ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Έκθεση ''Ελλάδος Γεύση'': Συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
10/03/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

syn_726111079_F423760744.jpg

Όλο ένα και περισσότεροι είναι οι θερμοί υποστηρικτές της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» και κάθε μέρα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε τις σημαντικές για εμάς συνεργασίες.
               
Ο Φυτοστολισμός και στους χώρους του Παραδοσιακού Παντοπωλείου θα είναι επιμελημένος από το Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την ευγενική τους χορηγία και στήριξη!

 

Λίγα Λόγια για το Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στην καρδιά των εγκαταστάσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ιερά Οδό λειτουργεί χρόνια τώρα σε μια έκταση 3 στρεμμάτων το Εμπορικό Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών και πάνω από τριάντα είδη καλλωπιστικών φυτών εσωτερικού χώρου. Στον υπαίθριο καταπράσινο περιφραγμένο χώρο τα 20 με 30 είδη καλλωπιστικών φυτών εξωτερικού χώρου είναι τοποθετημένα ανα μέγεθος και είδος για να διευκολύνουν τις επιλογές μας.

 

Ελιές (ποικιλίας Κορωνέικη, Αμφίσσης, Καλαμών) ξινόδεντρα, ανθόφυτα, εποχικά & ετήσια. Πανσέδες, πετούνιες, βίνκα, γεράνια, κυκλάμινα, διμορφοθήκες, σάλβια, κατηφέδες, σκυλάκια. Επίσης, καλλωπιστικοί θάμνοι, καλλιστήμονες, λιγουστρίνια, αγγελικές, βιβούρνο λουσίντουμ, λαντάνα, τεξάνουμ, πυξάρι, τριανταφυλλιές, φωτίνιες στολίζουν το χώρο.

 

Ένα υπέροχο συνοθίλευμα μυρωδιών που σε ταξιδεύει, δημιουργούν τα αρωματικά φυτά, βασιλικός, δυόσμος, φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, λεμονοθύμαρο, λεβάντα, μέντα, λουϊζα, μαντζουράνα.
Λεμονιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, ροδιές & μουσμουλιές να απλώνονται στο χώρο μπορεί να αντικρύσει ο επισκέπτης.  Ποικιλίες αναρριχώμενων φυτών, ρυγχόσπερμα, κίτρινο γιασεμί και το Πάσχα… πασχαλιές.

 

Που βρίσκεται; Πότε να το επισκεφτώ;

Το θερμοκήπιο καλλωπιστικών φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στην Ιερά Οδό 75 στο Βοτανικό και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210 3474765.
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές 8.00-16.00 για το κοινό & Σάββατα 8.00-14.00 όλο τον χρόνο.

 
Δραστηριότητες για παιδιά

Στο θερμοκήπιο δυο φορές την εβδομάδα φιλοξενείται ένα ίδρυμα παιδιών με ιδιαιτερότητες. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να απασχοληθούν ψυχοκινητικά. Το Θερμοκήπιο κάνει δωρεές σε σχολεία, ιδρύματα, κοινωφελείς οργανισμούς. Στηρίζει ιδιωτικές πρωτοβουλίες, δίνει συμβουλές μέσω της δράσης του σε ενδιαφερόμενους, διοργανώνει εργαστήρια για μικρούς κηπουρούς εν δράσει και πραγματοποιεί ξεναγήσεις στους χώρους του.

Ιστορικά Στοιχεία
Το Θερμοκήπιο κατασκευάστηκε περί το 1970 είναι γυάλινο, με τύπο κατασκευής αμφικλινές, σκελετό από γαλβανισμένο σίδηρο και αλουμίνιο και ανοιγόμενα παράθυρα.
 
Για να ενημερωθείτε για τις δράσεις του Θερμοκηπίου Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών επισκεφθείτε τη σελίδα τους http://www.greenhouse.aua.gr/

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή