ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Πρόσκληση στο διαδικτυακό workshop European Union-Africa Business Forum/EABF22
18/02/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

To Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και το Ελληνοκενυάτικο Επιμελητήριο  Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Πολιτισμού σάς προσκαλούν στο  διαδικτυακό workshop  “Women agri-food business in Africa and Europebenefits in the economy and the sustainable development by promoting the geographical indications as best practices” (“Γυναικείες επιχειρήσεις αγροδιατροφής στην Αφρική και στην Ευρώπη: οφέλη στην οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της προώθησης των γεωγραφικών ενδείξεων ως βέλτιστων πρακτικών”) που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, 10:00-11:30 CET (11.00-12.30 ώρα Ελλάδος). Η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας μας στο Επιχειρηματικό Forum ΕΕ-Αφρικής (European Union-Africa Business Forum/EABF22, 14-18.02.2022) υποστηρίζεται από τη Γεν. Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της συναφούς, με τον τομέα της αγροδιατροφής, γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ΕΕ - Ελλάδα και στην Αφρική, που αναπτύσσεται με βάση την αξιοποίηση προϊόντων που είτε απολαμβάνουν είτε χρήζουν προστασίας γεωγραφικών ενδείξεων (ποιοτικά επώνυμα προϊόντα ΠΟΠ,ΠΓΕ, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την  γεωγραφική τους προέλευση), καθώς και η συμβολή της στην τοπική και εθνική οικονομία.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα επιδιωχθούν να παρουσιασθούν: α) δράσεις του προγράμματος AfrIPI που χρηματοδοτεί και συντονίζει η ΕΕ για την παροχή τεχνογνωσίας και οικοδόμησης ικανοτήτων, μέσω βέλτιστων πρακτικών, καθώς και η αφρικανική προσέγγιση στη δημιουργία και προώθηση συστημάτων πιστοποίησης ειδικά προϊόντων προστασίας προέλευσης β) ιστορίες επιτυχίας (success stories) γυναικών επιχειρηματιών από Ελλάδα και αφρικανικές χώρες, γ) δυνατότητες χρηματοδότησης γυναικείων επιχειρήσεων στον  αγροδιατροφικό τομέα σε Αφρική και Ελλάδα. Δεδομένης της αυξημένης ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών του αγροδιατροφικού τομέα, αλλά και της κοινής γνώμης σχετικά με τα οφέλη της επωνυμίας των προϊόντων με προστασία προέλευσης, θα διερευνηθούν ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας ελληνίδων και αφρικανών γυναικών επιχειρηματιών στον αγροδιατροφικό τομέα, μεταφοράς τεχνογνωσίας, καθώς και ανάπτυξης δικτύωσης (networking), εστιάζοντας στις νέες προκλήσεις για την επίτευξη βιώσιμων στόχων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Η παρουσία ομιλητών από Ελλάδα, ΕΕ και Αφρική θα συμβάλει στο διάλογο και στη διερεύνηση συνεργασιών ανάδειξη αφρικανο-ευρωπαϊκών συνεργειών με αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα.

 

Σας προσκαλούμε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα του Forum  https://eabf.app.swapcard.com/event/eabf22/planning/UGxhbm5pbmdfODA4Mjg2  πατώντας πάνω δεξιά το κουμπί της σύνδεσης το οποίο θα σας οδηγήσει σε μια φόρμα υποβολής των στοιχείων σας. Αφότου τη συμπληρώσετε θα σας αποσταλεί στο email ένα κουμπί που θα σας συνδέσει στην live εκδήλωση. Η εγγραφή πρέπει να έχει γίνει 20 λεπτά νωρίτερα από την εκδήλωση για να μπορέσετε να την παρακολουθήσετε.

 

Με εκτίμηση,

 

Κορμπάκης Κωνσταντίνος

Γραφείο Προέδρου ΕΕΔΕΓΕ

Τ:   212 2543187-3087

Μ: 6982540012
emailgrammateia@eedege.gr

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή