ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Mε απόφαση της κυβέρνησης προσδιορίζεται ο τρόπος που θα εξοφληθούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές από τους 700.000 επιχειρηματίες
01/04/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους ότι με απόφαση της κυβέρνησης και με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις προσδιορίζεται νέος τρόπος εξόφλησης των επιστρεπτέων προκαταβολών.

 

 

1. Οι δόσεις από 60 γίνονται 96 μηνιαίες άτοκες δόσεις.

2. Όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να προεξοφλήσουν όλο το ποσόν δύναται να το πράξουν έως 31 Μαΐου 2022 και με 15% έκπτωση, επί του συνολικού ωφελούμενου ποσού

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

1. Το ύψος του ποσού που υποχρεούται η επιχείρηση να επιστρέψει εκδίδεται από την ΑΑΔΕ μετά από αυτόματη επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης.

 

2. Το ποσό επιστροφής βασίζεται στα εξής παρακάτω στοιχεία:

  • Αν ο τζίρος σε μία επιχείρηση του 2020 σε σχέση με το 2019 έχει πτώση στα ακαθάριστα έσοδα άνω του 70%, επιστρέφει από την επιστρεπτέα προκαταβολή το 25%.
  • Αν ο τζίρος του 2020 έχει πτώση στα ακαθάριστα έσοδα από το 2019 από 30 έως 70% επιστρέφεται το 33% της επιστρεπτέας προκαταβολής.
  • Όλες οι άλλες επιχειρήσεις επιστρέφουν το 50%

 

Τελευταία βέβαια συζητείται ευρέως και το σενάριο να μην επιστραφούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές στην περίπτωση κήρυξης εθνικών εκλογών.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

 

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ