ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΕΕ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
11/03/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στη Διοίκηση της οποίας συμμετέχει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, απέστειλε επιστολή προς τα μέλη της τρόικας, για το μείζον θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Στην επιστολή τονίζεται ότι:

«Η εμμονή σας (της τρόικας) στον προαπαιτούμενο όρο να εξοφλούνται εφάπαξ οι οφειλές του 2013, προκειμένου να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία έως τις 31/12/2012 σε 48 δόσεις, ήταν ακατανόητη και καταστροφική για την επιτυχία της ρύθμισης.

Αν ο όρος αυτός δεν απαλειφθεί το συντομότερο δυνατόν και αν η ρύθμιση της «Νέας Αρχής» δεν προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες, οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι ανεπανόρθωτες για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Η λύση είναι μία και μοναδική. Ένταξη στη ρύθμιση του συνόλου της ληξιπρόθεσμης οφειλής, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, στις προβλεπόμενες 48 δόσεις της «Νέας Αρχής» με εκκίνηση αποπληρωμής από 1/1/2015 και καταβολή το 2014 μόνο των τρεχουσών εισφορών και επιπλέον μηνιαία προσαύξηση στο ύψος του 1% του συνόλου της ληξιπρόθεσμης οφειλής».

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή