ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
23/09/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Mathiteia_F1375544485.jpg
Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» υλοποιεί το Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας.

Μέσω του Προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης Μαθητείας 6 μηνών στον παραγωγικό τομέα σε νέους αποφοίτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή 3 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης/ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους).

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν ιδιωτικές Επιχειρήσεις πανελλαδικά εκτός των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας (ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΦΩΚΙΔΑΣ) και Νοτίου Αιγαίου (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΚΥΚΛΑΔΩΝ) (λόγω έλλειψης διαθέσιμης χρηματοδότησης).

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων (εγγραφή και δήλωση θέσεων Μαθητείας) πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr
 
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07.10.2013

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 03.12.13 - 07.12.13

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ) ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ.

Για πληροφορίες σχετικά με την παρούσα Πρόσκληση παρακαλούνται οι Επιχειρήσεις να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: στο 210 2442138 και 210 344 39795 από 09:00 π.μ. έως 15:30 μ.μ. ή να αποστέλλουν e-mail στο helpdesk@mathiteia4u.gov.gr

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή