ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Seoul International Wines & Spirits EXPO, 17 έως 19/4/2014
10/02/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Από 17 έως 19/4/2014 θα διοργανωθεί η Seoul International Wines & Spirits EXPO (www.siwse.com), η οποία είναι η σημαντικότερη κορεατική διεθνής έκθεση ποτών. Διοργανωτής είναι ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Κρασιών και Οινοπνευματωδών Ποτών. Η έκθεση καλύπτει 7.776 τ.μ., με τη συμμετοχή 200 εκθετών από 20 χώρες και την επισκέπτονται 30.000 άτομα. Τις δυο πρώτες ημέρες η έκθεση είναι ανοικτή μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι υπολογίζονται σε 3000.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές ως εξής: Τηλ. 82-2-761-2512, Φαξ 82-2-761-2517, intosws@gmail.com

Η Κορεατική αγορά κρασιού τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα. Σε αυτό συνέβαλε και η άρση των δασμών, μετά τη σύναψη συμφωνιών ελευθέρων συναλλαγών με τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής κρασιού, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τη Χιλή.

Οι κορεατικές εξαγωγές έφτασαν το 2013 τα $ 172 εκατ., σε σύγκριση με μόλις $ 20 εκατ. το 2000. Τα επόμενα χρόνια η ραγδαία αυτή άνοδος αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς το κρασί εξακολουθεί να έχει πολύ μικρό μερίδιο στην αγορά οινοπνευματωδών ποτών, η οποία κυριαρχείται από την εγχώρια μπύρα και τα παραδοσιακά κορεατικά ποτά. Τελευταία παρατηρείται σημαντική κινητικότητα και στην αγορά μπύρας με αύξηση του ενδιαφέροντος και για τις εισαγόμενες μπύρες.

Παρόλα αυτά η προώθηση ελληνικού κρασιού στην κορεατική αγορά δεν αποτελεί εύκολο εγχείρημα. Οι Κορεάτες καταναλωτές εξακολουθούν να ταυτίζουν το κρασί με συγκεκριμένες χώρες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Όμως η αγορά έχει πολύ καλές προοπτικές και αποτελεί πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι επιβάλλεται η ανάληψη μιας οργανωμένης και επίμονης προσπάθειας, η οποία θα χρειασθεί χρόνο για να αποδώσει.   

Το Γραφείο ΟΕΥ θα παράσχει κάθε βοήθεια σε ελληνικές επιχειρήσεις που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή