ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ
28/01/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) στη Διοικητική Επιτροπή της οποίας μετέχει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη σε έκτακτη συνάντησή τους, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, προέβησαν στην έκδοση τριών ψηφισμάτων τα οποία και απέστειλαν στους συναρμόδιους υπουργούς.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 
Με το πρώτο ψήφισμα, η ΚΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη σωστή αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, στην άμεση διαγραφή όλων των διατάξεων και ρυθμίσεων, που έχουν σαφώς εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν ανταποκρίνονται στη φοροδοτική ικανότητα κάθε επιχειρηματικού φορέα, και στη θέσπιση ενός νέου δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού πλαισίου με κεντρικό άξονα την εθνική οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, περιλαμβανομένων και των εξαγωγών, και την προώθηση κάθε επενδυτικού και αναπτυξιακού μέτρου.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ
Με το δεύτερο ψήφισμα, η Κεντρική Ένωση επαναφέρει την πρότασή της προς την Πολιτεία, μετά και την αποδεδειγμένη αποτυχία των υφιστάμενων ρυθμίσεων, για κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη σταδιακή αποπληρωμή τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών και μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου θα καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
Τέλος, με το τρίτο ψήφισμα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον μνημονιακό νόμο για την άρση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια και να καταργήσει άμεσα τις διατάξεις των νόμων 4179/2013 (άρθρο 21) και το άρθρο 25 του νόμου «Ενιαία Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις». Με τις δύο αυτές διατάξεις επιχειρείται η πολυδιάσπαση του επιχειρηματικού κόσμου, που οδηγεί στην πλήρη αποδυνάμωση του φυσικού τους φορέα, που είναι τα εμπορικά, βιομηχανικά, βιοτεχνικά και επαγγελματικά επιμελητήρια, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε εμπορικές αλλά και τεχνικές επιχειρήσεις να εγγράφονται στο Ξενοδοχειακό και στο Τεχνικό Επιμελητήριο αντίστοιχα.
 
Επισυνάπτονται τα ψηφίσματα
 
KEE24-1-14_F1649054123.JPG

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
PSIFISMAEPIMELITIRIA_F1336575090.doc
PSIFISMAFOROLOGIKO_F642144005.doc
PSIFISMAOAEE_F2145009617.doc