ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ. ΒΡΟΥΤΣΗ
04/08/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ


http://chioschamber.gr/kerkyraimages/leon_F1889586109.JPG;jsessionid=0B5B1A2EDDC7250441E365882BEF7330


Κέρκυρα 4 Αυγούστου 2014

  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη σας ενημερώνει σχετικά με τη συνάντηση όπου είχε ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου σε θέματα της αρμοδιότητάς του.


Συγκεκριμένα ο κ .Μίχαλος αναφέρθηκε:


  • Στην ανάγκη προώθησης μιας νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών και αποπληρωμή της σε 100 μηνιαίες δόσεις,

  • Στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής που αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, είναι σημαντικό να παταχθεί η παραβατικότητά στην αγορά εργασίας, η οποία δε λειτουργεί μόνο σε βάρος των ταμείων, αλλά και σε βάρος των συνεπών και υπεύθυνων επιχειρήσεων,

  • Στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς το μέτρο φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, τόσο για την αύξηση της απασχόλησης, όσο και για τη δημιουργία νέων επενδύσεων. Πρόταση των Επιμελητηρίων είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατ’ 10% με στόχο την ενθάρρυνση νέων προσλήψεων. Ειδικά για την ενθάρρυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, προτείνουμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα τρία πρώτα χρόνια της λειτουργίας μιας επιχείρησης,

  • Στην αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για τη στήριξη της απασχόλησης. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε δράσεις επανακατάρτισης και στήριξης των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα επανένταξης.

     


Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, από πλευράς του, ανέφερε ότι το ζήτημα μιας νέας ρύθμισης βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Ωστόσο, όπως και με την ισχύουσα ρύθμιση, έχει επιτευχθεί ο στόχος των εισπράξεων. Για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι με το σύστημα Εργάνη και τους τακτικούς εξονυχιστικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ, επιχειρείται να αμβλυνθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα κάλεσε τα Επιμελητήρια να σταθούν στην προσπάθεια του υπουργείου για την πάταξη του φαινομένων αυτών που λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων, των υγιών και νόμιμων επιχειρήσεων, του ασφαλιστικού συστήματος και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.


Σε ότι αφορά την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι βρίσκεται στους βασικούς σχεδιασμούς του υπουργείου του.


Τέλος, σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας, ο κ. Βρούτσης είπε ότι αξιοποιούνται πλήρως όλα τα διαθέσιμα κονδύλια και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μία νέα δράση για 50.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.


 


                                                Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας


                                                                Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή