ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
25/02/2009
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Στις 22-2-2008 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κέρκυρας επίσκεψη του Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα κ.Vili Minarolli .Τον κ.Πρέσβη δέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Γεώργιος Χονδρογιάννης ,καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου κ.Κώστας Κασταμονίτης (Β Αντιπρόεδρος ) και κ.Αλέξανδρος Γαστεράτος (Γεν.Γραμματέας).

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κέρκυρας και Αλβανίας και τα προβλήματα που αυτές παρουσιάζουν. Επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζει η θαλάσσια και η χερσαία μεταφορά εμπορευμάτων.

Οκ.Πρέσβης τόνισε ότι <<τα  προβλήματα μας ενώνουν να συνεργαστούμε στον επιχειρηματικό τομέα>>.

Ο κ.Πρόεδρος υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες διαμορφώνουν την πολιτική τα τελευταία χρόνια .Μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας είναι όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν σε όλη την περιφέρειά του .Στους Αγ.Σαράντα λειτουργεί ήδη Γραφείο  του Επιμελητηρίου.

Επιπλέον ,έγινε  αναφορά στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ.Κασιμάτης με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ.Sali Berisha και στην πρόταση που έγινε για τη δημιουργία στα Τίρανα  Γραφείου Υποδοχής των Ελλήνων επαγγελματιών ,το οποίο θα έχει ως αντικείμενο  τα οικονομικά και φορολογικά θέματα των δύο χωρών ,καθώς και τη φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία. Για το θέμα αυτό έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών και μελετά τις προϋποθέσεις λειτουργίας του.

 Ο κ.Πρέσβης συμφώνησε να ερευνήσει και αυτός το θέμα της λειτουργίας του γραφείου και αποφασίστηκε από κοινού η επόμενη συνάντηση για το θέμα αυτό να γίνει  στην Αλβανία .Τον καθορισμό της ημερομηνίας αναλαμβάνει ο κ.Πρέσβης .

Και οι δύο πλευρές ευελπιστούν στην καλή συνεργασία.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή