ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
12η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ''ΗΛΙΟΣ'' ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΑΪΟΥ 2014
15/05/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας κοινοποιεί στα μέλη του την έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου & Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ».

Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 12ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ» που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το μήνα Μάιο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

"Με την εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου & Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» από την 1η Ιουνίου 2013, η χώρα μας απέκτησε ένα απο τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα συστήματα ελέγχου, ενημέρωσης και παρακολούθησης των συνταξιοδοτικών δεδομένων και στοιχείων στην Ευρώπη.
Μεταξύ άλλων, μέσω του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» μάθαμε για πρώτη φορά τον ακριβή αριθμό των συντάξεων και συνταξιούχων της χώρας, φωτίσαμε αθέατες πλευρές του κοινωνικού κράτους όπως η καταβολή επιδομάτων πρόνοιας απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βελτιώσαμε την εξυπηρέτηση των πολιτών με την προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων όλων των συνταξιούχων της χώρας.
Απο το επόμενο δελτίο του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», επετειακού χαρακτήρα δελτίο καθώς κλείνει ένας χρόνος από την πρώτη έκδοσή του, θα ενσωματωθεί ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο πληροφόρησης: η αποτύπωση της ανά ταμείο μηνιαίας εισροής νέων συνταξιούχων. Πρόκειται για δεδομένα καίριας σημασίας που αντανακλούν την ανά ταμείο κύριας ασφάλισης δυναμική εισροής νέων συνταξιούχων και, κατά συνέπεια, την εξέλιξη των χρηματοδοτικών του αναγκών"

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
12iEKTHESIILIOS_Maiospdf_F375704482.pdf