ιουνίου 2015. (19/08/2015)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΜΑΙΟΥ 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 (19/08/2015)

περισσότερα »

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Οι διατάξεις του άρθρου 5 της 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ 3623/Β/31-12-2014) Υπουργικής Απόφασης.... (08/07/2015)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο σας ενημερώνει για τις νέες διατάξεις που θεσπίστηκαν ως προς το ΓΕΜΗ και τη λειτουργία του. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (03/03/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, E-SHOP ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Κέρκυρας ΑΝΕΤΕΚ σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα του έργου «Ανάπτυξη Ψηφιακών Δράσεων Επιμελητηρίου Κέρκυρας αξιοποίησης της ευρυζωνικότητας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Νομού Κέρκυρας» που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 9 Μαρτίου, ώρα 18:00, στο Κοινωφελές Ίδρυμα Παξών...... (04/03/2015)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, E-SHOP ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Κέρκυρας ΑΝΕΤΕΚ σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα του έργου «Ανάπτυξη Ψηφιακών Δράσεων Επιμελητηρίου Κέρκυρας αξιοποίησης της ευρυζωνικότητας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Νομού Κέρκυρας» που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου, ώρα 18:00, στον χώρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας...... (04/03/2015)

περισσότερα »

1o ΑDRIATinn Innovation Weekend (ADRInno), Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πληροφορικής, 27-29 Μαρτίου, 2015, Κέρκυρα)

Έχετε μια επιχειρηματική ιδέα, Θέλετε να εργαστείτε ομαδικά για την υλοποίηση της, Χρειάζεστε υποστήριξη και ενθάρρυνση;Θέλετε να ταξιδέψετε στη Σλοβενία και να διεκδικήσετε το 1ο Βραβείο Καινοτομίας στην ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ;Σας προσκαλούμε να έλθετε στο 1ο ADRIATinn Innovation Weekend (ADRInno) του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 27-29 Μαρτίου στην Κέρκυρα.Πρόκειται για ένα τριήμερο δράσεων όπου οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις επιχειρηματικές ιδέες τους, θα συγκροτήσουν ομάδες..... (11/03/2015)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Απριλίου 2015. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου...... (20/05/2015)

περισσότερα »

Δημοσίευση εκτέλεσης προϋπολογισμού μηνός Μαρτίου 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014   Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Μαρτίου 2015.   Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου.       Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (03/04/2015)

περισσότερα »

Δημοσίευση εκτέλεσης προϋπολογισμού μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 (18/03/2015)

περισσότερα »

Κοινοποίηση ερωτηματολογίου για έρευνα γύρω από τα Επιχειρηματικά Πρότυπα Καινοτομίας και Οργανωσιακής Βιωσιμότητας

Ενημερώση προς τα μέλη μας εκ μέρους του κάτωθι: Πανεπιστήμιο Δυτικής ΜακεδονίαςΤμήμα Μηχανολόγων ΜηχανικώνΕργαστήριο Διαχείρισης ΤεχνολογίαςΑναπληρωτής Καθηγητής Ι.Λ. Μπακούρος Σας παρακαλούμε να υποστηρίξετε την ερευνητική προσπάθεια που πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας (Mater Lab) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τα Επιχειρηματικά Πρότυπα Καινοτομίας και Οργανωσιακής Βιωσιμότητας, με υπεύθυνους τον Αν. Καθηγητή κ. Ιωάννη Μπακούρο, τον Καθ. Ηλία Καραγιά..... (14/08/2014)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο σας ενημερώνει για τις ανταποδοτικές εισφορές και τα τέλη ΓΕΜΗ.   Δείτε περισσότερα στο επισυναπτόμενο αρχείο...... (03/03/2015)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΩΣ 10/5 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Γερμανία πήρε παράταση έως 10/5/2013...... (29/04/2013)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι ..... (26/04/2013)

περισσότερα »

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βρείτε συνημμένη την παρουσίαση ..... (25/04/2013)

περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ 23/4/13 ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο ROCTOCK της Γερμανίας και το Γερμανικό Προξενείο Κερκύρας εξασφάλισαν σε πρώτο στάδιο 55 υποτροφίες για νέους και νέες της Κέρκυρας απόφοιτους λυκείου μέχρι 35 ετών για δυνατότητα σπουδών - επαγγελματικής κατάρτισης στο χώρο του τουρισμού (ξενοδοχεία, εστίαση κλπ.) Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον πρόξενο της Γερμανίας και το πιστ..... (23/04/2013)

περισσότερα »