ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ξεκινά η έκθεση ''Ελλάδος Γεύση'' !
11/04/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ξεκινά η Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" !

Τις ομορφιές και τις γεύσεις κάθε γωνιάς της Ελλάδας μας καλεί να γνωρίσουμε ή… και να θυμηθούμε η έκθεση «Ελλάδος Γεύση», μέσα από μια γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού και τουριστικών προτάσεων που θα στηθεί στις 15-16-17-18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ας μάθουμε λοιπόν μερικές πληροφορίες για την έκθεση "Ελλάδος Γεύση" !

 

  1. Τι είναι η έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Πρόκειται για μια έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τη Γαστρονομία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της χώρας μας, μέσα από την συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κάθε ένα από τους τρεις αυτούς τομείς.
 

  1. Ποιοι είναι οι στόχοι της διοργάνωσης;

Οι βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της Ελλάδας, μέσα από τη δυνατότητα άμεσης επαφής που θα έχει η κάθε Περιφέρεια με πλήθος κόσμου ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες, την προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην έκθεση ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και την ανάδειξη των οφελών που προκύπτουν από τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που υπάρχουν στην Ελληνική επαρχία και την επιστροφή σε αυτήν.

 

 

 

 

 

 

  1. Τι περιλαμβάνει η έκθεση;

Μια ολόκληρη «παραδοσιακή γειτονιά» θα στηθεί για τις ανάγκες τις έκθεσης, όπου θα περιλαμβάνει εκατοντάδες περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και η Πλακόστρωτη πλατεία είναι οι σημαντικότεροι χώροι της Έκθεσης. Στην «Ελλάδος Γεύση» οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς αλλά και να παρακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στην Πλακόστρωτη Πλατεία μας κάτω από τον ζωντανό πλάτανο που θα παρασκευάζονται απευθείας από τους σεφ στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο.

 

 

4. Τι παραπάνω προσφέρει η «Ελλάδος Γεύση» σε σχέση με άλλες εκθέσεις τροφίμων-ποτών;

Η «Ελλάδος Γεύση» δεν είναι απλά άλλη μια έκθεση προβολής εταιριών τροφίμων-ποτών, όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα. Στην ουσία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη Γαστρονομική-Πολιτιστική-Τουριστική πρόταση για την Ελλάδα, αφού η κάθε περιοχή θα εκπροσωπείται όχι μόνο από τα παραδοσιακά προϊόντα της, αλλά και από την προβολή των ιδιαίτερων ηθών και εθίμων και των ξεχωριστών τουριστικών επιλογών που μπορεί να προσφέρει. Για πρώτη φορά επίσης συναντά κανείς την προσπάθεια αυτή να γίνεται σε συνεργασία με Περιφέρειες, Δήμους και πολλούς άλλους τοπικούς φορείς.

 

5. Πως προβάλλεται η γαστρονομία μέσα από την έκθεση;


Η γαστρονομία αποτελεί το βασικότερο από τα τρία «υλικά» που θα φέρουν γεύσεις

και εικόνες από όλη τηνΕλλάδα στο «πιάτο» μας. Η προβολή της θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή παραγωγών από την κάθε περιοχή, αλλά και εκδηλώσεις όπως:

 

  • Live  Μαγειρική από γνωστούς σέφ με παραδοσιακά εδέσματα κάθε περιοχής. Τα πιάτα θα ετοιμάζονται καθημερινά στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, με αντικείμενο την ελληνική κουζίνα και με προϊόντα που οι σεφ θα προμηθεύονται από τα ράφια του παντοπωλείου, τα οποία οι παραγωγοί θα έχουν γεμίσει.
  • Λειτουργία «Παραδοσιακού Καφενείου», όπου εκεί μπορεί κάποιος να γευτεί διάφορα ελληνικά αποστάματα, ροφήματα αλλά και ελληνικά… κοκτέιλ.

 6. Πως προβάλλεται ο πολιτισμός;

Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με οπτικοακουστικό εξοπλισμό, όπου με την ευθύνη της κάθε Περιφέρειας θα διεξαχθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών κλπ.

7. Πως αναδεικνύεται ο τουρισμός;

Εκτός από παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων, κάθε Περιφέρεια θα έχει την ευκαιρία να προβάλλει τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τις υπηρεσίες που παρέχει, με σκοπό να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για κάθε είδους τουρισμό, όπως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό κ.α.

8. Γιατί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση;

 

Με τη συμμετοχή στην έκθεση, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να είναι μέρος μιας  ολοκληρωμένης εικόνας της περιοχής του, καθώς η «Ελλάδος Γεύση» είναι η μόνη έκθεση που προβάλλονται ταυτόχρονα Γαστρονομία, Πολιτισμός και Τουρισμός, αλλά και η μόνη έκθεση στην οποία συμμετέχουν ενεργά Περιφέρειες και Δήμοι απ’ όλη τη χώρα.

 

 

 

Επιπλέον, θα υπάρχουν καθημερινά ζωντανές συνδέσεις με μέσα μαζικής ενημέρωσης τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, παρέχοντας έτσι στους συμμετέχοντες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής σε B2B συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με Έλληνες ομογενείς εμπορικούς επισκέπτες με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού.Οι εκθέτες έχουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν το δικό τους Success Story.
 

Την Παρασκευή 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα. Τη Δευτέρα 18 Απριλίου θα λάβει χώρα Ημερίδα με θέμα: Καινοτομία και Μηχανική Τροφίμων.
Τέλος ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τη συμμετοχή είναι και η προοπτική εξαγωγής προϊόντων, αφού θα υπάρχουν προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και από το εξωτερικό.

9. Γιατί κάποιος να επισκεφτεί την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;

Γιατί μέσα από την έκθεση θα μπορέσει να πάρει «γεύση» από κάθε γωνιά της Ελλάδος, κρίνοντας μέσα από μια ολοκληρωμένη πρόταση τι τον ελκύει περισσότερο και τι όχι.  Θα μπορεί να δοκιμάσει εκλεκτά και αγνά προϊόντα από την κάθε περιφέρεια, να έρθει σε επαφή με τον τόπο καταγωγής του η να επιλέξει έναν τόπο τουριστικού προορισμού, αλλά και να μελετήσει τις όποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες υπάρχουν στην επαρχία.

Επίσης,  ο επισκέπτης στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» βιώνει την Ελλάδα μέσα από την Παραδοσιακή Γειτονιά, γεύεται στην Πλακόστρωτη Πλατεία μας τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα που δημιουργούνται στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο από τους σεφ.  Όλα αυτά προσφέρονται στον επισκέπτη έναντι εξαιρετικά χαμηλού εισιτηρίου, το οποίο ανέρχεται στα 3ευρώ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή