ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
12/02/2009
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ


Στην Κέρκυρα σήμερα την 30η του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2009 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 13:20, ενώπιον εμού του Ανθ/μου Πακτίτη Βενέδικτου του Σπυρίδωνα υπηρετούντος στο Α.Τ Κέρκυρας παρισταμένου και του Ανθ/μου Παπακίτσου Νικολάου της ιδίας Υπηρεσίας, προσληφθέντος ως β’ ανακριτικού υπαλλήλου, εμφανίσθηκε ενώπιων μας ο Χονδρογιάννη Γεώργιος του Παναγιώτη και της Σταματέλας γεν. 20-03-1950 στην Κέρκυρα κατ. Ομοίως Αριστοτέλους αρ. 2 κάτοχος του Α.Δ.Τ. ΑΕ -777515 από 08-10-2007 της Υπ. Ασφ. Κέρκυρας, χριστιανός ορθόδοξος, έπειτα ο εξεταζόμενος αφού έθεσε την δεξιά αυτού επί του Ιερού Ευαγγελίου, ορκίσθηκε σύμφωνα με τα άρθρα 218 παρ.1 και 219 παρ.1 του Κ.Π.Δ και ζήτησε την σύνταξη της παρούσας έκθεσης, ειπών τα εξής:
Υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά εξ ονόματος και για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Ν.Π.Δ.Δ, κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Κερκυραίων αλλά και σε όλο τον Νομό Κέρκυρας από την συσσώρευση τεράστιων όγκων απορριμμάτων. Πράγματι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται το φαινόμενο της μη αποκομιδής των απορριμμάτων σε όλο το Νομό, με αποτέλεσμα η συσσώρευσή τους σήμερα να δημιουργεί μία απαίσια εικόνα για την Κέρκυρα καθώς και να εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την Δημόσια υγεία των κατοίκων, για την ζωή τους, για το φυσικό περιβάλλον καθώς και για την πορεί των Κερκυραϊκών επιχειρήσεων. Εκτός των ανωτέρω κινδύνων η κατάσταση αυτή η οποία έχει διαμορφωθεί δημιουργεί μια τεράστια δυσφήμιση για το νησί μας καθότι απολύτως μειονεκτικό τουριστικά και επαγγελματικά σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς και περιοχές. Το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμη οξύτερο λαμβανομένου υπ΄ όψιν ότι την 12, 13 και 14/02/2009 συνέρχεται στην Κέρκυρα η μείζονος σημασίας σύνοδος των κρατών της Αδριατικής σε επίπεδο Υπουργών ( με αντικείμενο τον τουρισμό, επιχειρηματικότητα, ακτοπλοϊκές συνδέσεις και περιβάλλον). Για όλα λοιπόν τα ανωτέρω και με γνώμονα την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος και την καλή πορεία της Κερκυραϊκής επιχειρηματικότητας, καταθέτω την παρούσα αναφορά μου και εξ αιτούμαι την ποινική δίωξη παντός έχοντο0ς ευθύνη. Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω.


Στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις του Προέδρου κου Γεωργίου Π. Χονδρογιάννη, του Αντιπροέδρου κου Κων/νου Κασταμονίτη και του Γενικού Γραμματέα κου Αλέξανδρου Γαστεράτου. Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κος Χονδρογιάννης το Επιμελητήριο Κέρκυρας, μέσα από το θεσμικό του ρόλο προέβη σήμερα σε μια κίνηση η οποία έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μέρες. Κάναμε υπομονή για να δούμε τι θα γινόταν με τα σκουπίδια. Η κατάσταση η οποία επικρατεί εδώ και μέρες είναι απαράδεκτη. Υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για να λυθεί αυτό το θέμα. Αυτό γιατί λάβαμε όλο αυτό το διάστημα πολλά παράπονα από καταστηματάρχες και εμπόρους του νησιού.

Από την πλευρά του ο κος Κασταμονίτης ο οποίος σημείωσε πως πέρα από τα προβλήματα που υπάρχουν, υπάρχει και κάποια σκοπιμότητα. Δεν μπορεί κάθε δέκα μέρες να κλείνει ο ΧΥΤΑ. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζουμε. Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της Κέρκυρας. Την ενέργειά μας θα μπορούσε να την κάνει και κάποιος άλλος φορέας.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κος Γαστεράτος επεσήμανε πως είναι μια πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται για το καλό της επιχειρηματικότητας. Έχουμε αναπτύξει μια σειρά από πρωτοβουλίες, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον μας. Χαρακτηριστική είναι η σύσκεψη που θα γίνει με το ΤΕΜΠΜΕ, όπως και η σύσκεψη από τις 12-13 Φεβρουαρίου, μεταξύ όλων των Υπουργών των χωρών της Αδριατικής με τέσσερα επίκαιρα θέματα τα οποία θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της Κέρκυρας. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες μας έρχονται αντιμέτωπες με αυτή την εικόνα.  

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή