ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.ΕΤ.Α. ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
26/08/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ενώ το Υπουργείο Οικονομικών είχε προαναγγείλει ελάφρυνση των νοικοκοιριών λόγω της μείωσης κατά 15% του Ε.Ε.Τ.Α. για το 2013, στην Κέρκυρα [σε πολλές περιοχές εκτός της πόλης και ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές εκτός τουριστικης ζώνης], γίναμε μάρτυρες κατά την αποστολή του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ ενός πολύ δυσάρεστου γεγονότος, του διπλασιασμού του Ε.Ε.Τ.Α.

Επειδή γνωρίζουμε τον τρόπο που προσδιορίζεται το Ε.Ε.Τ.Α. σύμφωνα με το νόμο 4152/2013 και επειδή τα παράπονα των επαγγελματιών μελών μας και όχι μόνο είναι πολλά και απολύτως δικαιολογημένα θα σας παρακαλούσα να μας απαντήσετε στα εξής εύλογα ερωτήματα.                                                              

Α) Εχει υπάρξει κάποιο λάθος στους λογαριασμούς που έχουν αποσταλλεί με αυξημένο  Ε.ΕΤ.Α. ναι ή όχι. Εάν ναι πως και πότε θα διορθωθεί .                                                    

Β) Αν δεν έχει υπάρξει λάθος ποιός πήρε την συγκεκριμένη απόφαση διπλασιασμού του τέλους [που έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονιμικών] σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους επιχειρηματίες και τους πολίτες της Κέρκυρας  γενικότερα.                                                                                 

Γ) Τέλος έχει υπάρξει παράλειψη-καθυστέρηση από την πλευρα του Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ όσον αφορά την αποστολή της υπ,αριθμ. 17-549/20-12-2012 απόφασης του Δ.Σ. προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.  για τον καθορισμό της τιμής ζώνης ναι ή όχι. Αν εστάλλει κανονικά γιατί το μηχανογραφικό της ΔΕΗ δεν την έλαβε υπόψιν.                                                                 

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το συγκεκριμένο γεγονός και πως αυτό θα διευθετηθεί δίκαια και άμεσα.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή