ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
27/03/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

 efet_banner

 

 

EFET

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και το Σωματείο Εστιατόρων ανακοινώνουν τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΙΠΕΔΟ 1».

 

Σύμφωνα και με την νέα εφαρμοστική διάταξη του ΕΦΕΤ 439/2017 ΦΕΚ 2873/Β’/21-8-2017, της Υγειονομικής Νομοθεσίας ΦΕΚ 2718/8-10-2012 και ΦΕΚ 1616 δημιουργείται η υποχρέωση σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και ποτών (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κυλικεία, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία - φούρνοι, παιδικοί σταθμοί, συνεταιρισμοί, οινοποιεία, κάβες, κρεοπωλεία, ελαιοτριβεία, βιομηχανίες τροφίμων-ποτών κλπ.) να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας (άρθρο 9 της νέας υγειονομικής νομοθεσίας και στο ΦΕΚ 1616 του ΕΦΕΤ).

 

Το απασχολούμενο προσωπικό και οι ιδιοκτήτες πρέπει να διαθέτουν το πιστοποιητικό εκπαίδευσης και υγείας (άρθρο 13, ΦΕΚ 2718/8-10-2012). Η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού και ιδιοκτητών επιχειρήσεων και στην συμμετοχή εξετάσεων που διενεργεί ο ΕΦΕΤ με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΕΠΙΠΕΔΟ 1».

Καλούμε τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και ποτών να δηλώσουν συμμετοχή στα υποχρεωτικά σεμινάρια του ΕΦΕΤ διάρκειας 10 διδακτικών ωρών (2 ημέρες), που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το μήνα Μάιο.

 

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης. Το κόστος εκπαίδευσης και πιστοποίησης είναι 80€ / άτομο, τελικό ποσό (συμπεριλαμβανομένου και του παραβόλου των εξετάσεων  στον ΕΦΕΤ). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 15 Απριλίου 2019.

 

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο ή συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί.

 

Με εκτίμηση

 

 

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας Πρόεδρος του Περιφερειακού

Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

  

 


Γνωστοποίηση: Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ακολουθεί σχέδιο συγκεκριμένων διαδικασιών που εξασφαλίζει την συμμόρφωσή τους με το Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ