ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ)
23/12/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Αέρας εξωστρέφειας και συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που πραγματοποιήθηκε στις 7/12/2019 στο κέντρο πολιτισμού <<Ελληνικός Κόσμος>> , καθώς και πρωτοβουλίες ενίσχυσης και υποστήριξης της μικρομεσαίας γυναικείας επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, τέθηκαν θέματα εκπαίδευσης  και κατάρτισης των γυναικών στις νέες ψηφιακές δεξιότητες, πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα και στη δημιουργία πλατφόρμας δικτύωσης των επιχειρήσεών μέσω του Δικτύου.

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος και ορισμένη εκπρόσωπος στο Δίκτυο κα Αγγελική Σκολαρίκη, ενώ συμμετείχαν γυναίκες επιχειρηματίες από τα περισσότερα Επιμελητήρια-μέλη του.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στην οικονομία δεν είναι μόνο ζήτημα δικαιωμάτων και ισότητας των φύλων,  ενώ σημείωσε πως, αν εμπλέξουμε περισσότερο τις γυναίκες, που είναι το ήμισυ του πληθυσμού, με την ενεργή οικονομία, δίνοντάς τους κίνητρα και εκπαιδεύοντάς τες, αυτό θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Επίσης ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι το προσεχές διάστημα πρόκειται να ανοίξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για γυναίκες άνω των 40  ετών.

 

Μεγάλη αίσθηση  προκάλεσε το νέο μοντέλο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που παρουσίασε ο νέος Διοικητής του  ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, αξιοποιώντας την πλήρη εργαλειοθήκη του Οργανισμού υποσχόμενος ότι κατά το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί ειδική ενημέρωση για τις νέες δυνατότητες.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή