ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΙΝ
05/08/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική της Σύμπραξη και υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, πρόκειται να διοργανώσουν:

 

«Εκδήλωση Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Ιόνιας Γης»

η οποία θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα τέλη Σεπτέμβρη 2021, με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων όλων των νησιών μας, μέσα από την τοπική γαστρονομία.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στο πλαίσιο  του Ετήσιου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και άλλους φορείς, όπου θα προβληθούν  τα παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειας μας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες προϊόντων, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Συγκεκριμένα  θα προβληθούν οι παρακάτω τομείς, μέσω  διάφορων δράσεων:

 

-       Τοπικά προϊόντα 

-       Παραδοσιακή διατροφή

-       Τουρισμός και γαστρονομία

 

Η τοπική γαστρονομία πρέπει να αποκτήσει το δικό της ξεχωριστό brand name, μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός τουρισμός με τα τοπικά προϊόντα, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νέας γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

 

Παρακαλούνται οι παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων, οίνων αλλά και λοιπών αγροδιατροφικών προϊόντων, οι οποίοι επιθυμούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους καθώς και έντυπο διαφημιστικό υλικό της Εταιρείας τους, για αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν το συντομότερο δυνατό στο ionian.agro@gmail.com μέχρι 13 Αυγούστου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης (κ. Ν. Βλάχου & κ. Α. Χυτήρη, τηλ. 26613 62281).

 

 

                                                          Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ιονίων Νήσων

και ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Νικόλαος Μουζακίτης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
PROSKLISISEPARAGOGOUS1_F869527755.docx
dilosisymmetochis(1)_F2098678205.docx