ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Νέες προοπτικές για τις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού στον Καναδά- Πρωτοβουλία ENTERPRISE GREECE- ΕΔΟΑΟ
12/09/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη ηγετικού κλιμακίου του «Liquor Control Board of Ontario (LCBO)» σε σημαντικές οινικές περιοχές της Ελλάδας (9-19 Σεπτεμβρίου 2022)

 

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2022 | Νέες, μεγαλύτερες προοπτικές για τις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού στον Καναδά ανοίγονται με την επικείμενη επίσκεψη του ηγετικού κλιμακίου του Liquor Control Board of Ontario (LCBO) στη χώρα μας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου- ΕΔΟΑΟ και της έμπρακτης στήριξης από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- ENTERPRISE GREECE.

 

Το κλιμάκιο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο & Δ/νοντα Σύμβουλο, κο George Soleas, τον Αντιπρόεδρο, κο Abhay Garg και 2 ακόμη κορυφαία στελέχη, που θα επισκεφθούν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και βασικές αμπελουργικές περιοχές, από 9-19 Σεπτεμβρίου 2022. Έχουν προγραμματιστεί ήδη εκδηλώσεις και συναντήσεις,  με ειδικές γευστικές δοκιμές, στις οποίες θα συμμετάσχουν 70 οινοποιεία, με περισσότερες από 300 ετικέτες.

 

Ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, κος Κωνσταντίνος Ευσταθίου, σημείωσε σε δηλώσεις του πως με την επίσκεψη αυτή μεγαλώνουν οι εξαγωγικές προσδοκίες για την καναδική αγορά, που διαχρονικά αποτελεί μια από τις αγορές - στόχους. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι προσπάθειες της οργάνωσης για την αναβάθμιση της θέσης του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές θα συνεχιστούν με συστηματικό τρόπο και συνέπεια, ενώ ευχαρίστησε την  Enterprise Greece και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Τορόντο, για την πολύτιμη συμβολή τους.

 

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Η αγορά του Καναδά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα Ελληνικά προϊόντα διατροφής, λόγω της ακμάζουσας Ελληνικής Ομογένειας, του υψηλού βιοτικού επιπέδου των καταναλωτων της αλλά και της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε – Καναδά (CETA) που ανοίγει νέους εμπορικούς ορίζοντες. Το ελληνικό κρασί έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην εν λόγω αγορά και γι'αυτό η Enterprise Greece στηρίζει, σε συνεργασία με την ΕΔΟΑΟ και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων μας στο Τορόντο, σημαντικές δράσεις προβολής, όπως είναι η πρόσκληση και φιλοξενία ανώτερων στελεχών του «Liquor Control Board of Ontario (LCBO στην Ελλάδα».

 

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

 

ENTERPRISEGREECE | Γραφείο Τύπου– 210 3355705, Χρήστος Ρουμελιώτης  c.roumeliotis@eg.gov.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Enterprise Greece-ΕΔΟΑΟ