ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
23/10/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας κ. Ismail Sefa Yuceer την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στον χώρο του Επιμελητηρίου. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Γενική Διευθύντρια για την Ελλάδα των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines) κα. Gulay Ozturk.

Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα ελληνο-τουρκικής οικονομικής συνεργασίας και ιδιαίτερα η προσέλκυση Τούρκων τουριστών στην Κέρκυρα. Ο κ. Χονδογιάννης δεσμεύτηκε να θέσει προς τους αρμόδιους φορείς το θέμα της απλοποίησης των διαδιακσιών για τη χορήγηση τουριστικής βίζας προς τους Τούρκους πολίτες καθώς και το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Κέρκυρας και Κωνσταντινούπολης. Η εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών επεσήμανε ότι η εταιρία της μελετά πολύ σοβαρά την επέκταση των δρομολογίων της προς Ελλαδικούς προορισμούς και η Κέρκυρα είναι μέσα στις προτεραιότητές τους.

Τέλος εξετάστηκε το ενδεχόμενο να διοργανωθεί μια επίσκεψη Τούρκων tour operator και άλλων επιχειρηματιών στην Κέρκυρα, ώστε να γνωρίσουν τις ομορφιές και τα τοπικά προιόντα του νησιού μας.

Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια των συναντήσων που είχε ο κ. Χονδρογιάννης στην Κωνσταντινούπολη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τουρκίας μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης κ. Murat Yalcintas και σκοπό έχουν να κάνουν την Κέρκυρα γνωστή στη γείτονα χώρα ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό και να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές συνεργασίε.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή