ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ WORKSHOP ΤΗΣ Ε. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10 /9/2014
10/07/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Με αφορμή την Σύνοδο Εργασίας που θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη, στις 10.9.2014, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον παρακάτω ιστότοπο έχει αναρτηθεί ερωτηματολόγιο από την Ε. Επιτροπή, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που παρέχουν ή αγοράζουν διασυνοριακές υπηρεσίες ή σε όσες επιθυμούν ένα από τα δύο, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση του στόχου τους:

http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/internal-market-services-businesses 

Στην παρούσα φάση, το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο μόνο στην αγγλική γλώσσα, αλλά μέχρι τα τέλη Ιουλίου προβλέπεται να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες.

Επισημαίνεται ότι η συμπλήρωσή του είναι προαιρετική. Ωστόσο, κρίνουμε ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα τη συζήτηση μεταξύ των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην Σύνοδο της Θεσσαλονίκης.

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διοργανώνει Σύνοδο Εργασίας (Workshop) στις 10 Σεπτεμβρίου 2014, στην Θεσ/νίκη, με θέμα την διασυνοριακή παροχή υπηρεσιών στην  Ενιαία Αγορά, στους τομείς των κατασκευών και των επιχειρηματικών υπηρεσιών (construction and business services).

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Ε. Επιτροπής που διοργανώνει  σειρά  από Workshops,  στο πλαίσιο του Forum για την Ενιαία Αγορά, με κορύφωση την Διάσκεψη στις Βρυξέλλες, Μάρτιο/Απρίλιο 2015, με σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς και την άρση των εμποδίων. Οι προτεινόμενες πόλεις βρίσκονται σε περιοχές που γειτνιάζουν με ενδοκοινοτικά σύνορα και υπάρχει έντονη διασυνοριακή οικονομική δραστηριότητα, κυρίως στον τομέα των Υπηρεσιών.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η εμπλοκή των επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων για τον εντοπισμό των εμποδίων που συναντούν, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και των εμπειριών τους κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων σε διασυνοριακό επίπεδο ή κατά την εγκατάσταση.

Στην Σύνοδο Εργασίας της Θεσ/νίκης, η συζήτηση θα διεξαχθεί μεταξύ της Ε. Επιτροπής, εθνικών αρχών και επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρουμανία και την Βουλγαρία, σχετικά με την διασυνοριακή οικονομική δραστηριότητα στους τομείς των κατασκευών (construction) και των επιχειρηματικών υπηρεσιών (business services), συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών υπηρεσιών και στους δύο τομείς.


 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή