ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
13/02/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για τις δράσεις που ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στη Διοίκηση της οποίας συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, για τη βοήθεια των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς.

Η ΚΕΕΕ, μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, αντιλαμβανόμενη πλήρως την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του νησιού, αποφάσισε να εκφράσει τη συμπαράστασή της και να συνδράμει με κάθε μέσο την προσπάθεια του Επιμελητηρίου για στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων-μελών του.
 
Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΕ, εκτός της έντονης παρεμβατικής δράσης που έχει ήδη αναπτύξει και βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλα με το κυβερνητικό έργο, άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό και απευθύνει έκκληση σε όλες τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων για την προσφορά κάθε ποσού - μικρού ή μεγάλου - προς ενίσχυση των συναδέλφων της Κεφαλονιάς, οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Όπως επισημαίνει στην επιστολή που απέστειλε στις διοικήσεις όλων των Επιμελητηρίων της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τα Επιμελητήρια θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια του νησιού να αποκαταστήσει τα τραύματά του και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, όπως άλλωστε κάναμε πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις έκτακτων φαινομένων φυσικής καταστροφής. Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα καθορίσει τον τρόπο διοχέτευσης των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα και κοινωνία για την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών. Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 5051-070162-301 / IBANGR73 0172 0510 0050 5107 0162 301, στην Τράπεζα Πειραιώς. 

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της Διοίκησης της ΚΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, θα επισκεφθεί το νησί τις επόμενες ημέρες και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς επίσης και με εκπροσώπους των τοπικών φορέων, για άμεση και επιτόπια ενημέρωση και συντονισμό δράσεων.
 
Τέλος στο πλαίσιο εκδήλωσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η ΚΕΕ θα αξιοποιήσει άμεσα το ευρωπαϊκό επιμελητηριακό δίκτυο στο οποίο δραστηριοποιείται, με στόχο την ουσιαστική συμμετοχή του στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, απευθυνόμενη στα Ευρωεπιμελητήρια και σε όλες τις εθνικές ενώσεις των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή