ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Eορταστικές εκδηλώσεις της έναρξης του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ
27/09/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

​​
 1_F1903833504.jpg  2_F1153351165.jpg  3_F1022270662.jpg 4_F1815719764.jpg   5_F788026783.jpg 6_F671219803.jpg 
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της έναρξης  του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Λιμάνι  και στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κερκύρας στις 21-22-23 Σεπτεμβρίου 2019.
 
Η οργάνωση άνοιξε τις πύλες της το πρωί του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας  με τη διεξαγωγή του σεμιναρίου «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ» και εισηγήτρια τη κ. Νατάσα Μποζίνη. Παρόντες  ήταν δημοσιογράφοι  από τα Κερκυραϊκά ΜΜΕ , οι οποίοι  εκδήλωσαν αρκετό ενδιαφέρον  για το σεμινάριο.
 
Τη δεύτερη και τρίτη μέρα των εκδηλώσεων, οι δράσεις συνεχίστηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να:

 

Γευτούν  τοπικά  προϊόντα  από τους παραγωγούς της Κέρκυρας αλλά και από παραγωγούς των νησιώτικων περιοχών  της Ελλάδας με τη στήριξη τον τοπικών επιμελητηρίων  μέσω  του ΕΟΑΕΝ.

          Ενημερωθούν σε τεχνολογίες αιχμής που σχετίζονται  με τα ηλεκτροκίνητα σκάφη και να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο του ΟΗΣΕ κ. Α. Αποστολόπουλο, σχετικά με αυτά.

Συμμετάσχουν σε   διαδραστικά οπτικοακουστικά παιχνίδια των εργαστηρίων  INARTS του καθηγητή Κωνσταντίνου Τηλιγάδη & ΕΠΟΑΣΗ του καθηγητή Ανδρέα Φλώρου από το  ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, με τους φοιτητές Ορέστη Δημόπουλο και Νίκο Μουστάκα να είναι παρόντες για να καθοδηγούν μικρούς και μεγάλους, στον εικονικό κόσμο.

         Να δουν οπτικοακουστικές προβολές για το περιβάλλον και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση από τον κ. Βίκτωρα Δημουλή - Ειδικό Διαχείρισης Αποβλήτων ενώ  η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης  ήταν παρούσα και παρείχε συμβουλές και οδηγίες διάσωσης.

 Οι επισκέπτες παρακολούθησαν επίσης το Ντοκιμαντέρ «Το Λιμάνι της Κέρκυρας στους αιώνες» Παραγωγής του Επιμελητηρίου Κέρκυρας που δημιουργήθηκε ειδικά για τις εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου το Τμήμα Τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ υπό την επίβλεψη του  Διευθυντή   κ. Δημήτρη Μπακύρα και με παρόντες τους καθηγητές  Κώστας Ζώτος  κ. Μαριθέα Αμαράντου, επιμελήθηκε το Cateringτων μαθητών που επισκέφθηκαν την εκδήλωση ώστε  να ενημερωθούν για τον διαγωνισμό και το περιβάλλον.

Οι σπουδαστές και νέοι σεφ: Πρέπης Νίκος, Σούκερα Μαρία Ελένη, Κορακιανίτη Έντι, Γκιόγκας Έντι, Αλαμάνος Γιάννης  και Σούρσος Σωτήρης, έφτιαξαν τα εδέσματα, παρουσία και με τη βοήθεια των παιδιών που ήταν στην αίθουσα.

Το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, ημέρας των επίσημης έναρξης του διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ¨Σ. Δένδιας¨ του Επιμελητηρίου ημερίδα με κεντρικό θέμα «Ηλεκτροκίνητα σκάφη και Περιβάλλον» με την παρουσία Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων του χώρου. Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Γ. Ασωνίτης - Ειδικός Επιστήμονας  σε θέματα Ε.Εκαι  ομιλητές οι κΓιώργος Χονδρογιάννης Πρόεδρος Επιμελητήριου Κέρκυρας, Ανδρέας Αποστολόπουλος εκπρόσωπος ΟΗΣΕ, Σωτήρης Σκιαδαρέσης εκπρόσωπος ΕΟΑΕΝ , AlessandroPavessi εκπρόσωπος TransfluidSpA, PietroTosi Πρόεδρος VeniceGoGreen – Ναυπηγός Ηλεκτροκίνητων Σκαφών, KevinDesmond Πρόεδρος ΕΒΑ & VeniceAgenda2028, WalterRosada  Αντιπρόεδρος VeniceGoGreen, OliverTaylorMichael Blackhurst ManagersofElectric & HybridMarineWorldExpo & UKEvents, Άρης Αρβανιτάκης  Πρόεδρος νηογνώμονα Phoenix, Παναγιώτης Μουρούζης  Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ). Την ημερίδα παρακολούθησαν καθηγητές και  μαθητές σχολείων αλλά και επιχειρηματίες της Κέρκυρας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε, στο Νέο  Λιμάνι  η επίσημη έναρξη  του διαγωνισμού. Την τελετή έναρξης χαιρέτησαν ο  Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Ν. Χειρδάρης, ο Πρόεδρος του ΟΗΣΕ κ. Α. Αποστολόπουλος. ο κ. Σ. Σκιαδαρέσης , Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ,  η Αντιδήμαρχος  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων , Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικού Τομέα Κέρκυρας κ.Π. Τζάννε, ο Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Αγγελόπουλος, KevinDesmond, Προεδρος ΕΒΑ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο των Επτανήσιων Μουσικών Ν. Μάντζαρου, Π. Καρρέρ και Α. Ευαγγελάτου, ενώ οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο των εκδηλώσεων.

Τις εκδηλώσεις συνόδευσε η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος  με Μαέστρο τον Κ. Ρουβά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με θέμα: Το παιδί το καράβι τη θάλασσα και την Κέρκυρα.

Παρόντες και οι  μικροί μαθητές  του “Ότι Αγαπώ” με τους εκπαιδευτικούς τους.

Μας εξέπληξαν ως:   πειρατές, σποράκια, κηπουροί  δραματοποιώντας επί σκηνής τα παιδικά τραγούδια «Πειρατές» και «Αν Φυτέψεις έναν Σπόρο»  σε μουσική Μιχάλη Αβραμίδη και στίχους Σπύρου Κολιαβασίλη.

Ήταν η συμβολική συμμετοχή των μικρότερων παιδιών στο τριήμερο που αφιερώθηκε για το περιβάλλον αφού διαγωνισμός «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» στοχεύει στη διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, στην προώθηση της τεχνογνωσίας κατασκευής και παραγωγής ηλεκτροκίνητων σκαφών και να δώσει το έναυσμα στα νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη σχετική τεχνολογία που είναι φιλική με το περιβάλλον.

Η ομάδα έργου για τη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ στη Κέρκυρα ήταν οι εξής:

Υπεύθυνος έργου  για το διαγωνισμό « ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» για το  Επιμελητήριο Κέρκυρας: Σπυρίδων  Σπαής. Καλλιτεχνικός σχεδιασμός των εκδηλώσεων : Νατάσα Μποζίνη. Οργανωτική υποστήριξη: Σπυριδούλα Ασωνίτου, Exantasgreece.

Εθελοντική Ομάδα υποστήριξης των εορταστικών εκδηλώσεων:  Έλενα Καρούμπη, Στέφανος Μέξας, Σπυρίδων Σιμάτης, Αικατερίνη Αθανασίου, Δημήτρης Μπακύρας Γραμματειακή υποστήριξη εκδηλώσεων έναρξης για το διαγωνισμό «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» Επιμελητηρίου Κέρκυρας: Σπυριδούλα Κουλούρη, Μαρία Γαστεράτου, Μαριλένα Ριγανά  Αναστασία Τσολακίδου.

Για την επιτυχία  και την υποστήριξη των εκδηλώσεων αυτών  το Επιμελητήριο Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά τους:

Ο.Η.Σ.Ε, Ε.Ο.Α.Ε.Ν, ΟΛΚΕ, Δήμο Κέρκυρας,  Λιμεναρχείο Κέρκυρας, Πυροσβεστική Κέρκυρας, ΕΚΑΒ Κέρκυρας,   Φιλαρμονική  Εταιρία Μάντζαρος, Εργαστήρια EΠ.ΟΑ.ΣΗ  και INARTS του Τμήματος Τεχνών  Ήχου και Εικόνας  του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΙΕΚ Κέρκυρας,  Ένωση Ελλήνων  Φυσικών Επιστημόνων, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κο Π. Αγγελόπουλο ,διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κο Θ. Αθηναίο, εκπαιδευτικό κ .Θωμά Θεοχάρη, ΚΔΑΠ Ο,τι Αγαπώ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, κ. Βίκτωρ Δημουλή  - Ειδικός Διαχείρισης αποβλήτων ,τον κ. Γιώργο Ασωνίτη -  Ειδικός Επιστήμονας  σε θέματα Ε.Ε , Ομάδα της ΝΑΟΚ και το προπονητή τους κ. Ε .Γιούργα,  VidosTravel, κ.Β. Ράμμο, Σωματείο Φορτοεκφορτοτών – Λεμβούχων – Αποσκευοφόρων & Καβοδετών Κέρκυρας,  φωτογραφείο του κ. Καταπόδη, τα Επιμελητήρια  μέλη του ΕΟΑΕΝ, τους τοπικούς   παραγωγούς: EnotisOliveGroves, GovernorOliveOil, PontiglioWine, Τυροκομείο  Παππούς, Του Mελιού το Πανηγύρι, kumquatMavromatisTraditionalProducts, Lazaris  Distillery & ArtisanSweets.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ευχαριστεί επίσης θερμά  τους τοπικούς χορηγούς επικοινωνίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, KYMAFMCORFULAND, CORFUTV, 95.8 KIISEXTRA, NEO 97.9, RADIODEEJAY, MYCORFU, POPFM

Η  εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σχολείων στο διαγωνισμό έχει ήδη αναρτηθεί στο www.pamelimani.gr

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIOTYPOUPAMELIMANITELIKO_F2065514706.pdf