ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Προώθηση συνεργασιών ελληνικών και ιαπωνικών επιχειρήσεων σε αφρικανικές χώρες με την ευκαιρία του EU-Africa Business Forum
26/01/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Σε συνέχεια προγενέστερης ανακοίνωσής μας, αποστέλλουμε φυλλάδιο του EU-Japan Centre for Industrial Cooperation σχετικά με τις δράσεις που θα διοργανώσει στο πλαίσιο του έβδομου EU-Africa Business Forum (EABF22), το οποίο θα διοργανωθεί διαδικτυακά (14 έως 18 Φεβρουαρίου 2022) και δια ζώσης στις Βρυξέλλες (16 και 17 Φεβρουαρίου 2022).

Το επιχειρηματικό φόρουμ EABF22, διοργανώνεται στο περιθώριο της Συνάντησης Κορυφής ΕΕ – Αφρικής και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευρωαφρικανικής επιχειρηματικής συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις.

Πληροφορίες για το φόρουμ μπορούν να αναζητηθούν στους συνδέσμους:

https://www.euafrica-businessforum.com/en

https://eu.eventscloud.com/ereg/index.php?eventid=200234866&  

Το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation - https://www.eu-japan.eu/ - στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ – Ιαπωνίας για τη συνδεσιμότητα και με σκοπό την προώθηση συνεργασιών Ευρωπαϊκών και Ιαπωνικών επιχειρήσεων για δραστηριοποίηση σε αφρικανικές χώρες, θα συμμετάσχει στο Φόρουμ με τις εξής δράσεις:

- Με δικό του ψηφιακό booth

- Θα διοργανώσει Workshop 90 λεπτών για την επιχειρηματική συνεργασία ΕΕ – Ιαπωνίας στην Αφρική

- Θα παρουσιάσει παραδείγματα και προτάσεις για συνεργασίες ευρωπαϊκών ΜΜΕ με ιαπωνικές επιχειρήσεις σε κοινά επιχειρηματικά σχέδια στην Αφρική.

- Θα εγκαινιάσει ένα νέο Γραφείο υποστήριξης συνεργασιών ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων σε κοινά επιχειρηματικά σχέδια στην Αφρική.

Επίσης, πέραν των Β2Β συναντήσεων που θα διοργανώσει το επιχειρηματικό Φόρουμ, θα υπάρξει και ειδική πλατφόρμα του EU Japan Industrial Cooperation Center για εξειδικευμένες διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις για την προώθηση κοινών επιχειρηματικών σχεδίων στην Αφρική από ευρωπαϊκές και ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στις δράσεις και τις Β2Β συναντήσεις του EU Japan Industrial Cooperation Center είναι ανοικτή για όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως υπάρχει στις εξής περιπτώσεις:

• Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ήδη δραστηριότητες στην Αφρική και θα επιθυμούσαν τη συνεργασία με ιαπωνικές επιχειρήσεις για ενίσχυση και επέκταση των εργασιών τους.

• Ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη συνεργάζονται με ιαπωνικές, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν από κοινού με τον Ιάπωνα εταίρο τους, με σκοπό την αναζήτηση εταίρων στην Αφρική.

• Ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη δραστηριότητα στην Αφρική ή στην Ιαπωνία, αλλά έχουν εφικτή επιχειρηματική πρόταση και τις ανάλογες δυνατότητες, ώστε να μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Ιαπώνων και Αφρικανών εταίρων για συνεργασία.

Στο συνημμένο φυλλάδιο, υπάρχει σύνδεσμος (link) για εγγραφή στο EABF22, το email επικοινωνίας καθώς και ο ιστότοπος του EU Japan Industrial Cooperation Center, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για B2B συναντήσεις είναι ακόμη υπό κατασκευή, αλλά θα την προωθήσουμε αμέσως όταν θα είναι διαθέσιμη.

Το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο συνεργάζεται με το EU Japan Industrial Cooperation Center και έχει αναλάβει να ενημερώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και να εντοπίσει τυχόν ενδιαφερόμενους.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο.

 

Email: ecocom-tokyo@mfa.gr , Τηλ. +81-3-3404-5853, +81-3-3404-1195.

 

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
2022.01.25- Συμμετοχή στο EU-Africa Business Forum - Ανακοίνωση
EUJC_EABF22_Flyer