ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- GULFOOD 2023
07/03/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνικό περίπτερο με εντυπωσιακή συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην GULFOOD 2023, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Μέση Ανατολή

 

Αθήνα, 06 Μαρτίου 2023 | Εξήντα ένας (61) Έλληνες εξαγωγείς, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το 2022, συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο της φετινής 27ης GULFOOD 2023, το οποίο υποστήριξε και οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

Στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Μέση Ανατολή, η οποία διεξήχθη στο World Trade Centre στο Ντουμπάι, από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023, οι Έλληνες εξαγωγείς πραγματοποίησαν περισσότερες από 15.000 επιχειρηματικές επαφές. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, σε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και να επεκτείνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα σε μια δυνητική αγορά η οποία αγγίζει τους 500 εκ. καταναλωτές.

Στο εθνικό περίπτερο συμμετείχαν  οι Περιφέρειες Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Εύβοιας και στήριξαν εταιρείες της περιοχής τους. Επίσης συμμετείχαν σημαντικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα Προώθησης και Προβολής Ελληνικών προϊόντων διατροφής: Chick Leaders – Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Πίνδος, Meet the EU Lamb (πρωτοβουλία της Εθνικής Διαεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος), EU BEE HONEY, EUnique και EU Organic Deal.

Η πετυχημένη διοργάνωση και η μεγάλη επισκεψιμότητα της έκθεσης, επιβεβαιώνουν τη δυναμική των μεγάλων εμπορικών εκθεσιακών γεγονότων με φυσική παρουσία επιχειρήσεων και εμπορικών επισκεπτών, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων διατροφής μετά το εντυπωσιακό +20% των εξαγωγών τροφίμων και ποτών το 2022 που διαμορφώθηκαν στα €7,9 δις.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης, ο Γενικός Πρόξενος, κ. Βασίλειος Θεοχαρίδης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με όλους τους Έλληνες εκθέτες. Το ελληνικό περίπτερο, επισκέφτηκαν επίσης και όλα τα στελέχη του εμπορικού γραφείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λεζάντα φωτογραφίας

  1. κάτοψη από την έκθεση Gulfood 2023

 

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

 

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISEGREECE | Γραφείο Τύπου– 210 3355705, Χρήστος Ρουμελιώτης  c.roumeliotis@eg.gov.gr

 

Pic1_F-955066324.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- GULFOOD 2023