ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ
12/02/2009
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ως εκπρόσωπος της Κ.Ε.Ε.Ε, συμμετείχε σε αρκετές συναντήσεις και είχε σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς προκειμένου να προωθηθούν και να επιλυθούν τα φλέγοντα θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών ήταν η απόφαση του Υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου με την οποία επαναφέρεται το ποσόν των 10.500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Χονδρογιάννης δήλωσε:
« Είμαι ικανοποιημένος για την έκβαση αυτής της προσπάθειας, δεδομένου ότι η επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στις επιχειρήσεις ήταν ένα από τα κυριότερα αιτήματα των Επιμελητηρίων όλης της χώρας. Επιπλέον, η πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών για περιορισμό των κρατικών δαπανών, η μεταβολή του τρόπου υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) από το οποίο θα απαλλάσσονται οι μικροί και μεσαίοι ιδιοκτήτες, η αναβολή για ένα χρόνο της εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης είναι μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση. Από τη πλευρά μας, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, θα συμμετάσχουμε σε κάθε δημιουργικό διάλογο που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της σημερινής οικονομικής κρίσης».

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή