ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_KEE_DataPro Training_Ξεκίνησε η Κατάρτιση στην Προστασία Προστασίας Δεδομένων
25/02/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το σεμινάριο Ειδίκευσης για Υπευθύνους Προστασίας Δεδομένων που οργανώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα <<Erasmus+>> της Ευρωπαικής Ένωσης.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

 

DataPro: Ξεκίνησε η Κατάρτιση στην Προστασία Προστασίας Δεδομένων !!!

Θεωρητική Κατάρτιση

 

Το Μάθημα Ειδίκευσης για Υπευθύνους Προστασίας Δεδομένων είναι πλέον διαθέσιμο στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του έργου DataPro !!!

Πρόκειται για ένα ασύγχρονο σεμινάριο διαρκείας 40 ωρών που πραγματοποιείται εξολοκλήρου διαδικτυακά και είναι ελεύθερα προσβάσιμο με μια απλή εγγραφή. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και στελέχη που απασχολούνται στον τομέα της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPOOfficers) καθώς και σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον κλάδο.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 4 ενότητες γύρω με το περιεχόμενο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) 2016/679 και τις αρμοδιότητες του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων καθώς και σχετική βιβλιογραφία ανά ενότητα που μπορείτε να μελετήσετε.

Προκειμένου να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε τις ενότητες, μπείτε στον σύνδεσμο https://mooc.datapro-project.eu/. Στους συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν με επιτυχία το σεμινάριο, παρέχεται  πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πρακτική Εφαρμογή

Κατά το β’ στάδιο, οι επιτυχείς συμμετέχοντες της θεωρητικής κατάρτισης θα λάβουν μέρος σε διαδικτυακές θεματικές συζητήσεις με πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπροσώπους της αγοράς, εξειδικεύοντας τις γνώσεις που έλαβαν κατά τη θεωρητική κατάρτιση, εξετάζοντας πρακτικά θέματα της εργασιακής καθημερινότητας των Υπευθύνων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ανταλλάζοντας απόψεις γύρω από τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου αλλά και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η υιοθετηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού στο modusoperandiτων επιχειρήσεων.

Προηγουμένως, οι συμμετέχοντες θα έχουν χωριστεί σε 3 ομάδες, η καθεμία από τις οποίες θα κληθεί να προετοιμάσει μια εισήγηση πάνω σε μια σειρά πρακτικών προβλημάτων και μελετών περιπτώσεων (casestudies) που θα έχουν δοθεί από τους εκπαιδευτές, βάσει της προηγούμενης μελέτης του εκπαιδευτικού υλικού. Οι εισηγήσεις θα προσφέρουν κατάλληλο έδαφος για την ανάλυση των παραπάνω θεματικών, επιτρέποντας στους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση μιας ζωντανής εκπαιδευτικής εμπειρίας πάνω σε σύγχρονα και προσανατολισμένα στις απαιτήσεις της αγοράς ζητήματα!

Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής εφαρμογής, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

 

Το έργο DataPro

Η δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού, η κατασκευή της πλατφόρμας και η πιλοτική εφαρμογή μιας διαδικτυακής προσομοίωσης αποτελούν τα κύρια εργαλεία που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου DataPro, που χρηματοδοτείται από τη Βασική Δράση 3 του Erasmus+. Το έργο  στοχεύει στην αναβάθμιση του κλάδου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων μετά την υιοθέτηση του Κανονισμού της ΕΕ 2016/679. Εξετάζει το νέο κανονιστικό πλαίσιο συμμόρφωσης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών και επιδιώκει τη σύγκλιση των συστημάτων αναγνώρισης προσόντων των DPOs που εφαρμόζονται στο εκάστοτε εθνικό σύστημα των συμμετεχουσών χωρών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εργασιακής κινητικότητας.  

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DataPro_TrainingWBL_F1859749644.pdf