ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ «VOUCHER ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» ΕΩΣ 10.000 ΕΥΡΩ
21/11/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 ICTINNOVATION_F864057183.JPG

Τη χορήγηση «voucher καινοτομίας», ύψους έως και 10.000€, για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα αξιοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα είχε πιλοτική εφαρμογή στις Ισπανικές περιφέρειες (Murcia & Extremadura regions) και αναμένεται να υλοποιηθεί πανευρωπαϊκά εντός του 2014.

Πρόκειται για το πρόγραμμα ύψους 10,4 δισ. ευρώ που είχε εξαγγείλει για τη δημιουργία των "e-μικρομεσαίων", η Επίτροπος  αρμόδια για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, Νέιλι Κρους.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πρόγραμμα, προκειμένου η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων να κατευθυνθεί ολόκληρη και άμεσα στη βελτίωση των τεχνολογικών εμπορικών δυνατοτήτων που προσφέρει μία επιχείρηση θα δίνονται τα λεγόμενα "vouchers καινοτομίας", αξίας έως και 10.000 ευρώ, με τα οποία μία μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση θα μπορεί να αγοράζει ψηφιακές υπηρεσίες, όπως κατασκευή ιστοσελίδας, εκμάθηση ηλεκτρονικού εμπορίου και υιοθέτηση εξειδικευμένων τεχνολογικών εργαλείων για διάφορες διαδικασίες της επιχείρησης, όπως η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας ή των σχέσεων με τους πελάτες.

Η Κομισιόν έχει διαθέσει στις περιφέρειες των ευρωπαϊκών κρατών ένα προσχέδιο για να τις υποβοηθήσει στην εφαρμογή του νέου προγράμματος, στην αναγνώριση των ψηφιακών αναγκών κάθε επιχείρησης και πώς με κουπόνια η αξία των οποίων και οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι "κομμένα και ραμμένα" για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες θα μπορούν να αγοράζονται από διάφορους προμηθευτές, όπως ιδιωτικές εταιρείες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κοκ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή