ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
08/11/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με τα νέα έκτακτα μέτρα. Ακολουθεί η σχετική επιστολή.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Κύριοι,

Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη αγωνία μας για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του τόπου μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας και περιορισμού της μετάδοσης του Κορωνιού, η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει μέτρα, που θα ωθήσουν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν.

 

Η επιχειρηματική κοινότητα έχει εδώ και ενάμιση χρόνο συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία της δημόσιας υγείας με μεγάλες θυσίες και απώλειες. Και ενώ αυτές οι θυσίες και οι απώλειες έχουν δημιουργήσει δυσάρεστες συνέπειες, έρχονται τα νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα προκαλέσουν νέες απώλειες.

 

Ο ρόλος των επιχειρηματιών είναι να εξυπηρετούν τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους πελάτες χωρίς διακρίσεις.

 

Κατόπιν των παραπάνω, καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς συνδικαλιστικούς φορείς και τα Επιμελητήρια και  να προβεί σε παράλληλη ανακοίνωση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται, προς αποκατάσταση των απωλειών.

 

Η ευθύνη θα πρέπει να βαρύνει μόνο τον πελάτη και ο έλεγχος να γίνεται από τον κρατικό μηχανισμό.

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πατήστε εδώ να δείτε την επιστολή.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ