ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Ώρα για αποφάσεις – Λύση Άμεσα
01/03/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Γραφείο Προέδρου

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας αλλά και τις δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί.

 

Δυστυχώς, χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, διαφαίνεται ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων θα γιγαντωθεί το φετινό καλοκαίρι.

 

Δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο καθυστέρησης λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να παρακαμφθεί η διαδικασία που ακολουθείται από τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους στο θέμα και αναφερόμαστε σε όλο αυτό το σύστημα των διαγωνισμών, αναθέσεων και αποφάσεων για όλα τα θέματα δημιουργίας και σωστής λειτουργίας χώρων εναπόθεσης, όμως τα αποτελέσματα οποιασδήποτε απόφασης χρειάζεται απαραιτήτως να φανούν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

 

Για το λόγο αυτό, καλούμε τους υπεύθυνους να μην εφησυχάσουν και να προσπαθήσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, να βρουν λύση που να έχει την κοινωνική αποδοχή και συναίνεση, διαφορετικά θα κινούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, νομίζοντας ότι επιλύουμε ένα πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούμε ένα άλλο μεγαλύτερο και χάνουμε τον στόχο μας που είναι ένας και κοινός για όλους του Κερκυραίους πολίτες «Να δοθεί λύση στο ζήτημα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων».

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή