ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/07/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

                                                                                     ΚΕΡΚΥΡΑ, 22/07/2020

                                                 

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                             

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δηλώνει τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για παράταση προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών καθώς και την προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών του ΦΗΜ. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας από την στιγμή που ενέσκηψε η πανδημία  ανταποκρινόμενο στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και αφουγκραζόμενο την αγωνία των μελών μας, ζήτησε με έγγραφό του προς το αρμόδιο Υπουργείο την παράταση της απόσυρσης των ταμειακών μηχανών επειδή, η οικονομική ασφυξία που υπέστησαν οι επιχειρήσεις δεν ήταν δυνατόν να τους επιτρέψει ακόμη μια δαπάνη εν μέσω πανδημίας.

 Κατά  τη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς στην Κέρκυρα κατ’ ιδία τονίσαμε την αναγκαιότητα αυτής της διευκόλυνσης προς τις επιχειρήσεις και καταθέσαμε και σχετικό υπόμνημα με το αίτημα αυτό.

Η Κυβέρνηση αντέδρασε θετικά. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσαμε να αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο για τα δίκαια αιτήματα των μελών μας. 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων       

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

 

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
20200722_DELTIOTYPOU_F1522378200.pdf