ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ crowdfunding
16/01/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Aρχές Φεβρουαρίου του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η ελληνική πλατφόρμα crowdfunding. Επιτρέπει σε μεγάλο αριθμό ιδιωτών να πραγματοποιούν μικρές επενδύσεις σε καινοτόμους ιδέες, με αντάλλαγμα μετοχές των εταιρειών που θα δημιουργηθούν.
Οι δημιουργοί αυτής της πλατφόρμας, με την επωνυμία Winners Fund, είναι τρία στελέχη με εμπειρία στον χώρο του private equity. Πρόκειται για τους κ. Γ. Τσακίρη (με πολυετή παρουσία στον τραπεζικό και επενδυτικό κλάδο), Κων/νο Παρίσση (δικηγόρο και οικονομολόγο με έδρα τις Σέρρες, αλλά με προϋπηρεσία σε μεγάλα γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) και τον Γ. Ξανθάκη (προέρχεται από την πληροφορική, αλλά την περίοδο 2011-2013 ήταν γενικός διευθυντής της Oxygen Capital ΑΧΕΠΕΥ).
Σε δηλώσεις τους στην «K», οι τρεις ιδρυτές της Winners Fund υποστηρίζουν ότι από το 2010 μέχρι σήμερα αντλήθηκαν διεθνώς μέσω crowdfunding περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα λειτουργούν διεθνώς 786 πλατφόρμες crowdfunding, οι 200 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη, με τη Βρετανία να κατέχει ηγετική θέση. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με τελευταίο παράδειγμα τη Γερμανία, αναμορφώνουν το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να γίνει πιο φιλικό το crowdfunding και άλλες εναλλακτικές μορφές επένδυσης/χρηματοδότησης.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τρέχοντα και νέα χρηματοδοτούμενα προγράμματα στο γραφείο του 1ου ορόφου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Αρμόδια κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα τηλ.2661081026.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας
  

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή