ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
1ος Πανελλήνιος Νησιωτικός Σχολικός Διαγωνισμός με τίτλο «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»
07/03/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως μέλος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), σας ενημερώνει ότι πρόκειται να συμμετάσχει στη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Σχολικού διαγωνισμού με τίτλο «Πάμε Λιμάνι». Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. είναι το μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Σπαής Σπυρίδων, όπου με εξουσιοδότηση του από τον ΕΟΑΕΝ  συμπεριλαμβάνεται στην οργανωτική επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

 

«ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»: Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που στοχεύει στην διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, στην εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα σχολεία,  στο να δώσει έναυσμα στα νέα παιδιά για νέα επαγγέλματα, αλλά και στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα διαφορετικό προφίλ παραγωγής, εκτός εκείνου των παραδοσιακών προϊόντων, των υπηρεσιών και του τουρισμού, όπως αυτό της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη, ένας τομέας που υστερούμε ως χώρα. 

 

 

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού αποτελεί απόρροια της απόφασης που λήφθηκε στην  44η Γενική του Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, στις 01/12/2018 και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε) να συν-διοργανώσουν  τον 1ο Πανελλήνιο Νησιωτικό Σχολικό Διαγωνισμό «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ», με θέμα τα Ηλεκτρικά Σκάφη & Πλοία.

 

Ο διαγωνισμός προγραμματίζετε να διεξαχθεί την προσεχή σχολική χρονιά 2019-2020 στα σχολεία της 2βάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας, εφόσον φυσικά εγκριθεί η σχετική πρόταση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης και  σύντομα θα  υποβληθεί.

 

Η όλη διαδικασία και η βράβευση των καλύτερων προτάσεων θα στηριχθεί σε σπόνσορες, χορηγούς και εθελοντές, αλλά και σε εταιρείες που θα θελήσουν να υποστηρίξουν την  προσπάθεια. Ήδη, η ΕΡΤ αποδέχθηκε πρόταση των συν-διοργανωτών και ανάλαβε χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού.

 

 

 

 

Με εκτίμηση  

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή