ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Πρόσκληση συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας- Peloponnese Food Stories στα Τρίκαλα Κορινθίας
14/10/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

 

 

Πρόσκληση συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας- Peloponnese Food Stories στα Τρίκαλα Κορινθίας

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: PELOPONNESE FOOD STORIES | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού. Με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά περιφερειακή ενότητα που θα λειτουργεί ως κόμβος (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία) θα λάβουν χώρα ένα σύνολο δράσεων με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που αυτές καταλαμβάνουν διαχρονικά.

 

Η πέμπτη και τελευταία εκδήλωση για την φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα Κορινθίας (Μεσαία), την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 σε συνεργασία με  το Επιμελητήριο Κορινθίας, Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας.

 

Στόχος η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους, η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση. 

 

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο κλάδο της γαστρονομίας και επιθυμούν να συμμετάσχουν προβάλλοντας τα προϊόντα τους, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: media@korinthiacc.gr έως και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο 2741-24464 (937). Η συμμετοχή των εκθετών είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

Λίγα Λόγια για το Peloponnese Food Stories

Από τους πλούσιους αμπελώνες της αρχαίας Κορινθίας και της Νεμέας έως τους ασημόφυλλους ελαιώνες της Μεσσήνης με το χρυσαφένιο τους λάδι, και από τους εύφορους οπωρώνες του Αργολικού κάμπου που απλώνονται πλάι στο θέατρο της Επιδαύρου έως τα έλατα του Αρκαδικού όρους Μαινάλου με το μαύρο μέλι τους και το λαξευμένο από τον Λακωνικό ήλιο πέτρινο κάστρο της Μονεμβασιάς όπου παρασκευάζεται το γλυκό κρασί Μαλβάζια, η Πελοπόννησος πρόσφερε από πάντα στους ανθρώπους της όλα τα βασικά αγαθά της ζωής. Κι εκείνοι, όχι χωρίς κόπο, αλλά με περισσή ευγνωμοσύνη, στηριζόμενοι σε αυτήν την ευλογημένη πρώτη ύλη, έπλεξαν το βίος τους, τις περίτεχνες παρασκευές των τροφών και των ποτών τους, τα χωριά, τις γιορτές και τον πολιτισμό τους.

Φέτος το καλοκαίρι σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτού του πολιτισμού μέσα από το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και να περιηγηθείτε μαζί μας στο μωσαϊκό των τόπων, των γεύσεων και των ανθρώπινων ιστοριών της Πελοποννήσου. Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, μικρές pop-up δράσεις ξεπηδούν σε πόλεις και χωριά, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, σε τοποθεσίες φυσικού κάλλους και άγνωστα σημεία ενδιαφέροντος από άκρη σε άκρη της Πελοποννησιακής γης προσκαλώντας σας σε μια αυθεντική εμπειρία γεύσης και πολιτισμού.

Ακολουθήστε μας σε ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και γλέντια, μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζειν, αγορές και εκθέσεις τοπικών βιολογικών προϊόντων και βέβαια πολλά κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

Με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά Περιφερειακή Ενότητα που θα λειτουργεί ως κόμβος/hub (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία), το φεστιβάλ Peloponnese Food Stories θα ξεδιπλώνει από εκεί το πλέγμα των δραστηριοτήτων του σε μια δομημένη διαδρομή-αφήγηση σε επιλεγμένα σημεία της γύρω περιοχής για μία ολόκληρη ημέρα και νύχτα. Ξεκινήστε συνομιλώντας με τους εκπροσώπους των τοπικών αγροτοδιατροφικών συνεταιρισμών και γαστρονομικών γιορτών αλλά και με τους παραγωγούς των φημισμένων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της εκάστοτε περιοχής. Και καταλήξτε συνδαιτυμόνας τους μαζί με άλλους επισκέπτες, δημοσιογράφους, ειδικούς της γαστρονομίας αλλά και τοπικούς παράγοντες σε κάποια μαγευτική απομακρυσμένη αγροικία για ένα υπαίθριο συμπόσιο με την αίσθηση αυθεντικού κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού.

 

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή