ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Το έργο BEST RESULT
25/02/2009
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το έργο BEST RESULT εγκρίθηκε το Δεκέμβριο του 2005 και ξεκίνησε η υλοποίηση του τον Ιανουάριο του 2006. Το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe 2005 με επιχορήγηση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. 50.000 ευρώ, έχει στόχο τη διάδοση και την προώθηση της χρήσης και της γνώσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στο Γραφείο του Intelligent Europe Energy Agency IFFA στις Βρυξέλλες. Στο έργο συμμετέχουν εταίροι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και παρουσιάζονται παρακάτω.

Partic.n Participant Name Country
01 Centro regionale di Assistenza per la Cooperazione Italy
02 Unione Provinciale Artigiani – Confartigianato Padova Italy
03 Universita degli Studi di Padova Dipartimento di Processi Chimicidell’ Ingegneria Italy
04 GFE Energy Management SRL Italy
05 Chambers Group for the Development of Greek Isles Greece
06 SC Chiminform Data SA Romania
07 Narodowa Agencja Paszanowania Energii SA Poland
08 Escola Superior de Tecnologia de Setubal Portugal
09 Universidad de Valladolid Spain
10 Escan. SA Spain
11 Centre for Renewable Energy Sources Greece
12 Fundacion Cener – Ciemat (Renewable Energy National Center) Spain
13 Fundacion Cartif Spain
14 Fundacion Asturiana de la Energia Spain


Το έργο διήρκησε 36 μήνες και στο πλαίσιο του διενεργήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις διάδοσης και προώθησης της ιδέας, αλλά και της χρήσης των ΑΠΕ ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές όπου το πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας αλλά και των χρησιμοποιούμενων ενεργειακών πόρων παρουσιάζεται ιδιαίτερα έντονο.
Ειδικότερα, ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων υλοποίησε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου τις παρακάτω ενέργειες:

1. τέσσερις (4) εθνικές / περιφερειακές ημερίδες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως προς τις διαδικασίες και τα μέσα εφαρμογής τους, όσο και σχετικά με τις εφαρμοζόμενες τεχνολογικές διαδικασίες στις κατασκευές και στις κατοικίες με εξειδίκευση στη χρήση της ηλιακής ενέργειας για την θέρμανση χώρων και νερού. Επίσης, ειδική αναφορά έγινε σε τεχνικές και μεθόδους εξασφάλισης ενεργειακής επάρκειας και εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.
2. μετάφραση στην ελληνική γλώσσα των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών πακέτων που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου που αφορούν διάφορους τομείς-στόχους σε σχέση με τη χρήση και διάδοση των Α.Π.Ε.
3. διάδοση και διάχυση των καλών πρακτικών αλλά και προώθηση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε ενεργειακά θέματα. Αυτό συνοψίζεται στην πραγματοποίηση των παρακάτω ενεργειών:

Α. οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για το κοινό
Β. ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για τεχνικούς κατασκευαστές και ειδικούς του κατασκευαστικού κλάδου σχετικά με τις δυνατότητες χρησιμοποίησης και εφαρμογής των ΑΠΕ στις κτιριακές εγκαταστάσεις (οικιακές και βιομηχανικές)
Γ. δημοσιεύσεις και άρθρα στον τοπικό τύπο (εφημερίδες, περιοδικά κλπ.) αλλά και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις Α.Π.Ε. και τις δυνατότητες χρήσης τους, σχετικά με τις τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και τις αντίστοιχες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα αυτό
Δ. Επισκέψεις σε κατά τόπους ιδιωτικές εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή